Kies data
Dingen om te doen

Motovun

Motovun: De beste dingen die je niet wil missen

Livade: begeleide wandeltocht met truffeljacht

1. Livade: begeleide wandeltocht met truffeljacht

Ontdek het goed bewaarde truffelgeheim van Istrië tijdens deze begeleide wandeling vanuit Livade. Verken het Motovun-bos met speciaal opgeleide honden op zoek naar wilde truffels. Ervaar het lokale microklimaat en stop om een tweegangenmaaltijd te kopen die zich richt op deze Istrische delicatesse. Ontmoet je gids in Livade en begin je wandelavontuur. Begroet de honden die u zullen helpen bij uw jacht. Geniet van het bos terwijl je je een weg baant door dichte bossen waar wild leeft. Zoek onder de vochtige grond van het Motovun-bos naar zwarte truffels. Leer meer over truffels, het bos en hoe de truffeljachthonden worden getraind. Volg de lokale truffeljager, Nikola Tarandek, die te zien was in het artikel van de New York Time, 'Truffles in Paradise. (En het is niet Italië.)” Stop na je jacht bij een lokaal restaurant om een tweegangenmaaltijd te kopen waarin de nadruk ligt op truffels. Proef verse lokale smaken voordat je terugkeert naar je ontmoetingspunt in Livade.

Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

2. Istrië Hoogtepunten Tour vanuit Rijeka of Pula

Hum ligt in het centrum van Istrië met amper 20 inwoners. Verander je reis naar Hum in een mooi verhaal van Istrische kleine steden. Dit verborgen deel van Istrië is zeer gastvrij voor bezoekers. Volgens de legende werd Hum gebouwd met de stenen die overbleven toen reuzen steden bouwden in de rivier de Mirna-vallei, een gebied in centraal Istrië met inbegrip van de prachtige heuvelsteden Motovun, Roc en Bale. Ondanks het kleine aantal inwoners heeft Hum het ritueel van verkiezing van de prefect voor een jaar bewaard. Alle mannen van de parochie verzamelen zich in de Municipal Loggia (gemeentehuis) om de dorpsoverste te kiezen door hun stemmen in een houten stok te snijden. Behalve beroemd te zijn als de kleinste stad ter wereld, is Hum onlangs populair geworden voor Biska, een cognac gekruid met maretak en gemaakt volgens een oud recept afkomstig van Hum. Elk jaar, eind oktober, vindt het Grappa-festival hier plaats en worden er brandewijnproducenten uit heel Istrië gehouden. In het noorden van Istrië, hoog boven de rivier de Mirna gelegen, is waarschijnlijk de meest aantrekkelijke en beroemde middeleeuwse stad Istrië, Motovun. Deze fascinerende plek op de top van een heuvel is een typisch symbool van het binnenland van Istrië. De klokkentoren, die romaans-gotisch is uit de 13e eeuw, heeft een kroon die bol staat van het centrum van de historische stad en die grenst aan de 17de-eeuwse parochiekerk van St. Stephen. Op het centrale plein staat het Romaanse Gemeentepaleis, het grootste seculiere gebouw van Istrië toen het werd gebouwd. Vele andere historische gebouwen omringen het. Het bos van Motovun dat de vallei van de Mirna-rivier bereikt, is vooral goed voor het vinden van truffels, de vermeende lustopwekkende schimmel die onder de grond groeit. Deze witte truffels van Istrië, die in het seizoen van september tot december worden aangeboden, zouden zo goed zijn als zelfs de beste Franse en Italiaanse truffels. Wijngaarden omringen de stad van alle kanten en de mooiste wijnen van Istrië, waaronder de rode Teran en de witte Malvasia, worden gemaakt van de druiven van deze wijngaarden. De hele plaats is besprenkeld met uitstekende restaurants die konobe serveren. De stad Labin is een oud middeleeuws stadje gelegen op een 320 meter hoge heuvel met het nieuwe deel van de stad beneden. The Old Labin is de best bewaarde acropolis in Istrië. Naast vele culturele en historische monumenten, is Labin een stad van kunstenaars. Er wonen en werken er zo'n 30 kunstenaars en verschillende galeries. In het nabijgelegen Dubrova bevindt zich het Sculpture Par waar het International Sculptors Symposium al 40 jaar plaatsvindt. In de zomer wordt het oude centrum overgenomen door de Art Republic, een combinatie van muziek, performance en beeldende kunst. De stadspoorten van St. Flor, gebouwd in 1587, leiden naar het oude centrum. Er is ook een 17e-eeuwse toren in de stad met een prachtig uitzicht.

Van Rovinj/Bale: Istrië in 1 dag met lunch & proeverijen

3. Van Rovinj/Bale: Istrië in 1 dag met lunch & proeverijen

Profiteer van de ophaalservice in Pula, Medulin, Bale of Rovinj en reis vervolgens in een kleine groep met een minibus met airconditioning naar de heuvels en valleien van Istrië. Je pauzeert in het stadje Poreč en kunt een optionele rondleiding volgen door de Eufrasiusbasiliek, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Hier bewonder je de mozaïeken uit de 6e eeuw en zie je verbluffende exemplaren van Byzantijnse architectuur. Je kunt ook op eigen houtje een wandeling maken door de historische straten van Poreč. Daarna geniet je van een 2-gangen lunch in een wijngaard en proef je heerlijke wijn uit Istrië en verse lokale vruchtensappen. Je rijdt door naar het heuvelstadje Motovun om de prachtige stadsmuren te bewonderen en deel te nemen aan een gratis truffelproeverij en probeert de duurste paddenstoel ter wereld! Je sluit af met een bezoek aan het dorp Grožnjan en bekijkt de prachtige middeleeuwse architectuur. Wandel over de geplaveide straten, waar kunstenaars uit het vroegere Joegoslavië de galerieën vullen met hun geweldige kunst.

Istrië: rondleiding door het binnenland van Istrië met proeverij

4. Istrië: rondleiding door het binnenland van Istrië met proeverij

Ontdek enkele van de meest spectaculaire landschappen en idyllische locaties van Istrië tijdens een rondleiding door het schiereiland. Reis in het comfort van een voertuig met airconditioning en leer meer over de geschiedenis van Istrië vanuit je deskundige gids. Begin uw dag met een handige ophaalservice vanaf verschillende locaties en bereid u voor om het beste te zien van wat Istrië te bieden heeft. Je eerste stop is de Limfjord aan de westkust van Istrië. Stop om foto's te maken en de schoonheid van dit opvallende landschap vast te leggen voordat je verder gaat naar je volgende bestemming, Groznjan. Ga met je chauffeur en gids mee op een wandeltocht door dit kleine middeleeuwse juweel dat bekend staat als het kunstenaarsdorp. Bekijk de oude stad en dwaal door de romantische steegjes met rustieke cafés en konobas, het Dalmatische woord voor tavernes. Spring terug in je voertuig en ga naar Motovun, een schilderachtig stadje op een heuveltop dat wordt gedomineerd door gotische en romaanse architectuur. Geniet van een proeverij van enkele lokale producten voordat je met je gids meegaat op een wandeltocht door de stad en de oude stadsmuren. Haal het meeste uit wat vrije tijd na de tour en ga zitten voor de lunch in een van de lokale restaurants. Het Motovun-bos staat vol met truffels, waardoor deze stad een van de beste plekken is om je truffelfixatie te krijgen. De laatste stop op je rondreis door het Istrische schiereiland is Pazin, waar je de Pazin Abyss bezoekt, een buitengewone natuurlijke attractie die is uitgeroepen tot beschermd gebied. Geniet hier van een korte stop voordat je terugkeert naar je oorspronkelijke startpunt.

Parenzana: begeleide oude spoorwegfietstocht met lunch

5. Parenzana: begeleide oude spoorwegfietstocht met lunch

Parenzana was een smalspoorlijn die Triëst met Porec verbond, en werkte van 1902 tot 1935. Het werd geëlimineerd omdat het niet winstgevend was en omdat er goedkoper en sneller wegvervoer bestond. Tegenwoordig trekt de Parenzana-route het hele jaar door veel bezoekers. Met zijn negen tunnels, zes bruggen, viaducten en stations is de route ideaal voor iedereen die Istrië wil ontdekken en leren kennen. Geniet van een ophaalservice bij het hotel en ga vervolgens naar Groznjan, een kleine Istrische stad met een groot cultureel erfgoed, in de recentere geschiedenis bekend als de "Stad van Kunstenaars". Begin dan je rit langs de smalle en geplaveide straatjes van Grožnjan. Vervolg uw route op Parenzana met een prachtig uitzicht over de Mirna-vallei. Via tunnels en bruggen brengt de weg je naar Livade. Steek vervolgens de Mirna-rivier over om de andere kant van de vallei te bereiken en klim naar Motovun, een van de meest populaire middeleeuwse steden van Istrië. Hier geniet je van een lunch in een prachtige lokale taverne. Geniet vervolgens van een retourtransfer naar uw hotel.

Veelgestelde vragen over Motovun

Welke tours in Motovun nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Motovun nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Motovun

Wil je alle activiteiten in Motovun ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Motovun

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 18 beoordelingen

Ik was met een leuk stel uit Engeland en de tour was gewoon perfect. Onze gids Davoren was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van Istrië en hield ons op de hoogte van zelfs de kleinste details. Ook was hij flexibel met de tijd. Hij gaf ons meer vrije tijd als we wilden en raadde ons ergens aan om zelf uit te checken. Ook was de lunch inbegrepen ook geweldig. Hield van de huisgemaakte maaltijd gecombineerd met wijnen. De perfecte reisroute en perfecte gids. Ik hoop dat je de kans niet mist om van Istrië te genieten.

Een prachtige dag met de beste gids! We hadden zowel historische, culturele als uitstekende eetervaringen. We kochten truffels en goede wijn en ontmoetten lieve mensen. We hadden op een gegeven moment hevige regen, maar met Ivana achter de wielen leverde dat geen problemen op. Aanbevolen! Ps Er lijken wat problemen te zijn met hun boekingen, dus bel en zorg ervoor dat de boeking is doorgekomen en de reis is begonnen. We hadden een dag 'vertraging', maar zolang ze het repareren, vind ik het goed.

Uitstekende reis. We hebben echt genoten van onze dag. De haltes gaven ons precies de juiste hoeveelheid vrije tijd om te verkennen, en de lunch was echt goed. Het eten was perfect en de locatie uitstekend. Onze chauffeur en gids 'Dave' was eerste klasse .... maakte de reis echt perfect met zijn kennis en zijn humor. Dank je.

Een zeer interessante dag

We hebben een zeer interessante dag gehad met echt goede begeleiding door Davor Lipljan. Davor leidde ons professioneel door geschiedenis, geografie en architectuur in de boomsteden die we bezochten Porec, Motovun en Grosznjan