Mumbai
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Mumbai

Bekijk alle tours en activiteiten in Mumbai

Top 10 activiteiten in Mumbai

Als je nog nooit in India bent geweest, zal een trip naar Mumbai (voorheen Bombay) je waarschijnlijk licht overdonderen. Hier leven de armste en rijkste mensen uit India zij aan zij in culturele, historische en spirituele tegenstelling. Hier een beginnetje van essentiële bezienswaardigheden.

Gateway of India

Dit monument in de haven werd gebouwd ter ere van King George V's bezoek in 1911. Eromheen heeft zich een bruisend straatleven ontwikkeld - een perfecte inleiding tot de stad.

Foto: araswami @Flicrk (CC-BY-2.0)

Shree Siddhivinayak Mandir

In één van de meest extravagante hindoetempels krijgen bezoekers een fascinerend inzicht in het spirituele leven van Mumbai.

Elephanta Island

Tussen 450 en 750 werd in de stenen grotten een labyrinth van tempels uitgehouwen. Geen wonder dat het eiland, ook bekend als Gharapuru, UNESCO Werelderfgoed is!

Foto: zadeus @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Mount Mary Church

Duizenden pilgrims komen jaarlijks naar deze katholieke basiliek om het altaar van de Maagd Maria te bezoeken. In september is het feest: dan wordt met de Bandra Fair de geboorte van Maria gevierd!

Chhatrapati Shivaji Terminus

Dit enorme treinstation werd in 1888 gebouwd met een mix van neogothische, hindoe en islamitische invloeden. Verwacht alleen niet dat de binnenkant net zo mooi is!

Haji Ali Dargah

Deze imposante moskee is ook de tombe van Sufi-heilige Pir Haji Ali Shah Bukhari. Je kunt hem alleen bij eb bereiken via een smalle weg, dus plan je bezoek goed in!

Dhobi Ghat

In India zijn meerdere openluchtwasserettes, maar in Mumbai is de grootste! Je kunt naar binnen gaan, maar vanaf de brug erboven heb je het beste zicht op de wassers.

Global Vipassana Pagoda

In deze prachtige boeddhistische tempel, gemodelleerd naar de Shwedagon Pagoda in Myanmar, leer je mediteren tussen 10:00 en 18:00. Toegang is gratis, maar buitenlandse bezoekers moeten ID laten zien.

Foto: Maurice Haak @Flickr (CC-BY 2.0)

Bollywood

Mumbai is het centrum van de Indiase cinema. Kijk een film in de Eros Cinema, of maak een tour door het grootste studiocomplex, Film City!

Sanjay Gandhi National Park

Gek genoeg ligt binnen de grenzen van deze overvolle stad een nationaal park! Kom wel vroeg, want veel van de attracties zijn tegen de middag alweer gesloten.

Mumbai: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

Mumbai is perfect voor een weekendbezoek, maar als je meer wil zien dan alleen de gangbare bezienswaardigheden, zijn 3 of 4 volle dagen beter.

Hoe veilig is het?

Mumbai is een drukke, onvoorspelbare stad. Tips: wees verstandig, pronk niet in het openbaar met je geld, deel geen persoonlijke informatie (zoals je reisplannen) en reis samen. Geweld tegen toeristen komt niet veel voor, maar als het gebeurt, is het meestal gericht op mensen die alleen reizen.

Tips & informatie

 • Taal
  Marathi, Hindi en Engels
 • Valuta
  INR (₹)
 • Tijdzone
  UTC (+05:30)
 • Landnummer
  +91
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen december en februari is het droog met aangenaam warme temperaturen.

Activiteiten in Mumbai

Sitemap Mumbai

Wil je alle activiteiten in Mumbai ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Mumbai
4.3
Gebaseerd op 61 beoordelingen van GetYourGuide-klanten