Belevingen in
Rigi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Rigi: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

1. Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

Ontdek Rigi, de Koningin van de Bergen, van haar mooiste zijde tijdens een halve of hele dagtour. Je begint met een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau. Moderne motorboten en nostalgische stoomboten (in de zomer) brengen je over het ongelooflijke, fjordachtige water naar Vitznau. Vanaf Vitznau ga je naar de eerbiedwaardige oude Rigitrein op de koningin van de bergen. Je geniet van een fantastisch uitzicht op het Zwitserse plateau, het Zwarte Woud, de Vogezen en de Alpen op Rigi Kulm. Daal af met de tandradbaan naar Rigi Kaltbad en neem daar de kabelbaan naar Weggis. Tot slot ga je per boot terug naar Luzern. Als gevolg van werkzaamheden aan de kabelbaan vanaf 9 maart 2020 tot en met 9 april 2020 is Rigi alleen toegankelijk via tandradbaan vanuit Vitznau. De voorgestelde route voor een excursie van een hele dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 09:12 uur - aankomst in Vitznau om 10:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 10:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 10:45 uur • Vrije tijd • Vertrek per tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 16:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 16:13 uur • Vertrek per kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 16:20 uur - aankomst in Weggis om 16:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 17:05 uur - aankomst in Luzern om 17:47 uur Voorgestelde route voor een excursie van een halve dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 13:12 uur - aankomst in Vitznau om 14:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 14:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 14:45 uur • Vrije tijd • Vertrek met tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 17:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 17:13 uur • Vertrek met de kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 17:20 uur - aankomst in Weggis om 17:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 18:05 uur - aankomst in Luzern om 18:47 uur

...
Zwitserland: Swiss All-in-One Travel Pass

2. Zwitserland: Swiss All-in-One Travel Pass

Reis door heel Zwitserland met een Swiss Rail Pass, geldig in het hele land. Kies tussen een pas voor 3, 4, 8 of 15 opeenvolgende dagen. Dit ticket biedt u zorgeloos en onbeperkt reizen door Zwitserland met het Zwitserse treinnetwerk, bussen en openbare boten. Deze pas is inclusief de Glacier Express, Golden Pass Line, Bernina Express en andere. Deze pas is inclusief museumtoegang, boottochten en kortingen op vele bergexcursies. Geniet van onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en gratis toegang tot meer dan 500 musea in het hele land.

...
Mount Rigi: tandradtreinkaartje

3. Mount Rigi: tandradtreinkaartje

Ontdek Rigi, een bergketen in centraal Zwitserland met een bijzondere charme. Kies zelf hoe u de Koningin van de Bergen wilt ontdekken met zijn uitstekende 360-graden panoramisch uitzicht over de Zwitserse Alpen en meren. Neem de eerste bergtrein van Europa (sinds 1871), die van Vitznau naar de top van de berg rijdt (Rigi Kulm; 1797 meter boven zeeniveau). Of reis naar de top van Goldau met de tandradbaan aan de noordkant, vanwaar je ook toegang hebt tot de kleine kabelbaan die vertrekt bij Kräbel en omhoog gaat naar Rigi Scheidegg. Vanuit Weggis gaat de kabelbaan naar Rigi Kaltbad, waar u met de tandradbaan naar de Rigi Kulm kunt overstappen. Alle dalstations zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Luzern per boot naar Weggis/Vitznau of rechtstreekse trein naar Goldau, evenals vanuit Zürich met een directe treinverbinding naar Goldau. Elk dalstation heeft ook parkeergelegenheid. Zomer (maart - november): De Rigi Day Pass bevat alle 4 vervoerswijzen voor de hele dag. De bergwoede biedt verschillende wandel- en wandelroutes van circa 120 kilometer met fantastische vergezichten. Dit is een populair gebied voor alle liefhebbers van wandelen of voor diegenen die rust en ontspanning zoeken buiten de gebaande paden. Let op tijdens de zomermaanden is de Rigi niet bedekt met sneeuw! Winter (december - maart): De Rigi Day Pass bevat alle 4 vervoerswijzen voor de hele dag. Skiërs en snowboarders kunnen gebruik maken van de skiliften op de Rigi. Wandelliefhebbers kunnen zich verheugen op ongeveer 40 kilometer goed geprepareerde wandelpaden met fantastische uitzichten. Actieve mensen hebben de geweldige kans om de koningin van de bergen te ontdekken per slee of met sneeuwschoenen.

...
Queen of the Mountains: Dagtocht naar Rigi en Luzern

4. Queen of the Mountains: Dagtocht naar Rigi en Luzern

Geniet van de verbazingwekkende Zwitserse Alpen tijdens deze gedeeltelijk begeleide tour. Ontspan tijdens de busreis vanuit Zürich voor een spannend, betoverend avontuur door het adembenemende Zwitserse landschap per kabelbaan, tandradtrein en boot. Als u door de Albispass reist, bereikt uw tour de Vierwaldstättersee, het op drie na grootste meer van Zwitserland, gelegen op de grens tussen vier kantons. Geniet van een fantastisch uitzicht op het meer vanaf de oostelijke oever, in de kleine badplaats Weggis, aan de voet van de Rigi. Het uitzicht kan alleen maar beter worden als je met de kabelbaan de Rigi op gaat, bekend als "de koningin van de bergen", naar de perfect gelegen baden en spa op de hellingen. De aanblik van de 13 meren die de berg omringen, en van het landschap van de bergen van Centraal-Zwitserland, zal u zeker betoveren. Je hebt genoeg tijd om souvenirfoto's te maken om voor altijd te koesteren terwijl je op je gemak de bergen in klimt. In de zomer kunt u de Rigi te voet verkennen; in de winter is er een kans om zijn geheimen per slee te ontdekken. Geniet van een unieke reis met de oudste kabelbaan ter wereld, gebouwd in 1871, naar Vitznau. Reis verder in pittoreske stijl, per boot over het water, terug naar Luzern. Daar kunt u de Rigi vanuit een geheel nieuwe hoek bekijken, terwijl u uitrust in de charmante oude stad, na een dag vol opwinding, voordat u de bus terug naar Zürich neemt.

...
Mount Rigi: 2-daagse wellness-ervaring vanuit Zürich

5. Mount Rigi: 2-daagse wellness-ervaring vanuit Zürich

Dag 1: De reis begint met een mooie rit door het prachtige landschap en langs het meer van de vier kantons naar Weggis. Hier gaat u aan boord van de kabelbaan naar Rigi Kaltbad, waar u aan boord gaat van Europa's allereerste bergtrein naar Rigi-Kulm (6000 ft / 1800 m). Geniet van het panoramische uitzicht over het Zwitsers-Midland, de Alpen en de 13 meren om je heen. Wandel over een van de goed geprepareerde paden en geniet van de schoonheid van dit unieke landschap. 's Middags inchecken bij Rigi Kaltbad. Verwen uzelf in het nieuwe mineraalbad en de spa, ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta. Duik in het verkwikkende, mineraalrijke water (35°C) van de binnen- en buitenzwembaden en geniet van het onvergetelijke, adembenemende bergpanorama. Andere aanbiedingen zijn onder meer een whirlpool, een kruidensauna, een stoombad en een spectaculair kristallen bubbelbad (alleen toegang voor volwassenen). 's Avonds wachten culinaire hoogstandjes op u in restaurant SunSet waar een 4-gangen keuzediner is inbegrepen. Dag 2: Het mineraalbad gaat om 9.00 uur exclusief open voor hotelgasten. Rond het middaguur neem je de tandradtrein naar Vitznau, waar je aan boord gaat voor een mooie cruise van een uur naar Luzern. Ontdek de charmante oude stad en bekijk de beroemde Kapelbrug, de jezuïetenkerk, het stadhuis en het moderne cultuur- en congrescentrum. De tour wordt begeleid door een professionele, meertalige gids van Zürich tot Weggis en van Luzern tot Zürich. De weg omhoog en omlaag naar de berg Rigi inclusief de overnachting en de boottocht naar Luzern zijn onbegeleid. Voor dit onderdeel ontvangt u uitgebreide schriftelijke informatie.

...
Mount Rigi: dagpas met Zwitserse lunch

6. Mount Rigi: dagpas met Zwitserse lunch

Bewonder de prachtige omgeving terwijl je naar de top van de berg Rigi gaat. Proef heerlijk eten in Nostalgie Restaurant Lok 7 terwijl je dineert voor een authentieke Zwitserse maaltijd. Begin je tour op de berg Rigi vanaf het station van je keuze in Vitznau, Weggis of Arth-Goldau. Ervaar de historische tandradbanen en kabelbanen naar het restaurant. Na een ontspannende rit naar de top van de berg, geniet je van het adembenemende uitzicht terwijl je zo lang ronddwaalt als je wilt voordat je trek krijgt. Ga naar Nostalgie Restaurant Lok 7, dat zich in Rigi Staffel bevindt (dicht bij de halte van de tandradtrein). Proef een authentieke Swiss Alpine Cordon Bleu (gebakken varkenssteak met gesmolten kaasvulling) in een rustieke sfeer. Ga wanneer je maar wilt terug naar de vallei.

...
Van Luzern: Private Mount Rigi Round Tour & Lake Cruise

7. Van Luzern: Private Mount Rigi Round Tour & Lake Cruise

Begin je tour door je gids in je hotel te ontmoeten en je weg te banen naar het centrum van Luzern. In de buurt van het treinstation stapt uw gids aan boord van een boot om samen met u een cruise op het Vierwoudstrekenmeer te maken. Geniet van het uitzicht op de omliggende bergen en kijk terug naar de stad voordat je na een uur op het water in Vitznau aankomt. Aan de overkant van het bootstation leidt uw gids u naar de tandradbaan. De reis van 35 minuten brengt je van 1440 ft (438 m) boven de zeespiegel naar de top van de berg Rigi op een hoogte van 5900 ft (1798 m). Geniet tijdens de steile rit van het adembenemende uitzicht op de omgeving. Zodra jij en je gids bovenaan zijn aangekomen, loop je binnen 5 minuten naar het panoramische platform waar je het Zwitserse landschap rondom kunt zien. De gids is beschikbaar om foto's van je te maken voor de bergen. Kies voor de lunch uit twee verschillende restaurants en neem bij mooi weer buiten plaats op het terras en geniet van het panorama. Tijdens de afdaling zal uw gids u een alternatieve route laten zien: afdalen per tandradbaan naar Arth-Goldau - de oostkant van de berg Rigi. Na aankomst en een korte wandeling naar het treinstation, brengt uw gids u terug naar Luzern. De tour eindigt bij het treinstation van Luzern of je gids leidt je terug naar je hotel.

...
Privétrip van Zürich naar Mount Rigi via Luzern-stad

8. Privétrip van Zürich naar Mount Rigi via Luzern-stad

Een chauffeur zal vanuit een handige bestemming voor u in Zürich nemen. U begint uw privé-overdracht van Zürich naar Luzern: uw rijgids leidt u naar de historische en moet plaatsen zoals de Kapelbrug, Watertoren, Leeuwmonument, Jezuïetenkerk en Oude stadspleinen zien. Daarna kunt u een pauze in een van de mooiste cafes in de oude stad, in de buurt van de meer of in de moderne, zoals u wilt. Wanneer u al uw korte pauze hebt genoten, zal uw rijgids u naar Weggis brengen, vanwaar u een boot naar Vitznau brengt. Vitznau is de plaats waar u de kabelbaan naar de berg Rigi neemt bewonderen en de majestueuze bezienswaardigheden van de Berner Alpen bewondert in lijn met Eiger, Moench en Jungfrau. In de avond krijgt u uw retourzending terug naar Zürich.

...
Vanuit Basel: privétour naar de berg Rigi met cruise op het Vierwoudstrekenmeer

9. Vanuit Basel: privétour naar de berg Rigi met cruise op het Vierwoudstrekenmeer

Begin uw dag vol avontuur door uw gids in uw hotel te ontmoeten. Na een korte meet & greet ga je naar het treinstation in Basel. Vanaf daar brengt een intercitytrein u binnen 1 uur naar het centrum van Luzern. Na een korte wandeling vanaf het treinstation gaan u en uw gids aan boord van een boot en vertrekken voor uw cruise op het Vierwoudstrekenmeer. Geniet van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en kijk terug naar de stad voordat u na een uur op het water in Vitznau aankomt. Tegenover het bootstation leidt uw gids u naar de tandradbaan. Deze schilderachtige reis van 35 minuten brengt je van 1440 ft (438 m) boven de zeespiegel naar de top van de berg Rigi op een hoogte van 5900 ft (1798 m). Geniet tijdens de steile rit van het adembenemende uitzicht op de omgeving. Zodra jij en je gids bovenaan zijn aangekomen, maak je een wandeling van 5 minuten naar het panoramische platform waar je het Zwitserse landschap om je heen kunt zien. Voel je vrij om je gids te vragen om een aantal onvergetelijke vakantiekiekjes van jou te maken met de bergen op de achtergrond. Kies voor de lunch tussen twee verschillende restaurants, en als het weer het toelaat, neem dan plaats buiten op het terras en geniet van het panorama. Tijdens de afdaling neemt je gids je mee op een alternatieve route, die via tandradbaan afdaalt naar Arth-Goldau - de oostkant van de berg Rigi. Na uw aankomst en een korte wandeling naar het treinstation, brengt uw gids u terug naar Luzern. U stapt over op de intercitytrein, die u terugbrengt naar Basel, waar uw dag vol avontuur ten einde loopt.

...
Van Luzern: dagtocht naar Mount Rigi met cruise en kabelbaan

10. Van Luzern: dagtocht naar Mount Rigi met cruise en kabelbaan

Geniet van een zalige dagtocht naar Mt Rigi en het Vierwoudstrekenmeer. Vaar over het Vierwoudstrekenmeer, zie een prachtig panoramisch uitzicht op de Zwitserse Alpen, reis met de eerste bergtrein van Europa, bezoek Rigi Kaltbad en rijd in een kabelbaan. Begin uw dagtocht met een ontspannende cruise op het pittoreske Vierwoudstrekenmeer. Zodra u uitstapt in Vitznau, stapt u over op de oudste bergbaan van Europa uit 1871 en rijdt u rechtstreeks naar de top van de berg Rigi. Laat je blik vanaf de top van de berg Rigi dwalen over de Zwitserse Midlands met 13 glinsterende meren en 620 besneeuwde bergtoppen. Geniet van wat vrije tijd op de top om een van de vele wandelpaden te verkennen, neem een moment van stilte in de Rigi Kulm-bergkapel of geniet van een maaltijd in een restaurant. Met de tandradtrein naar het autovrije dorp Rigi Kaltbad. Wandel over het schilderachtige dorpsplein om het Mineralbad en Spa te vinden, ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta. Als je wilt, kun je een gemakkelijk wandelpad volgen naar het uitkijkplatform Känzeli en de indrukwekkende Alpenketens vanuit een ander perspectief bewonderen. Daal af met de kabelbaan en geniet van een prachtig uitzicht op het ongerepte Vierwoudstrekenmeer. Maak een korte wandeling bergafwaarts naar de pier van Weggis en leg het adembenemende uitzicht vanaf de Luzern Riviera vast met uw camera. Geniet van een ontspannen boottocht terug naar Luzern.

...

Sitemap Rigi

Wil je alle activiteiten in Rigi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rigi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 122 beoordelingen

Erg leuke excursie! WAARSCHUWING!! op de terugweg is er geen noodzakelijke of geplande verbinding tussen de aankomst van de kabelbaan en de boot in Weggis. Vanaf de kabelbaan wacht je een slecht aangegeven wandeling van 15 minuten naar het meer! Voorheen was onze trein vanuit Rigi te laat; 10 minuten gestopt! Uiteindelijk hebben we de boot bij Weggis om 18:05 gemist !! De boot wachtte natuurlijk niet op ons en zag hem voor onze ogen vertrekken!!! de volgende en laatste boot voor Luzern vanuit Weggis was toen pas… 20:57 !!!! of bijna 3 uur wachten! De organisatie faalde dus totaal en liet ons alleen achter in de stromende regen! Na uitgebreid speuren op internet kwamen we erachter dat er buslijn 502 is die je naar station Küssnacht brengt. Vanaf daar brengt een trein u naar het centrum van Luzern. De prijs per volwassene is chf17.- Met dit alternatief hoeft u echter niet voor niets 3 uur in Weggis te wachten! Met vriendelijke groet, Alexandre K

Uma experiência excelente. Viagem de barco muito calma ea vista das margens do lago é excelente. O elétrico até ao topo do monte proporciona vistas magnificas (escolham lugares lado esquerdo para a subida). Geen topo mesmo em dias mais encobertos é bonito. Desçam a pé até ao teleférico que vale muito a pena. E depois een viagem de teleférico até de novo oa barco é do outro mundo. Para quem tem medo alturas escolha não ficar logo op frente, mas não deixe de fazer a viagem.

Een prachtige reis, deels georganiseerd door de Get Your Guide en jezelf.

De regio Rigi is prachtig, vooral bij goed weer, maar u moet meer informatie van de organisatoren nodig hebben. U moet van tevoren het tijdschema van alle treinen kennen om uw reis te organiseren. Mijn suggestie voor de Get Your Guide: je moet de dienstregeling van de treinen in pdf-formaat voor de reizigers op je website tonen.

Een mooie 3-sterren bed and breakfast

Een zeer schoon hotel en een zeer behulpzame eigenaar. Enige keerzijde was geen toilet of douche-eenheid als moest delen. Let op slechts 3 parkeerplaatsen, maar u kunt parkeren op de parkeerplaats tegenover het spoor, aangezien de eigenaar een parkeerbadge heeft verstrekt. Ontbijt was een lekker continentaal type.

Een groot liefhebber van Zwitserse treinen, ik wilde de 1e tandradtrein voorstellen aan mijn 18-jarige kleinzoon en alles verliep zoals gewoonlijk geweldig in dit land. een zeer leuke ervaring voor beide en onvergetelijke momenten.