Concentratiekamp Dachau: Halfdaagse tour vanuit München

Concentratiekamp Dachau: Halfdaagse tour vanuit München

Vanaf € 32 per persoon

Ervaar de indrukwekkende herinnering aan de holocaust in concentratiekamp Dachau tijdens een halfdaagse tour vanuit München. Leer over de geschiedenis en hoe het kamp werkte, en verken de overlevende gebouwen en het museum.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 5 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Spaans

Belevenis

Highlights
 • Verken de overgebleven gebouwen van het beruchte concentratiekamp Dachau
 • Leer hoe deze schilderachtige stad het centrum werd van de Nazi wreedheden
 • Bekijk een meeslepende documentaire over het leven in het kamp
 • Luister naar aangrijpende verhalen van terreur en verzet van gidsen
 • Verken de moderne tentoonstelling in het museum
Volledige beschrijving
Neem een 5 uur durende tour bij de gedenkplaats van het concentratiekamp Dachau, dat altijd nog de authenticiteit van de originele omgeving weerspiegelt. Het is een plek van gedachtenis, onderwijs en een bedevaartsoord. Het bezoek kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en gedenkwaardige ervaring. Een professionele gids, getraind en geautoriseerd door het herinneringscentrum, organiseert alle reisboekingen en neemt je op de heen- en terugreis mee per trein en bus uit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het gehele gebied, met inbegrip van alle overlevende oorspronkelijke gebouwen, het museum met tentoonstelling en de bioscoop, waar een documentaire in het Engels wordt afgespeeld. Je zal leren over de geschiedenis en het karakter van het concentratiekamp, van de verhalen van de slachtoffers en de ondraaglijke onderdrukking waaraan ze werden onderworpen door dienaars van een verdraaide ideologie. De gidsen zijn opgeleid om deze vaak moeilijke en verontrustende geschiedenis over te brengen met gevoeligheid, waardigheid, respect voor de slachtoffers, en zonder er een sensatie van te maken. Je zult ontdekken hoe, van de vele pittoreske stadjes en dorpen die aan de rand van München liggen, een van de mooiste, de middeleeuwse stad Dachau, het centrum werd van een onder rustieke charme geboren kwaad. Dit was de "ouder" KZ ("Konzentrationslager"). KZ Dachau was de "academie van terror", de opdrachtgever, het rolmodel en opleidingsinstituut voor de enorme wreedheid die over meer dan de helft van Europa in de nasleep van de legers van het derde rijk werd verspreid, en die uiteindelijk uitmondde in een van de grootste misdaden van de geschiedenis: de Endlösung. Wat Dachau onderscheidt, is dat bijna alles wat in het systeem gebeurde als geheel er op een bepaald niveau daar gebeurd is. Menselijke medische experimenten werden uitgevoerd. Sovjet-Unie gevangenen werden naar massa-executies gestuurd. Joodse gevangenen werden vervoerd naar de gaskamers van Auschwitz. Vrijwel elke categorie van slachtoffer ging door de beruchte Arbeit Macht Frei ("arbeid bevrijdt") poort.
Inbegrepen
 • Rondleiding door een officieel gekwalificeerde gids getraind en geautoriseerd door het Dachau herinneringscentrum
 • Vervoer van München en terug
 • Hotel pick-up
 • Lunch
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen
 • Je moet een formulier met reisinformatie invullen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Radius Tours kantoor in het centraal station van München (Hauptbahnhof), gelegen bij de sporen 32-34.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Deze tour is alleen voor deelnemers ouder dan 14 jaar
 • De omgeving is van bijzondere gevoeligheid en historische betekenis. Bezoekers worden gevraagd om zich op een passende en waardige manier te gedragen. Sommige informatie die door de gids en visueel materiaal tentoongesteld heeft ouderlijke toestemming nodig bij minderjarigen
 • Let erop dat het grote deel van de tour buiten plaats vindt in een open omgeving. Draag geschikte kleding
 • Er wordt geen eten of drinken verkocht op het terrein van het herinneringscentrum. Neem zelf eten en drinken mee
 • Zoals met alle Radius Tours accepteren de gidsen graag fooi als blijk van je waardering - maar doe dit niet op het terrein van het herinneringscentrum
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 / 5

gebaseerd op 415 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.6 / 5
 • Vervoer
  4.5 / 5
 • prijs / kwaliteit
  4,4 / 5
 • veiligheid
  4,7 / 5
Sorteren op

Hoe er rekening mee dat je gedurende vijf uur geen mogelijkheid hebt tot eten of koffiedrinken( er mag op het terrein niets genuttigd worden). Dat viel ons als senioren bij 28 graden nogal rauw op ons dak. Had ik graag van tevoren geweten! Verder was Mark-Oliver onze gids: onderhoudend verteller; goed geïnformeerd, verveelde geen minuut. Aanrader excursie.

Verder lezen

17 september 2020

Dit was een uitstekende tour. Het ontmoetingspunt was heel gemakkelijk te vinden en daarna nam onze gids de verantwoordelijkheid op zich, het kostte ons geen moeite om Dachau te bereiken. Onze gids was zeer deskundig en een uitstekende spreker, maar stond ook erg open voor vragen en was bereid om te praten. Hij behandelde delicate onderwerpen met veel respect, was serieus op het juiste moment en lichter tijdens wat meer onderhoudende verhalen. Ik zou willen waarschuwen dat het behoorlijk confronterend is en dat er video's en afbeeldingen zijn die heel moeilijk te zien zijn, hoewel ongelooflijk belangrijk voor de hele ervaring. Ik denk dat het zeker de moeite waard was om voor deze tour te betalen. Het zou ideaal zijn om een dag met mooi weer te kiezen, want er zijn veel buitengedeelten van de tour en een korte wandeling van de bushalte naar het kamp.

Verder lezen

3 november 2019

Kai was een uitstekende gids en schilderde een schrijnend beeld over de oorsprong van dit kamp en de latere ontwikkeling en ontmenselijking van mensen van beide kanten. Het is echt gruwelijk om te zien en te begrijpen wat er op deze gronden gebeurde, maar wat nog erger is, is het besef dat je veel van de toen gebruikte tactieken herkent.

Verder lezen

30 juli 2019

Georganiseerd door

Product ID: 24193