Kies data

Munch Museum

Munch Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

1. Oslo: Sightseeingcruise door de Oslofjord per elektrische boot

Vertrek op een schilderachtige rondvaart vanuit Oslo op een elektrische veerboot. Bewonder de schoonheid van de regio terwijl je je een weg baant door Oslo Fjord en bekijk natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken, waaronder het eiland Hoveøya, het fort Akershus en het Munch Museum. Vertrek vanuit het centrum van Oslo en bewonder het uitzicht op de kustlijn en bezienswaardigheden zoals het fort Akershus, het operagebouw en het Munchmuseum. Vaar langs het eiland Hovedøya met kanonnen die over de fjord wijzen, het schiereiland Bygdøy en het iconische Fram Museum, en de pittoreske Dyna-vuurtoren. Luister naar commentaar van de gids aan boord en leer over de geschiedenis van Oslo en de geografie van het omliggende platteland. Maak een wandeling over de ruime dekken en bewonder het uitzicht of ontspan in de geklimatiseerde binnenruimte. Je kunt ook genieten van wat snacks en warme en koude dranken aan de bar aan boord (niet inbegrepen in de tourprijs). Kies tussen terugkeren naar het ontmoetingspunt of uitstappen op het schiereiland Bygdøy in de buurt van het Fram Museum, het Noorse Maritiem Museum en het Kon-Tiki Museum.

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

2. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Oslo: zelfgeleide audiotour door het centrum

3. Oslo: zelfgeleide audiotour door het centrum

We zijn gewend te denken dat de wereld daarbuiten is, maar tijdens deze wandeltocht zul je merken dat de wereld zich in Oslo bevindt. Laat u verleiden door een van de mooiste hoofdsteden van Europa terwijl we de hoogtepunten van de stad bekijken, van het Koninklijk Paleis en het parlement tot het Noble Peace Center en het operagebouw van Oslo. Kunstenaar Lars Lillo Stenberg beschreef Oslo ooit als de “kleinste onder de Europese collega's, maar de grootste in ons kleine, lange land. Gelegen in de schoot van Scandinavië, gelegen met de rare naam - Oslo.” Terwijl je door het centrum van de stad loopt, leer je over het Munch Museum, de Nobelprijs voor de Vrede, Main Street en de nationale feestdag van Noorwegen. Ik zal ook wijzen op de unieke nabijheid van de stad tot de natuur en licht werpen op wat de stad zo typisch Noors maakt. Of je nu voor het eerst in de hoofdstad bent of een nieuwsgierige local bent die meer wil weten, deze tour van het stadhuis naar de Noorse Opera en Ballet in Bjørvika is een waardevolle kennismaking met de geschiedenis en cultuur van Oslo.

Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo en hop on, hop off-bustour

4. Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo en hop on, hop off-bustour

Bespaar geld met deze pas en ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van Oslo tijdens onze wandel- en bustours. Haal het meeste uit uw tijd in de Noorse hoofdstad en ontdek te voet en aan boord van een dubbeldekkerbus alle geheimen van deze prachtige stad. Alles inbegrepen in deze pas. Tijdens onze Best of Oslo-tour krijg je een ongeëvenaard inzicht in wat deze Scandinavische stad onderscheidt. Circle Sentrum, het diverse stadscentrum van Oslo, gelegen aan de Straat van het Skagerrak, om de beste bezienswaardigheden, musea, restaurants en bars te ontdekken. U ziet het Noorse parlement, het Grand Hotel en de hoofdstraat Karl Johan. Je leert hoe Oslo zijn bijnaam 'Tijgerstad' kreeg en wandelt langs het symbolische Noorse operagebouw dat opvalt als een parel in de oceaan. Vervolgens bezoekt u Christiania, het historische centrum van Oslo; je zult weten waarom de Noorse hoofdstad al 300 jaar van naam is veranderd. De City Sightseeing-bustour is zo ontworpen dat je het beste van Oslo ervaart via onze strategisch gelegen bushaltes. Met meer dan 11 haltes op strategische locaties in de stad, leert u intrigerende feiten over de vele musea van Oslo, waaronder de Kon-Tiki, het Vikingschip en de culturele geschiedenismusea vanuit een exclusief panoramisch uitzicht op een dubbeldekker. Download na de tour de Vox City-app (inbegrepen in je tour) om meer van Oslo en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken met samengestelde audiogeleide routes door de belangrijkste wijken. Het beste van Oslo omvat: Stadhuis van Oslo Nationaal Theater Universiteit van Oslo Noorse Parlement Stortorvet Gjestgiveri Glasmagazine Kvadraturen de kathedraal van Oslo Karel Johanstraat Vuur Toren Tijger sculptuur Tweede stadhuis van Oslo Gamle radhus Ceremonie Pier De belangrijkste bezienswaardigheden van de zelfgeleide route: Frogner Stadion Noorse Operahuis Drievuldigheids kerk Het monument van Karl Johan Vestkanttorvet Grensen Verlost Plein van 7 juni Het monument van koningin Maud Sorenga-brug Damstredet ...en nog veel meer!

Andere activiteiten in Munch Museum

Wil je alle activiteiten in Munch Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Munch Museum

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 392 beoordelingen

Als je goed gebruik maakt van de pas, is het zeker de moeite waard! Een waar genoegen om naar veel plaatsen te gaan alleen al vanwege de presentatie en om naar believen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dankzij kortingen in bepaalde restaurants kon ik mezelf ook trakteren op een paar maaltijden die buiten het budget zouden zijn geweest. Ik denk echter dat degenen die niet geïnteresseerd zijn in musea hun eigen weg kunnen gaan. Ik betwijfel of de pas alleen voor het gebruik van vervoer kosteneffectief kan zijn.

Openbaar vervoer en een groot aantal musea konden met de Oslo Pass bezocht worden. De prijs-prestatieverhouding is zeer goed! We kwamen in elk museum behalve één (in ons geval het Paradox Museum) en bij een ander museum kregen we korting via de Oslo Pass (Viking Planet). De twee genoemde musea waren echter relatief nieuw, maar we hebben met de organisatoren gesproken en ze werken momenteel aan opname in het Oslo Pass-programma.

Een zeer goede optie voor mensen die in korte tijd zoveel mogelijk willen zien. Tijdens mijn 3-daagse verblijf in Oslo heb ik de meeste bekende plekken en musea bezocht. En dankzij de Oslo Pass-kaart kon ik me vrij snel door de stad verplaatsen en veel geld besparen voor museumingangen. Ik raad ten zeerste aan.

De ideale manier om Oslo te ontdekken en de vele leuke plekken te zien. Oslo (Centrum) heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk.

Was het zeer waard, toegang tot meerdere musea en gratis vervoer in meerdere zones van de stad