Kies data
Belevingen in

München

In de Beierse hoofdstad kun je niet alleen terecht voor het Oktoberfest, maar ook voor gastronomie, cultuur en geschiedenis.

München: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

1. Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen van Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Stap aan boord van een bus met airconditioning en bezoek kasteel Neuschwanstein. Aan de voet van de Alpen kun je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland bewonderen. Neem 4 uur de tijd om het terrein te verkennen (ticket niet inbegrepen). Aankomst in Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II wist te voltooien. In de middags is er een pauze bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, voor de lunch (niet inbegrepen). Als de tijd het toelaat, ga dan verder naar Oberammergau en verlies jezelf in de schilderachtige straatjes van dit pittoreske stadje.

München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

2. München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

Stap aan boord van een hop-on hop-off bus door München en leer meer over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Kies uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt, of blijf aan boord voor boeiende uitleg van jouw audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour, en de Schwabing-tour, waarbij elke route een uur duurt. Je passeert belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse Tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz, en nog veel meer.

Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

3. Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

Geniet tijdens deze tour van voldoende ruimte, comfortabele stoelen, grote panoramische ramen, een professionele gids en chauffeur, en snacks en drankjes aan boord. Alle toegangskaarten voor de kastelen zijn in de prijs inbegrepen. In de ochtend rijd je vanuit München naar Slot Linderhof voor een rondleiding met gids. Vervolgens ga je verder naar het mooie Oberammergau. Tijdens een wandeling door het schilderachtige dorp kom je alles te weten over het traditionele vakmanschap van de lokale houtsnijders. Om 12:00 uur gaat de reis verder over de Romantische Straße naar Slot Neuschwanstein. Als je wilt, kun je hier bij aankomst gaan lunchen of anders meteen doorgaan en de Marienbrücke bezoeken. In de middag breng je een bezoek aan Slot Neuschwanstein voordat je weer terugrijdt naar München. Na een enerverende dag kun je uitkijken naar een ontspannen rit in de luxe bus.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

4. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Op 2 uur van München ligt de betoverende stad Füssen aan de uitlopers van de Alpen, omringd door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Hoog boven de stad, schijnbaar gehouwen uit de bergen die tot aan de hemel reiken, ligt een plek uit je dromen: het etherische sprookjeskasteel Neuschwanstein. Deze fantastische dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde 'gekke' koning Lodewijk II, een man die bevlogen was door mythologie en zelf een legende werd. De glanzende witte torens van het kasteel in de wolken zijn meteen herkenbaar, ook voor mensen die nooit van Neuschwanstein hebben gehoord. Het is namelijk de inspiratie voor Disney's kasteel van Doornroosje en wereldwijd bekend als het kasteel van Chitty Chitty Bang Bang. Een bezoek aan dit kasteel is alsof je een sprookje binnenstapt. Op deze daguitstap vanuit München begeleidt je gids je per trein of bus en heuvelopwaarts naar het hooggelegen kasteel, waar het fonkelend boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien uittorent. Deze uitstap draait niet alleen om het kasteel; de schitterende locatie is misschien net zo belangrijk. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als het weer en de tijd het toestaan, kun je zelfs een frisse duik maken. Geniet van schilderachtige uitzichten op het net zo mooie Slot Hohenschwangau, de watervalkloof en de schitterende Marienbrücke, die zich hoog boven alles uitstrekt. Terwijl jij je vergaapt aan zoveel schoonheid, vertelt je gids je het intrigerende verhaal van koning Lodewijks vermaarde en tragische heerschappij, over zijn turbulente tijden en de obsessie die hem ertoe bracht om dit fantasiekasteel in de bergen te bouwen en die hem uiteindelijk fataal werd. Sla de lange rijen over voor de afzonderlijke binnenrondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze wonderbaarlijke fantasiewereld van binnenuit te leren kennen.

München: stadstour en rondleiding stadion Bayern München

5. München: stadstour en rondleiding stadion Bayern München

Tijdens deze voetbaltour zie je de belangrijkste hoogtepunten van München en bezoek je het trainingsveld van FC Bayern München en het modernste stadion in Europa: de Allianz Arena. Eerst maak je een bustour door München en leer je alles over de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Daarna bezoek je de thuisbasis van een van de meest populaire voetbalclubs in de wereld. De Allianz Arena, voetbaltempel in het noorden van München, is de derde thuisbasis van de gerenommeerde voetbalclub Bayern München, en - na het Grünwalder en Olympisch Stadion - de spectaculairste. Na de tour door het stadion kun je het FC Bayern Museum bezoeken, een tentoonstelling door de geschiedenis heen van de kampioenschaprecordhouders. Ontdek Cups, spelers en curiosa uit meer dan 110 jaar sinds de stichting van de club.

Vanuit München: Romantische Strasse en Rothenburg

6. Vanuit München: Romantische Strasse en Rothenburg

Deze reis langs de Romantische Strasse, een beroemde 350-kilometerroute die een aantal van de mooiste architecturale parels van Beieren met elkaar verbindt, brengt je eerst naar de Harburg: één van de oudste, grootste en best bewaard gebleven kasteelcomplexen in Zuid-Duitsland. Het werd voor het eerst genoemd in documenten uit de 11e eeuw en behoudt met zijn omringende dorp het gevoel van de middeleeuwen. Laat je betoveren door zijn historische flair en verdiep je in zijn geschiedenis. Na het bezoek aan het kasteel en een koffiepauze rij je door het wonderlijke landschap van de Nördlinger Ries, de gigantische depressie achtergelaten door een oude meteoor in het Zwabische landschap. Je bereikt via Dinkelsbühl, met zijn torens en torenspitsen, Rothenburg, een perfect gerestaureerd middeleeuws stadje. Hier heb je tijd voor uitgebreide verkenning. Je dwaalt door de prachtige straten en steegjes, die vol zijn van de charme van vervlogen tijden. Koop een paar souvenirs in de boetieks of eet wat in een exclusief restaurant. Je terugreis naar München neemt je mee door het grootste hopteeltgebied ter wereld, de Hallertau. Tijdens deze tour zie je zeker één van de mooiste regio's van Zuid-Duitsland.

München: fakkelverlichte nachtwakertour door donker München

7. München: fakkelverlichte nachtwakertour door donker München

Ontmoet je nachtwakergids op de Marienplatz, en reis terug in de tijd waar je avontuur begint. Volg je gids door de donkere steegjes van München, en luister naar de verhalen over de spoken en geesten die nog steeds in deze straten rondwaren. Leer hoe in de middeleeuwen de nachtwaker tot taak had de orde en rust in de stad te handhaven en de burgers te beschermen tegen dieven, moordenaars en vijanden. Hoor hoe hij elke nacht de stadspoorten sloot en het uur riep. Tijdens de wandeling zal de nachtwaker je begeleiden naar enkele van de meest prominente historische locaties en gebouwen in de stad. Aan het eind van de tour heb je een nieuwe kijk op München, en een paar verhalen om mee naar huis te nemen.

München: fietstocht van 3 uur met gids

8. München: fietstocht van 3 uur met gids

Verken de levendige stad München op een actieve manier. Tijdens deze fietstocht van 3 uur met een gids krijg je vele interessante verhalen te horen over de geschiedenis van de stad. Op de fiets bereik je de beroemde bezienswaardigheden van de stad op een gemakkelijke en eenvoudige manier. Voel de speciale sfeer van de stad terwijl je samen door de straten van München fietst en naar de interessante verhalen van je gids luistert. Tijdens de fietstocht bezoek je de biertuin Hofbräukeller. Geniet van een koud biertje voordat je weer verder fietst langs de Isar. Je fietst langs het Marienplatz, het Hofbräuhaus en door de Maximilianstrasse, over het Königsplatz, langs de Pinakothek der Moderne, door Schwabing en naar de Engelse tuin. De fietstocht eindigt bij het vertrekpunt.

München: Rondleiding Nachtwachter in het Duits

9. München: Rondleiding Nachtwachter in het Duits

Sluit je in de late uurtjes van de avond aan bij de gekostumeerde nachtwaker op zijn rondjes door de oude binnenstad van München. Dompel jezelf onder in een mooie en mysterieuze lang vergeten wereld en ervaar de geschiedenis van de stad uit de eerste hand. De nachtwaker is veel meer dan alleen een reisleider met een lantaarn in zijn hand. Als de inwoners van München slapen, moet de nachtwaker de rust en orde bewaren in de steegjes en donkere hoeken van de stad. Hij kent alle winden van het doolhof van de stad en is de vertrouwde drager van duistere verhalen en clandestiene samenlevingen. Hij minacht de moderne tijd, tuchtigt de gasten als ze niets weten over de beschermheiligen van de stad, maar antwoordt altijd als iemand vraagt: "Waarom heb je hier in München zoveel kranen nodig?" Zijn reactie: "Voor het bier!" De nachtwaker weidt zijn kudde op Marktplatz, maar hij veracht zo het bruisende nachtleven dat zich na 21.00 uur verzamelt - gezagsgetrouwe burgers liggen dan in bed! Ga naar de Sint-Pieterskerk en bekijk de toppen van de torens - de nachtwaker zal uitleggen waarom ze scheef staan. Aan de zuidkant zie je het oude kerkhof en hoor je verhalen van de grafstenen: begrafenisgebruiken en grafschriften, ontbindende lijken en ontbrekende kerkbanken. Bij de toren van het Altes Rathaus aan de historische "Salzstraße" komt de oude Stadttor tot leven en klaagt over de wederopbouw in de jaren '70. Hier stelt hij vraagtekens bij de vroomheid van de bezoekers. Patroonheiligen heilige Onuphrius en Hendrik de Leeuw zullen de mensen beschermen tegen een plotselinge dood. Ga verder langs de martelkamer en gevangenis naar het Alter Hof, gebouwd door Louis II. Ontdek waarom deze heerser als zo hard werd beschouwd, hoe het huis Wittelsbach naar München kwam en waar de naam van de Zwingerstock vandaan kwam. Volg de stadsmuren uit de 12e eeuw en ga vanuit Wasserburg naar het westen. Hoor bij de Gruftgasse hoe Alois het spookachtige verhaal vertelt van Waller in Walchensee, over de jongedame en haar gouden ring. En ontdek in de Schäfflergasse waarom wijn, in plaats van bier, in de middeleeuwen de favoriete drank was. Richt je blik bij de kathedraal hoger op de symbolen van de stad, de twee torens. Luister naar het grafschrift van de rijke weduwe en de ongelukkige val van Fanny von Ickstatt uit de noordelijke toren van de Frauenkirche terwijl de rondleiding door de binnenstad ten einde loopt. Ga dan verder naar de Promenadeplatz met de oude "Salzstadel". Passeer het Palais Porcia en Palais Holstein terwijl de nachtwaker het verhaal vertelt van de soevereine heer Karl Albrecht, die de paleizen liet bouwen voor zijn minnares. Kom in de Salvatorkirche meer te weten over de enorme ontheiliging van de gastheer en over het liefdesverhaal van Henriette Adelaide, de gemalin van verkiezingsprins Ferdinand Maria, in de 'Theatinerkreuzgang'. Na 10 jaar werd de lang gezochte troonopvolger geboren, op welk punt de Theatinekerk werd gebouwd. Eindelijk laat de nachtwaker zijn kudde los in de nacht om zijn rondes voort te zetten.

München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

10. München: wandeltocht oude stad & Viktualienmarkt in Duits

Ontdek de bezienswaardigheden van München op een informatieve stadswandeling met gids. Bezoek de Marienplatz, de Frauenkirche en de  brouwerij Staatliches Hofbräuhaus. Bezoek de kathedraal en Theatinekerk. Je krijgt een glimp van de eindeloze winkelmogelijkheden door in het winkelcentrum Fünf Höfe te duiken. Passeer de Dallmayrwinkel en het restaurant van Schuhbeck en loop over Odeonsplatz. Tot slot bezoek je de beroemde Viktualienmarkt. Geniet van de speciale sfeer in een van de typische biertuinen of wandel langs de kraampjes met bloemen, kaas, kruiden en andere producten. Je luistert naar interessante verhalen en anekdotes verteld door je gids en komt meer te weten over de hoofdstad van Beieren en zijn burgers.

Sitemap München

Wil je alle activiteiten in München ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over München

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 19.285 beoordelingen

Onze gids Michelle was geweldig! Vertelde het verhaal van het kasteel en Ludwig zo interessant en grappig op weg daarheen en op de wandeling naar boven (en het einde op weg naar huis). Ik en mijn vriend waren de enigen die niet naar binnen gingen en ze gaf ons geweldige tips om in de buurt te doen (geheime plekken) ✨✨

Geweldige rondleiding. Is echt een reis waard. Bovendien was de gids echt geweldig. De weg naar het kasteel was niet saai en ook niet te vermoeiend. Er waren voldoende pauzes waar veel details over de geschiedenis van het kasteel werden uitgelegd. Echt goed gepland. Ik kan deze tour alleen maar aanbevelen.

We had loads of fun! Nice comfortable bikes. Together with guide Barbara. She knew alot about history etc. Very good guide. Nice group. And the stop at the biergarten for something to eat was a good idea too. We can defenitly recommend this bike tour. 3hrs of fu through a lovely and relaxt city

Onze ervaring was geweldig en onze gids Mario was leuk, deskundig en gaf ons alle informatie die we nodig hadden om een geweldige dag te hebben! BEDANKT MARIO!!!

Mario was een geweldige gids. We hebben zoveel geleerd over Duitsland en het gebied waar we waren.