Kies data

Monte Corona

Monte Corona: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

1. Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

Stap van je cruiseschip af en ga mee op een tour naar het noorden van Lanzarote. Bekijk de unieke vulkanische tunnel en grotten van Jameos del Agua, geniet van een wijnproeverij in La Geria, kom meer te weten over de thermische bijzonderheden van Islote de Hilario en nog veel meer. Je begint in de Vallei van Duizend Palmen en bewondert de 5.000 jaar oude vulkaan Corona. Je bereikt dan het Famara-bergmassief op een hoogte van 500 meter en kijkt uit over de eilanden van de Chinijo-archipel. Ontdek de ondergrondse oases van Jameos del Agua en bewonder de natuurlijke lagune. Ga verder naar het zuiden en zie het Monumento al Campesino. Hier kom je meer te weten over het zogenoemde vruchtbaarheidsmonument. Daarna geniet je van een wijnproeverij in La Geria en kom je meer te weten over hoe de wijnbouw zich heeft ontwikkeld op de vulkanische bodem. Dan ga je verder naar het mooie Timanfaya National Park en bewonder je de fascinerende Montañas del Fuego (de Vuurbergen). Je luistert naar uitleg over hoe de energie onder het aardoppervlak in El Islote de Hilario borrelt en kunt verbazingwekkende experimenten met geothermische energie bekijken. Grijp als laatste je kans om een kamelenrit te maken door het park, voordat je op de terugweg de Green Lagoon en de kwelders kunt zien.

Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

2. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

Lanzarote: excursie van een dag met als thema César Manrique

3. Lanzarote: excursie van een dag met als thema César Manrique

Bijna niemand anders heeft Lanzarote zo veel beïnvloed als de kunstenaar César Manrique. Hij was een schilder, architect, beeldhouwer, ontwerper en milieuactivist. Zijn visie was een vereniging van architectuur en natuur. Treed in zijn voetsporen en begin de excursie met een bezoek aan het Monumento al Campensino, een monument voor de boeren, ter erkenning aan de hardwerkende bevolking van het platteland. Bekijk het traditionele vakmanschap van de Canarische eilanden in het kleine museum en bewonder het indrukwekkende restaurant aan de voet van een lavaveld. Vervolg je excursie via de vallei van de duizend palmen naar de Mirador del Rio. Geniet van de spectaculairste panoramische uitzichten over Lanzarote en één van de meest representatieve bouwwerken van Cesar Manrique, waarmee kunst en natuur worden verenigd. Bezoek de nabijgelegen grotten Jameos del Agua of Cueva de los Verdes, welke beide deel uitmaken van een lavatunnel van 7 kilometer lang, die ongeveer 8.000 jaar geleden ontstond tijdens de uitbarsting van Monte Corona. Ontdek Cueva de los Verdes, één van de bestbewaarde geheimen van Lanzarote. Je kunt er ook voor kiezen om Jameos del Agua, waarvan een gedeelte kunstig door Cesar Manrique is ontworpen, te verkennen. Hier bevindt zich een restaurant, een concertzaal en een klein meertje dat rechtstreeks met de zee verbonden is en waar kleine blinde krabben leven. Tegen het einde van de excursie rijd je naar de cactustuin 'Jardin de Cactus'. Hier groeien, verspreid over 5.000 vierkant meter, meer dan 1.100 verschillende soorten planten die afkomstig zijn uit de hele wereld. Op de terugweg breng je een bezoek aan de Fundación César Manrique in het voormalige verblijf van de kunstenaar. Bekijk een aantal van zijn kunstwerken en kom te weten hoe de kunstenaar te werk ging. Een groot deel van het complex is gevestigd aan de voet van de langste lavastroom van de Canarische eilanden, met bijzondere structuren die door het hele huis lopen.

Lanzarote: wandel door het noorden van Lanzarote

4. Lanzarote: wandel door het noorden van Lanzarote

Ga op trektocht door het noorden van Lanzarote. Beklim de La Corona-vulkaan en bewonder de krater zodra je de top bereikt. Maak vervolgens een korte rit naar de Los Helechos-vulkaan. Wandel door de groene valleien naar de kliffen van Famara voor een werkelijk spectaculair uitzicht op La Graciosa. Ontmoet je gids en maak je eerste stop bij de La Corona-vulkaan. Terwijl je naar de top van deze uitgedoofde vulkaan klimt, passeer je enkele van de unieke wijngaarden van Lanzarote en bewonder je het uitzicht. Ontdek vervolgens bovenaan de immense krater en bekijk de 6 km lange vulkanische tunnel. Maak een rit van 3 minuten naar de tweede bezienswaardigheid, Los Helechos-vulkaan, waar je door groene valleien helemaal naar de 500 meter hoge kliffen van Famara kunt lopen. Geniet van het uitzicht op de Chinijo-archipel vanuit dit kale stuk natuur. Dit is een perfecte route om te genieten van de endemische planten van La Macaronesia en om wat meer te leren over de oorsprong van het eiland en de mensen van Lanzarote.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Avonturen

Overzicht activiteiten in Monte Corona

Wil je alle activiteiten in Monte Corona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Monte Corona

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.633 beoordelingen

Al met al een hele leuke tour waar we geluk mee hadden met onze leidster Radmilla. Ze was gewoon absoluut geweldig, in drie talen en met een ongelooflijk persoonlijke manier bracht ze ons in een zeer korte tijd dichter bij de schoonheden van Lanzarote. Ook een dikke pluim voor onze buschauffeur, die ons echt vol vertrouwen door het vulkanische landschap heeft gereden. We voelden ons zeer comfortabel en goed verzorgd die dag.

Snelle feedback na boeking. Ik kreeg informatie over de incasso via e-mail en WhatsApp. We hadden de tour in het Duits geboekt. Maar aangezien we de enige Duitse deelnemers waren, vroeg de gids ons of het goed voor ons zou zijn als ze alleen in het Engels en Spaans sprak. Was voor ons geen probleem. Er was genoeg tijd bij de bezienswaardigheden om alles te zien. Ik kan de tour aanbevelen?

Deze excursie is super leuk om te doen je ziet alles wat je op het eiland kan zien zonder lange tussen stops precies genoeg tijd tussen door ook vertellen ze je alles over het eiland wat je zou willen weten

Uitstekende organisatie, de gids was erg aardig en boeiend, het programma van bezoeken top.

Zeer interessant. Goede gidsen. Echt de moeite om te doen