Ontdek het beste van
Monte Faito

Monte Faito: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Quad avontuur - Mt. Faito & Vico Equense

Quad avontuur - Mt. Faito & Vico Equense

Mis de kans niet om een onvergetelijk avontuur van een hele dag te beleven op de rug van een quad om de natuurlijke schoonheid van het schiereiland van Sorrento en de Golf van Napels te verkennen, met een 360-graden uitzicht terwijl je langs de historische en moderne wegen van de stad Vico Equense rijdt, vanwaar je langs de verschillende boerderijen de berg Faito bereikt. Voeg een extra dosis plezier toe aan je vakantie met deze unieke rondleiding op een quad. Spring aan boord van een quad en geniet van de natuurlijke schoonheden. Stop op de terugweg op "Piazzale dei Capi" voor een lichte proeverij met typische lokale producten.

Sorrento: geavanceerde Mount Faito-fietstocht

Sorrento: geavanceerde Mount Faito-fietstocht

Begin aan een avontuurlijke rit naar de vlakte van Mount Faito tijdens een fietstocht die geschikt is voor gevorderde motorrijders en getrainde atleten. Begin op het centrale plein van Meta di Sorrento, waar de kerk gewijd aan de Heilige Maria van Laurel zich bevindt. Vanaf daar fiets je bergopwaarts langs de snelweg SS 145. Na een klim van 3 kilometer bergop sla je rechtsaf en neem je een lokale weg die naar de bergketen van Monti Lattari leidt, terwijl je onderweg het spectaculaire landschap bewondert. Daag jezelf uit terwijl de weg bergopwaarts blijft gaan. Je rijdt over lokale wegen, door prachtige velden en kijkt vol ontzag naar de adembenemende omgeving. Na ongeveer 20 kilometer kom je aan in Moiano, een klein gehucht van Vico Equense. Hierna fietst u omhoog over een 7 kilometer lang stuk weg om de vlakte van de berg Faito te bereiken. Het is een zware weg om over te fietsen, met enkele stukken met een stijgingspercentage van bijna 12%. Eenmaal aangekomen, wordt u beloond met een uitzicht dat onbeschrijflijk is. Neem een herstellende pauze en geniet van het panoramische uitzicht over Positano, Sorrento, het eiland Capri en de Vesuvius. Je kunt je een tijdje onderdompelen in de geluiden van de natuur en de geur van de velden, en vanaf daar cirkelt het pad gemakkelijk terug naar je startpunt.

Sorrento kust: Mozzarella en kaas maken

Sorrento kust: Mozzarella en kaas maken

Ontdek de kunstzinnigheid achter authentieke Mozzarella op onze historische zuivelboerderij in Vico Equense, onder de majestueuze Monte Faito op het pittoreske Sorrentijnse schiereiland. Omringd door de groene heuvels van Vicane, nodigt onze Maestro Casaro (Meester Kaasmaker) je uit om jezelf onder te dompelen in het rijke tapijt van eeuwenoude kaasmakerstradities die onze regio definiëren. Stap in het eeuwenoude erfgoed van een eeuwenoude familiemelkfabriek, waar elke hoek de essentie van ambachtelijk vakmanschap uitstraalt. Onder leiding van onze ervaren expert ga je op ontdekkingsreis en duik je in de geheimen van het maken van Fiordilatte, Caciocavallo en Provolone met "Mani in Pasta" - praktische begeleiding die eeuwenoude tradities tot leven brengt. Terwijl je elke kaas kneedt, vormt en uitrekt tot ambachtelijke perfectie, ontdek je de verborgen nuances van traditionele technieken die al generaties lang worden doorgegeven. Onze deskundige gastheer verrijkt je ervaring met fascinerende inzichten in de geschiedenis en het erfgoed van elke kaassoort, waardoor je een beter begrip krijgt van het vakmanschap dat ons aloude ambacht definieert. Maar de reis eindigt niet bij het kaasmaken alleen. Na je doe-avontuur kun je deelnemen aan een zintuiglijke verrukking met een proeverij van de beste zuivelproducten. Proef de romige texturen en complexe smaken van de kazen, perfect gecombineerd met lokale wijnen die de proefervaring naar nieuwe hoogten tillen. Dompel jezelf onder in de wereld van handgemaakte zuivellekkernijen, waar elke smaak een verhaal van traditie en passie vertelt. Boek nu je Mozzarella Experience en geniet van de smaak van authentieke Italiaanse kaasmakerij aan de betoverende kust van Sorrento!

Faito-berg: wandel over de hoogste top van de kust van Amalfi

Faito-berg: wandel over de hoogste top van de kust van Amalfi

Ontdek de groene en wilde kant van de kust van Amalfi in het hart van het Lattari-gebergte tijdens een wandeltocht van 4 uur. Wandel door beukenbos langs de rand van de hoogste berg in de omgeving: Mount Faito. Ontmoet je gids aan de voet van de berg, of selecteer de optie inclusief ophalen en inleveren van hotel. Op weg naar boven zie je de oude neviere, gaten die mensen groeven om voedsel te bewaren voordat koelkasten werden uitgevonden. Wanneer u de top bereikt, breekt het pad het bos uit en kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over Positano, Sorrento, het eiland Capri en de Vesuvius. Vanaf daar cirkelt het pad gemakkelijk terug naar uw startpunt.

De topbezienswaardigheden in Campania

Activiteiten in Monte Faito

Steden in Italië

Andere activiteiten in Monte Faito

Wil je alle activiteiten in Monte Faito bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Monte Faito

Gemiddelde beoordeling

5.0
(1 beoordelingen)