Datums kiezen

Ontdek het beste van
Murcia (regio)

Onze aanbevelingen voor Murcia (regio)

Cartagena: Romeins theater, forum, kasteel en panoramalift

1. Cartagena: Romeins theater, forum, kasteel en panoramalift

Bespaar geld en bezoek vier topmusea en archeologische vindplaatsen in Cartagena met dit handige combiticket met optionele audiogids. Krijg eenmalig toegang tot het Romeinse Theater, het Museum van het Forum Romanum, de Panoramalift en het Castillo de la Concepción en profiteer van vervoerskortingen. Vanaf het moment dat je begint met een van de vier attracties krijg je tot 15 dagen de tijd om alle attracties te bezoeken. Ontvang exclusieve kortingen op toeristisch vervoer door eenvoudigweg je bevestigingsvoucher bij de ticketbalie te laten zien. Bezoek het Museum van het Romeinse Theater en reis mee naar een van de verrassendste ontdekkingen van de stad van de afgelopen decennia. Bewonder het belangrijkste deel van de locatie: het Romeinse theater zelf, een van de grootste in Spanje met een capaciteit van 7.000 zitplaatsen. Ga naar het Museum van het Forum Romanum dat aan de ingang van een van de grootste stedelijke archeologische parken van Spanje staat. In de verschillende zalen, waar een zorgvuldige selectie van stukken wordt tentoongesteld, kom je meer te weten over de lange geschiedenis van het oude Carthago Nova. Wandel door belangrijke overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd. Zie de Curia of de lokale Senaat met zijn rijk versierde marmeren stoep. Bezichtig het koloniale Forum, het zenuwcentrum van de stad, waarvan de verdeling op verschillende niveaus de hiërarchie tussen het goddelijke en het menselijke symboliseert. Bezoek het heiligdom van Isis waar de mysterieën van de Egyptische goden werden gevierd, de oude wegen met karrensporen en de thermale baden van de haven en de prachtige toegangsportiek met haar originele vloer. Rond je bezoek af aan het Forum Romanum Museum in het atriumgebouw, met zijn hoge muren en picturale decoraties die je meenemen naar de grote banketten van het Romeinse Rijk. Vervolgens kun je de vesting van het Castillo de la Concepción (Kasteel van de Ontvangenis) aanschouwen, een van de beste punten om de stad te ontdekken en een overzicht te krijgen van haar geschiedenis van 3.000 jaar. Geniet van het beste panoramische uitzicht over de stad en de natuurlijke haven bovenop het fort, dat gemakkelijk te bereiken is via de Panoramalift (inbegrepen) om te voorkomen dat je de heuvel op moet lopen.

Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

2. Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

Klim aan boord van een dubbeldekkerbus en maak een rondrit door Cartagena. De bus is voorzien van gesproken uitleg over de highlights van de stad, zodat je geen enkel detail hoeft te missen. Geniet van de bustour voordat je stopt voor een uur vrije tijd om het stadscentrum en het strand van Cala Cortina te verkennen. Rijd door het oude Cartagena en bekijk de muren, gebouwen en archeologische overblijfselen. Rijd vervolgens het moderne Cartagena binnen en ga het commerciële stadscentrum binnen. Geniet van een uur vrije tijd om je weg te verkennen. Bekijk stadsmonumenten en andere bezienswaardigheden terwijl je rondslentert. Geniet van het uitzicht op de waterkant en de baai van de stad met zijn talrijke "kustbatterijen". Als je wilt, ga dan naar het enige stadsstrand in de stad, Cala Cortina. Ga aan het einde van de tour terug naar het ontmoetingspunt.

Cartagena: toegangsbewijs voor het Romeinse theatermuseum

3. Cartagena: toegangsbewijs voor het Romeinse theatermuseum

Leer meer over de historische processen waarmee het Romeinse theater in Cartagena werd begraven tot het werd herontdekt. Stap de "Passageway of History" binnen en leer meer over de ontwikkeling van de theatersite die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Ontdek hoe toneelstukken werden opgevoerd in de Romeinse tijd en de politieke implicaties van de Romeinse kunstwereld. Bekijk de overblijfselen van een Romeins huis met mozaïektegels, dat werd verwoest tijdens de bouw van het theater. Ontdek de geschiedenis van Romeins Spanje met een toegangsticket voor het fascinerende Romeinse theater in Cartagena.

Calasparra: Almadenes Canyon Rafting met grotten en rotskunst

4. Calasparra: Almadenes Canyon Rafting met grotten en rotskunst

Ontdek Almadenes Canyon tijdens een raftingtrip met deskundige gidsen op een niveau 1-tour die geschikt is voor alle deelnemers. Bewonder het prachtige landschap van dit beschermde gebied dat bekend staat om zijn rivierbossen, rotsachtige landschap en eeuwenoude rotsschilderingen. Begin de reis door te raften langs een deel van de Segura-rivier. Ontdek meer dan 150 soorten flora en fauna binnen de torenhoge muren van de kloof terwijl je gids een gedetailleerd verslag geeft van de rijke biodiversiteit van het gebied. Stop aan de oevers van de rivier om de Monigotes-grot te bezoeken. Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, bekijk een verscheidenheid aan rode schematische schilderijen die meer dan 8000 jaar oud zijn. Hier geven de gidsen een workshop/demonstratie rotskunst. Bewonder deze fascinerende werken met menselijke contouren, dierenvoorstellingen en andere mysterieuze patronen die moeilijk te interpreteren zijn. Stap dan aan boord van de boot en ga de Grot van de Otters binnen, genoemd naar zijn nieuwsgierige dierenbewoners. Vaar uit de monding van het Alfonso XIII-stuwmeer, voordat je het avontuur beëindigt bij de La Mulata-dam.

Cartagena: toegangsbewijs voor het Forum Romanum

5. Cartagena: toegangsbewijs voor het Forum Romanum

Ervaar het Forum Romanum in Cartagena, Spanje, een museum waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van de 19e en 20e eeuw van het archeologische park Cerro del Molinete. Bekijk op de drie verdiepingen een selectie van de belangrijkste stukken die zijn gevonden tijdens de opgravingen rond het Forum, waaronder het schilderij Apollo en de Muzen, en vele andere beroemde kunstwerken. Sluit de tour af door sites en overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd te bekijken. Er is het Koloniale Forum, het Heiligdom van Isis, de thermale baden van de haven en oude wegen, en het Atrium House. Bewonder de schoonheid in dit prachtige museum en laat je terugvoeren naar het Romeinse rijk.

Murcia: Toegangsticket Terra Natura Murcia

6. Murcia: Toegangsticket Terra Natura Murcia

Terra Natura Murcia is een wildpark van de nieuwe generatie, waar u een uniek concept in habitatontwerp kunt ontdekken dat u in staat stelt in contact te komen met de dieren alsof er geen barrières tussen u zijn. In het park zie je meer dan 500 dieren van 50 verschillende soorten, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Het complex is opgedeeld in twee omgevingen. Een van de gebieden ligt in Kenia en heeft diersoorten die kenmerkend zijn voor dit land, zoals leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Het andere gebied vertegenwoordigt het Iberisch schiereiland en is de thuisbasis van wilde dieren die in dit gebied voorkomen, zoals Iberische wolven, bruine beren, enz. Een scala aan shows en avontuurlijke activiteiten maken Terra Natura tot de ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en lonend dagje uit.

Calasparra: Cueva del Puerto toegangsbewijs met rondleiding

7. Calasparra: Cueva del Puerto toegangsbewijs met rondleiding

Geniet van een rondleiding door de Cueva del Puerto, inclusief toegangskaarten. Daal 50 meter onder de grond af en ga op avontuur in echte Indiana Jones-stijl. Bekijk verschillende galerijen, natuurlijk gevormde sculpturen en de lichtgevende mineralenkamer. Begin met het ontmoeten van je gids bij de receptie van de grotten. Vertrek en begin met een verkenning van de grotten die verspreid zijn over 700 meter en naar schatting 15 miljoen jaar oud zijn. Loop door de talrijke natuurlijke galerijen en bekijk de gebeeldhouwde vormen op de plafonds en muren. Blijf doorgaan en zie stalactieten die op wortels lijken en kleine formaties die op popcorn lijken. Luister naar je gids die je vertelt hoe deze interessante vormen en patronen gedurende duizenden jaren door water werden gevormd, en luister naar het verhaal over hoe ze in 1966 werden ontdekt. Blijf lopen over goed verlichte looppaden en bruggen en krijg een adrenalinekick bij het oversteken van enkele bruggen die 20 meter boven de grotbodem liggen. Bewonder de interessante vormen en schaduwen die worden gecreëerd door de LED-lampen die op de grotmuren schijnen.

Cartagena: Panoramische lift & Conception Castle Ticket

8. Cartagena: Panoramische lift & Conception Castle Ticket

Geniet van een kasteel uit de middeleeuwen op een heuvel met uitzicht op de stad, een historisch centrum en een panoramische lift in het centrum van de stad Cartagena. Ga op deze reis door de geschiedenis vanaf het Castillo de la Concepción. Het middeleeuwse fort Castillo de la Concepción is het beste startpunt om de stad te ontdekken. Met de audiogidsen kunt u in uw eigen tempo van het zicht genieten. Krijg een overzicht van zijn 3000 jaar geschiedenis. Het Castillo de la Concepción staat op de gelijknamige heuvel, waar een Romeinse tempel is gewijd aan Asclepius, een Moors fort, een middeleeuws kasteel en een sirene uit de burgeroorlog. Krijg een panoramisch uitzicht over de stad en de natuurlijke haven vanaf het fort. Stap in de panoramische glazen hut om te genieten van het uitzicht op enkele van de meest emblematische gebouwen van de stad, zoals de overblijfselen van het Romeinse amfitheater met de daarbovenop geplaatste arena of de militaire constructies uit de 18e eeuw, het autopsiepaviljoen, het Marina Hospital en de Antiguones Kazerne. Bereik het hoogste punt van de Concepción-heuvel met de panoramische lift. De 45 meter bespaart de bestaande hoogte tussen Gisbert Street en de top van de heuvel waar het Torres Park en het Concepción-kasteel op u wachten met het beste uitzicht over de stad en de baai. Bewonder de vissershaven van Santa Lucía en het gebouw van het Auditorium en Palacio de Congresos El Batel.

Cartagena: Begeleide wandeltour met tapas en drankjes

9. Cartagena: Begeleide wandeltour met tapas en drankjes

De “Tapa” is een kenmerk van de Spaanse cultuur geworden. Tijdens deze excursie kun je genieten van verschillende voortreffelijke tapas en drankjes tijdens een heerlijke tour door de stad Cartagena. Je bezoek begint in de haven van Cartagena, waar je je professionele gids ontmoet, die al je vragen over de lokale gastronomie en de geschiedenis en cultuur van Cartagena zal beantwoorden. Er zullen werkelijk emblematische plaatsen worden bezocht, zoals het Consistoriële Paleis, Calle Mayor (een geweldig voorbeeld van het modernisme in de stad), het Casino, het Gran Hotel, het San Francisco-plein, Casa Maestre van Cartagena... Er zullen verschillende stops worden gemaakt tijdens het bezoek om typisch Spaanse tapas te proeven, een waar genot voor alle zintuigen.

Cartagena: Punische muur, Romeins theater en Forum Romanum

10. Cartagena: Punische muur, Romeins theater en Forum Romanum

Verken de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Cartagena: ontdek de Punische muur, de oudste overblijfselen in de stad die dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Je zult kunnen weten hoe Cathaginias de stad Qart Hadast vestigde en hoe het was verovering door de Romeinen tijdens de Tweede Punische Muur. Vervolg uw bezoek in het Romeinse theatermuseum, gelegen aan het stadhuisplein van Cartagena. Het museum dankzij het ingenieuze ontwerp van architect Rafael Moneo, je begint het bezoek in het Palacio de Riquelme, het gebouw dat toegang geeft tot het museum, en volgt vervolgens een doorgang met een historisch thema onder de straat door om een nieuwe museumruimte te bereiken, waar de meest emblematische stukken van al die gevonden in de opgravingen worden getoond. Een bezoek aan het museum zal de geschiedenis, architectuur en kunstwerken van dit ongelooflijke Romeinse monument ontdekken, om te eindigen in het Romeinse theater zelf, een van de grootste in Romeins "Hispania", met een capaciteit van 7.000, je zult een geweldige ervaring beleven . Forum Romanum Molinete Museum is de beste manier om een bezoek langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena te beëindigen; hierdoor zijn het de grootste stedelijke archeologische parken in Spanje. Begin de rondleiding in het museum, waar u in verschillende zalen, waar een zorgvuldige selectie van stukken wordt tentoongesteld, de lange geschiedenis van Cerro del Molinete vanaf vandaag terug naar het oude Carthago Nova leert kennen. Het bezoek wordt afgesloten met een rondleiding langs belangrijke overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd die uitnodigen om er doorheen te wandelen: de Curie of lokale senaat met zijn rijkelijk versierde marmeren bestrating; het Koloniale Forum, het neuralgische centrum van de stad, waarvan de verspreiding op verschillende niveaus de hiërarchie tussen het goddelijke en het menselijke symboliseerde; het heiligdom van Isis waar de mysterieculten van de Egyptische goden werden gevierd; de oude wegen met karrensporen; de thermale baden van de haven en in het bijzonder de prachtige entreeportiek met originele vloeren; en om het Atrium-gebouw af te werken, met zijn hoge muren en picturale decoraties die je naar de grote banketten van het Romeinse rijk voeren.

Alle activiteiten

51 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Murcia (regio)

Andere activiteiten in Murcia (regio)

Wil je alle activiteiten in Murcia (regio) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Murcia (regio)

Gemiddelde beoordeling

4.5
(442 beoordelingen)

Deze vier locaties zijn absoluut de 'must see' van Cartagena. Het omzetten van de voucher (op een smartphone) in daadwerkelijke tickets en audiogidsen kan eenvoudig op beide locaties. Tip 1: begin uw tour op het centrale plein (5-10 minuten loopafstand van de cruiseschipterminal). Daar vindt u de ingang van het museum van het Romeinse theater. Vanaf de uitgang van het museum loopt u naar de panoramische lift (locatie 2) die u rechtstreeks naar het kasteel (locatie 3) brengt. Tip 2: zodra je klaar bent met het Romeinse forum Molinete (locatie 4) loop je langs de ingang van het museum (niet de uitgang) verder de heuvel op en bezoek je het archeologische park boven het Romeinse forum. Het is een openbaar park met gratis toegang en een prachtig uitzicht. Tip 3: als je het park verlaat, loop je rechtdoor de heuvel af tot je Plaza San Francisco bereikt met zijn vier gigantische ficusbomen van bijna 100 jaar oud.

Met de citycard kan je de stad op op een fijne manier bezoeken. Je betaalt €13 voor 4 dingen. Starten doe je best aan het Roemeinse museum. Zo kom je vanzelf binnen in het amfitheater. Daar kan je nl anders niet in. Daarna via de panoramische lift naar het kasteel. Als je houdt van geschiedenis is dit een ideale trip en zeker een bezoekje waard.

Ik hield van Cartagena. We hebben de stad 2 dagen bezocht en we hadden ook andere dagen kunnen doorbrengen om de vosa's rustiger te zien. Wij komen zeker terug!!!!

Het was erg handig om de kaartjes te kopen, omdat je geld bespaart en ze valideren op elke plaats die je bezoekt.

Een duik in de rijke geschiedenis van Cartagena. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!