Belevingen in
Neboberg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Neboberg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

1. Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en spring op een voertuig met klimaatregeling, een Engels sprekende privéchauffeur en WiFi-toegang. Geniet van het uitzicht op de woestijnlandschappen van Jordanië terwijl je naar het zuiden reist naar Madaba. Bekijk interessante plaatsen en specifieke informatie over de reis. Bij aankomst op Madaba ontdekt u de oude mozaïekstad met een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw. Zie de 6e-eeuwse mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George; gemarkeerd met punten die verband houden met historische verhalen die in de bijbel worden genoemd. Beklim vervolgens de berg Nebo, een heilige berg in Jordanië die op ongeveer 817 meter boven zeeniveau staat. De berg Nebo is doordrenkt van religieuze betekenis als een belangrijke joods-christelijke bedevaartplaats. Het is waar Mozes het beloofde land voor het eerst vanaf de top zag en waar profeet Mozes zou zijn gestorven. Bezoek de basiliek op de top van de berg, gebouwd door Egyptische monniken in de 4e eeuw. Binnen zie je een verzameling goed bewaarde Byzantijnse mozaïeken, met afbeeldingen van dieren in het wild en de jacht. Geniet ook vanaf de top van een panoramisch uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Ga vervolgens naar De doopplaats van Jezus Christus; gelegen aan de Jordaanse kant van de rivier de Jordaan. Het stond in de bijbelse tijd bekend als Bethanië buiten de Jordaan en wordt beschouwd als een van de drie heiligste plaatsen van het christendom. Krijg de kans om te bidden of verken eenvoudig deze belangrijke bedevaartplaats waar veel profeten zouden hebben bezocht. De doopsite, in het Arabisch 'Maghtas' genoemd, is een van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie en werd pas in 1996 ontdekt. Na het ervaren van deze heilige bezienswaardigheden en genieten van het fantastische uitzicht, kom je terug met je chauffeur voor de terugreis, eindigend met een hotelaflevering in Amman.

...
Van Amman: Dead Sea and Madaba Tour met Hotel Pickup

2. Van Amman: Dead Sea and Madaba Tour met Hotel Pickup

Begin je 10-uur durende tour met een rit van Amman naar Madaba. Madaba is een van de oudste steden in het Midden-Oosten en de thuisbasis van een aantal kerken. Velen zijn nu in verval, maar je kunt nog steeds buitengewone mozaïeken uit de 7e en 8e eeuw zien. Bezoek de St. George en Martyrs-kerken, en later de Mount Nebo-kerk. Geniet vanaf de top van het uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Jericho is meestal zichtbaar, en op een heldere dag kun je Jeruzalem zien. Ga verder naar de doopsite van de Jordaan en vervolgens naar de Dode Zee voor een geweldig panoramisch uitzicht. Stop een uur bij het Dode Zee-strand om te ontspannen en te genieten van de lunch, voordat je terugkeert naar Amman.

...
Privétour van een halve dag naar Madaba en de berg Nebo

3. Privétour van een halve dag naar Madaba en de berg Nebo

Geniet van een tour van een halve dag naar Mount Nebo en Madaba vanuit Amman City. Uw privé Engels sprekende chauffeur haalt u op bij uw hotel. 10 kilometer ten westen van Madaba met uitzicht op de Jordaanvallei ligt de berg Nebo, een van de vermeende locaties van het graf van Mozes. De top van deze eenzame, winderige plek biedt een spectaculair uitzicht over de Dode Zee naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Je kunt de bronnen zien waar Mozes op de grond sloeg om water voort te brengen. Slechts 20 minuten ten zuiden van Amman, aan de Kings Highway, ligt de met mozaïeken gevulde stad Madaba. Deze historische stad, bekroond door een kleine kerk, ligt midden in het vruchtbaarste land van Jordanië. In veel opzichten is Madaba een atypische stad op de oostelijke oever, die in één belangrijk aspect verschilt: onder bijna elk huis ligt een mooi Byzantijns mozaïek. Veel van deze mozaïeken zijn opgegraven en zijn te zien in het museum van de stad, maar naar schatting liggen er nog veel meer verborgen om ontdekt te worden. Het mooiste mozaïek dat tot nu toe is gevonden, bevindt zich nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats op de vloer van de Grieks-orthodoxe kerk van St. George. Nadat de rondleiding is voltooid, keert u terug naar dezelfde ophaallocatie (elk Amman City Hotel).

...
Van Amman: vrijetijds- en wellnesstour naar de Dode Zee

4. Van Amman: vrijetijds- en wellnesstour naar de Dode Zee

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Amman, leun je achterover en ontspan je terwijl je aan een dagtour begint langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië. Ga naar de christelijke stad Madaba, 'de stad van de mozaïeken'. Madaba heeft de oudst bekende mozaïekkaart van het heilige land. Bezoek de Sint-Joriskerk, het archeologische park en het museum en bezoek vervolgens Mt Nebo. Er wordt gezegd dat Mozes zijn laatste dagen op de berg Nebo doorbracht, terwijl hij neerkeek op het heilige land dat hij niet kon binnengaan. Hier kunt u de Jordaanvallei, de Dode Zee, Jericho en Jeruzalem bekijken. Sluit ten slotte uw dag af in een 5-sterrenresort aan de Dode Zee. Geniet van lunch en toegang tot de spa in het resort en ontspan aan het strand. Na zonsondergang wordt u teruggebracht naar Amman.

...

Sitemap Neboberg

Wil je alle activiteiten in Neboberg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.