Moskou

Moskou: de beste attracties

Deze 7 dingen moet je zien in Moskou!

Deze majestueze stad is één en al schoonheid en geschiedenis. Deze stad brengt nieuw en oud samen, vertelt het verhaal van het communisme terwijl je geniet van de moderne, kosmopoliete karakter. Ben je van plan binnenkort te gaan? Check onze tips!

 • Bolshoi Theater Moskou

  1. Bolshoi Theater Moskou

  Met zo'n 235 jaar aan historie, is dit dé plek voor optredens van wereldformaat. De ballet- en operagezelschappen spelen zowel moderne als klassieke stukken. Een romantisch avondje uit dus.

 • Dierentuin van Moskou

  2. Dierentuin van Moskou

  Deze attractie biedt je uren aan entertainment, in het bijzonder dankzij de pooldieren zoals ijsberen en de poolvos. Zeer goedkoop en zelfs gratis voor kinderen.

 • Pushkin Museum

  3. Pushkin Museum

  Dit museum voor Schone Kunsten is de grootste van zijn soort in heel Rusland en huist een bijzonder indrukwekkende collectie Renaissance kunst, met onder andere meesterwerken van Botticelli.

 • Kremlin van Moskou

  4. Kremlin van Moskou

  Dit kasteel van een gebouw, waarvan de gouden koepels tot aan de hemel reiken, is typisch Moskou. Wandel door de vele paleizen en kathedralen en beleef het spektakel van de Russische geschiedenis.

 • Tretyakovgalerij

  5. Tretyakovgalerij

  Wil je leren over Russische kunst, dan is een tour door deze galerij een echte must. Met meer dan 17.000 kunstwerken, vind je hier alles, van vroege religieuze werken tot moderne kunst.

 • Lenin-Mausoleum

  6. Lenin-Mausoleum

  Op het Rode Plein vind je de laatste rustplaats van Vladimir Lenin. Zijn lichaam zien? Dit kan tussen 10:00 en 13:00 uur, tassen en camera's mogen niet mee.

 • Pokrovkathedraal

  7. Pokrovkathedraal

  Een trip naar Moskou is niet compleet zonder een bezoek aan dit architectonische pareltje. Haar kleurrijke, versierde torenspitsen en sprookjesachtige verschijning sieren een hoek van het Rode Plein.

Plan je bezoek

 • Hoeveel dagen heb ik nodig?

  Binnen drie dagen heb je de hoogtepunten gezien, maar extra dagen kunnen zeker geen kwaad. Met wat meer tijd kun je het rustig aan doen.

 • Hoe kom ik in Moskou?

  Domodedovo Airport is het dichtstbijzijnde vliegveld. De meeste bezoekers hebben wel een visum nodig in Rusland, dus check dit goed voordat je gaat!

 • Moskou Mule

  Deze klassieke cocktail, bestaande uit wodka en gemberbier, komt oorspronkelijk uit Californië en niet uit Moskou. Voor een authentieke versie zul je dus lang moeten zoeken. Niet getreurd, in Rusland vloeit wodka als water, dus genoeg sjieke cocktailbars en clubs die je wel de echte klassieker serveren: wodka met ijs.

Goed om te weten

 • Taal
  Russisch
 • Valuta
  RUB (руб)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +7
 • De beste periode voor een bezoek
  Ga in april of mei, dan wordt het er al warmer, de dagen duren langer en de prijzen zijn nog niet op het niveau van het hoogseizoen. In de lente is ook minder regen dan in de herst.

Sitemap Moskou

Wil je alle activiteiten in Moskou ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Moskou

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.857 beoordelingen

We hebben vooraf de beoordelingen gelezen en toen besloten om van een gids gebruik te maken. Natalya, de gids, heeft ons het e.e.a. verteld maar het meeste hadden we ook zelf kunnen opzoeken, persoonlijk vond ik het geen toevoeging. Afgelopen week was het ook niet heel erg druk dus de besparing van het staan in de rij gold niet. Het was dus oké maar niet geweldig.

Our guide Lubov was very kind and helpfull, also she spoke english very well. We were picked up at out hotel. The communication up forehand was good. She also took the time to show us the metrosystem. We have learned a lot about russian history. There is zo much to see within the kremlin. Also the armory is very enjoyable. I totally recommend this tour!

Waren maar met 4 personen dus genoeg aandacht. Was een drukke dag in moskou dus af en toe een beetje drammen in de metro, maar dat was het zeker waard. Plekken waar we anders niet gekomen waren. De gids had veel leuke weetjes over de verschillende stations. Erg mooi!

Natalya is een heel goede gids. Zij geeft informatie in een hoog tempo. Zij heeft ons (4 personen) veel verteld over de geschiedenis, zowel van het Kremlin als over de Wapenkamer. Het was beslist ade moeite waard.

We hebben een uitgebreide rondleiding door het Kremlin gehad. Onze gids Luna wist heel veel en vertelde alles duidelijk. Door de uitgebreide uitleg hebben we veel geleerd over het Kremlin