Moulin Rouge
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Moulin Rouge: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Moulin Rouge
Bekijk alle 697 tickets en tours

"De hoogtijdagen van de Moulin Rouge "

Sinds de opening in 1889 is de Moulin Rouge in Parijs nog altijd één van de meest legendarische plekken in de stad. Maar wat heeft dit cabaret zo beroemd gemaakt? Deze 5 feiten en informatie over de begintijd van de Moulin Rouge laten zien waarom het een vaste plek kreeg in de geschiedenis.

De cancan

Zonder cancan geen Moulin Rouge. De dansers hebben deze ondeugende dans tot kunstvorm verheven, en trokken bezoekers van over de hele wereld aan om deel te zijn van deze sensatie in Parijs.

La Goulue

La Goulue was de beroemdste danseres van de Moulin Rouge en is, in typische cancan kleding, vereeuwigd op de iconische poster. Het vroege succes van de Moulin Rouge is te danken aan haar wilde capriolen waarmee zij geschiedenis schreef.

Koninklijk bezoek

Zelfs de Prince of Wales bezocht de Moulin Rouge in de hoogtijdagen. La Goulue herkende hem in het publiek en riep "Hé Wales, jij betaalt de champagne!"

De gigantische olifant

De olifant uit de film bestond echt. Hij was zo groot dat een trap over zijn poten leidde naar een verborgen podium in zijn buik, waar optredens voor strikt mannelijk publiek werden gegeven.

Foto: Roderick Eime @flickr (CC BY-SA 2.0)

Niet vies van schandaal

Schandaal was normaal, maar het toppunt was een dans in 1907 met Egyptisch thema. Nadat de twee danseressen een gepassioneerde kus deelden, brak de nodige oproer uit

Moulin Rouge: Onze tips

"Voor volwassenen "

De optredens in de Moulin Rouge blijven pikant, hoewel ze natuurlijk altijd smaakvol zijn. Er geldt een minimum leeftijd: kinderen boven de zes jaar mogen naar binnen, maar de voorstellingen zijn misschien niet altijd voor hen geschikt - ouders kunnen de voorkeur geven aan een kindvrije avond uit.

Dresscode

De Moulin Rouge is een stijlvolle zaak, en bezoekers worden geacht zich mooi te kleden. Een jasje en dasje bij de mannen wordt gewaardeerd, en shorts, sportkleding en sneakers zijn niet toegestaan.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt

Je kan je ticket voor de show en het diner van tevoren boeken, maar tafels worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Het is geen slecht idee om wat vroeger te gaan om een tafel vlakbij het podium te scoren, zodat je optimaal zicht hebt op de spectaculaire show met zijn weelderige kostuums en uitgebreide sets.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Je kan Moulin Rouge het hele jaar bezoeken, met uitzondering van grote feestdagen als Kerst en Pasen. Openingstijden: elke dag vanaf 19:00 uur.
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, je hebt geen gids nodig om de Moulin Rouge te bezoeken.
 • Hoe kom ik er?
  Moulin Rouge is op Boulevard Clichy 82 - het dichtstbijzijnde metrostation is Blanche, lijn 2.
 • Extra tips
  • Kleed je netjes - geen shorts, sportkleding of sneakers
  • Sommige shows zijn niet geschikt voor jonger publiek

Wat anderen zeggen over Moulin Rouge

Super, schitterende gids Holly die ons veel locale legendes vertelde.

Zonder de rondleiding zouden we veel leuke dingen niet gezien hebben. Leuke legendes en grappige anecdotes. Gewoon doen zou ik zeggen.

Parijs: Montmartre Twee Uur Durende Wandeltocht Beoordeeld door heidi, 23-09-2016

Activiteiten in de buurt van Moulin Rouge


Moulin Rouge
4.6
Gebaseerd op 430 beoordelingen van GetYourGuide-klanten