Muir Woods National Monument

Torenhoge sequoia's en betoverende wandelpaden maken dit oerbos tot een onvergetelijke ontsnapping uit San Francisco.

Muir Woods National Monument: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit San Francisco: tour door Muir Woods National Monument

1. Vanuit San Francisco: tour door Muir Woods National Monument

Ontdek het sequoiabos bij het Muir Woods National Monument tijdens een rondleiding vanuit San Francisco, inclusief toegangskaarten. Steek de beroemde Golden Gate Bridge over, bewonder de natuur in Californië en geniet van een sightseeingbustour door Sausalito. Ontmoet je gids in San Francisco om je ervaring te beginnen. Stap in de bus en rijd richting Muir Woods National Monument, waar je 1,5 uur in het bos kunt genieten. Bewonder de torenhoge sequoia's terwijl je over wandelpaden door het bos wandelt. Leer meer over de regio van je gids terwijl je de omliggende natuur in je opneemt. Ga verder naar Sausalito, een kustplaats met een prachtig uitzicht over de baai. Ga langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de weg terug naar San Francisco. Als je Sausalito te voet wil verkennen, kun je ervoor kiezen om uit de bus te stappen en de stad in je eigen tempo te bekijken. Daarna ga je met de veerboot terug naar San Francisco (tickets niet inbegrepen).

Van San Francisco: halve dagtrip naar Muir Woods en Sausalito

2. Van San Francisco: halve dagtrip naar Muir Woods en Sausalito

Verken de oude bosjes kustsequoia's in Muir Woods National Monument samen met een deskundige gids tijdens een tour van een halve dag. Ontdek vervolgens de charmante straten van Downtown Sausalito tijdens een ontspannen tour van een halve dag. Nadat je bent opgehaald bij een centraal hotel in San Francisco, ga je noordwaarts over de brug en de Marin Headlands in. Als de mist helder is, krijgt u misschien de kans om te stoppen en wat foto's van de brug van dichtbij te maken. Wanneer je aankomt in Muir Woods, neem je anderhalf uur om door dit 'levende museum' te dwalen, waar je een glimp kunt opvangen van de torenhoge bomen die vroeger de westkust domineerden, van Santa Barbara tot Washington. Na je verkenning van Muir Woods, spring je terug in de bus voor een snelle rit naar Sausalito. Geniet van een 15-20 minuten durende tour in de bus door de prachtige stad in mediterrane stijl aan zee, en daarna wat vrije tijd om rond te lopen. Na ongeveer 45 minuten in Sausalito stapt u weer in de bus voor een ritje terug over de Golden Gate Bridge of kiest u voor een veerboot terug naar San Francisco. Je wordt weer afgezet bij je ophaalpunt. Deze tour van een halve dag is een geweldige manier om alle hoogtepunten van de noordelijke baai van San Francisco in een beperkte tijd te zien.

San Francisco: tour naar Muir Woods Redwoods en Wine Country

3. San Francisco: tour naar Muir Woods Redwoods en Wine Country

Bekijk de gigantische sequoia's van Muir Woods National Monument en ontdek California's Wine Country tijdens deze dagtour naar San Francisco met ophaalservice. Wandel in de schaduw van 's werelds hoogste bomen, voordat je geniet van wijnproeverijen bij 3 wijnmakerijen in de Sonoma- en Napa-valleien. Begin je ochtend met een handige ophaalservice bij de meeste hotels in San Francisco. Geniet van de schilderachtige rit naar Californië's belangrijkste wijnland nadat je de Golden Gate Bridge oversteekt op weg naar een unieke ervaring. Wandel onder en bewonder de mammoetbomen in Muir Woods National Park. Geniet van een comfortabele rit naar je eerste wijnervaring. Je gids vertelt verhalen over de vroege geschiedenis van de wijnbouw en bereidt je voor op een dag met rondleidingen, proeverijen en ontspanning in drie boetieks met personages uit de Napa- en Sonoma-valleien. Bezoek drie zorgvuldig geselecteerde wijnmakerijen met gastvrije presentaties door wijnmakers en docenten over hun wijngaard, het wijnbereidingsproces en de unieke kenmerken van hun wijnen, waarvan de meeste alleen op de wijnmakerij zelf te koop zijn. Geniet 's middags van een royale lunchpauze en verken de boetiekjes, geschiedenis en restaurants die het charmante Sonoma Plaza omringen. Sluit de reis samen af met een fotostop bij de Golden Gate Bridge, voordat je bij je hotel in San Francisco wordt afgezet.

Van San Francisco: Muir Woods, mammoetbomen & Sausalito

4. Van San Francisco: Muir Woods, mammoetbomen & Sausalito

Bekijk de gigantische sequoia's bij Muir Woods National Monument en wandel door de pittoreske stad Sausalito tijdens een rondleiding vanuit San Francisco. Kies ervoor om je tijd in Sausalito te verlengen en terug te keren met de veerboot, of huur een fiets om de omgeving op 2 wielen te verkennen. Ontmoet je gids in San Francisco en stap in de bus om je ervaring te beginnen. Steek de Golden Gate Bridge over als je de stad verlaat en ga door de Rainbow Tunnels op Highway 101. Bewonder het uitzicht op de vlakten en glooiende heuvels, met de berg Tamalpais in de verte. Kom dan aan bij Muir Woods National Monument, waar je 1 uur en 15 minuten doorbrengt. Wandel door het landschap van reusachtige sequoia's, onveranderd sinds de Coast Miwok Native American-stam hier eeuwen geleden woonde. Volg het natuurpad langs Redwood Creek en passeer 500 tot 800 jaar oude sequoia's. Dwaal door de Cathedral en Bohemian Groves. Stop zeker even bij het bezoekerscentrum en de cadeauwinkel voor meer juweeltjes. Ga verder naar Sausalito, een kustgemeenschap vol met elegante huizen die uitkijken op de baai. Geniet van een stop van 1 uur om de stad te verkennen, met een ongeëvenaard uitzicht op de Golden Gate Bridge en de skyline van San Francisco. Bekijk de unieke kolonie van drijvende huizen die langs de waterkant zijn afgemeerd. Loop door de binnenstad - een National Historic Landmark District - langs schilderachtige boetiekjes, galerieën en restaurants. Kies de optie inclusief de Sausalito-veerboot om te genieten van een schilderachtige enkele reis met de veerboot terug naar San Francisco. Upgrade je activiteit met een 4 uur durende fietsverhuur om langer in Fisherman's Wharf te blijven. Met deze optie kun je in je eigen tempo op verkenning gaan en op je gemak terugkeren naar San Francisco.

Van San Francisco: begeleide bustour door Muir Woods

5. Van San Francisco: begeleide bustour door Muir Woods

Spring aan boord van een bustour door Muir Woods. Ervaar het ontzag en het wonder van een van de oudste sequoia's van Californië terwijl je door toegewijde paden van 1000 jaar oude sequoia's wandelt. Je tour begint met een 45 minuten durende, volledig vertelde, schilderachtige rit die over de iconische Golden Gate Bridge gaat en de kustbergen op de Marin Headlands ingaat. Aankomst in Muir Woods National Forest, waar u toegangskaarten voor het park krijgt en 1,5 uur om het park in uw eigen tempo te verkennen - kaarten met wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het Muir Woods Visitor Center. Na het verkennen van het park kunt u genieten van een mooie rit naar de kustplaats Sausalito. Deze prachtige stad in mediterrane stijl aan zee biedt een brede selectie van onderscheidende boetieks, restaurants, parken, cafés en unieke kunstgalerijen. Gasten kunnen ervoor kiezen om vanuit Sausalito te vertrekken en op eigen gelegenheid terug te keren met de veerboot of in de bus te blijven en terug te keren naar een aangewezen afzetpunt in San Francisco.

Vanuit San Francisco: Muir Woods, Sausalito en Alcatraz

6. Vanuit San Francisco: Muir Woods, Sausalito en Alcatraz

Tijdens deze tour reis je over de Golden Gate Bridge en door de ruige bergen aan de kust van Marin County. Krijg schitterend uitzicht over de San Francisco Bay en over de valleien waar Coast Miwok-indianen ooit leefden. Pauzeer bij Muir Woods Monument, waar oeroude bossen van reuzensequoia's boven de Redwood Creek uittorenen. Bij deze tour breng je meer tijd door in Muir Woods dan bij alle andere groepstours. Geniet van de natuurlijke omgeving en de enorme bomen terwijl je gids over het gebied vertelt. Bezoek daarna het mooie kustplaatsje Sausalito, een schitterend dorp in Mediterraanse stijl met pittoreske winkeltjes, kunstgaleries en restaurants aan het water. Ga tot slot naar het eiland Alcatraz met een boot, die je daarna ook weer terug brengt. Ontdek de geschiedenis en de geheimen van een van de belangrijkste monumenten van San Francisco met een bekroonde mobiele audiotour in 10 verschillende talen.

San Francisco: 6 uur durende stad en Muir Woods-tour

7. San Francisco: 6 uur durende stad en Muir Woods-tour

Maak kennis met de touroperator buiten Fisherman's Wharf. Na een kort broodje bel boord van de bus en reis naar uw eerste stop. In de komende 6 uur zul je worden getrakteerd op verhalen over de wijken, diversiteit en geografie van het gebied. Verlaat de bus bij verschillende haltes voor fotomomenten en verkenning van het gebied. Haltes zijn de beroemde China Town en Little Italy in San Francisco. Er zijn verschillende geweldige fotomomenten waaronder twee haltes om de Golden Gate Bridge te bekijken. Andere aandachtsgebieden zijn Tenderloin, een wijk die centraal staat in de lokale kunstscène en Haight Ashbury is de bakermat van de 'Summer of Love'. Je zult ook meer dan een uur in het majestueuze Muir Woods Redwood National Park doorbrengen met het bewonderen van de sequoia's. Steek de Golden Gate Bridge over en geniet van een lunch in de mediterrane sfeer aan de waterkant van Sausalito.

Kleine groepsreis door San Francisco, Sausalito en Muir Woods

8. Kleine groepsreis door San Francisco, Sausalito en Muir Woods

Maak een dagtocht met een kleine groep met de bus rond San Francisco. Bekijk de Golden Gate Bridge, breng tijd door bij het Muir Woods National Monument en geniet van een lunch in het pittoreske Sausalito. Ontmoet buiten Fisherman's Wharf op de door u gekozen tourtijd. Na een korte appèl stap je in de bus en reis je naar je eerste halte. De komende 6 uur word je getrakteerd op verhalen over de buurten, diversiteit en geografie van het gebied. Je verlaat de bus bij verschillende haltes voor fotomomenten en verkenning, geniet van een lunch in Sausalito en brengt dan meer dan een uur door in het prachtige Muir Woods National Monument. Aan het einde van je geweldige avontuur word je afgezet op dezelfde locatie waar je in de bus bent gestapt. Dit zijn de plaatsen die je gaat verkennen (fotostops aangegeven met *): • Fisherman's Wharf - Een van de populairste bestemmingen van San Francisco. Van prachtige oude scheepswerven tot Boudin's Bakery en de geur van verse mosselvissoep, Fisherman's Wharf heeft het allemaal • Chinatown - Met de grootste Chinatown in de Verenigde Staten, bruist dit mekka van 24 blokken van de energie, geweldig eten en unieke winkels die dit gebied zijn charme geven • North Beach - North Beach, uitgeroepen tot een van de tien beste buurten van de VS, is vooral bekend als de thuisbasis van Little Italy. Van heerlijke restaurants tot authentieke terrasjes en bakkerijen, je voelt de charme van San Francisco zodra je aankomt • Pacific Heights* - Pacific Heights biedt een van de mooiste uitzichten van heel Noord-Californië en is de thuisbasis van Billionaire's Row, met de landgoederen van politici, technische titanen en andere beroemdheden uit San Francisco • Presidio - Voormalige militaire basis, nu een prachtig park met onder meer Crissy Field, Fort Point, het hoofdkwartier van Lucasfilm en het Walt Disney Museum • Golden Gate Bridge - uitgeroepen tot "een van de 10 wonderen van de moderne wereld", de Golden Gate Bridge is een van de meest erkende symbolen van San Francisco • Muir Woods* - Muir Woods National Monument herbergt enkele van de oudste en mooiste bomen ter wereld. Velen beschouwen deze halte als het hoogtepunt van hun reis. De toegangsprijs voor het Nationaal Monument is een extra uitgave die op de dag zelf wordt betaald. • Fort Point* - Gelegen net onder de Golden Gate Bridge, biedt Fort Point u een plaats op de eerste rij bij de baai en is een geweldige fotostop. Dit voormalige militaire fort werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt • Sausalito* - Gelegen aan de overkant van de Golden Gate Bridge, heeft deze artistieke enclave de setting en schoonheid van een Europese mediterrane stad. Geniet van uw lunch aan de Baai van San Francisco

Van San Francisco: Muir Woods & Sausalito Groepstour

9. Van San Francisco: Muir Woods & Sausalito Groepstour

Deze rondleiding begint vanuit San Francisco en neemt je mee naar Muir Woods National Monument en Sausalito. Ontdek het mysterie van 300 meter hoge sequoia's en sequoia's in Muir Woods voordat je stopt in Sausalito om bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen en meer. Nadat je bent opgehaald, begin je je tour met een schilderachtige en informatieve rit naar de Golden Gate Bridge door verschillende van de beste wijken van San Francisco en het presidio, een voormalig militair gebied van grote schoonheid. Steek de GG-brug over en stop bij het noordelijke uitkijkpunt voor een prachtig uitzicht op de baai en de brug. De schilderachtige uitzichten gaan door terwijl de tour boven de stad Sausalito en door delen van het Golden Gate National Recreation Area en Mount Tamalpais State Park gaat, die samenvloeien met Muir Woods. Aangekomen in Muir Woods National Monument, zal uw gids u informeren over de beste manier om het bos te ervaren en waar de oudste bomen zich bevinden. Een verblijf van ongeveer 1 uur en 15 minuten geeft je de tijd om veel van het bos te zien en om de cadeauwinkel, het café en het bezoekerscentrum te verkennen. Inbegrepen in de tour is een stop in Sausalito om te genieten van de kunstgalerijen, winkels, cafés, restaurants en jachthavens. Uitzicht vanaf Sausalito omvat de Bay Bridge, delen van de oostelijke baai en San Francisco. Na ongeveer een uur in Sausalito word je teruggebracht naar je hotel. Als u meer tijd in Sausalito wilt, kan er op eigen kosten ook een veerboot, taxi, Lyft of Uber-service terug naar San Francisco worden geregeld.

San Francisco: elektrische fietsverhuur voor 24 uur

10. San Francisco: elektrische fietsverhuur voor 24 uur

Ervaar San Francisco op een ecologische en bewuste manier, en fiets comfortabel met de elektrische fiets over de beroemde heuvels van de stad. Met je 24-uurs huurfiets kun je langs de waterkant van San Francisco fietsen, vrij van al het autoverkeer op straat en het voetverkeer op de trottoirs, en zo de exclusieve fietspaden van de stad volgen. Bay City Bike biedt met een gloednieuwe verzameling fietsen een gezonde optie om kennis te maken met de stad. Fiets over de verkeersarme routes door deze spectaculaire stad, tijdens een zelfstandige fietstocht. Profiteer van de elektrische aandrijving, zodat je met alle gemak naar je bestemming peddelt! De elektrische fietsen hebben geheel opgeladen een bereik van 25 tot 30 kilometer en beschikken over een comfortabel zadel, versnellingen en handremmen. Fiets door Golden Gate Park en langs de kust, door de Headlands naar Muir Woods of naar Mount Tamalpais. Maak een spannende rit over de Golden Gate Bridge naar Sausalito. Vanaf de brug geniet je van het adembenemende uitzicht over de baai, de oceaan en de skyline van San Francisco.

Sitemap Muir Woods National Monument

Wil je alle activiteiten in Muir Woods National Monument ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Muir Woods National Monument

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.078 beoordelingen

Over het algemeen goed verhuurbedrijf. Fiets die een beetje oud is, maar hij doet zijn werk. Negatief punt, bijna alle helmen die ze leveren passen niet goed op het hoofd. Pas op voor een elektrische fietsverhuur, ze vroegen ons 500 dollar borg (afgeschreven) per fiets. Wij waren met 4 (de aanbetalingen worden niet per se direct teruggestort). We hebben gewoon gevraagd of ze onze ID's als garantie wilden bewaren.

E-bikes zijn de enige manier om in SF te gaan, vooral als je over de brug naar Saucalito rijdt. De heuvels zijn anders brutaal. Fijn dat je de fietsen op de veerboot terug kunt zetten. Veel fietspaden wat goed is. De lokale bevolking is behoorlijk serieuze stijgers. Zorg ervoor dat je aan de rechterkant blijft - of je zult hun woede op de hals halen!

Het was top geregeld. De fietsen stonden klaar en na het ondertekenen van de papieren konden we meteen op pad. We kregen een plattegrond mee, en kregen nog wat tips voor bezienswaardigheden onderweg. ik vond wel dat de fietsen wat oud waren, qua prijs-kwaliteitverhouding. Maar we hebben geen problemen ondervonden verder!

Ideaal om de stad te verkennen. Uiteindelijk moesten we ongeveer 40 km boeken. Zelfs Twin Peaks was geen probleem met een e-bike. Onze fietsen waren in perfecte staat.

Echte aanrader, fietsen in San Fransisco is zo gaaf. Fietsen waren van prima kwaliteit net zoals de vriendelijke ontvangst.