Kies data

Montes de Málaga

Montes de Málaga: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Malaga fietstour: oude centrum, jachthaven & het strand

1. Malaga fietstour: oude centrum, jachthaven & het strand

Deze fietstour door Malaga vertrekt vanaf het centrale Plaza de la Marina voor een 3-uur durende rit langs de beroemde bezienswaardigeheden van de stad. Je fietst met een professionele gids die een persoonlijke service verleent. Deze gids neemt je mee langs de beroemde bezienswaardighden van de stad zoals het Romeinse Theater, de geboorteplek van Picasso en de Malaga kathedraal. Maak je geen zorgen, de wegen van Malaga zijn mooi en vlak; perfect om te fietsen.  Deze tour is toegankelijk voor alle leeftijden; om de zoveel honderd meter is er een stop om een bezienswaardigheid te bekijken en om je benen even te laten rusten. Terwijl je fietst vertelt jouw gids over de historische details van Malaga en alle fascinerende feiten over het dagelijks leven van deze drukke stad aan zee. Bekijk symbolische plaatsen zoals het kasteel Gibralfaro en het Semana Santa-museum en geniet van een rit langs de prachtige strandpromenade van de Mediterraanse zee.

Malaga: met de E-bike door Montes de Malaga Natuurpark

2. Malaga: met de E-bike door Montes de Malaga Natuurpark

Begin je tocht met een rit langs het kanaal en verlaat de drukte van Malaga. Rijd langs attracties zoals het voetbalstadion en de botanische tuin op weg naar de bergen. Ga  off-road waar  Montes de Malaga Natuurpark  begint en geniet van een rit op een afgelegen en rustig pad. De prachtige bossen en een fantastisch uitzicht begeleiden je op de rotsachtige weg naar de top. Aan het eind van het pad heb je de mogelijkheid om een pauze te nemen. Heb je trek gekregen? Neem hapjes en drankjes in een restaurant in de bergen. Aan de top kun je even ontspannen en genieten van het uitzicht op het landschap.  Als je het uitzicht in je hebt opgenomen, kies je hoe je naar beneden wil gaan - gemakkelijk  op asfalt of de meer spannende manier: off-road. Terug naar beneden gefietst ga je nog langs de kust en door de haven voordat je trip eindigt waar hij begon.

Malaga: e-biketour van 3 uur naar het witte dorpje Olías

3. Malaga: e-biketour van 3 uur naar het witte dorpje Olías

Begin je e-biketour door eerst door de stad Malaga te fietsen tot aan de voet van de berg. Vanaf daar wacht je een pittige klim, wat geen probleem is, want je hebt een e-motor. Ga de heuvel op en geniet van het uitzicht op de stad, inclusief het voetbalstadion en de botanische tuin. Je fietst gemakkelijk omhoog op een goed onderhouden weg met weinig verkeer. Aan de top is een uitkijkpunt, waar je memorabele foto's kunt maken en een pauze kunt nemen met wat verfrissingen. Fiets bergafwaarts en geniet van de aangename kronkelende passages. Bereik Olías,  een van de beroemde witte dorpen van het gebied, verborgen in de bergen. Maak van de gelegenheid gebruik en ervaar er de lokale cultuur.  Ga terug naar zeeniveau en kom aan in het kleine vissersdorpje El Palo. Neem een pauze in een van de bescheiden restaurantjes direct aan zee. Maak daarna een comfortabele rit langs de kust en bezoek de markante haven, voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt van je tour.

Sitemap Montes de Málaga

Wil je alle activiteiten in Montes de Málaga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Montes de Málaga

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 408 beoordelingen

Wat een ontzettend gave tocht en wat hadden wij een leuke gids genaamd Diede. Mede door haar enthousiasme was de tocht leerzaam en super gezellig. Ik raad dit aan om meteen te doen als je aankomt in Malaga zodat je weet wat de leuke plekjes zijn. Wij hebben alle dingen bezocht op advies van Diede.

Het was een prachtige tocht door de natuur, soms wat spannend met rotsachtige paden en steile afdalingen maar de ebikes zijn fantastisch! Onze gids, William, kon goed vertellen over Malaga's wetenswaardigheden en was zeer oplettend met het Spaanse verkeer. Absoluut een aanrader!

We had a great tour with Tamara, she knows a lot about the mountains and bikes. The 3 hour tour went by very fast and we had a nice beerpause in a bar in the mountains. Loved it!! Thanx Tamara! Renee & Henk from Amsterdam

We really enjoyed our ride through the mountains with Samara! She was very kind and fun! Would definitely recommend!

Erg leuk en interessant om in een korte tijd een aantal highlights van Malaga te ontdekken! Leuke gidsen!