Mezquita

Mezquita: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Córdoba: voorrangsticket Mezquita

1. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

Córdoba: kaartjes Mezquita-kathedraal met audiogids

2. Córdoba: kaartjes Mezquita-kathedraal met audiogids

Verken het terrein van de Mezquite-kathedraal, de moskee-kathedraal van Córdoba, met een digitaal ticket en audiogids. Krijg toegang tot de Patio de los Naranjos en het sierlijke interieur om te zien waarom mensen van alle religies zich aangetrokken voelen tot dit UNESCO-werelderfgoed. Gebruik uw downloadbare audiogids om de verborgen symboliek in de moskee-kathedraal te ontdekken en uw begrip van de Andalusische kunst en de moslim-christelijke relaties in Spanje te verdiepen. Sla de wachtrij over om meer tijd te besteden aan een wandeling door de enorme zalen en de ongerepte Patio de los Naranjos. Bekijk de Alminar-klokkentoren die ooit een minaret was en de prachtig gedetailleerde koninklijke kapel om de unieke mix van renaissance- en moslimarchitectuur te waarderen. Pauzeer bij de heilige Mihrab en het koor van de hoofdkapel voor een wonderlijke ervaring van de Andalusische cultuur en geschiedenis.

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

3. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

4. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

5. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

6. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

7. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

8. Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

Verken de geschiedenis van Cordoba tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste monumenten. Ontdek vanuit het historische hart van de stad de synagoge van Córdoba, de moskee-kathedraal van Cordoba, Judería de Cordoba en meer. Vertrekkend van het Monument voor de Geliefden, bezoek je de synagoge, waar de hoofdingang rijkelijk is versierd met Mudejar-pleisterwerk en drie kleine balkons een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die deel uitmaken van de historische Joodse wijk, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden te bewonderen. Rond je tour af in de Grote Moskee-kathedraal van Cordoba, waar de mix van architecturale stijlen negen eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te zien. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken gemaakt van marmer. Aan het einde van de reis zal je gids je graag wijzen in de richting van lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven (kosten niet inbegrepen).

Córdoba: moskee-kathedraal en rondleiding door Alcazar

9. Córdoba: moskee-kathedraal en rondleiding door Alcazar

Ontdek tijdens het bezoek de 2 mooiste monumenten van het islamitische en christelijke tijdperk in het land. Met een geschatte duur van 2 uur zal je gids de oorsprong van deze 2 monumenten uitleggen en laten zien. Bekijk eerst de moskee-kathedraal, het unieke gebouw en de uitbreiding. Zie hoe na de christelijke herovering een deel van dit gebouw de kathedraal van Córdoba werd. Geniet van de tuinen en het prachtige uitzicht in het Alcazar en dompel jezelf onder in een zee van zuilen in de moskee-kathedraal met een gespecialiseerde gids die je laat onderdompelen in de islamitische en christelijke culturen. Ga dan naar het Alcazar, het Koninklijk Paleis dat in de middeleeuwen de zetel was van de Inquisitie.

Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

10. Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

Ontmoet je gids in het kantoor in Calle Ángel de Saavedra, 5. Begin met een bezoek aan de Mezquita en ontdek alle details en hoeken van dit monument en wandel door de Patio de los Naranjos. Ga dan verder naar de Joodse wijk. Begin bij Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van de Joods Sefardische-wijk. Zo ontdek je een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Ga vervolgens naar de soek, een 18-eeuws gebouw in de stijl van een Arabische bazaar of een typische Córdoba ambachtsmarkt. Ga verder naar de 14e-eeuwse Cordoba-synagoge, gebouwd in de middeleeuwen. Verken daarna de Joodse wijk en leer meer over Al-Andalus en Córdoba van je gids. Betreed de Doña Leonor-baden van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door het Alcazar van de katholieke vorsten neemt. Bekijk de officiële residentie van de christelijke koningen en luister naar haar vele geheimen. Sluit de tour af in de prachtige tuinen van het paleis Alcázar.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
61 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Mezquita

Wil je alle activiteiten in Mezquita ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mezquita

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.563 beoordelingen

Christina is een topgids! Ze weet enorm veel en vertelt heel enthousiast. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van de stad en haar monumenten. Blij dat we een tour met een gids gekozen hebben!

Een leuke zeer enthousiaste leuke gids die in t Engels ons alles wist te vertellen, we waren aan haar lippen gekluisterd.

Uitstekend middel om Cordoba te zien om daarna de high lights te pakken.

De Mezquita mag je echt niet missen als je in Cordoba bent.

geen wachttijd bij loket, op de slottijd gewoon naar binnen