Kies data

Dingen om te doen München

In de Beierse hoofdstad kun je niet alleen terecht voor het Oktoberfest, maar ook voor gastronomie, cultuur en geschiedenis.

München: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

1. Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Stap aan boord van een bus met airconditioning en bezoek kasteel Neuschwanstein. Aan de voet van de Alpen kun je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland bewonderen. Neem 4 uur de tijd om het terrein te verkennen (ticket niet inbegrepen). Aankomst bij Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II wist te voltooien. In de middag is er een pauze bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, voor de lunch (niet inbegrepen). Als de tijd het toelaat, ga dan verder naar Oberammergau en verlies jezelf in de schilderachtige straatjes van dit pittoreske stadje.

Kunsthalle München: toegangskaartje voor 'Flowers Forever'

2. Kunsthalle München: toegangskaartje voor 'Flowers Forever'

Bezoek met dit toegangsbewijs de Kunsthalle München, een van de belangrijkste tentoonstellingslocaties van Duitsland. Geniet van ultramoderne museumtechnologie in een tentoonstellingsruimte die voor alle kunstvormen een waardig podium creëert. Geniet van een presentatie met 170 werken uit internationale collecties en installaties die speciaal voor de tentoonstelling zijn gemaakt. Belangrijke voorbeelden uit de geschiedenis van kunst en design gaan een vruchtbare dialoog aan met nieuwe artistieke benaderingen. Kom meer te weten over de grote symbolische kracht van bloemen – of het nu gaat om mythologie, religie, kunst of politiek. Waren bloemen in vroegere eeuwen nog begeerde statussymbolen, tegenwoordig worden ze als massaproduct wereldwijd verhandeld. Volg een fascinerende, uitvoerig geënsceneerde rondleiding door de cultuurgeschiedenis van bloemen van de oudheid tot nu. De tentoonstelling bevat werken van Jan Brueghel de Jonge, Abraham Mignon, Barbara Regina Dietzsch, Lawrence Alma-Tadema, Hannah Höch, Andreas Gursky, Miguel Chevalier, Ann Carrington, Patricia Kaersenhout, Kehinde Wiley, DRIFT en vele andere kunstenaars. Allemaal brengen ze op indrukwekkende wijze de veelzijdige cultuurgeschiedenis van bloemen tot leven.

München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

3. München: hop on, hop off-tour met 1- of 2-daags ticket

Stap aan boord van een hop-on hop-off bus door München en leer meer over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Kies uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt, of blijf aan boord voor boeiende uitleg van jouw audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour, en de Schwabing-tour, waarbij elke route een uur duurt. Je passeert belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse Tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz, en nog veel meer.

Vanuit München: bustrip Rothenburg en Nördlinger Ries

4. Vanuit München: bustrip Rothenburg en Nördlinger Ries

Maak een tour met gids vanuit München over de Romantische Strasse, een beroemde 350 kilometer lange route die een paar van de mooiste architectonische juweeltjes van Beieren met elkaar verbindt. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de omgeving, en de charmante plaats Rothenburg. Na vertrek uit München reis je eerst naar Harburg, een van de oudste en best bewaarde kasteelcomplexen van Duitsland. In dit perfect gelegen kasteel met het omringende dorp is de sfeer van de middeleeuwen behouden gebleven. Laat je betoveren door de historische flair en verdiep je in de geschiedenis. Na het bezoek aan het kasteel en een koffiepauze rijd je door het wonderlijke landschap van de Nördlinger Ries, de gigantische inslagkrater achtergelaten door een oude meteoor in het Zwabische landschap. Via Dinkelsbühl, met zijn torens en torenspitsen, bereik je Rothenburg, een perfect gerestaureerde middeleeuwse stad. Hier heb je tijd om de omgeving uitgebreid te verkennen. Dwaal door de mooie straatjes en steegjes, vol met de charme van vervlogen tijden. Terug naar München rijd je door het grootste hopgebied ter wereld, de Hallertau. Laat je tijdens deze bustour verrassen door de prachtige omgeving van Zuid-Duitsland.

Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

5. Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

Maak een schilderachtige rit naar de kastelen van Neuschwanstein en Linderhof met voorrangstoegang. Ervaar de weelderige schoonheid van het Duitse platteland en leer over de geschiedenis van het gebied van je lokale gids. In de ochtend rijd je in alle comfort vanuit München naar Schloss Linderhof voor een rondleiding met gids. Ontdek de geschiedenis van het kasteel voordat je verder gaat naar het pittoreske stadje Oberammergau. Verken het dorp en hoor over traditionele ambachten van de plaatselijke houtsnijders. Ga 's middags over de Romantische Straße naar kasteel Neuschwanstein. Stop voor de lunch (niet inbegrepen) bij aankomst of ga direct naar de Marienbrücke. In de middag verken je kasteel Neuschwanstein, voordat je een ontspannende rit terug maakt naar München.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

6. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Op 2 uur van München ligt de betoverende stad Füssen aan de uitlopers van de Alpen, omringd door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Hoog boven de stad, schijnbaar gehouwen uit de bergen die tot aan de hemel reiken, ligt een plek uit je dromen: het etherische sprookjeskasteel Neuschwanstein. Deze fantastische dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde 'gekke' koning Lodewijk II, een man die bevlogen was door mythologie en zelf een legende werd. De glanzende witte torens van het kasteel in de wolken zijn meteen herkenbaar, ook voor mensen die nooit van Neuschwanstein hebben gehoord. Het is namelijk de inspiratie voor Disney's kasteel van Doornroosje en wereldwijd bekend als het kasteel van Chitty Chitty Bang Bang. Een bezoek aan dit kasteel is alsof je een sprookje binnenstapt. Op deze daguitstap vanuit München begeleidt je gids je per trein of bus en heuvelopwaarts naar het hooggelegen kasteel, waar het fonkelend boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien uittorent. Deze uitstap draait niet alleen om het kasteel; de schitterende locatie is misschien net zo belangrijk. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als het weer en de tijd het toestaan, kun je zelfs een frisse duik maken. Geniet van schilderachtige uitzichten op het net zo mooie Slot Hohenschwangau, de watervalkloof en de schitterende Marienbrücke, die zich hoog boven alles uitstrekt. Terwijl jij je vergaapt aan zoveel schoonheid, vertelt je gids je het intrigerende verhaal van koning Lodewijks vermaarde en tragische heerschappij, over zijn turbulente tijden en de obsessie die hem ertoe bracht om dit fantasiekasteel in de bergen te bouwen en die hem uiteindelijk fataal werd. Sla de lange rijen over voor de afzonderlijke binnenrondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze wonderbaarlijke fantasiewereld van binnenuit te leren kennen.

München: gastronomische foodtour Viktualienmarkt

7. München: gastronomische foodtour Viktualienmarkt

Van Weißwurst (traditionele Beierse witte worst) naar pretzels, van bier tot kaas - de mogelijkheden om te eten en drinken op de Viktualienmarkt lijken vrijwel eindeloos. Tijdens deze rondleiding over de Viktualienmarkt in München staan je zintuigen open voor smakelijke lekkernijen en fascinerende verhalen. De culinaire rondleiding begint op de Marienplatz. Vanaf hier ga je rechtstreeks naar de Viktualienmarkt, waar je bij verschillende kraampjes stopt om de vele lekkernijen te proeven en de verhalen over het eten en de marktkooplieden te ontdekken. Je vindt er verschillende soorten worst, kaas, brood en exotisch fruit, en je sluit de tocht af met wat ingelegde Beierse lekkernijen.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

8. Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Neem een 5 uur durende tour bij de gedenkplaats van het concentratiekamp Dachau, dat altijd nog de authenticiteit van de originele omgeving weerspiegelt. Het is een plek van gedachtenis, onderwijs en een bedevaartsoord. Het bezoek kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en gedenkwaardige ervaring. Een professionele gids, getraind en geautoriseerd door het herinneringscentrum, organiseert alle reisboekingen en neemt je op de heen- en terugreis mee per trein en bus uit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het gehele gebied, met inbegrip van alle overlevende oorspronkelijke gebouwen, het museum met tentoonstelling en de bioscoop, waar een documentaire in het Engels wordt afgespeeld. Je zal leren over de geschiedenis en het karakter van het concentratiekamp, van de verhalen van de slachtoffers en de ondraaglijke onderdrukking waaraan ze werden onderworpen door dienaars van een verdraaide ideologie. De gidsen zijn opgeleid om deze vaak moeilijke en verontrustende geschiedenis over te brengen met gevoeligheid, waardigheid, respect voor de slachtoffers, en zonder er een sensatie van te maken. Je zult ontdekken hoe, van de vele pittoreske stadjes en dorpen die aan de rand van München liggen, een van de mooiste, de middeleeuwse stad Dachau, het centrum werd van een onder rustieke charme geboren kwaad. Dit was de "ouder" KZ ("Konzentrationslager"). KZ Dachau was de "academie van terror", de opdrachtgever, het rolmodel en opleidingsinstituut voor de enorme wreedheid die over meer dan de helft van Europa in de nasleep van de legers van het derde rijk werd verspreid, en die uiteindelijk uitmondde in een van de grootste misdaden van de geschiedenis: de Endlösung. Wat Dachau onderscheidt, is dat bijna alles wat in het systeem gebeurde als geheel er op een bepaald niveau daar gebeurd is. Menselijke medische experimenten werden uitgevoerd. Sovjet-Unie gevangenen werden naar massa-executies gestuurd. Joodse gevangenen werden vervoerd naar de gaskamers van Auschwitz. Vrijwel elke categorie van slachtoffer ging door de beruchte Arbeit Macht Frei ("arbeid bevrijdt") poort.

Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

9. Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

Het concentratiekamp Dachau was het eerste permanente kamp en het enige kamp dat gedurende de volledige 12 jaar van Adolf Hitler's regering bestond. Het werd op 22 maart 1933 geopend, slechts 2 maanden na Hitlers opkomst, en werd op 29 april 1945 bevrijd. Tijdens deze 4 uur durende excursie met een Memorialgekwalificeerde hoog ervaarde gids krijg je gedetailleerd commentaar op alle aspecten van het kampleven en de dood voor de honderdduizenden gevangenen die tussen 1933 en 1945 door de poorten zijn gepasseerd: • Waarom het kamp werd geopend en de komst van de eerste gevangenen • De 3 fasen van het kamp en de evolutie en ontwikkeling ervan • S.S. Training Facility - de Terreurschool • Jourhaus, het entreegebouw en toegangspoort tot het kamp, met zijn beruchte teken Arbeit Macht Frei (werk zal je bevrijden) • Appellplatz, het plein waar namen werden geroepen • Memorial Site Museum in het voormalige onderhoudsgebouw • Registratie van nieuwe gevangenen en hun indeling in categorieën • Marteling en straf, zowel fysiek als psychologisch • De Bunker, de gevangenis in het kamp • Bunkerbinnenplaats voor zowel foltering als executie • Kazerne, leven voor gevangenen en dagelijkse routine • Omheiningshek en wachttorens kamperen • Barak X - 2 crematoria, massagraven en de gaskamer • Het beeldhouwwerk Nandor Glid en religieuze gedenktekens Het belang van Dachau als centrum voor educatie en herinnering maakt dit een dag die je niet kunt vergeten. Je tour is inclusief een retour vanuit München met het openbaar vervoer. Na de rondleiding zal de gids met je groep rond 16:30-17:00 uur terugkeren naar het ontmoetingspunt Marienplatz.

München: TimeRide VR Time Travel Experience Ticket

10. München: TimeRide VR Time Travel Experience Ticket

Je reis door de tijd begint in de magische bibliotheek van Georg Aloisius Linnebach. In zijn bibliotheek maakt u kennis met de belangrijkste historische stations uit de bewogen geschiedenis van Beieren. Hoe is Beieren ontstaan en hoe is het geworden wat het nu is? Het hoogtepunt van uw bezoek is de Virtual-Reality-Experience. Vlieg door 7.000 jaar Beierse geschiedenis. Neem plaats in het vliegende voertuig waarvan Ludwig altijd heeft gedroomd. Hij had het visioen van een vliegende pauwwagen. Georg Aloisius Linnebach heeft deze droom waargemaakt en neemt je mee op een unieke reis door de tijd met behulp van Virtual Reality-technologie. Na de VR-Tour heb je de mogelijkheid om in onze tentoonstellingsruimte meer informatie te krijgen over de enkele stations die je eerder hebt gezien. Daarnaast kun je een kijkje nemen achter de schermen. We hebben voor u een making-of film gemaakt over de totstandkoming en bouw van onze TimeRide München.

Beschikbare activiteiten

215 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 14

Veelgestelde vragen over München

Welke topattracties zijn een must-see in München?

De topattracties in München zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit München?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Slot Neuschwanstein

Andere activiteiten in München

Wil je alle activiteiten in München ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over München

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.039 beoordelingen

Onze gids was geweldig! Gewoon geweldig, zeer deskundig. De rondleiding overtrof mijn verwachtingen. In eerste instantie koos ik voor een kleine groepsreis met een andere aanbieder, maar dat is niet gelukt. Dus ik belandde op deze tour. Aanvankelijk wilde ik deze tour niet volgen omdat de beschrijving zei "1 uur biermuseum" (ik hou van kunstmusea, maar niet erg geïnteresseerd in biermusea:). Maar “het biermuseum” betekende eigenlijk bierproeven en een beetje museum. Aan het einde van de dag was ik op zoek naar een bierproeverij in Beieren, dus dit kwam voor mij perfect uit. De groep bestond uit 9 lieve individuen van over de hele wereld, erg vriendelijk. Het was erg leuk bier proeven, dineren en leren over de geschiedenis van Beieren. De gids stond klaar om alle interessante vragen te beantwoorden, biergerelateerd of niet. Beveel deze rondreis ten zeerste aan!

Het was afschuwelijk in de rij

Ondanks dat we een kaartje van te voren hadden, er vroeg waren, stonden we toch nog 3 uur in de 7 rijen in de brandende zon. Het zou zinvol zijn als men daar beschutting zou maken. Een aanrader is om toch een ticket met een tijdslot te kopen dat scheelt aanzienlijk. Meer controle posten is ook een optie voor controle van de tassen. Daarnaast is het door dat lange wachten en staan als je alleen bent niet te doen, je kan niet uit de rij voor water etc.. het gekke is dat je je totaal niet welkom voelt als klant, je bent toeristenvee, gesnauw etc van het personeel etc. Akelige ervaring jammer

De excursie vooraf geboekt en alles verliep op rolletjes. De gids was super, gedreven en heel uitvoerig met het geven van informatie omtrent Dachau. Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat je constant geboeid naar zijn verhalen luisterde.

Ontzettend indrukwekkende tour. Onze gids Marcin wist enorm veel te vertellen over de historie en het leven van de gevangenen van Dachau. Aanrader!

Persoonlijke betrokkenheid van gids is van grote waarde. De emotie werd gevoeld door de verhalen heen