Kies data

Mozarthaus Vienna

Mozarthaus Vienna: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

1. Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

Het Mozart Ensemble Wenen nodigt je uit tot een ontroerend en onvergetelijk concert in het eerste huis van Mozart in Wenen. Geniet van de muziek uit de Weense klassieke periode van componisten zoals Mozart, Haydn, Schubert, Beethoven, en nog veel meer. De Sala Terrena van het Mozarthaus Vienna bevindt zich in het historische centrum van Wenen, in de buurt van zowel de Stephansdom als de Hofburg. Het werd gebouwd als deel van het klooster van de Duitse ridderorde in de tweede helft van de 12e eeuw. In 1781 leefde Wolfgang Amadeus Mozart in het klooster van de Duitse ridderorde. Hij speelde een aantal concerten in Wenens oudste concertzaal, in opdracht van aartsbisschop Colloredo, een belangrijk beschermheer van de familie Mozart.

Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

2. Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

Mozarthaus Wenen met audiorondleiding: Verken het enige appartement in Wenen van Mozart dat is bewaard gebleven, waar hij meer muziek componeerde dan waar dan ook! Rondom deze flat wacht een uitgebreide presentatie van de tijden waarin Mozart leefde en zijn belangrijkste werken, verspreid over drie tentoonstellingsniveaus, op Mozart-fans, jong en oud, van over de hele wereld. De tentoonstelling is gericht op de Weense jaren van de grote componisten, die de top vormen van zijn creatieve prestatie. Zorg ervoor dat je een gratis audiogids krijgt om Mozarthaus Wenen te ontdekken. Naast de permanente tentoonstelling vindt ook een speciale tentoonstelling plaats in het  Mozarthaus Wenen, dat elk jaar verandert en deel uitmaakt van de toegangsprijs. Elke zondag is een extra gratis rondleiding van 30 minuten door de hoogtepunten van het Mozarthaus Wenen beschikbaar (alleen met geldige toegangskaarten).  Music combiticket: Mozarthaus Vienna en Haus der Musik: Samen met het interactieve Haus der Musik biedt het Mozarthaus Vienna het combokaartje "Mozart & More", ideaal voor muziekliefhebbers. Begeef je op een ontdekkingsreis door de wereld van Mozart en muziek. Het Haus der Musik in Wenen is een modern, interactief geluidsmuseum in het historische stadscentrum. De 6 verdiepingen van het historische paleis nodigen bezoekers uit om zelf muziek te maken. Het Haus der Musik combineert het verleden, het heden en de toekomst van muziek op een inspirerende en opwindende manier.

Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

3. Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

Deze tour van Wenen naar Salzburg en het omliggende merengebied is een geweldige kans om in de wereld van klassieke muziek te duiken en enkele van de juwelen van het natuurlijke erfgoed van de wereld te zien. Salzburg is een prachtige stad aan de oevers van de rivier de Salzach, en is ook de wereldhoofdstad van de klassieke muziek, de geboortestad van zowel Mozart als Karajan. Loop door de Mirabell-tuinen en bekijk het huis waar Mozart werd geboren, evenals de kathedraal en de Sint-Pietersabdij, een van de oudste abdijen van Europa. Tijdens je vrije tijd kun je ervoor kiezen om de kabelbaan naar het fort van Hohensalzburg te nemen om een prachtig panoramisch uitzicht over de stad te zien. Iedereen die ooit de "Sound of Music" heeft gezien, zal enthousiast zijn bij het zien van enkele filmlocaties. Nadat je de culturele kant van Salzburg hebt omarmd, ga je de natuurlijke schoonheid van het Salzkammergut-merengebied verkennen. Wat is er mooier dan de weerspiegeling van de machtige Alpenbergen in het kristalheldere water van de pittoreske meren? Bereid u voor op onvergetelijke alpenlandschappen, zuivere heldere lucht en het sprankelende blauwe water van de Mondsee. Dit zijn niet de enige schatten die in het Salzkammergut op u wachten. Het laatste hoogtepunt van de tour zijn kleine dorpjes aan de oevers van de Attersee. De stille wateren van de mysterieuze meren verbergen vele legendes en verhalen, die allemaal bijdragen aan het zeer bijzondere karakter van deze tour.

Wenen: romantische pianoklassiekers in het Mozarthaus

4. Wenen: romantische pianoklassiekers in het Mozarthaus

Luister naar "Romantic Piano Classics" gepresenteerd door Mozarthaus. Bewonder het talent van pianist Pavel Kaschnov terwijl hij prachtige stukken speelt van meesters als Beethoven, Liszt en Chopin. Luister naar de beroemde pianist Pavel Kaschnov die verschillende internationale concoursen heeft gewonnen en tevens art director en juryvoorzitter is van de International Piano Competition in Kiev. Kies stoelen in rijen 1-3 om dicht bij deze geweldige spelers te komen, of zit 4-6. Bespaar geld met een studentenoptie voor degenen die in aanmerking komen.

Wenen: Pleinen in de oude stad Begeleide wandeling

5. Wenen: Pleinen in de oude stad Begeleide wandeling

Verken de pleinen van de oude binnenstad van Wenen tijdens deze begeleide wandeling. Baan je een weg door pleinen zoals het drukke Sint-Stefanusplein, het romantische Franciscanenplein en het keizerlijke Jozefplein. Ontmoet je gids en begin je wandeltocht. Stop bij de Stephansdom om foto's te maken van de mix van gotische en renaissance-architectuur. Bewonder het 13e-eeuwse keizerlijke Hofburgpaleis. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de stad en bewonder de elegante pleinen. Ontdek waar ooit de varkensmarkt en de executieplaatsen van de stad waren . Leer hoe de stad een moderne metropool is met unieke uitdagingen.

Wenen: privémuziektour

6. Wenen: privémuziektour

Deze drie uur durende muzikale odyssee begint met een rondleiding door de Staatsopera, waar je achter de schermen toegang krijgt tot het beroemdste operagebouw ter wereld. Leer meer over de belangrijkste dirigenten, zoals Gustav Mahler, en de geschiedenis van deze muziektempel. Begin daarna aan een ontspannen muzikale wandeling door de binnenstad van Wenen. Haltes zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot, Palais Lobkowitz, waar Beethoven zijn Symfonie nr. 3 "Eroica" in première bracht en het huis van zijn belangrijkste beschermheer, en de keizerlijke kapel van Hofburg, waar het Weense jongenskoor elke zondag optreedt. Ontdek het Mozart Memorial, de voormalige danssalon waar de meester, Johann Strauss, de dames deed zwijmelen, en de voormalige residentie van Ludwig von Beethoven, Pasqualati House. Bekijk de prachtige Stephansdom, bekijk het voormalige huis van Mozart en nog veel meer, allemaal met een door de staat gecertificeerde gids.

Wenen: privérondleiding door Mozart

7. Wenen: privérondleiding door Mozart

Ontdek het Wenen van Mozart tijdens een privétour samen met een deskundige gids en historicus. Krijg een insider's blik in het leven van de componist terwijl je zijn huis binnenstapt. Bezoek de Stephansdom, de plaats waar Mozart trouwde, en loop over de Stephansplatz terwijl je meer leert over hoe het leven was voor de geniale componist als kind en volwassene. Dit bezoek omvat ook klassieke muziekconcerten in de mooiste kathedralen, kerken en concertzalen in Wenen. In de uitgebreide optie nemen getalenteerde muzikanten je mee terug in de tijd met liedjes van Mozart, Beethoven, Strauss en Schubert.

  • Rondleidingen
  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Citycards
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Mozarthaus Vienna

Wil je alle activiteiten in Mozarthaus Vienna ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mozarthaus Vienna

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.273 beoordelingen

Het was heel bijzonder om een Mozart-concert bij te wonen in het Mozarthaus als een plek waar Mozart woonde! ! De concertzaal is intiem en mooi. We waardeerden echt de verscheidenheid aan opties om een concert bij te wonen dat in ons schema paste. De muzikanten waren geweldig en de selectie van stukken was goed, inclusief de stukken van Mozart.

In een intieme setting klassieke muziek op hoog niveau. Ontzettend goede akoestiek en muzikanten. Echt genoten!!

Een top ervaring, gezellig intiem concert met muzikanten met een top niveau op een toplokatie‼️

Heel leuk kleintje om in ongeveer een uur te zien met de zelfgids in het Italiaans om te zien?

Geweldige en gedreven muzikanten. Een topavond uit!