Wat je niet wil missen in München

Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

1. Vanuit München: dagtrip Neuschwanstein & kasteel Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

München: hop on, hop off-bustour voor 1 of 2 dagen

2. München: hop on, hop off-bustour voor 1 of 2 dagen

Stap aan boord van een hop on, hop off-bus die door München rijdt en kom meer te weten over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt of blijf in de bus zitten en luister naar de boeiende uitleg van de audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour en de Schwabing-tour. Elke route duurt een uur. Onderweg passeer je belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz en nog veel meer.

Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

3. Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

Het concentratiekamp Dachau was het eerste Duitse concentratiekamp en werd in 1933 vlakbij München geopend. Sinds 1965 wordt de site gebruikt als een gedenkteken en een plaats van onderwijs. Bezoek de gedenkplaats tijdens een 5 uur durende tour vanuit München. Je gids zal de betekenis van het concentratiekamp Dachau ten tijde van het nationaal-socialisme uitleggen. Bekijk Dachau's voormalige barakken, cellen en gaskamers.    Bezoek de tentoonstelling in het Dachau Memorial Museum en bekijk foto's en verslagen van gevangenen die het dagelijks leven in het kamp beschrijven: van het begin tot aan de bevrijding door de geallieerden in 1945.

Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

4. Vanuit München: premiumtour Slot Neuschwanstein & Linderhof

Maak een schilderachtige rit naar de kastelen van Neuschwanstein en Linderhof met voorrangstoegang. Ervaar de weelderige schoonheid van het Duitse platteland en leer over de geschiedenis van het gebied van je lokale gids. In de ochtend rijd je in alle comfort vanuit München naar Schloss Linderhof voor een rondleiding met gids. Ontdek de geschiedenis van het kasteel voordat je verder gaat naar het pittoreske stadje Oberammergau. Verken het dorp en hoor over traditionele ambachten van de plaatselijke houtsnijders. Ga 's middags over de Romantische Straße naar kasteel Neuschwanstein. Stop voor de lunch (niet inbegrepen) bij aankomst of ga direct naar de Marienbrücke. In de middag verken je kasteel Neuschwanstein, voordat je een ontspannende rit terug maakt naar München.

München: wandeltour Derde Rijk en WO II

5. München: wandeltour Derde Rijk en WO II

Neem een 2 uur durende wandeltour door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad. Leer over het ontstaan van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland terug uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederd volk, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de meest krachtige dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg de oprichting van het nazisme, vanaf de eerste massabijeenkomst op het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de plek van de partijprotesten bij Königsplatz en je maakt een tussenstop in de Hofgarten om te praten over de Witte Roos Verzetsbeweging. De tour omvat alle belangrijke feiten en plekken die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van dit donkere hoofdstuk dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de tweede wereldoorlog die diepe wonden sneed in Duitsland.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

6. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Op 2 uur van München ligt de betoverende stad Füssen aan de uitlopers van de Alpen, omringd door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Hoog boven de stad, schijnbaar gehouwen uit de bergen die tot aan de hemel reiken, ligt een plek uit je dromen: het etherische sprookjeskasteel Neuschwanstein. Deze fantastische dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde 'gekke' koning Lodewijk II, een man die bevlogen was door mythologie en zelf een legende werd. De glanzende witte torens van het kasteel in de wolken zijn meteen herkenbaar, ook voor mensen die nooit van Neuschwanstein hebben gehoord. Het is namelijk de inspiratie voor Disney's kasteel van Doornroosje en wereldwijd bekend als het kasteel van Chitty Chitty Bang Bang. Een bezoek aan dit kasteel is alsof je een sprookje binnenstapt. Op deze daguitstap vanuit München begeleidt je gids je per trein of bus en heuvelopwaarts naar het hooggelegen kasteel, waar het fonkelend boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien uittorent. Deze uitstap draait niet alleen om het kasteel; de schitterende locatie is misschien net zo belangrijk. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als het weer en de tijd het toestaan, kun je zelfs een frisse duik maken. Geniet van schilderachtige uitzichten op het net zo mooie Slot Hohenschwangau, de watervalkloof en de schitterende Marienbrücke, die zich hoog boven alles uitstrekt. Terwijl jij je vergaapt aan zoveel schoonheid, vertelt je gids je het intrigerende verhaal van koning Lodewijks vermaarde en tragische heerschappij, over zijn turbulente tijden en de obsessie die hem ertoe bracht om dit fantasiekasteel in de bergen te bouwen en die hem uiteindelijk fataal werd. Sla de lange rijen over voor de afzonderlijke binnenrondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze wonderbaarlijke fantasiewereld van binnenuit te leren kennen.

Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

7. Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

Het concentratiekamp Dachau was het eerste permanente kamp en het enige kamp dat gedurende de volledige 12 jaar van Adolf Hitler's regering bestond. Het werd op 22 maart 1933 geopend, slechts 2 maanden na Hitlers opkomst, en werd op 29 april 1945 bevrijd. Tijdens deze 4 uur durende excursie met een Memorialgekwalificeerde hoog ervaarde gids krijg je gedetailleerd commentaar op alle aspecten van het kampleven en de dood voor de honderdduizenden gevangenen die tussen 1933 en 1945 door de poorten zijn gepasseerd: • Waarom het kamp werd geopend en de komst van de eerste gevangenen • De 3 fasen van het kamp en de evolutie en ontwikkeling ervan • S.S. Training Facility - de Terreurschool • Jourhaus, het entreegebouw en toegangspoort tot het kamp, met zijn beruchte teken Arbeit Macht Frei (werk zal je bevrijden) • Appellplatz, het plein waar namen werden geroepen • Memorial Site Museum in het voormalige onderhoudsgebouw • Registratie van nieuwe gevangenen en hun indeling in categorieën • Marteling en straf, zowel fysiek als psychologisch • De Bunker, de gevangenis in het kamp • Bunkerbinnenplaats voor zowel foltering als executie • Kazerne, leven voor gevangenen en dagelijkse routine • Omheiningshek en wachttorens kamperen • Barak X - 2 crematoria, massagraven en de gaskamer • Het beeldhouwwerk Nandor Glid en religieuze gedenktekens Het belang van Dachau als centrum voor educatie en herinnering maakt dit een dag die je niet kunt vergeten. Je tour is inclusief een retour vanuit München met het openbaar vervoer. Na de rondleiding zal de gids met je groep rond 16:30-17:00 uur terugkeren naar het ontmoetingspunt Marienplatz.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

8. Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Neem een 5 uur durende tour bij de gedenkplaats van het concentratiekamp Dachau, dat altijd nog de authenticiteit van de originele omgeving weerspiegelt. Het is een plek van gedachtenis, onderwijs en een bedevaartsoord. Het bezoek kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en gedenkwaardige ervaring. Een professionele gids, getraind en geautoriseerd door het herinneringscentrum, organiseert alle reisboekingen en neemt je op de heen- en terugreis mee per trein en bus uit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het gehele gebied, met inbegrip van alle overlevende oorspronkelijke gebouwen, het museum met tentoonstelling en de bioscoop, waar een documentaire in het Engels wordt afgespeeld. Je zal leren over de geschiedenis en het karakter van het concentratiekamp, van de verhalen van de slachtoffers en de ondraaglijke onderdrukking waaraan ze werden onderworpen door dienaars van een verdraaide ideologie. De gidsen zijn opgeleid om deze vaak moeilijke en verontrustende geschiedenis over te brengen met gevoeligheid, waardigheid, respect voor de slachtoffers, en zonder er een sensatie van te maken. Je zult ontdekken hoe, van de vele pittoreske stadjes en dorpen die aan de rand van München liggen, een van de mooiste, de middeleeuwse stad Dachau, het centrum werd van een onder rustieke charme geboren kwaad. Dit was de "ouder" KZ ("Konzentrationslager"). KZ Dachau was de "academie van terror", de opdrachtgever, het rolmodel en opleidingsinstituut voor de enorme wreedheid die over meer dan de helft van Europa in de nasleep van de legers van het derde rijk werd verspreid, en die uiteindelijk uitmondde in een van de grootste misdaden van de geschiedenis: de Endlösung. Wat Dachau onderscheidt, is dat bijna alles wat in het systeem gebeurde als geheel er op een bepaald niveau daar gebeurd is. Menselijke medische experimenten werden uitgevoerd. Sovjet-Unie gevangenen werden naar massa-executies gestuurd. Joodse gevangenen werden vervoerd naar de gaskamers van Auschwitz. Vrijwel elke categorie van slachtoffer ging door de beruchte Arbeit Macht Frei ("arbeid bevrijdt") poort.

München: Viktualienmarkt Food Walking Tour

9. München: Viktualienmarkt Food Walking Tour

Begeef je op een rondleiding door de Viktualienmarkt met proeverijen en proef lokale smaken terwijl je meer te weten komt over de regionale geschiedenis van je lokale gids. Leer meer over de historische achtergrond van de markt terwijl je je een weg baant naar acht marktkramen en typische lekkernijen probeert. Probeer eens een klassieke combinatie, waaronder een verfrissend of verwarmend welkomstdrankje (afhankelijk van het seizoen), hartige worstspecialiteiten, exotisch fruit, extra langgebakken boerenkorstbrood, Beierse antipasti, verse pretzel, exquise kaassoort, en vers geperst sap.

München: fietstocht van 3 uur met gids

10. München: fietstocht van 3 uur met gids

Verken de levendige stad München op een actieve manier. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht met gids krijg je veel interessante verhalen over de geschiedenis van de stad te horen. Op de fiets kun je de beroemde bezienswaardigheden van de stad makkelijk en snel bereiken. Geniet van de bijzondere sfeer van de stad terwijl je samen door de straten van München fietst en luistert naar de interessante verhalen van je gids. Tijdens de fietstocht bezoek je de biertuin Hofbräukeller. Geniet van een koud biertje voordat je verder fietst langs de Isar. De fietstocht voert je over de Marienplatz, langs het Hofbräuhaus en door de Maximilianstrasse, over de Königsplatz, langs de Pinakothek der Moderne, door Schwabing en naar de Engelse Tuin. De fietstocht eindigt bij het vertrekpunt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
München
In de Beierse hoofdstad kun je niet alleen terecht voor het Oktoberfest, maar ook voor gastronomie, cultuur en geschiedenis.

Topactiviteiten

München: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

265 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 17

Voor ieder wat wils

In de buurt van München

Meer zien

Veelgestelde vragen over München

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit München?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Slot Neuschwanstein

Andere activiteiten in München

Wil je alle activiteiten in München bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over München

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 23.039 beoordelingen

Het was een zeer spannende tour en je hebt veel geleerd en de geschiedenis van München werd zeer goed en gedetailleerd verteld! Ik zou de rondleiding zeker aanraden!

De treinreis naar Salzburg. De groep, Carlotta onze gids,was super. Salzburg zelf, te mooi om dit in een aantal uren te bezoeken.

Leuke en leerzame tour met een gids die alles prima kon uitleggen.

Zeer leerzaam, toegewijde gids met veel kennis. Erg indrukwekkend

Een leuke wandeling, goed tempo en leuke informatie