Wat je niet wil missen in Mpumalanga

Van Johannesburg: driedaagse budgetsafari naar het Kruger National Park

1. Van Johannesburg: driedaagse budgetsafari naar het Kruger National Park

DAG 1: Johannesburg Hotel/Hostel of O.R. Ophalen van de luchthaven Tambo en rijden naar Tremisana Game Lodge. Om 17.00 uur stapt u aan boord van de open Landcruiser voor een spannende Sunset Drive. Gebruik in het donker schijnwerpers om nachtdieren te lokaliseren. Het diner wordt een onvergetelijke BUSH BBQ diep in de Afrikaanse bush. Na het diner ga je verder met de Night Drive en overnacht je in je tent bij Campfire Academy. DAG 2: Gasten en hun bagage worden rond 06.45 uur opgehaald en naar Tremisana gebracht voor het ontbijt. Na het ontbijt rijden we naar Orpen in Kruger. Uw gids laat u de gevarieerde fauna en flora van dit prachtige natuurparadijs zien. Geniet van een volledige dag vogels kijken en wild spotten. Rijd naar Marc’s Camp voor diner en overnachting. DAG 3: Vroege ochtend gamewandeling met een gewapende bewaker om de vele dieren te verkennen die Marc’s Treehouse Lodge bewonen. Na het ontbijt reizen we naar de Three Rondawels van de Blyde River Canyon. We brengen u terug naar uw hotel/hostel in Johannesburg of O.R. Tambo Airport rond 17.00 uur.

Kruger National Park: privésafari van een hele dag met ophaalservice

2. Kruger National Park: privésafari van een hele dag met ophaalservice

Begin vroeg om optimaal te profiteren van de beste tijd van de dag om wild te spotten, aangezien de meeste wilde dieren vroeg op zoek gaan naar voedsel en water. Zie de dieren wanneer ze actiever zijn in de koele, vroege ochtenden en voordat ze wachten op de middaghitte onder schaduwrijke bomen of in hun holen. Klim aan boord van een open safarivoertuig en begin aan een gamedrive door het Kruger National Park. Ga op zoek naar de "Big 5" van Afrika en andere prachtige wezens in de wildernis, waar op 2 miljoen hectare een verscheidenheid aan dieren leeft, van leeuwen tot giraffen. Profiteer van het gemak van het ophalen van hotels in verschillende gebieden, waaronder Hazyview, Skukuza, Pretoriuskop, Phabeni Gate, Orpen Gate, Crocodile Bridge Gate, Phalaborwa Gate en Malelane Gate.

Marloth Park: Safari-safari's in het Kruger National Park

3. Marloth Park: Safari-safari's in het Kruger National Park

Ze zullen genieten van de zonsopgang in het Kruger National Park. Klanten zullen veel impala's, wildebeesten en zebra's zien tijdens hun eerste minuut van de gamedrive. Ze zullen in de vroege ochtend veel olifanten en leeuwen op de weg zien slapen. Ze zullen de schoonheid ervaren van savannebossen die worden vernietigd door olifanten. De gids zal alles interpreteren tijdens de game drive. Klanten zullen veel nijlpaarden en krokodillen zien. Cheeta's worden waarschijnlijk gezien wanneer ze Kruger binnenkomen via de Crocodile Bridge-poort. Ze worden vervoerd in een open safarivoertuig dat zeer hoog en comfortabel is. Na 3 uur in de ochtend is er tijd voor het ontbijt. De rit van een halve dag gaat door met safari tot 12:00 uur. De lunch van de volledige dagtour is 12.30 uur gedurende 1 uur, daarna eindigt de tour om 16.00 uur Klanten worden teruggebracht naar dezelfde lodge.

Hazyview: ziplijnrit van 2,5 uur bij de Sabierivier

4. Hazyview: ziplijnrit van 2,5 uur bij de Sabierivier

Ervaar de sensatie van vrijheid terwijl je afglijdt langs de Sabierivier over de prachtige beboste vallei, naast het Nationaal park Kruger. Deze activiteit is leuk voor het hele gezin en is geschikt voor alle leeftijden en moeilijkheidsgraden. Ontmoet je gids voor een korte introductie in de Perry's Bridge Trading Post in Hazyview, voordat je naar het startpunt gaat. Glijd geleidelijk over de ziplijn, die tussen 70 en 230 m lang is, naar beneden in de dalbekken. Pauzeer onderweg op 10 verschillende platforms, geniet van het adembenemende uitzicht op het bos onder je en zie uit naar de lokale wilde dieren. Eenmaal onderaan ga je terug naar Perry's Bridge, waar je restaurants en winkels vindt.

Kruger National Park: gamedrive van een hele dag met pick-up

5. Kruger National Park: gamedrive van een hele dag met pick-up

Houd de Big 5 van Afrika in de gaten terwijl je het Kruger National Park verkent in een open safarivoertuig. Ga mee op een safari van een hele dag, compleet met ophaalservice bij je hotel of een van de poorten van het park, en ga op pad om de wilde dieren van Zuid-Afrika te ontdekken met behulp van een lokale gids. Krijg een vroege start met een pick-up van uw accommodatie of de gate van uw keuze en haal het meeste uit uw tijd in een van Afrika's grootste wildreservaten. Stap in een open voertuig en rijd over de vele wegen van het park in een gebied dat bekend staat om zijn rijke planten- en dierenleven. Je ervaren safarigids neemt je mee naar enkele van de beste plekken om dieren te zien. Spot enorme kuddes herbivoren en pas op voor de grote katachtigen die op ze jagen. Zoek naar cheeta's, impala's, zebra's, gnoes en de vele andere soorten die in dit reservaat leven. Een volledige dag in het park verhoogt ook uw kansen om de Big 5 van Afrika, de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel te zien. Het gebied is ook rijk aan vogels, waaronder de Afrikaanse zeearend, de neushoornvogel, de ijsvogel en nog veel meer. Terwijl je rijdt, leer je meer over het park, zijn geschiedenis en de lokale bewoners die dit gebied vroeger hun thuis noemden. Geniet gedurende de dag van 2 haltes, een voor het ontbijt en een voor de lunch, en proef van de hartige gerechten die beschikbaar zijn in de vele rustkampen van het park (kosten niet inbegrepen). Uw Afrikaanse safari-ervaring komt tot een einde met een terugreis naar uw ophaallocatie.

Van Johannesburg: Kruger National Park 3-daagse safari

6. Van Johannesburg: Kruger National Park 3-daagse safari

Ga terug naar de natuur in het Kruger National Park en ga overdag en 's nachts op zoek naar wilde dieren in een open safarivoertuig. Dag 1: Vertrek vanuit Johannesburg en rijd met een microbus met airconditioning door de Elands Valley naar Nelspruit. Bewonder onderweg de citrusplantages. Ga dan op tijd voor de lunch het Kruger National Park binnen. Breng de middag door op een gamedrive op zoek naar olifanten, giraffen en antilopen in hun natuurlijke omgeving. Rust uit op het kamp en ontspan in uw en-suite chalet. Geniet voor het diner van een drankje in het privérestaurant. Dag 2: Word bij zonsopgang wakker om naar de vogels te luisteren voordat u op zoek gaat naar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) . Geniet van een stevig ontbijt en ga dan verder naar een waterpoel om nijlpaarden, krokodillen en vogels te zien voordat je terugkeert naar je kamp voor een dutje of een middagje zwemmen. Verlaat later de lodge om tot laat in de middag op zoek te gaan naar dieren in het wild. Stop bij een van de restaurants in het park om te lunchen en ga dan verder met het volgen van dieren in het wild. Ga 's avonds terug naar de lodge om te ontspannen en de foto's te bekijken die je tot nu toe tijdens de reis hebt gemaakt. Dag 3: Vertrek op een gamedrive in de vroege ochtend op zoek naar ongrijpbare diersoorten die op de loer liggen in de bush. Neem wat tijd om te winkelen voordat je terug naar huis gaat. Geniet van een fantastisch uitzicht op de landerijen van Schoemans Kloof en stop voor de lunch in Highveld. Kom terug op de luchthaven voor uw verdere vlucht of ga verder naar uw hotel.

Zuid-Afrika: dagsafari in nationaal park Kruger

7. Zuid-Afrika: dagsafari in nationaal park Kruger

Onder begeleiding van zeer ervaren gidsen kom je alles te weten over de 147 soorten zoogdieren, meer dan 500 vogelsoorten en 336 soorten bomen die je op deze 2 miljoen hectare kunt vinden. Naast natuurlijke rijkdommen herbergt het Krugerpark ook sporen van de historische aanwezigheid van de mens, inclusief rotstekeningen en archeologische vindplaatsen van de Bosjesmannen. Als de tijd het toelaat, wordt ten minste één van deze locaties bezocht tijdens je excursie.  Geniet vanuit een open safarivoertuig van een hete Afrikaanse dag: ruik het stof en het zonovergoten gras, luister naar de krekels en de kreet van de zeearenden. Maar je kunt ook een safari kiezen in een gesloten voertuig met airconditioning. Dit is een aangename en comfortabele optie, vooral bij zeer warm weer, voor oudere reizigers en voor gezinnen met jonge kinderen.

Hazyview: privé Kruger-safari van een hele dag

8. Hazyview: privé Kruger-safari van een hele dag

Je dag begint wanneer je wordt opgehaald bij Hazyview vanwaar je naar het Kruger National Park gaat. Tijdens uw ervaring heeft u exclusief gebruik van het voertuig voor u en uw groep. De eerste sessie van uw safari duurt ongeveer 3 uur en u zult de dieren en het plantenleven zien en leren kennen. Na je eerste ochtendsafari geniet je van een ontbijtstop van ongeveer 45 minuten. Zodra uw ontbijtpauze is voltooid, vervolgt u uw safari en verkent u de rivieren van het Krugerpark en de berggebieden. U zult natuurlijk nog 3 uur lang vele andere dieren ontdekken. Na deze verkenning is er nog een pauze van 1 uur waarin je lunch kunt kopen. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel terwijl u onderweg geniet van de laatste waarnemingen van het park.

Vanuit Hazyview: panoramatour van een hele dag

9. Vanuit Hazyview: panoramatour van een hele dag

Vanuit Hazyview begint de tour terwijl deze klimt naar de stad Graskop en het zuidelijkste punt van de Blyde River Canyon. Geniet van de panoramaroute die een spectaculair landschap omvat. Ontdek adembenemende uitzichten op de Blyde River Canyon en over het eindeloze Lowveld en verder. Reis langs de rand van de helling om uitkijkpunten te bekijken met een prachtig uitzicht, waaronder God's Window, Wonder View en de Three Rondawels. Bezoek langs de route de beroemde Bourke's Luck Potholes - diepe cilindrische holtes gevormd door duizenden jaren van watererosie aan de samenvloeiing van de rivieren Blyde en Treur. Pilgrim's Rest is ook zeker een bezoek waard. Dit oude mijnstadje werd gesticht tijdens de onstuimige dagen van de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw en de hele stad is nu liefdevol bewaard als nationaal monument. Tijdens de lunch stopt de tour weer in Graskop, zodat je kunt lunchen in een restaurant, en als de tijd het toelaat, kun je wat rondsnuffelen in lokale winkels of langs de trottoirs. Straatverkopers verkopen een verbazingwekkende verscheidenheid aan goederen - van noten en fruit tot kettingen met kralen en bewerkte houten dieren. Ten zuiden van Graskop, waar de Sabie-rivier ontspringt en talrijke watervallen de bergen afdalen, bezoekt u de prachtige Berlin Falls en Lisbon Falls op de terugweg naar Hazyview.

Hazyview: zonsondergangsafari Kruger National Park

10. Hazyview: zonsondergangsafari Kruger National Park

Ga op een safaritocht bij zonsondergang om het Kruger National Park in een heel ander licht te zien. Ontsnap aan de hete middagzon en verken 's nachts de Afrikaanse wildernis. Je wordt opgehaald bij je Hazyview-accommodatie en naar het Kruger National Park gebracht. Hier ontmoet je de deskundige lokale ranger die je ogen en oren zal zijn tijdens je nachtelijke tour. De late namiddag is een geweldige tijd om wild te bekijken. Naarmate de avond nadert, worden nachtdieren actief en ervaart u de verbazingwekkende kleuren van een Afrikaanse zonsondergang. Terwijl de duisternis zich over de savanne verspreidt, ontwaken de nachtdieren uit hun slaap en begint de jacht. Zodra de zon is ondergegaan en de avond valt, gaan de schijnwerpers aan en begint uw ranger-gids de jacht op de nachtelijke fauna van Afrika. De Afrikaanse bush komt tot leven als de temperatuur daalt en kleinere wezens zich onder de bescherming van de duisternis wagen. In de stilte van de nacht kun je een ander soort Kruger-safari-ervaring verwachten dan overdag. Naarmate je gewend raakt aan je schemerige omgeving, zul je kleinere, meer schuwe en zeldzame wezens zien, die je overdag niet ziet. Tijdens uw Kruger-safari worden geen stops gemaakt, maar u kunt desgewenst een kleine koelbox met frisdrank meenemen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Mpumalanga

Topactiviteiten

Mpumalanga: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

50 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 4

Voor ieder wat wils

In de buurt van Mpumalanga

Meer zien

Veelgestelde vragen over Mpumalanga

Andere activiteiten in Mpumalanga

Wil je alle activiteiten in Mpumalanga bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mpumalanga

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 476 beoordelingen

Onze gids Edward arriveerde vroeg in de ochtend op tijd in ons hotel. En in één oogopslag, Edward heeft fantastisch werk geleverd! Hij was uitstekend in het spotten van dieren. We voelden ons altijd veilig en hij maakte deze dag onvergetelijk. We hebben veel gepraat over dieren, het Krugerpark en ook enkele interessante nevenfeiten zoals cultuur en land. We waarderen het enorm om hem als gids te hebben! De rondreis was goed georganiseerd. Het is altijd een goede keuze om een begeleide Kruger Tour te doen. De gidsen zijn goed verbonden en weten waar ze de beste observatiepunten kunnen vinden. We kregen de Big 5 na een paar uur (vóór 10.00 uur) en vele, vele andere wilde dierenervaringen meer! We raden deze rondreis echt aan!

We zijn meer dan blij dat we deze safari hebben gedaan. We hebben de ochtendsafari uitgebreid geëvalueerd, daarom houd ik het nu wat korter. Naar onze mening is het ook mogelijk om slechts twee ochtendsafari's te doen, omdat we de pech hadden om bijna geen dieren te zien in de middaghitte. Desalniettemin hebben we er geen spijt van dat we aan deze ervaring hebben deelgenomen en zouden het op elk moment opnieuw doen. Onze gids Heyn had zoveel ervaring en kennis dat hij ons kon overbrengen dat we echt heel veel mee konden nemen. Naast alle geweldige dieren, hebben we de Big Seven echt gezien en zijn we meer dan blij dat het geluk aan onze kant was. Bedankt Heyn voor deze ervaring.

Ondanks veel regen een topdag met Edward. We zijn al vaak in het Krugerpark geweest maar hadden nog nooit wilde honden gezien. Door het onderlinge contact van de gidsen ging onze wens om deze prachtige dieren te zien in vervulling. De gids vertelde vol passie over de grote en kleine dieren die we zagen waaronder verrassend veel leeuwen.

Geweldige ervaring met een gids die er alles aan doet om je zoveel mogelijk dieren te laten zien. Wij hebben 4 van de 5 gespot. Zo mooi daar. Wel erg koud in de morgen en erg warm in de middag; veel laagjes mee dus