Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Monument en Museum Auschwitz-Birkenau: Tours & Tickets

Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Superdeal: Auschwitz Birkenau en Wieliczka-zoutmijn

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 1 dag – 2 dagen
119 Beoordelingen
119

Bespaar geld met deze deal voor 2 populaire bezienswaardigheden rondom Krakau. Hoor de geschiedenis van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau,…

Duur: 1 dag – 2 dagen
Snel uitverkocht
Vanaf € 69
Bekijk alle tours en activiteiten in Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
Bekijk alle 156 tickets en tours

5 historische feiten over Auschwitz-Birkenau

Terwijl de wereld zich richtte op de oorlog, veranderden de nazi's in zuid-Polen de demografie van Europa. De waarheid kwam veel te laat aan het licht, zo veel is duidelijk. Hier nog een aantal feiten die je zal tegenkomen bij een bezoek aan Auschwitz-Birkenau.

Auschwitz-Birkenau is één kamp in een kampencomplex

Auschwitz-Birkenau – of Auschwitz II – deed dienst als vernietigingskamp voor, met name, joden. In Auschwitz I zaten al twee jaar Poolse krijgsgevangenen vast.

Niet alles was in handen van de staat

Er was een derde concentratiekamp, Monowitz – of Auschwitz III. Hier werd slavenarbeid verricht vor IG Farben. Het bedrijf werd na de oorlog door de Geallieerden ontmanteld.

1.1 miljoen mensen vernietigd

90% ervan waren joods, maar ook duizenden Polen, Roma, Sovjets, Jehova's getuigen en homoseksuelen vonden de dood in Auschwitz.

De wereld wist van niets

Zelfs de meeste Duitsers wisten lange tijd niet wat er in de kampen gebeurde. Men zag bij aankomst de leus 'Arbeit macht frei'. Het zal niet lang hebben geduurd voordat de meesten daar de duistere ironie van inzagen.

De kampcommandant vluchtte

Rudolf Höss kon zich na de oorlog een jaar lang schuilhouden in Gottrupel, vermomd als boer. Ondanks zijn spijtbetuiging werd hij in 1947 buiten het crematorium van het kamp opgehangen.

Monument en Museum Auschwitz-Birkenau: Onze tips

Wat zijn de openingstijden?

Het museum van Auschwitz-Birkenau is dagelijks vanaf 8:00 geopend, behalve op 1 januari, 25 december en Paaszondag. Van december tot februari sluit het om 15:00, in maart en november om 16:00, in april en oktober om 17:00, in mei en september om 18:00 en van juni tot augustus om 19:00. Je kunt gratis het gebied bezoeken, maar een tour is aan te raden. De beste tours zijn erg in trek, dus boek je tickets vooraf als je wil deelnemen.

Hoe kom je er vanuit Krakow?

Het is het makkelijkst om een alles-in-een tour te boeken vanuit Krakow. Vanaf het busstation van Krakow vertrekken ook frequent bussen. Tevens kun je een trein nemen naar het nabijgelegen stadje Oświęcim.

Wanneer gaan?

Krakow is een prachtige stad met een hoop te bieden voor toeristen. Misschien is Auschwitz het hoofdonderdeel van je trip en ben je geneigd om meteen te gaan. We raden je aan om het te bewaren voor het eind, omdat het emotioneel nogal overweldigend kan zijn. In zo'n staat is het misschien zonde om nog veel vakantie te moeten vieren.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  8:00 - 15:00 December tot februari 8:00 - 16:00 Maart, november 8:00 - 17:00 April, oktober 8:00 - 18:00 Mei, september 8:00 - 19:00 Juni tot augustus
 • Toegangsprijzen
  Je kunt het gebied gratis betreden, maar een tour is sterk aan te raden. De prijs hangt af van je keuze.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet verplicht, maar sterk aan te raden. Boek je tour of excursie van tevoren online!
 • Hoe kom ik er?
  Vanuit Krakow rijden bussen direct naar Auschwitz. Je kunt ook de trein naar Oświęcim nemen en een lokale bus pakken.
 • Extra tips
  Niet aan te raden voor kinderen onder de 14.

Wat anderen zeggen over Monument en Museum Auschwitz-Birkenau

Alles perfect geregeld, zelf niets hoeven doen.

Vooraf moesten de datums en afspraken worden geverifieerd, dit ging heel makkelijk via de telefoon. De dame die mij te woord stond, gaf mij de tijden van ophalen bij het hostel. Op deze tijden zijn we dan ook opgehaald. De gids in de bus was ervaren en lieten ons een goede documentaire zien, tijdens de rit naar Auschwitz. Zo kwamen we met veel voorkennis bij Auschwitz aan. Bij Auschwitz aangekomen werd iedereen een gids toegewezen in de taal die was geboekt. De tweede excursie naar de zoutmijn, gaf de gids ons voldoende informatie. In de zoutmijn kregen we een rondleiding van een gids in de taal die was geboekt. Mooie en indrukwekkende excursies via deze website geboekt!

Superdeal: Auschwitz Birkenau en Wieliczka-zoutmijn Beoordeeld door Arjen, 28-11-2016

Zeer aangrijpend bezoek, zeer goede gids. Organisatie zeer stipt.

Stipt op tijd afgehaald aan het hotel. Prima gids ter plaatse. Zeer aangrijpend uitgelegd en met heel veel respect. Bezoek dat je moet gedaan hebben.

Museum en kamp Auschwitz-Birkenau vanuit Krakau Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 14-11-2016

Indrukwekkend, goede tour, zeker aan te raden.

Avond ervoor geboekt. De groep bleek vol te zijn maar de tourorganisatie heeft dan een andere oplossing gevonden waardoor we iets later zijn gegaan in een minibusje. Bezoek is met lokale gidsen van Auschwitz. De moeite waard.

Auschwitz-Birkenau Tour met Gids vanuit Krakau Beoordeeld door Sander, 28-10-2016

zeer goed georganiseerde excursie; zeker een aanrader.

Zeer goede begeleiding en gids; uiterst punctueel en zeer goed georganiseerd. Niets negatiefs op aan te merken.

Monument en Museum Auschwitz-Birkenau met gids Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 28-10-2016

Indrukwekkende en zeer goed georganiseerde tour

Tour was erg goed geregeld, we werden netjes op tijd opgehaald door de aardige chauffeur en we hoefden niet achteraan in een wachtrij aan te sluiten bij aankomst maar mochten direct door de security. Je merkte dat onze guide veel kennis en ervaring had, dit droeg zeker bij aan de ontzettend indrukwekkende ervaring. Goed om stil te staan bij de vreselijke gebeurtenissen uit het verleden, daarom raden wij iedereen aan om deze plek te bezoeken.

Auschwitz-Birkenau museum dagtour vanuit Krakau Beoordeeld door Denise, 27-10-2016

Activiteiten in de buurt van Monument en Museum Auschwitz-Birkenau


Monument en Museum Auschwitz-Birkenau
4.5
Gebaseerd op 360 beoordelingen van GetYourGuide-klanten