Belevingen in
Muğla

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Muğla: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Bodrum: dagtocht naar Dalyan

1. Vanuit Bodrum: dagtocht naar Dalyan

Deze tour bestaat uit een unieke reis door Dalyan en omgeving. Dalyan is een uniek, mooi en onbedorven stadje. Het strand van Iztuzu, op 7 kilometer afstand, is te bereiken met een 45 minuten durende boottocht. Het strand is beroemd als een van de laatste broedplaatsen van de Caretta-zeeschildpad. Tussen mei en september komen de vrouwtjes zeeschildpadden naar het strand om eieren te leggen en te broeden, en uiteindelijk de pasgeboren zeeschildpadjes naar de zee te brengen. Tijdens de tour vaar je 15 minuten met de boot naar de zwavelbaden, een unieke ervaring die de moeite waard is. Het modder van de baden bevat zwavel en andere elementen die goed zijn voor je huid en je verkwikken. Er is een kleine spa, waar je kunt ontspannen en verwend kunt worden. De volgende stop is Caunos, een oude stad in de buurt van het moderne Dalyan. Caunos werd gesticht in de 9e eeuw v. Chr. Ooit was het een mediterrane havenstad, maar tegenwoordig ligt het enkele kilometers landinwaarts als gevolg van het dichtslibben van de rivier de Dalyan. Caunos is beroemd om zijn rotstombes. Deze tombes werden gegraven voor de koningen en adel van de stad. Omdat de heidenen in wederopstanding geloofden, plaatsten zij voedsel, geld, juwelen en andere waardevolle bezittingen bij de ingang van de tombes. Helaas zijn deze voorwerpen tegenwoordig niet meer te zien, vanwege grafschennis. Zie deze prachtige historische bezienswaardigheden en laat je gids je meenemen naar het verleden met zijn kennis en verhalen.

...
Dagtour Dalyan vanuit Marmaris

2. Dagtour Dalyan vanuit Marmaris

Mis deze excursie naar Dalyan vanuit Marmaris niet. Dit spannende en dynamische avontuur is ideaal voor het hele gezin. In eerste instantie krijg je de kans om te ontspannen en te genieten van wat tijd in de modderbaden, terwijl je je vergaapt aan de rotsgraven. Geniet vervolgens van de tijd die u doorbrengt op een fantastische cruise waarbij u naar een van de zeldzaamste uithoeken van de aarde vaart, het Turtle Beach. Het is een waar wonder van de natuur vermengd met een vleugje geschiedenis - de koningsgraven. Elk jaar, in de maanden mei en september, leggen Caretta Caretta-schildpadden en blauwe krabben hun eieren op deze prachtige kust. Het strand is een schiereiland dat uitsteekt vanaf het vasteland, met de ene kant uitkijkend op het zeewater en de andere kant op het zoete water van de Dalyan-rivier. De habitat is zowel adembenemend als interessant, gezien de verschillende dieren in het wild die in de wateren leven.

...

Sitemap Muğla

Wil je alle activiteiten in Muğla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Muğla

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 6 beoordelingen

Een prachtige reis - zeker de moeite waard!

Ik hield van dit dagje uit naar Dalyan, ik las een paar twijfelachtige recensies, maar zo blij dat ik niet luisterde. We hadden een geweldig dagje uit, op tijd opgehaald bij het hotel, de bus was voorzien van airconditioning, de chauffeur was een expert en veilig, het landschap was prachtig om te zien. Iedereen genoot van de modderbaden, maar mijn hoogtepunt was de boottocht over de rivier, de graven die in de rotswand waren uitgehouwen en JA, we zagen schildpadden. Het was een uitstekend dagje uit met tijd om te genieten op het plaatselijke strand. Het is echt een aanrader!

De rotsgraven zijn indrukwekkend

De tour is eenvoudig en interessant, de rotsgraven onder de indruk! Onderweg waren er veel verschillen tussen zwavelmodderbaden, zwemmen in de Middellandse Zee met golven, schildpadden voeren en behandelen met krabben