Concentratiekamp Dachau

Concentratiekamp Dachau: Halfdaagse tour vanuit München

Product ID: 24193

Vanaf € 26 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
5 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Verken de overgebleven gebouwen van het beruchte concentratiekamp Dachau
 • Leer hoe deze schilderachtige stad het centrum werd van de Nazi wreedheden
 • Bekijk een meeslepende documentaire over het leven in het kamp
 • Luister naar aangrijpende verhalen van terreur en verzet van gidsen
 • Verken de moderne tentoonstelling in het museum
Overzicht
Ervaar de indrukwekkende herinnering aan de holocaust in concentratiekamp Dachau tijdens een halfdaagse tour vanuit München. Leer over de geschiedenis en hoe het kamp werkte, en verken de overlevende gebouwen en het museum.
Wat te verwachten
Neem een 5 uur durende tour bij de gedenkplaats van het concentratiekamp Dachau, dat altijd nog de authenticiteit van de originele omgeving weerspiegelt. Het is een plek van gedachtenis, onderwijs en een bedevaartsoord. Het bezoek kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en gedenkwaardige ervaring.

Een professionele gids, getraind en geautoriseerd door het herinneringscentrum, organiseert alle reisboekingen en neemt je op de heen- en terugreis mee per trein en bus uit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het gehele gebied, met inbegrip van alle overlevende oorspronkelijke gebouwen, het museum met tentoonstelling en de bioscoop, waar een documentaire in het Engels wordt afgespeeld.

Je zal leren over de geschiedenis en het karakter van het concentratiekamp, van de verhalen van de slachtoffers en de ondraaglijke onderdrukking waaraan ze werden onderworpen door dienaars van een verdraaide ideologie. De gidsen zijn opgeleid om deze vaak moeilijke en verontrustende geschiedenis over te brengen met gevoeligheid, waardigheid, respect voor de slachtoffers, en zonder er een sensatie van te maken.

Je zult ontdekken hoe, van de vele pittoreske stadjes en dorpen die aan de rand van München liggen, een van de mooiste, de middeleeuwse stad Dachau, het centrum werd van een onder rustieke charme geboren kwaad.

Dit was de "ouder" KZ ("Konzentrationslager"). KZ Dachau was de "academie van terror", de opdrachtgever, het rolmodel en opleidingsinstituut voor de enorme wreedheid die over meer dan de helft van Europa in de nasleep van de legers van het derde rijk werd verspreid, en die uiteindelijk uitmondde in een van de grootste misdaden van de geschiedenis: de Endlösung.

Wat Dachau onderscheidt, is dat bijna alles wat in het systeem gebeurde als geheel er op een bepaald niveau daar gebeurd is. Menselijke medische experimenten werden uitgevoerd. Sovjet-Unie gevangenen werden naar massa-executies gestuurd. Joodse gevangenen werden vervoerd naar de gaskamers van Auschwitz. Vrijwel elke categorie van slachtoffer ging door de beruchte Arbeit Macht Frei ("arbeid bevrijdt") poort.
Inbegrepen
 • Rondleiding door een officieel gekwalificeerde gids getraind en geautoriseerd door het Dachau herinneringscentrum
 • Vervoer van München en terug
Niet inbegrepen
 • Hotel pick-up
 • Lunch
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Radius Tours kantoor in het centraal station van München (Hauptbahnhof), gelegen bij de sporen 32-34. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• De omgeving is van bijzondere gevoeligheid en historische betekenis. Bezoekers worden gevraagd om zich op een passende en waardige manier te gedragen. Sommige informatie die door de gids en visueel materiaal tentoongesteld heeft ouderlijke toestemming nodig bij minderjarigen
• Let erop dat het grote deel van de tour buiten plaats vindt in een open omgeving. Draag geschikte kleding
• Er wordt geen eten of drinken verkocht op het terrein van het herinneringscentrum. Neem zelf eten en drinken mee
• Zoals met alle Radius Tours accepteren de gidsen graag fooi als blijk van je waardering - maar doe dit niet op het terrein van het herinneringscentrum

Vanaf € 26 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (87 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Radius Tours and Bikes Munich

Product ID: 24193