Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Monument en Museum Auschwitz-Birkenau: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
Bekijk alle 159 tickets en tours

5 historische feiten over Auschwitz-Birkenau

Terwijl de wereld zich richtte op de oorlog, veranderden de nazi's in zuid-Polen de demografie van Europa. De waarheid kwam veel te laat aan het licht, zo veel is duidelijk. Hier nog een aantal feiten die je zal tegenkomen bij een bezoek aan Auschwitz-Birkenau.

Auschwitz-Birkenau is één kamp in een kampencomplex

Auschwitz-Birkenau – of Auschwitz II – deed dienst als vernietigingskamp voor, met name, joden. In Auschwitz I zaten al twee jaar Poolse krijgsgevangenen vast.

Niet alles was in handen van de staat

Er was een derde concentratiekamp, Monowitz – of Auschwitz III. Hier werd slavenarbeid verricht vor IG Farben. Het bedrijf werd na de oorlog door de Geallieerden ontmanteld.

1.1 miljoen mensen vernietigd

90% ervan waren joods, maar ook duizenden Polen, Roma, Sovjets, Jehova's getuigen en homoseksuelen vonden de dood in Auschwitz.

De wereld wist van niets

Zelfs de meeste Duitsers wisten lange tijd niet wat er in de kampen gebeurde. Men zag bij aankomst de leus 'Arbeit macht frei'. Het zal niet lang hebben geduurd voordat de meesten daar de duistere ironie van inzagen.

De kampcommandant vluchtte

Rudolf Höss kon zich na de oorlog een jaar lang schuilhouden in Gottrupel, vermomd als boer. Ondanks zijn spijtbetuiging werd hij in 1947 buiten het crematorium van het kamp opgehangen.

Monument en Museum Auschwitz-Birkenau: Onze tips

Wat zijn de openingstijden?

Het museum van Auschwitz-Birkenau is dagelijks vanaf 8:00 geopend, behalve op 1 januari, 25 december en Paaszondag. Van december tot februari sluit het om 15:00, in maart en november om 16:00, in april en oktober om 17:00, in mei en september om 18:00 en van juni tot augustus om 19:00. Je kunt gratis het gebied bezoeken, maar een tour is aan te raden. De beste tours zijn erg in trek, dus boek je tickets vooraf als je wil deelnemen.

Hoe kom je er vanuit Krakow?

Het is het makkelijkst om een alles-in-een tour te boeken vanuit Krakow. Vanaf het busstation van Krakow vertrekken ook frequent bussen. Tevens kun je een trein nemen naar het nabijgelegen stadje Oświęcim.

Wanneer gaan?

Krakow is een prachtige stad met een hoop te bieden voor toeristen. Misschien is Auschwitz het hoofdonderdeel van je trip en ben je geneigd om meteen te gaan. We raden je aan om het te bewaren voor het eind, omdat het emotioneel nogal overweldigend kan zijn. In zo'n staat is het misschien zonde om nog veel vakantie te moeten vieren.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  8:00 - 15:00 December tot februari 8:00 - 16:00 Maart, november 8:00 - 17:00 April, oktober 8:00 - 18:00 Mei, september 8:00 - 19:00 Juni tot augustus
 • Toegangsprijzen
  Je kunt het gebied gratis betreden, maar een tour is sterk aan te raden. De prijs hangt af van je keuze.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, maar sterk aan te raden. Boek je tour of excursie van tevoren online!
 • Hoe kom ik er?
  Vanuit Krakow rijden bussen direct naar Auschwitz. Je kunt ook de trein naar Oświęcim nemen en een lokale bus pakken.
 • Extra tips
  Niet aan te raden voor kinderen onder de 14.

Wat anderen zeggen over Monument en Museum Auschwitz-Birkenau

Goed, mooi op tijd bij het ophalen en goed georganiseerd.

Prima, duidelijk waar je werd opgehaald en hoe laat, via een mailtje. Ze waren precies op tijd. De organisatie was goed, in de bus werd een film ove Auschwitz gedraaid. Na de film nog duidelijke uitleg over hoe de dag gaat verlopen betreffende de organisatie. Er was een min punt onze toegewezen gids bij Auschwitz was een wat oudere vrouw, een stug type. Ze sprak heel monotoon en slecht Engels. Onze groep was in tweeën opgedeeld, de andere groep had een veel betere gids. Een jongere vrouw die duidelijk Engels sprak en met emotie in haar stem, perfect. We zijn dus gelukkig zo brutaal geweest over te stappen naar deze groep. Je bent tenslotte maar een keer daar en dan wil ik wel duidelijke verstaanbare uitleg. Helaas weet ik geen namen van de gidsen. Door onze groepswissel, werd het voor ons een goede excursie.
Museum en kamp Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau Beoordeeld door Marga, 14-10-2016

Zeer indrukwekkende en huiveringwekkende ervaring

Transfer heen en terug prima geregeld, chauffeur keurig op tijd. Eerst een rondleiding in Auschwitz I door een prima Engelssprekende gids. Daarna naar Birkenau waar dezelfde gids de rondleiding verzorgde. Deskundige toelichting en alles op een waardige, inlevende manier verzorgd.
Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Pieter, 02-10-2016

Goed georganiseerd, op he afgesproken tijdstip bij het hotel opgehaald

Deze dagtour is een aanrader. Dat deze misdaad tegen de mensheid NOOIT vergeten wordt.
Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Hans, 06-09-2016

Keurige jongeman, netjes op tijd, reed beschaafd, goed reorganiseerd

Zeer indrukwekkend, maar wat een mensenmassa. Blij dat we gelaten de aanwijzingen van de touroperator mochten volgen en zonder spanning bij de juiste gids werden afgeleverd. We werden keurig op tijd bij de camping opgehaald. Heel fijn dat we vanaf dit punt opgehaald konden worden in plaats vanuit het centrum van Krakau. Goed busje. Kortom, zeer tevreden.
Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Hans, 28-08-2016

Het was een mooie en zeer indrukwekkende trip.

Het was zeker de moeite waard. Alles netjes geregeld en behulpzaam. De gids was ook fantastisch. Ze kon het met emotie vertellen. Het was een indrukwekkende dag.
Monument en Museum Auschwitz-Birkenau met gids Beoordeeld door Anita, 26-08-2016

Activiteiten in de buurt van Monument en Museum Auschwitz-Birkenau


Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
4.5
Gebaseerd op 360 beoordelingen van GetYourGuide-klanten