Datums kiezen

Ontdek het beste van
Murano

De rustigere buur van Venetië charmeert met kleurrijke huizen, lokale zeevruchten en prachtig glaswerk.

Onze aanbevelingen voor Murano

Venetië: ticket voor de waterbus en normale bus

1. Venetië: ticket voor de waterbus en normale bus

Met deze vervoerspas omzeil je de wachtrijen bij de kassa's en kun je met het openbaar vervoer van Venetië reizen. Klim aan boord van het openbare schip, bekend als de Vaporetto, en verken de stad via het water. Het ticket is geldig voor nabijgelegen gebieden en voor bussen in Mestre en Marghera. Begin je reis in Venetië door eerst bij een Vaporetto-halte te stoppen. Zodra je je ticket hebt, ga je met een van de unieke waterbussen naar je bestemming. Vaar van een uur tot een week lang, afhankelijk van je ticket, door de stad en bekijk de bezienswaardigheden. Haal het meeste uit je ticket en reis naar bestemmingen in de omgeving, waaronder de omringende eilanden van Venetië. Ervaar met dit handige ticket de magie van Lido, Murano, Burano en het eiland Torcello. Reis met de bus naar Mestre en Marghera.

Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

2. Venetië: boottocht naar Burano, Torcello & Murano met glasblazen

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de Lagune van Venetië tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de lagune van Venetië op een panoramisch schip en geniet van de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin uw dag vol avontuur door aan boord te gaan van een comfortabele panoramische boot terwijl u vertrekt vanuit St. Mark's. Leer onderweg meer over de eilanden van uw gastheer. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat je je eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblaasdemonstratie met een glasmeester, vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom langs in de souvenirwinkel van de glasfabriek en geniet van een exclusieve korting van 10% op uw aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Laat Murano achter je en reis naar het nabijgelegen eiland Burano. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen die verspreid over het eiland te vinden zijn en observeer de kantmakers aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheden, die wereldwijd als een van de beste worden beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en proef enkele van de lokale biscotti die afkomstig zijn uit het eiland. Reis naar je laatste stop, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, de troon van Attila, de Duivelsbrug en de klokkentoren. Beëindig je avontuur met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse lagune.

Venetië: Rondvaart door Murano en Burano met bezoek aan de glasfabriek

3. Venetië: Rondvaart door Murano en Burano met bezoek aan de glasfabriek

Vaar mee op een boottocht van Venetië naar de eilanden Murano en Burano. Vaar op een comfortabele boot, geniet van wat tijd om de eilanden op jouw gemak te verkennen en wees getuige van een glasblaasdemonstratie op Murano. Vertrek vanaf San Marco of het treinstation van Venetië (afhankelijk van de geselecteerde optie) en ga naar Murano en Burano. Ontmoet de bemanning en vaar over de lagune, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht vanaf een panoramisch terras. Ontdek de kunst van het glasmaken in Murano en bezoek een glasfabriek. Leer meer over de tradities en processen achter de glasproductie. Bewonder vervolgens de kleurrijke huizen van Burano en maak een wandeling door de pittoreske straatjes. Keer 's avonds terug naar jouw oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

4. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtelijke tradities en unieke geschiedenis. Bekijk een glasfabriek in Murano, bezoek een kantwinkel in Burano en geniet van vrije tijd in Torcello. Vertrek uit de buurt van het San Marcoplein of treinstation Santa Lucia, en maak een plezierige tocht over het San Marcobekken. Op de boot zal een gids meer vertellen over de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden die je bezoekt.  De eerste stop is op het eiland Murano, ook wel het 'Eiland van het glas' genoemd. Breng 30 minuten door met een bezoek aan een van de beroemde glasfabrieken, en zie hoe het glas daar wordt vervaardigd en geblazen.  Geniet van ongeveer 15 minuten vrije tijd op Murano voordat je naar Torcello gaat, het oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden aan alle kanten kunt bewonderen. Geniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: er vindt na aankomst geen rondleiding op de eilanden plaats. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: Murano, Burano, Torcello en Glasfabriek Tour

5. Venetië: Murano, Burano, Torcello en Glasfabriek Tour

Vaar over de smaragdgroene wateren van de Venetiaanse lagune tijdens deze dagtour naar de eilanden Burano, Murano en Torcello. Kies uit een optie met een pendeldienst van treinstation S. Lucia naar het vertrekpunt in San Marco of kies een touroptie vanuit San Marco.  Spring 's ochtends aan boord van een comfortabele watertaxi en vaar door de lagune van Venetië. Bewonder het uitzicht vanaf het panoramische terras van de boot en luister naar commentaar van jouw gids.  Bij aankomst bij je eerste stop, Murano, ontdek je tijdens een bezoek aan een plaatselijke glasfabriek waarom het eiland bekend staat om zijn glasblazerij. Bekijk een bekwame ambachtsman tijdens een demonstratie van glasbewerking. Daarna heb je ongeveer een uur op het eiland om te winkelen in een van de vele glaswinkels. Ga vervolgens naar Burano, dat bekend staat om zijn kantwerk en felgekleurde huizen. Volg je gids naar het hart van de stad en heb 2 uur vrije tijd om in een van de vele cafés een lekkere lunch, typisch Venetiaanse aperitieven of een ijsje te kopen.  Ga van Burano naar Torcello, het eerste centrum van de beschaving in het estuarium. Breng een uur vrije tijd door en bekijk de Venetiaans-Byzantijnse mozaïeken in de Basilica di Santa Maria Assunta. Keer aan het begin van de avond terug naar San Marco. 

Vanuit Venetië: Murano & Burano rondleiding per privéboot

6. Vanuit Venetië: Murano & Burano rondleiding per privéboot

Ontsnap aan de drukte van het centrum van Venetië en vang een glimp op van hoe het leven in de stad vroeger was, als een eiland van ambachtslieden dat beroemd is om hun traditionele ambachtelijke vaardigheden, doorgegeven van generatie op generatie. Je gids zal je vermaken tijdens de korte boottocht naar het kleine eiland Murano, beroemd om zijn glastradities. Ontdek het fascinerende verhaal van Murano-glasblazers en hoe hun vaardigheden zo gewaardeerd werden dat ze Venetië niet mochten verlaten op dreiging van executie. Bekijk een vakman in actie en luister naar een beschrijving van het proces in het Engels. Leer hoe kwartszand glas wordt en hoe het glas kleur krijgt. Daarna is er tijd om door de enorme collectie glaskunst te bladeren en op eigen gelegenheid over het eiland te dwalen. Vaar naar het kleine eiland Burano om de felgekleurde huizen langs straten en grachten dicht bij elkaar te zien staan. Ontdek Burano's eeuwenoude kantklosstraditie terwijl je een gebouw bezoekt waar vrouwen nog steeds deelnemen aan deze traditie van het naaien van kant. Je gids zal het proces van deze stervende kunst uitleggen. Daarna kun je in de voetsporen treden van Michelangelo en je eigen aandenken uitkiezen. Of dwaal door de kronkelende straatjes en proef heerlijke koekjes bij lokale bakkerijen. In tegenstelling tot andere tours, laat deze excursie opzettelijk Torcello achterwege om je meer tijd op Murano en Burano te geven, en met minder tijd op de boot of trektochten in het binnenland.

Vanuit Venetië: Rondvaart op Murano en Burano

7. Vanuit Venetië: Rondvaart op Murano en Burano

Ontdek de meest charmante en beroemde eilanden van de Lagune van Venetië tijdens deze excursie van een halve dag. Bewonder de prachtige omgeving van Venetië en leer meer over het Venetiaanse leven en de tradities. Begin uw reis in een comfortabele panoramische boot die vertrekt vanuit het San Marcogebied en bereik het eiland Murano in ongeveer 30 minuten. U wordt verwelkomd in een glasfabriek en ziet een glasblaasdemonstratie door een glasmeester. In de winkel kun je een aantal ambachtelijke souvenirs kopen met een exclusieve korting van 10%. Ga naast het eiland Burano. Dompel jezelf iets meer dan een uur onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen. Bewonder op Burano de in felle kleuren geschilderde vissershuizen, zodat je de weg naar huis kunt vinden als je terugkeert uit de zee. Het eiland staat ook internationaal bekend om zijn zeldzame ambachtelijke kant. Sluit de aanlegsteiger in het centrum van het eiland, observeer de kantmakers en geniet van uw tijd door te ontspannen of de typische koekjes te kopen die op het eiland worden gemaakt: i bussolai. Stap opnieuw aan boord om terug te gaan naar Venetië en te genieten van de rustige natuur van de Venetiaanse lagune

Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

8. Venetië: Murano en Burano Lagune Tocht van een halve dag

Vertrek vanaf het treinstation op Piazzale Roma en reis naar Murano, beroemd om zijn glasblazerij. De nog steeds bloeiende traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen is van generatie op generatie doorgegeven en elke glasblazer heeft zijn eigen persoonlijke stijl ontwikkeld. Bekijk tijdens je verblijf op het eiland een demonstratie glasblazen en leer het verschil tussen de verschillende ambachtslieden en merken herkennen. Daarna ga je verder naar het eiland Burano, bekend om zijn haakwerk en felgekleurde huizen. Krijg een perfect beeld van de bezienswaardigheden van Burano, zoals de scheve klokkentoren en het centrale plein van Piazza Baldassarre Galuppi, genoemd naar een belangrijke Venetiaanse componist uit de 18e eeuw. Neem tijdens je bezoek aan het eiland een kijkje bij een aantal kantwinkels. Sluit daarna je reis af bij het beginpunt van je rondreis.

Venetië: boottransfer van/naar de luchthaven Marco Polo met 3 routes

9. Venetië: boottransfer van/naar de luchthaven Marco Polo met 3 routes

Omarm de tijdloze traditie van reizen over het water, net zoals de Venetianen dat al eeuwenlang doen. Neem afscheid van de files en omarm de betoverende vergezichten van de Lagune van Venetië terwijl u zich een weg baant van Marco Polo Airport naar de levendige kern van Venetië. Om uw reis te beginnen, wisselt u uw voucher in bij het reisbureau van de activiteitaanbieder om uw ticket te ontvangen. Het aangegeven ontmoetingspunt is het dichtstbijzijnde kantoor bij de pier. Voordat u aan boord van de boot gaat, moet u het ticket valideren met behulp van de stempelmachines of om hulp vragen aan een bemanningslid. Verken de stad in je eigen tempo. Nadat u de allure van de bezienswaardigheden van Venetië heeft ontdekt, kunt u ontspannen in de wetenschap dat u maximaal 30 dagen de tijd heeft om uw retourticket te activeren. Geniet van de charme van Murano en Lido, ervaar het prachtige centrum van Venetië en bezoek met gemak de bruisende cruiseterminal. Afhankelijk van de gekozen optie is uw ticket geldig voor onderstaande lijnen. Ga allemaal in de richting van of vertrek vanaf de luchthaven Marco Polo en stop bij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië: Blauwe lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Museum - Murano Colonna - Fondamente Nove - Ziekenhuis - Bassins - Lido Santa Maria Elisabetta - Arsenale - San Zaccaria Jolanda - Piazza San Marco Giardinetti - Zattere - Giudecca Hotel Hilton Molino Stucky Oranje lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Colonna - Madonna dell'Orto - Guglie (spoorweg) - San Stae - Rialto - Sant'Angelo - Ca' Rezzonico - Santa Maria del Giglio - Piazza San Marco Giardinetti Rode lijn: Luchthaven Marco Polo - Murano Museum - Certosa - Lido Santa Maria Elisabetta - Arsenale - San Zaccaria Jolanda - Piazza San Marco

Venetië: Murano, Burano en Torcello Hop-on-hop-off-boot tour

10. Venetië: Murano, Burano en Torcello Hop-on-hop-off-boot tour

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes voor je hop-on-hop-off-boottours door Venetië. Doe de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het je het beste uitkomt. Verken Venetië en Murano en Burano met een comfortabele boot. Stap op en af bij San Marco en Murano en leer fascinerende verhalen met behulp van je audiogids. Je krijgt de gelegenheid om een demonstratie te zien in een glasblazerij. Stap op bij de halte van je voorkeur en geniet van het panoramische uitzicht vanuit de grote ramen op de overdekte boot of vanuit de open ruimte. Kinderen van 0-5 jaar en huisdieren reizen gratis. Gezinsdeals beschikbaar. Haltes rondvaart: LIJN A: Station Santa Lucia (voor het KFC restaurant) - Tronchetto (voor de Flixbus halte) - San Marco (voor de Koninklijke Tuinen) - Murano (voor ELLEGI MURANO GLASS) - Zattere (Fondamenta Zattere al Ponte Longo) - Tronchetto - Station Santa Lucia. LIJN B: Punta Sabbioni (Pier n. 4) - Murano (voor ELLEGI MURANO GLASS) - Torcello - Burano (Fondamenta del Pizzo) - Punta Sabbioni

Alle activiteiten

94 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Murano

Wat zijn de topattracties van Murano?

Andere activiteiten in Murano

Wil je alle activiteiten in Murano bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Murano

Gemiddelde beoordeling

4.2
(20.044 beoordelingen)

Heel leuk uitje. Een gids die 5 talen spreekt, vriendelijk personeel. Burano is prachtig, we hebben echt tijd om rond te lopen en te genieten. Wees voorzichtig met het bezoek aan Murano: zodra we van boord gaan, wonen we een 10 minuten durende presentatie bij van de glasblazer die ons naar een museumboetiek brengt met als doel het maken van we kopen artikelen waarvan de prijs het dubbele zal zijn van die in andere winkels in Murano. Met slechts een uur ter plaatse hebben we te weinig tijd om Murano en zijn ambachtslieden te zien. Mijn advies: ga direct na de kleine glasblaasshow naar buiten en ga naar Murano voor de winkels. Plan om te rennen, een uur is kort

De gids Serena is erg aardig en goed, ze spreekt 5 talen! De bootservice is ook goed. Wat ons het meest teleurstelde was de showroom in Murano die we moesten bezoeken na de glasdemonstratie (interessant), erg duur en niemand vertelde ons dat daarbuiten dezelfde objecten minder dan de helft kosten!

We hebben de 3-daagse vaporetto-passen genomen, deze zijn heel gemakkelijk te gebruiken en erg praktisch.

We hadden een ticket voor 72 uur en het werkt perfect! Er goed gebruik van kunnen maken.

Biedt voordelig gebruik van verschillende vervoerswijzen in Venetië