Dingen om te doen Murano

De rustigere buur van Venetië charmeert met kleurrijke huizen, lokale zeevruchten en prachtig glaswerk.

Murano: De beste dingen die je niet wil missen

Venetië: rondleiding Murano, Burano, eiland Torcello en glasfabriek

1. Venetië: rondleiding Murano, Burano, eiland Torcello en glasfabriek

Vaar over de smaragdgroene wateren van de lagune van Venetië tijdens deze dagexcursie naar de eilanden Burano, Murano en Torcello. Kies uit een optie met een shuttletransfer van het treinstation S. Lucia naar het vertrekpunt in San Marco of kies een touroptie die samenkomt in San Marco. Spring 's ochtends aan boord van een comfortabele watertaxi en glijd door de lagune van Venetië. Bewonder het uitzicht vanaf het panoramische terras van de boot en luister naar commentaar van je gids. Ontdek bij aankomst bij uw eerste stop, Murano, waarom het eiland bekend staat om zijn glasblazerij met een bezoek aan een lokale glasfabriek. Bekijk een bekwame ambachtsman tijdens een demonstratie glasverwerking. Heb daarna ongeveer een uur op het eiland om te winkelen in een van de vele glaswinkels. Ga vervolgens naar Burano, dat bekend staat om zijn kantwerk en felgekleurde huizen. Volg je gids naar het hart van de stad en heb 2 uur vrije tijd om een lekkere lunch, typisch Venetiaanse aperitieven te kopen of een ijsje te halen in een van de vele cafés. Trek van Burano naar Torcello, het eerste centrum van de beschaving in het estuarium. Breng een uur vrije tijd door waar je de Venetiaans-Byzantijnse mozaïeken kunt zien in de Basilica di Santa Maria Assunta. Keer terug naar San Marco in de vroege avond.

Venetië: Burano en Murano-boottocht met bezoek aan de glasfabriek

2. Venetië: Burano en Murano-boottocht met bezoek aan de glasfabriek

Vaar op een boottocht van Venetië naar de eilanden Burano en Murano. Vaar erheen op een comfortabel schip, geniet van wat vrije tijd op de eilanden en wees getuige van een glasblazende demonstratie. Vertrek vanuit Venezia San Marco naar de prachtige eilanden Murano en Burano. Voel u op uw gemak terwijl u over de zeeën vaart en geniet van kwaliteitsservice en een panoramisch terras. Neem een uur de tijd om de kleurrijke huizen van Burano te verkennen en leer over de traditie van het maken van glas in Murano. Ontmoet je bemanning en krijg de 5-sterrenbehandeling terwijl je per boot naar de eilanden Murano en Burano vaart. Verken de gekleurde gebouwen langs de kleine grachten en ga even terug in de tijd. Neem de tijd en loop alleen. Ga vervolgens naar het eiland Murano en ontdek de traditie van het maken van glas terwijl je door de levendige straten slentert. In de avond keert u terug naar San Marco.

Murano: glasfabriek met rondleiding en demonstratie

3. Murano: glasfabriek met rondleiding en demonstratie

Bij aankomst op Murano ontmoet je een vertegenwoordiger van de lokale touroperator bij bootstation Murano Faro. Vervolgens begin je aan de activiteit van 40 minuten bij de glasfabriek. Een korte wandeling brengt je bij de glasfabriek, waar je opgewacht wordt door een glasmeester. Je wordt welkom geheten door een gids die je uitlegt welke processen er allemaal bij het maken van glas komen kijken. De meester maakt voor je ogen een glazen voorwerp met behulp van de blaastechniek. Tijdens een demonstratie van glasbeeldhouwen zie je vervolgens hoe glazen dieren gemaakt worden. Het bezoek gaat verder in de winkel/galerie, waar je producten uit de glasfabriek kunt bewonderen, waaronder kroonluchters, beelden en allerlei juwelen. Je krijgt 5 EUR korting op elke aankoop.

Murano Glasfabriek Tour & Glasblazen Demonstratie

4. Murano Glasfabriek Tour & Glasblazen Demonstratie

Krijg een kijkje in de eeuwenoude kunst van het glasblazen met een fabrieksrondleiding op het eiland Murano, de thuisbasis van 's werelds beste ambachtelijke glas. Bezoek de Gino Mazzuccato-glasfabriek en kijk hoe een glasmeester een prachtig kunstwerk vormt. Geniet van een rondleiding door de fabriek van Gino Mazzuccato en bewonder een ongelooflijke glasmeesterprestatie. Leer hoe het Murano-glas wordt gemaakt en zie waar het glas wordt gehanteerd om fantastische ontwerpen te maken. Een deskundige meester maakt twee objecten met de meest populaire technieken, blazen en beeldhouwen. Na de demonstratie kunt u de showrooms bezoeken en krijgt u 10% korting op uw aankopen.

Venetië: tour van een halve dag naar Murano en Burano

5. Venetië: tour van een halve dag naar Murano en Burano

Ga aan boord van een comfortabele motorboot voor een trip van een halve dag naar de Venetiaanse eilanden Murano en Burano en ontdek een lokalere en meer authentieke kant van Venetië. Vertrek vanaf een pier in de buurt van het San Marcoplein voor een makkelijke oversteek naar Murano. Steek de lagune over naar het 'Eiland van Glas' terwijl je fascinerende verhalen over de stad hoort. Ga bij aankomst naar een van de beroemde glasfabrieken om te zien hoe het kleurrijke glas geblazen wordt. Als alternatief kun je ook simpelweg op je gemak door de rustige straatjes van het eiland wandelen. Ga door naar Burano om een van de schilderachtigste eilanden van de lagune van Venetië te ontdekken. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden, kom meer te weten over de geschiedenis van het eiland en breng dan wat vrije tijd door om langs de pittoreske huisjes te wandelen. Bewonder de heldere kleuren van het visserseiland en bezoek een typisch kantmuseum.

Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

6. Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

Ontdek gedurende een 6,5 uur durende tocht de beroemde en zeer charmante eilanden in de Venetiaanse Lagune. Tijdens deze dagtocht zul je versteld staan van de prachtige omgeving rond Venetië en meer leren over het Venetiaanse leven en lokale tradities. Je begint de tocht in een comfortabele motorboot die vanaf de omgeving van het San Marcoplein vertrekt. Je eerste stop is het eiland Murano (ongeveer 1,5 uur). Hier heb je de kans een glasfabriek te bezoeken en bij een demonstratie te leren hoe de glasblazers hun meesterwerken creëren. Neem de tijd om het eiland te verkennen: je mag de enorme Basilica di Santa Maria e Donato zeker niet missen. Dit is een van de oudste kerken in de Venetiaanse Lagune en werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Eenmaal bij de motorboot teruggekeerd vaar je naar de tweede stop, het eiland Burano (ongeveer 2 uur). Dompel jezelf onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland. Er wordt gezegd dat Burano op een regenboog lijkt dankzij de vissers die er leefden. Zij schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze gemakkelijk hun weg terug naar huis konden vinden vanaf de zee. Het eiland staat ook bekend om zijn zeldzaam en ambachtelijk kantwerk. Eenmaal terug aan boord van de motorboot vaar je naar de laatste stop, het eiland Torcello (ongeveer 1 uur). Torcello vormde de eerste nederzetting in de Venetiaanse Lagune, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 452. Je mag de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta, gesticht in 639, zeker niet missen. Maak een selfie met de Troon van Attila op de achtergrond, een oude stenen stoel die werd gebruikt bij de inwijding van belangrijke magistraten. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je vertrekpunt.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

7. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtstradities en unieke geschiedenis. Je vertrekt van vlakbij het San Marcoplein of het treinstation Santa Lucia, volgt een plezierig reisje over het Bekken van San Marco richting de Lido, en vaart dan langs de noordelijke kustlijn van de stad. Op de boot, zal een live-gids de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden vertellen. Je zult eerst uitstappen op het eiland Murano, dat soms ook wel "het Eiland van het Glas" wordt genoemd. Je zult een van de beroemde glasfabrieken bezoeken en zien hoe het glas gemaakt en geblazen wordt. Ga daarna  door naar Torcello, de oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden die aan alle kanten liggen kunt bewonderen. DGeniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met zijn kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: dit is, eenmaal aangekomen, geen rondleiding. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je de tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: Murano-eiland glasblaasdemo en workshop

8. Venetië: Murano-eiland glasblaasdemo en workshop

Ontsnap aan de drukte van het centrum van Venetië tijdens een avontuur van 2 uur door Murano. Je bent je gids in Campo San Bartolomeo voor een wandeling van 15 minuten door verborgen pleinen en pittoreske hoekjes naar het bootstation met uitzicht op de lagune en springt dan aan boord van een openbare boot op weg naar het eiland Murano. Bij aankomst, maak je een korte wandeling naar een glasfabriek, waar een glasmeester de kunst van het glasblazen zal demonstreren om een ​​uniek stuk te creëren. Kijk hoe hij een 2e stuk maakt met behulp van beeldhouwtechnieken. Ga dan naar een workshop sieraden maken met mozaïek of glazen kralen om je eigen stuk te maken. Je werkt met glaselementen in verschillende vormen en kleuren om een ​​uniek ornament of hanger te maken. Maak je eigen armband, sleutelhanger of oorbellen. Je profiteert van wat vrije tijd om de rustige straten van Murano alleen te verkennen. Daarne neemt de gids je mee terug naar het bootstation en adviseert je hoe je vanaf daar weer terugkeert naar je accommodatie.

Venetië: panoramische boottocht naar Murano en Burano

9. Venetië: panoramische boottocht naar Murano en Burano

Klim aan boord voor een tour van een halve dag door Murano en Burano en ontdek 2 van de meer traditionele eilanden van Venetië. Geniet van de panoramische boottocht van 30 minuten, van waaruit u prachtige foto's kunt maken naar Venetië en de lagune, terwijl u richting Murano reist. Murano is wereldberoemd om zijn glaskunst. Ontdek hoe deze unieke glasproducten in een oven worden gemaakt en krijg de mogelijkheid om ter plaatse een stuk te kopen. Ga verder richting Burano, bekend om zijn kantklosstradities en felgekleurde vissershuizen. Stap uit de boot om een korte wandeling naar het centrale plein te maken en bewonder de kerk van San Martino met zijn "Kruisiging"-schilderij van Tiepolo. Krijg de kans om meer te leren over de geschiedenis van kant in het Museo del Merletto. U kunt ook door de kleine straatjes en pittoreske grachten dwalen om in uw eigen tempo kantproducten te kopen. Kom op tijd aan op Burano voor de lunch, etend op een pittoreske locatie met een ontspannen sfeer. Kies ervoor om naar een banketbakkerij te gaan om wat van de lokale zoetigheden te proberen, zoals de typische koekjes van bussolà en essi , uniek voor het eiland.

Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

10. Venetië: halve dagtrip lagune Murano en Burano

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. Daterend uit de Middeleeuwen, de nog steeds bloeiende traditie is over generaties doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken te herkennen tijdens je verblijf van 1 uur op het eiland. Ga dan verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Kijk in enkele kantwinkels tijdens je 1,5-uur durende bezoek aan het eiland. Sluit vervolgens af op het San Marcoplein en bekijk bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis en de Campanile terwijl je door de beroemde colonnades wandelt.

Veelgestelde vragen over Murano

Murano: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Sitemap Murano

Wil je alle activiteiten in Murano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Murano

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 23.530 beoordelingen

Tijdloos moment dat ons naar een glaswerkplaats in Murano voert en vervolgens naar het vissersdorp Burano!! Voldoende tijd in Murano, maar erg commercieel en niet genoeg tijd in Burano, een typisch dorp, zeer ontspannend en gastvrij met al deze kleurrijke huizen! We vonden het geweldig om het te bezoeken, door de steegjes te slenteren en een spritz te drinken in de schaduw van een paraplu! ! De gids en stewardessen waren erg vriendelijk! Beveel deze tour ten zeerste aan !!

Een mooie winkel, vanuit de winkel kom je in de glasblazerij. Daar kun je goed zijn hoe het glas gemaakt word. De uitleg word in meerdere talen gegeven. Na de show kon je een vaas kopen in de winkel, het entree ticket word van de prijs afgetrokken. De prijzen in de winkel komen overeen met de winkels in de omgeving.

Das oorlog super tol. Genügend Zeit auf allen Inseln, die Fahrten waren super entspannt. Eine hervorragende Art, diese Inseln zu besuchen. Natürlich sind solche Fahrten auch darauf ausgelegt, dass man dort etwas kauft, fand ich aber nicht störend. Gerne Wieder

Was een leuke trip zeker een aanrader om eens gezien te hebben. Vriendelijk tour begeleiding. Wel niet zoveel tijd om de eilandjes te bezichtigen.

Een mooie tour, van begin tot eind. Vriendelijke crew. Een aanrader!