Agung

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Agung: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Bali: rondleiding Pura Besakih & Hemelpoorten Lempuyang

1. Bali: rondleiding Pura Besakih & Hemelpoorten Lempuyang

Nadat je opgehaald bent vanaf je hotel, reis je naar de majestueuze Lempuyangtempel op Oost Bali. Onderweg rijd je langs de ongerepte rijstvelden, bochtige wegen en adembenemende bergen. De tempel heet niet voor niets de 'hemelpoort'! Bewonder het magische uitzicht op de Agungberg achter de tempel. Je eigen privégids  zal niet alleen leuke foto’s van je maken, maar ook uitleg geven over de geschiedenis van de eeuwenoude tempel en de cultuur van de Balinezen. Je bezoekt daarna Tirta Gangga, dat bekend staat als het mooiste voormalige koninklijke waterpaleis op het oosten van Bali. Het waterpaleis heeft gelaagde fonteinen, tuinen, en stenen beelden van mythische figuren die  water  in zwembaden spuiten. Net buiten het terrein van het  paleis  zijn er indrukwekkende uitzichten op de weelderige rijstvelden van noordoost-Bali. Na je bezoek aan het waterpaleis, geniet je van een overheerlijk lunchbuffet met uitzicht op de Agungberg, de Tegala Wajarivier en de rijstvelden. Wanneer je klaar bent, reis je naar de grootste tempel op Bali: Pura Besakih. Het is één van de belangrijkste, grootste en heiligste  tempels  voor het hindoeïsme. Het maakt deel uit van een reeks Balinese  tempels. Het staat bekend als de 'moedertempel' van Bali. De tempel heeft op wonderbaarlijke wijze de catastrofale vulkaanuitbarsting van 1963 overleefd. Sluit je aan bij deze unieke ervaring en kom meer te weten over de geschiedenis van je gids.

...
Noord-Lombok: uitstap waterval Sendang Gile & dorp Senaru

2. Noord-Lombok: uitstap waterval Sendang Gile & dorp Senaru

Verken een dag lang het noorden van Lombok, bezoek ongerepte natuurlandschappen en leer meer over de geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking. 's Ochtends ga je eerst naar Malimbu, een uitzichtpunt. Vanaf hier kun je de nabijgelegen Gili-eilanden en Gunung Agung op Bali zien. Vervolgens ga je naar de waterval Sendang Gile, aan de voet en op de helling van de Gunung Rinjani. De koele, frisse lucht en kalme heuvel vormt een comfortabel rustpunt, en je kunt ervoor kiezen om in het uitnodigende water te zwemmen. Je bezoekt vervolgens het traditionele dorp Senaru waar het tribale bergleven en de beschaving van eeuwen geleden nog voortleven. Tenslotte bezoek je de oude moskee Bayan, een van de islamitische erfgoedlocaties van onschatbare waarde op Lombok, waarvan wordt gedacht dat deze na aankomst van de moslim in de 16e eeuw gebouwd is.

...
Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

3. Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

Na de ophaalservice van je hotel, reis je naar het dorp Tulamben aan de noord-oostkust van Bali, vooral bekend om zijn zwarte strand bedekt met zachte, vuistgrote rotsen. Bij aankomst ga je naar Tulamben Bay om deel te nemen aan een wrakduik en kom je dicht bij het vrachtschip WO II, de USAT Liberty. Het ligt op slechts 30 meter van het strand, het wrak meet een indrukwekkende 120 meter op een steile aflopende zandbodem, met zijn top slechts 3 meter onder het wateroppervlak. Op 11 januari 1942, gezonken door torpedo's, droeg de USAT Liberty rubber- en spoorwegonderdelen voor oorlogsdoeleinden over de Straat van Lombok. De schade was ernstig, maar twee torpedojagers trokken haar op en probeerden haar naar de haven in Singaraja te slepen. Ze had te veel water, dus besloot de bemanning haar op het strand van Tulamben te plaatsen. De vulkanische ontploffing van Gunung Agung in 1963 bracht haar van het strand naar de huidige locatie en brak haar onderweg in stukjes. Nu volledig bedekt met koralen en de thuisbasis van honderden vissoorten, ligt het wrak op een maximale diepte van 29 meter. Beschouwd als een van de duikplekken op Bali, is het wrak van de USAT Liberty slechts voor beginners! Een 15-minuten durende reis verder naar het oosten brengt je naar het rif van Alamanda en Batu Kelebit. Je reist met de auto 10 minuten ten westen van Tulamben en je bereikt het dorp Kubu, waar de toegang tot het ongerepte Kubu Reef gemakkelijk is. Nachtduiken is bijzonder populair, met een gemiddelde zichtbaarheid van 15 tot 20 meter en watertemperaturen rond de 28 tot 29 graden Celsius. Sluit je aan bij dit duikavontuur voor een fantastische dag in een uniek gebied en kom tijdens je reis langs het prachtige zeeleven! Let op, deze ervaring is alleen beschikbaar voor gecertificeerde duikers. 

...
Agung: privébeklimming bij zonsopgang met ontbijt op de top

4. Agung: privébeklimming bij zonsopgang met ontbijt op de top

Geef toe aan je avontuurlijke inborst op een wandeltocht naar het hoogste punt van Bali in de vroege ochtend en beklim de berg Agung om aan de top de zon op te zien komen. Beleef de uitdagendste maar tegelijkertijd ook allermooiste tocht op het eiland. Begin de avond van tevoren en word opgehaald tussen 23:00 en 00:00 uur (afhankelijk van de ligging van de accommodatie). Reis daarna naar Pasar Agung Tempel in de buurt van Selat om om 01:45 uur aan je wandeltocht te beginnen. De berg Agung, die in het regentschap Karangasem ligt, is de hoogste en heiligste berg van Bali. Je wordt door het oerwoud van deze heilige plaats geleid door een lokale Engelssprekende gids. De Agung, die volgens de lokale bevolking de goden huisvest, heeft een hoogte van ruim 3.000 meter op het hoogste punt. Het kan voor sommigen en uitdaging zijn om hem te beklimmen, maar wie dapper is en een goede conditie heeft, wordt beloond met een prachtig uitzicht en een onvergetelijke zonsopkomst! Zodra je de top bereikt kun je genieten van een ontbijt en van het adembenemende uitzicht. Laat je blik over het weelderige landschap van Oost-Bali glijden voor zo ver het oog kan zien. Klim dan weer van de berg af om terug te keren naar je beginpunt.

...
Bali: Mount Agung Sunrise Trekking Experience

5. Bali: Mount Agung Sunrise Trekking Experience

Er zijn twee gemeenschappelijke wandelroutes de berg op, waaruit u moet kiezen. Mount Agung-wandeling via Besakih-tempel (vanuit het westen) De meest uitdagende maar lonende route om de berg Agung te beklimmen. De wandeling begint bij de Besakih-tempel, ook wel de moedertempel van Bali genoemd. Je wandelt door de dichte jungle van Besakih. De beklimming duurt ongeveer 6 tot 7 uur en eindigt op het allerhoogste punt van de berg. Het laatste uur of zo is buitengewoon veeleisend, waarbij vaak op handen en voeten de berg moet worden beklommen. De wandeling begint omstreeks 23.00 uur, zodat je voor zonsopgang op de top arriveert. Vanaf hier kun je getuige zijn van de prachtige zonsopgang met uitzicht op de berg Rinjani in Lombok. Je hebt ook een masjestic uitzicht op de gigantische krater van Caldera Batur en Lake Batur. Mount Agung-wandeling via Pasar Agung-tempel (vanuit het zuiden) Dit is een gemakkelijkere, 3-4 uur durende wandeling waarbij je ongeveer 2.000 meter stijgt. Het is niet zo uitdagend als de Besakih-tempelroute. De wandeling eindigt ongeveer 100 meter onder de eigenlijke top, maar de uitzichten zijn nog steeds uitstekend in alle richtingen, evenals tot in de krater. De starttijd is ongeveer 02.00 uur, met als doel de piek net voor zonsopgang te bereiken.

...

Sitemap Agung

Wil je alle activiteiten in Agung ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agung

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 403 beoordelingen

Ontzettend leuke tour met een goede gids!

Wij hebben een erg leuke tour gehad. Onze gids haalde ons op en direct hadden we klik en vertelde hij ronduit over Bali, de gebruiken, cultuur en het Hindi geloof. De tour is goed georganiseerd en de locatie voor de lunch is erg mooi. Enige opmerking: in de omschrijving van de tour zou ik de regels van de tempel vermelden zodat men hier rekening mee kan houden. Bijvoorbeeld: vrouwen mogen niet zwanger zijn of in menstruatie zijn.

Top ervaring

Samen met mijn vriendin wezen duiken. Hebben allebei ons brevet. Alsnog werd er een goed duikplan gemaakt, de handgebaren helemaal uitgelegd etc. veiligheid staat echt voorop. Veel vissen gezien, door het schip zelf heen gezwommen. Was een hartstikke mooie ervaring zou het de volgende keer als ik weer in Bali ben sowieso weer doen. Zeker aan te raden!

Ongeloofelijk prachtig

Zeer toffe maar ook zeer uitdagende activiteit. De uistap was zeer goed geregeld van begin tot einde

Het was een hele mooie dag. En ik had een topdriver en gids Darsana. Vele mooie dingen gezien.

Zeer mooie rondleiding, vriendelijke chauffeur. Prachtige foto's, een echte aanrader!