Kies data
Belevingen in

Montpellier

Montpellier: De beste dingen die je niet wil missen

Van Montpellier: wijn- en eettrip naar Pic Saint-Loup

1. Van Montpellier: wijn- en eettrip naar Pic Saint-Loup

Dit is een pittoresk toevluchtsoord, zodat u het prachtige landschap buiten Montpelier kunt verkennen tijdens een tour van een halve of een dag. Je wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie voor een roadtrip met commentaar. De bestemming is Pic Saint Loup, een hoogtepunt van Montpellier, en een gemeente van de Coteaux du Languedoc, ongeveer 20 km landinwaarts van de stad. Ontdek een terroir, bezoek twee wijnhuizen, ontmoet de wijnmaker en proef de wijn. Je rijdt naar een schilderachtig en ontspannen middeleeuws dorp. Daarna, op weg naar het familiehuis, wordt u een tafelmaaltijd geserveerd met producten van de nabijgelegen boerderij, bereid door de moeder van de reisleider - een deskundige kok.

Van Montpellier: Halve dag wijngaard & Pic Saint-Loup Tour

2. Van Montpellier: Halve dag wijngaard & Pic Saint-Loup Tour

Vertrek vanuit Montpellier en duik in het prachtige natuurlijke landschap van de regio Languedoc. Geniet van de delicate aroma's van de "garrigue", de mediterrane flora, terwijl het landschap voorbijtrekt. Bewonder de prachtige Pic Saint-Loup. Bezoek 2 verschillende wijndomeinen met verschillende geschiedenissen en stijlen. Luister naar de deskundige wijnbouwers die alles uitleggen, van de werking van de wijnstokken tot vinificatie en veroudering. Een korte proefworkshop leert u de kunst van het beschrijven en waarderen van een wijn. Keer dan terug naar Montpellier

Wijn- en oestertour door Montpellier

3. Wijn- en oestertour door Montpellier

Ontmoet je gids om 09:00 of 14:00 uur op de Esplanade de l'Europe. Begin met een bezoek aan een prachtig wijndomein en het kasteel in renaissancestijl dat wordt ondersteund door een 11e-eeuwse kapel en genesteld in een weelderige tuin. Je bezoekt ook de wijnkelder en de eikenhouten kelder voordat je hun assortiment witte, rode en roséwijnen proeft. Mis de typische witte wijn van de regio niet, de ideale begeleider van uw schelpdieren: de beroemde Picpoul de Pinet Scherp vervolgens uw smaakpapillen aan en verras uw smaakpapillen met een bezoek aan een oester- en schelpdierkwekerij. Kom meer te weten over deze weinig bekende landbouw en geniet aan het begin van uw bezoek van oesters die mogelijk nog in het water liggen. Je gaat rond 12.45 of 17:45 uur terug naar Montpellier.

Montpellier: rondleiding La Maison Noilly Prat

4. Montpellier: rondleiding La Maison Noilly Prat

Volg een historische rondleiding door het huis en neem deel aan een begeleide proeverij van de hele Noilly Prat-collectie. Open de deur van de enorme openluchtkelder en bezwijk in de Herboristerie voor de geuren van planten en specerijen van over de hele wereld. Ontvang een gastronomie- en mixologiebrochure en bekijk een demonstratie van de perfecte serve. Leer meer over de beroemde dodinage-mengtechniek terwijl je wordt verleid door de smaken van hout, kruiden en specerijen.

Montepllier: Haunted City-verkenningsspel

5. Montepllier: Haunted City-verkenningsspel

U wordt uitgenodigd om de spookverhalen van Montpellier te ontdekken met een interactieve app voor stadsverkenning. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitvoeren terwijl je al hun verhalen leert. Zet je schrap en ontdek Haunted Montpellier, allemaal met behulp van je smartphone. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Wanneer je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Onderweg kom je horrorverhalen tegen waar je koude rillingen van krijgt. Durf jij deze tour aan? Voltooi de tour in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, hoewel ongeveer twee uur normaal gesproken voldoende is. Pauzeer het spel op elk moment en herstart wanneer je maar wilt vanaf de laatste plaats die je hebt bezocht. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten.

Montpellier: Château du Grès & wijnproeverij

6. Montpellier: Château du Grès & wijnproeverij

Ontmoet je gids om 09:30 uur of 14:00 uur op de Esplanade de l'Europe en ga op stap voor een bezoek aan 2 historische kastelen die wijnen rond Montpellier produceren. Je leert hun verhaal kennen en proeft uitstekende wijnen. Tijdens de rondleiding bezoek je het kasteel van Flaugergues, een weelderig bourgeoisie zomerhuis dat dateert uit de 17e eeuw, voordat je hun uitstekende assortiment wijnen proeft. Vervolgens bezoek je de beroemde Château Puech Haut, gelegen in een prachtige omgeving te midden van wijngaarden en olijfbomen. Bewonder een unieke en originele tentoonstelling van geschilderde eikenhouten vaten. Je gaat terug naar Montpellier rond 12:45 uur of 17:30 uur.

Montpellier: Dagtrip naar St. Guilhem le Désert en Moureze

7. Montpellier: Dagtrip naar St. Guilhem le Désert en Moureze

Je ervaring begint als je elkaar in Montpellier ontmoet met je lokale gids. Op dit punt ontvangt u voor uw vertrek een presentatie van de excursieroute in een minibus met airconditioning. Ontdek in een kleine groep het kleine middeleeuwse dorp Mourèze en zijn cirque met buitenaardse rotsformaties. Kort voor de lunch keert u terug naar de minibus om een uniek meer te verkennen dat zeker indruk op u zal maken. Op deze locatie ben je vrij om te genieten van een picknick aan de waterkant, terwijl je praat met je gids. Bewonder in de vroege namiddag prachtige kloven en een middeleeuwse brug die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U sluit de dag later af met een wandeling door de kronkelende straatjes van een middeleeuws dorp vol ambachtelijke winkels in een natuurlijke en betoverende omgeving. De geschiedenis is ook zeer aanwezig in dit gebied, dat beschikt over een indrukwekkende abdij met een roemrijk verleden.

Montpellier: dagtocht Cirque de Navacelles en Foux de la Vis

8. Montpellier: dagtocht Cirque de Navacelles en Foux de la Vis

Ga naar een uitkijkpunt op Mont Saint Baudille en reis naar twee uitkijkpunten om de Cirque de Navacelles-formatie te bewonderen tijdens deze dagtrip vanuit Montpellier. Verken het charmante dorpje Navacelles en bekijk de waterval. Wandeling naar een oude molen die is gebouwd boven een waterval bij moulin Foux de la Vis. Ontmoet je gids in Montpellier en ontspan tijdens de reis naar de top van de berg Saint Baudille, waardeer de amfitheaterachtige vallei gevormd door gletsjererosie bij de Cirque de Navacelles en weidse uitzichten op de Middellandse Zee. Ga naar de belvedère van de Baume Auriol om deze landformatie vanuit een andere hoek te bekijken. Ga verder naar het oude stenen dorp Navacelles. Loop door deze rustieke omgeving die is gebouwd rond een natuurlijke waterval. Neem de tijd om te ontspannen of neem een picknicklunch mee om van te genieten. Wandel door de bossen langs de smaragdgroene rivier de Vis naar de molen over de Foux de Vis-waterval. Ga naar de belvedère van Blandas, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Cirque de Navacelles en de rivier de Vis. Keer terug naar Montpellier.

Van Montpellier: Wine and Olive Oil Morning Tour

9. Van Montpellier: Wine and Olive Oil Morning Tour

Je zult een olijfolie producent en een wijndomein bezoek aan de nectar van de Languedoc proeven! De tocht begint om 09:30 van de Esplanade de l'Europe in Montpellier. Na een 30 minuten rijden zul je beginnen met een bezoek aan een familiebedrijf olijvenboerderij en de 16e eeuwse molen, waar de eigenaren van generatie hebben doorgegeven hun savoir faire op generatie. Verwen uw smaakpapillen terwijl u geniet van heerlijke producten zoals olijven, olijfolie, azijn, en hun specialiteit, la Farigoule, vol met de smaken van het zuiden van Frankrijk. U zult dan opstijgen om te ontdekken een traditionele wijndomein en leer alles over de productie, de wijnbereiding en proeverij van wijn in de Languedoc met een korte wijnproeverij workshop. Terug naar Montpellier rond 12.30 uur.

Van Montpellier: Pic Saint Loup-wandeling met panoramisch uitzicht

10. Van Montpellier: Pic Saint Loup-wandeling met panoramisch uitzicht

Ontdek het sublieme landschap van de Pic Saint-Loup tijdens een wandeling van 3 uur en geniet van een prachtig uitzicht over de Cevennen en de Middellandse Zee. Volg een schilderachtig pad door het ongelooflijke landschap rondom de berg en krijg fascinerende inzichten in de cultuur van de regio terwijl je de Sint-Jozefkapel bezoekt. Ontspan tijdens een ontspannen lunch op de top van de berg, terwijl je geniet van lokale wijn en geniet van de prachtige vergezichten. Wandel in je eigen tempo, terwijl je geniet van de uitdaging van een ruig terrein, en bewonder op de terugreis de wijngaarden en mooie dorpjes in het gebied.

Sitemap Montpellier

Wil je alle activiteiten in Montpellier ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.