Kies data

Dingen om te doen Murano

De rustigere buur van Venetië charmeert met kleurrijke huizen, lokale zeevruchten en prachtig glaswerk.

Murano: De beste dingen die je niet wil missen

Venetië: rondleiding Murano, Burano, Torcello-eiland en glasfabriek

1. Venetië: rondleiding Murano, Burano, Torcello-eiland en glasfabriek

Vaar over de smaragdgroene wateren van de lagune van Venetië tijdens deze dagexcursie naar de eilanden Burano, Murano en Torcello. Kies uit een optie met een pendeldienst van het treinstation S. Lucia naar het vertrekpunt in San Marco of kies een touroptie die samenkomt in San Marco. Spring 's ochtends aan boord van een comfortabele watertaxi en glijd door de lagune van Venetië. Bewonder het uitzicht vanaf het panoramische terras van de boot en luister naar commentaar van je gids. Bij aankomst bij je eerste stop, Murano, ontdek je waarom het eiland bekend staat om zijn glasblazerij met een bezoek aan een plaatselijke glasfabriek. Bekijk een bekwame ambachtsman tijdens een demonstratie van glasbewerking. Breng daarna ongeveer een uur op het eiland door om te winkelen in een van de vele glaswinkels. Ga vervolgens naar Burano, dat bekend staat om zijn kantwerk en felgekleurde huizen. Volg je gids naar het hart van de stad en heb 2 uur vrije tijd om een lekkere lunch, typisch Venetiaanse aperitieven of een ijsje te kopen in een van de vele cafés. Vaar van Burano naar Torcello, het eerste centrum van de beschaving in het estuarium. Breng een uur vrije tijd door en bekijk de Venetiaans-Byzantijnse mozaïeken in de Basilica di Santa Maria Assunta. Keer terug naar San Marco in de vroege avond.

Venetië: Burano en Murano-boottocht met bezoek aan de glasfabriek

2. Venetië: Burano en Murano-boottocht met bezoek aan de glasfabriek

Vaar op een boottocht van Venetië naar de eilanden Burano en Murano. Vaar erheen op een comfortabel schip, geniet van wat vrije tijd op de eilanden en wees getuige van een glasblazende demonstratie. Vertrek vanuit Venezia San Marco naar de prachtige eilanden Murano en Burano. Voel u op uw gemak terwijl u over de zeeën vaart en geniet van kwaliteitsservice en een panoramisch terras. Neem een uur de tijd om de kleurrijke huizen van Burano te verkennen en leer over de traditie van het maken van glas in Murano. Ontmoet je bemanning en krijg de 5-sterrenbehandeling terwijl je per boot naar de eilanden Murano en Burano vaart. Verken de gekleurde gebouwen langs de kleine grachten en ga even terug in de tijd. Neem de tijd en loop alleen. Ga vervolgens naar het eiland Murano en ontdek de traditie van het maken van glas terwijl je door de levendige straten slentert. In de avond keert u terug naar San Marco.

Murano: glasfabriek met rondleiding en demonstratie

3. Murano: glasfabriek met rondleiding en demonstratie

Zorg dat je een paar minuten van tevoren bij de glasfabriek arriveert en maak kennis met de glasmeester. Volg de gids voor een rondleiding door de fabriek en kom meer te weten over de verschillende processen die bij de productie van glas komen kijken. De glasmeester maakt een glazen voorwerp met behulp van de blaastechniek. Tijdens een demonstratie glasbeeldhouwen zie je vervolgens hoe glazen dieren worden gemaakt. Het bezoek gaat verder in de winkel/galerie, waar je producten uit de glasfabriek kunt bewonderen, waaronder kroonluchters, beelden en allerlei juwelen. Als bezoeker krijg je € 10 korting op elke aankoop.

Rondleiding door de Murano-glasfabriek en demonstratie glasblazen

4. Rondleiding door de Murano-glasfabriek en demonstratie glasblazen

Krijg een kijkje in de eeuwenoude kunst van het glasblazen met een fabrieksrondleiding op het eiland Murano, de thuisbasis van 's werelds beste ambachtelijke glas. Bezoek de glasfabriek Gino Mazzuccato en zie hoe een glasmeester een prachtig kunstwerk vormgeeft. Geniet van een rondleiding door de fabriek van Gino Mazzuccato en bewonder een ongelooflijke prestatie van een glasmeester. Leer hoe het Murano-glas wordt gemaakt en zie waar het glas wordt gehanteerd om fantastische ontwerpen te creëren. Een deskundige meester zal twee objecten maken met de meest populaire technieken, blazen en beeldhouwen. Na de demonstratie kunt u de showrooms bezoeken en ontvangt u 10% korting op uw aankopen.

Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

5. Venetië: Burano, Torcello & Murano-boottocht met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de lagune van Venetië tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de lagune van Venetië op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin je avontuurlijke dag door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot terwijl je vertrekt vanuit St. Mark's. Leer onderweg meer over de eilanden van je gastheer. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad tot je je eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een demonstratie glasblazen met een glasmeester vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom langs in de souvenirwinkel bij de glasfabriek en geniet van een exclusieve korting van 20% op je aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om het zelf te verkennen. Laat Murano achter je en reis naar het nabijgelegen eiland Burano. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en observeer de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheid die wereldwijd als een van de beste wordt beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en proef enkele van de lokale biscotti die inheems zijn op het eiland. Reis naar je laatste halte, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, de troon van Attila, de Duivelsbrug en de klokkentoren. Beëindig je avontuur met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende ambiance van de Venetiaanse lagune.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

6. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtelijke tradities en unieke geschiedenis. Bekijk een glasfabriek in Murano, bezoek een kantwinkel in Burano en geniet van vrije tijd in Torcello. Vertrek uit de buurt van het San Marcoplein of treinstation Santa Lucia, en maak een plezierige tocht over het San Marcobekken. Op de boot zal een gids meer vertellen over de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden die je bezoekt.  De eerste stop is op het eiland Murano, ook wel het 'Eiland van het glas' genoemd. Breng 30 minuten door met een bezoek aan een van de beroemde glasfabrieken, en zie hoe het glas daar wordt vervaardigd en geblazen.  Geniet van ongeveer 15 minuten vrije tijd op Murano voordat je naar Torcello gaat, het oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden aan alle kanten kunt bewonderen. Geniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: er vindt na aankomst geen rondleiding op de eilanden plaats. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

7. Venetië: tour halve dag lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit de reis vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde zuilengalerijen wandelt.

Vanuit Venetië: privétour Murano en Burano met transfer

8. Vanuit Venetië: privétour Murano en Burano met transfer

Ontmoet de gids en word met een privéboot naar het eiland Murano gebracht. Hier ziet u hoe een meesterglasblazer het glas bewerkt en unieke meesterwerken creëert. Geniet van de expositie van meesterwerk. Wandeltocht door de straten van Murano en zie de San Donato-kerk (voorbeeld van de Venetiaans-Byzantijnse stijl van de lagune). Transfer per privéboot naar Burano om te zien hoe de Venetianen aan de veters werken. Wandeltocht over het eiland om de kleurrijke huizen te zien en om meer te weten te komen over de beroemde Buranelli-koekjes. Vrije tijd om van de stad te genieten of een aperitief te nemen in een van de verschillende bars. Voor de tour van 6 en 8 uur vrije tijd om te lunchen in een van de geweldige restaurants

Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

9. Venetië: glasblazen in Murano & kantklossen in Burano (boot)

Ontsnap aan de drukte van Venetië zelf en vang een glimp op van hoe het stadsleven ooit was, toen de eilanden nog bevolkt werd door ambachtslieden die bekend stonden om hun traditionele vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je onderhouden tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, dat vermaard is voor zijn traditionele glaswerk. Van oudsher waren de glasblazers van Murano de enigen in Europa die wisten hoe je een spiegel moest maken. Hun vaardigheden werden zo geprezen dat hen werd verboden Venetië te verlaten, op straffe des doods. Kijk toe terwijl een ambachtsman aan het werk is en luister naar een Engelse beschrijving van het proces. Kom te weten hoe zilverzand glas wordt en hoe je glas een kleur kunt geven. Naderhand is er tijd om de enorme collectie glaskunst te bezichtigen en op eigen houtje over het eiland te wandelen. Stap weer een boord en maak de overtocht naar het piepkleine eilandje Burano, waar je felgekleurde huizen kunt zien, die dicht op elkaar staan langs straatjes en grachten. De faam van Burano berust op zijn eeuwenoude kantklostraditie. Loop door de straatjes naar een gebouwtje waar vrouwen druk in de weer zijn met kantklossen, in navolging van hun moeders en grootmoeders. Je gids zal het proces van deze uitstervende kunst uitleggen. Vervolgens kun je in de voetsporen van Michelangelo treden en je eigen herinnering uitkiezen. Je kunt ook door de kronkelende straatjes wandelen en heerlijke koekjes proberen bij de lokale bakkerijtjes. Anders dan op andere uitstapjes wordt Torcello overgeslagen, zodat je meer tijd hebt op Murano en Burano en minder lang op de boot of te voet hoeft te besteden.

Venetië: hop on, hop off-boottocht naar lagune-eilanden

10. Venetië: hop on, hop off-boottocht naar lagune-eilanden

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes tijdens je hop on, hop off-tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de glaskunst. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust midden in de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één halte in Zattere bij de Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondelmaken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan boord of buiten boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. De offline modus is ook beschikbaar. Haltes voor de boottocht:LIJN A: S. Lucia treinstation (voor KFC restaurant) Tronchetto (voor Flixbus Stop)San Marco (voor Royal Gardens) Murano ( voor ELLEGI MURANO GLASS)Zattere (Fodamenta Zattere al Ponte Longo)TronchettoS. Lucia treinstation LIJN B:Punta Sabbioni (pier nr. 5)Murano (voor ELLEGI MURANO GLASS)TorcelloBurano (Fondamenta del Pizzo)Punta Sabbioni

Beschikbare activiteiten

53 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Veelgestelde vragen over Murano

Andere activiteiten in Murano

Wil je alle activiteiten in Murano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Murano

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 19.283 beoordelingen

Vanaf het moment dat we onze gids ontmoetten bij de aanlegsteiger, waren we diep onder de indruk - alle bootbemanningen en werknemers waren behulpzaam, vriendelijk en professioneel Zeer onder de indruk van het feit dat ze vroeg welke talen iedereen sprak en die informatie gebruikte om ervoor te zorgen dat ze de hele tour voor iedereen Murano Island glasblazen tour was erg interessant en Borano Island kantklossen was net zo interessant Beveel ten zeerste aan om deze eilanden te verkennen - maar doe het met dit bedrijf en deze gids (ik wou dat ik haar naam kreeg! - ze nam zelfs afscheid van iedereen onze moedertalen voor ons) Het zijn de kleine dingen zoals een geweldige gids en bemanning die het ene bedrijf onderscheiden van alle andere - bedankt dat je onze reis naar Venetië zo geweldig hebt gemaakt

Fantastische ervaring! Murano en Burano zijn twee prachtige eilanden, het is echt de moeite waard om een halve dag aan deze eilanden te besteden. Dankzij deze rondleiding was het mogelijk om de glasfabriek in Murano te bezoeken en een prachtige demonstratie bij te wonen. Burano is heel karakteristiek, dankzij de super kleurrijke huisjes! Fantastische ervaring ❤️

De ervaring was spectaculair, onze gids Giorgia was ook onvermoeibaar, sprak 4 talen, behalve Portugees, maar verstond nog steeds goed Spaans.De tijd op het eiland Murano was erg druk, het was niet mogelijk om het heel goed te leren kennen . In Burano zijn we al wat langer gebleven. Zeer aan te bevelen, het was een goed bestede ochtend.

rustige rit. We hadden mist en het uitzicht was niet erg prettig maar de gids vertelde ons ook in 3 talen de geschiedenis van Venetië en beide steden. Burano en zijn gekleurde huizen zijn prachtig.

Duidelijke instructies over waar u de gids en boot kunt ontmoeten. Grote waarde voor uw geld