Montmartre


De beste 5 activiteiten in Montmartre, Parijs

De Parijse buurt Montmartre is beroemd om zijn bohemièn flair, en het culturele aanbod is kenmerkend voor de stad. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en cultuur te snuiven. Hier een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

 • Sacre Coeur

  1. Sacre Coeur

  De beroemdste kerk van Parijs werd in 1914 voltooid en heeft een enorme uitstraling. Beklim de witte treden en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad!

 • 2. Dali Museum

  De enige permanente collectie van Dali in Frankrijk zie je hier, met prachtige beeldhouwwerken en schilderijen. Het museum is razend populair, scoor dus een ticket!

 • Moulin Rouge

  3. Moulin Rouge

  Moulin Rouge is niet alleen een film; het is een legendarische plek die je kunt bezoeken. Dineer en geniet van een ondeugende show!

 • Muur van de Liefde

  4. Muur van de Liefde

  In de stad van de liefde is ook een Muur van de Liefde en wel in de Jehan Rictustuin. De muur is gemaakt uit gesmolten lava en is bedekt met de zin 'ik hou van je' in meer dan 300 talen.

 • Canal Saint-Martin

  5. Canal Saint-Martin

  Langs dit kanaal ervaar je het ultieme Parijse leven: wandelingen langs het water en middagen in cafés met eten van wereldklasse.

Plan je bezoek

 • Let op je spullen

  Helaas betekent Parijs haar status als toeristenstad dat ook zakkenrollers er graag vertoeven. Houd je waardevolle spullen diep in een tas, vooral in de metro, en loop er 's avonds niet mee te koop.

 • Spreek de taal

  Natuurlijk hoef je niet de hele Frans taal te beheersen voor je aankomt, maar leer wat basiswoorden en -zinnen. Je krijgt er dingen mee voor elkaar en de locals zullen het waarderen!

 • Reserveer

  Als je een restaurant wil bezoeken, reserveer dan vooraf om teleurstelling te voorkomen. De Fransen eten in het algemeen rond 19.00.

 • Skip-the-Line

  In de rij staan is zonde van je vakantietijd, toch? Als je hebt besloten welke musea je wil bezoeken, scoor dan een Skip-the-Line-ticket voor snellere toegang.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden verschillen per attractie, dus check ze online als je weet wat je wilt zien.
 • Toegangsprijzen
  Prijzen verschillen per attractie. Je kunt veel zien zonder veel uit te geven.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het kan zeker geen kwaad!
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 12 naar Abbesses of lijn 2 naars Anvers of Blanche. Of probeer de elektrische bus, Le Montmartrobus!
 • Extra tips

  • Probeer op een heldere dag te gaan, dan heb je mijlenver uitzicht.

  • Bereid je voor op flink trappenlopen!

Wat anderen zeggen over Montmartre

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.579 beoordelingen

Prachtig! Aanrader! Zowel buiten als binnenkant.

De toegang in de kerk is gratis. Alleen naar de top moet je betalen. Hadden prive tour. Erg fijne man met humor. Begint eerst met uitleggen van basiskennis zodat je zelf ook de historische gebouwen kan begrijpen en ontdekken. Erg leuk om deze rondleiding mee te maken en prachtig uitzicht vanaf de top.

Wat een waanzinnige manier om Parijs te zien!

Dit was echt zó leuk om te doen. De tour is super persoonlijk, dus de gids laat je dingen zien en vertelt je dingen die jij graag wilt weten. Zo kwamen we zomaar in een wijk waar we nog nooit geweest waren en kregen we een top tip van een fantastisch restaurantje. Volgende keer gaan we weer!!

Heel goede rondleiding met passie verteld. Veel geschiedenis te weten gekomen die toch wel interessant is zonder saai of 'teveel' te worden. We konden veel herkennen omdat de gids niet gewoon trivia rondstrooit, maar een basis legt om daarop verder te gaan met logica.

Goede organisatie! Mooie wandeling met leuke vragen en weetjes! We hebben de wandeling (zoektocht) onderbroken om iets te eten en konden daarna vlot de zoektocht verder zetten. Niet twijfelen: dit is een echte aanrader!

De gids Julian was zeer goed en had alles perfect georganiseerd. Zeer uitgebreide uitleg gekregen en op plaatsen waar niet gepraat mocht worden kregen we zelfs uitleg met tekst op zijn smartphone.