Toegangsticket

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Activiteitenaanbieder: Logis Tiphaine

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Activiteitenaanbieder: Logis Tiphaine
Snel uitverkocht

Vanaf € 18 per persoon

Snel uitverkocht

Je ontdekt de 4 musea in het hart van Mont Saint-Michel die je 2 uur avontuur, geschiedenis, plezier en verwondering verschaffen. Je verkent het museum van de zee en ecologie, het historisch museum, de Archeoscoop en het Verblijf van Tiphaine.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien

Belevenis

Highlights
 • Ontdek alles over de bijzondere geschiedenis van Mont Saint-Michel
 • Je bezoekt het historische verblijf van de ridder Du Guesclin en Tiphaine de Raguenel
 • Bekijk een verzameling van 250 oude modelboten
Volledige beschrijving
Een bezoek aan de 4 musea van Mont Saint-Michel geeft je inzicht in de grootse personen, mysteries, geheimen en legenden van deze unieke plaats. Je ontdekt het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel.  Eerst bezoek je het maritiem museum, waar je de grootste getijden ter wereld ziet en alles te weten komt over het enorme milieuproject van Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het historisch museum met de audio- en lichtshow. Je verneemt er meer over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. Je kan de tentoonstellingen bezoeken, zoals de collectie antieke wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand vastzit, de ijzeren kooi en de kerkers van Lodewijk XI. Dan bezoek je het historisch huis van Bertrand du Guesclin, een Bretonse ridder en Frans militair bevelhebber tijdens de 14e eeuw en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astrologe die het lot van de wereld las in de sterren. Hier vind je tentoonstellingen van typische meubels, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, een harnas dat Bertrand du Guesclin gedragen heeft en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Het laatste museum is de  Archeoscoop,  die het mysterie prijsgeeft van de geschiedenis van Mont Saint-Michel. Het is een onvergetelijke ervaring in een tijdloze setting op het kruispunt van geschiedenis en legende. De hoogwaardige en complexe technologie van deze unieke show tovert je naar een wereld van magie en religie.  Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.
Inbegrepen
 • Toegang tot de 4 musea die hierboven beschreven zijn

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt
  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  •  Kinderen van onder de 12 jaar oud mogen gratis naar binnen
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  3,7 /5

  gebaseerd op 160 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • prijs / kwaliteit
   3,2/5
  • dienstverlening
   3,8/5
  • organisatie
   3,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  zeer interessant pakket. We leren de geschiedenis van de berg van de zee, het land, de overtuigingen en zijn waarden. In het museum van de zee is er een gebrek aan zitplaatsen om de geschiedenis van de getijden en de reddingsprojecten van de baai te bekijken. 4 kleine musea in hun eigen sappen, die een mooi doel geven aan het bezoek van de site. Ik raad het pakket van 4 bezoeken aan.

  Verder lezen

  16 augustus 2022

  Eind juni deze bijzondere locatie bezocht. Qua drukte prima te doen en wij zijn bewust na de middag gegaan. De 4 Musea zijn leuk om erbij te boeken en deze zijn klein maar informatief. Eten is betaalbaar en van prima kwaliteit en loop vooral even door in de “winkelstraat” want meer omhoog zijn de wachttijden voor een tafeltje veel korter of zelfs niet bestaand. Lopen is wel een fors eind vanaf de autoparkeerplaats dus neem de shuttles dan heb je genoeg energie over om al die trappen te beklimmen.

  Verder lezen

  29 juni 2022

  Leuk

  2 van de 4 musea zijn de moeite waard en leuk om te zien. Het archeoscope is mooi gemaakt, echter is het verhaal alleen in het Frans en voor de gemiddelde Nederlander niet te volgen. Jammer. Het maritieme museum is matig. Leuke aanvulling op een bezoek aan de abdij, maar niet perse nodig.

  15 augustus 2018

  Product ID: 146916