Belevingen in
Mezquita

Verken dit historische gebouw met zijn beroemde bogen, dat in de 13e eeuw van een Moorse moskee tot een kathedraal werd geconverteerd.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mezquita: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

1. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

...
Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

2. Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een in kunstgeschiedenis geschoolde gids. Hoor meer over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken de opeenvolgende uitbreidingen in de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland tijdens het kalifaat van Umayyad van Córdoba. Hoor meer over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

...
Córdoba: voorrangsticket Mezquita

3. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

...
Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

4. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

...
Córdoba: complete tour van 4 uur

5. Córdoba: complete tour van 4 uur

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

...
Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

6. Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding tot de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos genaamd. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument probleemloos te betreden. Volg je gids terwijl ze je rond de moskee leiden. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Neem vervolgens deel aan een wandeltocht door de historische Joodse wijk, een must als je in Córdoba bent. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de ontwikkeling van de stad zal bespreken. Slenter over de ambachtsmarkt El Zoco, het pittoreske Plaza del Cardenal Salazar en de smalle Calleja de la Luna. Bekijk de souk, de kapel van Sint-Bartholomeus en het standbeeld van een van de belangrijkste denkers ter wereld: Maimónides. Ga ook naar binnen in de synagoge, een van de best bewaarde synagogen in Spanje.

...
Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

7. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

...
Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

8. Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

Je vertrekt vanuit Sevilla voor een 1,5 uur durende, schilderachtige rit naar Córdoba, waarbij je onderweg prachtige plekken passeert. Vervolgens kom je aan in de stad, die ooit, vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten, als het licht van de wereld werd beschouwd. In de 8e eeuw werd de stad veroverd door de islamitische legers, waarna het de hoofdstad van het Islamitische Emiraat en het Kalifaat van Córdobaat werd, dat vooral onder de tweede kalief, Al-Hakam II, opbloeide. Bewonder de Mezquita van Córdoba met je voorrangsticket en zie de gouden mozaïeken en eindeloze rijen aan rood-wit gestreepte bogen. Wandel langs honderden gestreepte suikerrietzuilen en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Bekijk de elegante koepels terwijl je gids boeiend vertelt over Córdoba's beroemdste bezienswaardigheid. Daarna ga je naar het Alcázar de los Reyes Cristianos waar je over de verschrikkelijke geschiedenis van deze plek als de zetel van de Spaanse Inquisitie leert en de prachtige tuinen bewondert. Loop vervolgens door de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie de witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge van Andalusië en wandel over de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te bekijken. Profiteer van wat vrije tijd om in je eentje rond te lopen, te winkelen en te genieten van een traditionele lunch. Vervolgens rijd je terug naar Sevilla, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Moskee-kathedraal van Córdoba: rondleiding inclusief tickets

9. Moskee-kathedraal van Córdoba: rondleiding inclusief tickets

Laat je overweldigen door de spectaculaire schoonheid van de moskee-kathedraal van Córdoba tijdens een rondleiding van 1 uur door één van de meest bezochte monumenten van Spanje. Met behoud van de decoratieve stijl van een islamitische moskee begon de bouw van het prachtige monument in de 8e eeuw. Latere uitbreidingen namen enorm toe en maakten er de op een na grootste moskee ter wereld van voordat het een katholieke kathedraal werd. Ga binnen op ontdekking uit in het woud van zuilen en elegante dubbele bogen. Bewonder de sierlijke maqsurahen mihrab (apsis) en de vele andere indrukwekkende ornamenten. Laat je rondleiden door een officiële gids om een volledig beeld te krijgen van dit monumentale gebouw.

...
Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

10. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

Vertrek om ongeveer 09:00 uur vanuit Sevilla en reis naar Córdoba, waar je onderweg het dorp Carmona bezoekt. Je bezoekt Carmona, gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de centrale vlakte van Andalusië en geniet van het adembenemende uitzicht op het omliggende platteland. Volg in de voetsporen van de vele beschavingen die daar hebben gewoond die sporen achtergelaten hebben zoals het Moorse alcázar, de Marchenapoort van de Almohaden overheersing van Spanje en de overblijfselen van de Romeinse Via Augusta. Je gaat verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, Katholieken en andere beschavingen.  In 1984 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, omvatten de attracties van de stad onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. Binnenin de moskee (toegang inbegrepen), haal je het beste uit een complete audiogids in de taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch en winkel of bekijk de andere bezienswaardigheden van Córdoba.

...

Sitemap Mezquita

Wil je alle activiteiten in Mezquita ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mezquita

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.502 beoordelingen

Leuke en interessante trip, met gids Manuel die met zijn uitgebreide kennis het nog extra boeiend maakte.

Een prachtige bezienswaardigheid, met een gids die vol overgave alles duidelijk verteld.

Een geweldig gemotiveerde en deskundige gids. Het enthousisme straalde van haar af.

Interessante toer. Je kijkt anders tegen de stad aan als je dit gedaan hebt.

Zeer bevlogen gidsen! Heel veel info gehad, was super interessant!