Dingen om te doen Murcia (regio)

Murcia (regio): De beste dingen die je niet wil missen

Cartagena: Romeins theater, museum, kasteel & lift-combi

1. Cartagena: Romeins theater, museum, kasteel & lift-combi

Bespaar geld en bezoek 4 topmusea en archeologische vindplaatsen in Cartagena met dit handige combiticket met optionele audiogids. Krijg eenmalige toegang tot het Romeinse Theater, het Museum van het Forum Romanum, de Panoramalift en het Castillo de la Concepción en profiteer van vervoerskortingen. Begin met een van de 4 attracties en krijg tot 15 dagen de tijd om elke attractie te bezoeken na de eerste activering. Krijg exclusieve kortingen op toeristisch vervoer door eenvoudigweg je bevestigingsvoucher te tonen aan de ticketbalie. Bezoek het Museum van het Romeinse Theater en reis mee naar een van de verrassendste ontdekkingen van de stad van de afgelopen decennia. Bewonder het belangrijkste deel van de locatie: het Romeinse theater zelf, een van de grootste in Spanje met een capaciteit van 7.000 zitplaatsen. Ga naar het Museum van het Forum Romanum dat aan de ingang van een van de grootste stedelijke archeologische parken van Spanje staat. In de verschillende zalen, waar een zorgvuldige selectie van stukken wordt tentoongesteld, kom je meer te weten over de lange geschiedenis van het oude Carthago Nova. Wandel door belangrijke overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd. Zie de Curia of de lokale Senaat met zijn rijk versierde marmeren stoep. Bezichtig het koloniale Forum, het zenuwcentrum van de stad, waarvan de verdeling op verschillende niveaus de hiërarchie tussen het goddelijke en het menselijke symboliseert. Bezoek het heiligdom van Isis waar de mysterieën van de Egyptische goden werden gevierd, de oude wegen met karrensporen en de thermale baden van de haven en de prachtige toegangsportiek met haar originele vloer. Rond je bezoek af aan het Forum Romanum Museum in het atriumgebouw, met zijn hoge muren en picturale decoraties die je meenemen naar de grote banketten van het Romeinse Rijk. Vervolgens kun je de vesting van het Castillo de la Concepción (Kasteel van de Ontvangenis) aanschouwen, een van de beste punten om de stad te ontdekken en een overzicht te krijgen van haar geschiedenis van 3.000 jaar. Geniet van het beste panoramische uitzicht over de stad en de natuurlijke haven bovenop het fort, dat gemakkelijk te bereiken is via de Panoramalift (inbegrepen) om te voorkomen dat je de heuvel op moet lopen.

Calasparra: Almadenes Canyon Rafting met grotten en rotskunst

2. Calasparra: Almadenes Canyon Rafting met grotten en rotskunst

Ontdek Almadenes Canyon tijdens een raftingtrip met deskundige gidsen. Bewonder het prachtige landschap van dit beschermde gebied dat bekend staat om zijn rivierbos, rotslandschap en oude rotstekeningen. Begin de reis door te raften langs een deel van de Segura-rivier. Ontdek meer dan 150 soorten flora en fauna binnen de torenhoge muren van de kloof terwijl je gids een gedetailleerd verslag geeft van de rijke biodiversiteit van het gebied. Stop aan de oevers van de rivier om de Monigotes-grot te bezoeken. Een UNESCO-werelderfgoed, bekijk een verscheidenheid aan rode schematische schilderijen die meer dan 8.000 jaar oud zijn. Hier zullen de gidsen een rock art workshop/demonstratie geven. Bewonder deze fascinerende werken die menselijke contouren, dierlijke voorstellingen en andere mysterieuze patronen weergeven die moeilijk te interpreteren zijn. Stap dan aan boord van de boot en ga de Grot van de Otters binnen, genoemd naar zijn nieuwsgierige dierlijke bewoners. Vaar uit de monding van het Alfonso XIII-reservoir, voordat je het avontuur bij de La Mulata-dam beëindigt.

Murcia: toegangsticket Terra Natura Murcia

3. Murcia: toegangsticket Terra Natura Murcia

Terra Natura Murcia is een wildpark van de nieuwe generatie, waar u een uniek concept in habitatontwerp kunt ontdekken waarmee u in contact kunt komen met de dieren alsof er geen barrières tussen u zijn. In het park zie je meer dan 500 dieren van 50 verschillende soorten, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Het complex is opgedeeld in twee omgevingen. Een van de gebieden ligt in Kenia en heeft diersoorten die kenmerkend zijn voor dit land, zoals leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Het andere gebied vertegenwoordigt het Iberisch schiereiland en is de thuisbasis van wilde dieren die in dit gebied voorkomen, zoals Iberische wolven, bruine beren, enz. Een scala aan shows en avontuurlijke activiteiten maken Terra Natura de ideale keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en lonend dagje uit.

Cartagena: toegangsticket voor Romeins theatermuseum

4. Cartagena: toegangsticket voor Romeins theatermuseum

Leer meer over de historische processen waarmee het Romeinse theater in Cartagena werd begraven tot het opnieuw werd ontdekt. Stap in de "Passageway of History" en leer over de ontwikkeling van de theatersite die teruggaat tot de 1e eeuw voor Christus Ontdek hoe toneelstukken werden uitgevoerd tijdens de Romeinse tijd en de politieke implicaties van de Romeinse kunstwereld. Bekijk de overblijfselen van een Romeins huis met mozaïektegels, dat werd verwoest tijdens de bouw van het theater. Ontdek de geschiedenis van Romeins Spanje met een toegangsbewijs voor het fascinerende Romeinse theater in Cartagena.

Cartagena: toegangsticket voor het Forum Romanum

5. Cartagena: toegangsticket voor het Forum Romanum

Ervaar het Forum Romanum in Cartagena, Spanje, een museum waar je je kunt verdiepen in de 19e- en 20-eeuwse geschiedenis van het archeologische park Cerro del Molinete. Bekijk op de drie verdiepingen een selectie van de belangrijkste stukken die zijn gevonden bij de opgravingen rond het Forum, waaronder het schilderij Apollo en de muzen, en vele andere beroemde kunstwerken. Sluit de tour af door locaties en overblijfselen uit de glorieuze Romeinse tijd te bekijken. Er is het Koloniaal Forum, het Heiligdom van Isis, de thermale baden en oude wegen van de haven, en het Atriumhuis. Bewonder de schoonheid in dit prachtige museum en laat je terugvoeren naar het Romeinse rijk.

Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

6. Cartagena: panoramische dubbeldekker bustour

Klim aan boord van een dubbeldekkerbus en maak een rondrit door Cartagena. De bus is voorzien van gesproken uitleg over de highlights van de stad, zodat je geen enkel detail hoeft te missen. Geniet van de bustour voordat je stopt voor een uur vrije tijd om het stadscentrum en het strand van Cala Cortina te verkennen. Rijd door het oude Cartagena en bekijk de muren, gebouwen en archeologische overblijfselen. Rijd vervolgens het moderne Cartagena binnen en ga het commerciële stadscentrum binnen. Geniet van een uur vrije tijd om je weg te verkennen. Bekijk stadsmonumenten en andere bezienswaardigheden terwijl je rondslentert. Geniet van het uitzicht op de waterkant en de baai van de stad met zijn talrijke "kustbatterijen". Als je wilt, ga dan naar het enige stadsstrand in de stad, Cala Cortina. Ga aan het einde van de tour terug naar het ontmoetingspunt.

Cartagena, Spanje: wandeltocht met proeverij van eten en drinken

7. Cartagena, Spanje: wandeltocht met proeverij van eten en drinken

De "Tapa" is een kenmerk geworden van de Spaanse cultuur. Tijdens deze excursie kunt u genieten van verschillende voortreffelijke tapas en drankjes tijdens een heerlijke tour door de stad Cartagena. Je bezoek begint in de haven van Cartagena, waar je je professionele gids zult ontmoeten, die al je vragen over de lokale gastronomie en de geschiedenis en cultuur van Cartagena zal beantwoorden. Er zullen echt emblematische plaatsen worden bezocht, zoals het Consistorial Palace, Calle Mayor (een geweldig voorbeeld van modernisme in de stad), het Casino, het Gran Hotel, het San Francisco-plein, Casa Maestre, het San Francisco-plein en Casa Maestre van Cartagena. Tijdens het bezoek worden verschillende stops gemaakt om typisch Spaanse tapas te proeven, een waar genot voor alle zintuigen.

Cartagena: oude Romeinse wandeltocht met toegangskaarten

8. Cartagena: oude Romeinse wandeltocht met toegangskaarten

Geniet van een reis terug in de tijd terwijl je de Romeinse geschiedenis van Cartagena ontdekt tijdens een 2 uur durende wandeling. Bezoek enkele van de belangrijkste Romeinse monumenten en ruïnes, archeologische vindplaatsen en gebouwen van de stad en stop onderweg voor een drankje en een tapa. Volg je gids door de straten van de stad en langs de Romeinse route terwijl je meer te weten komt over de Romeinse geschiedenis van de stad. Bekijk ook enkele van de prachtige 19e- en 20e-eeuwse gebouwen van Cartagena. Tijdens deze complete stadstour zal je gids commentaar geven op alle emblematische bezienswaardigheden van Cartagena.

Murcia: Almadenes Rafting Day Trip & Monigotes Caves

9. Murcia: Almadenes Rafting Day Trip & Monigotes Caves

De toeristische afdaling van de Segura rivier door de Almadenes Canyon en de Las Dunas eco-route. Het doorkruist een van de belangrijkste ruimtes in de regio Murcia, vanwege zijn grote ecologische en archeologische waarde. Tijdens de tour, in een niet-gemotoriseerde dierenriem, worden de flora en fauna van het Almadenes Canyon Nature Reserve waargenomen, waar de Segura-rivier tussen hoge muren afdaalt. Halverwege de route wordt min of meer een stop gemaakt bij Los Abrigos del Pozo of Cueva de los Monigotes, waar grotschilderingen uit het Neolithicum zijn. Deze enclave is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Cartagena: begeleide tapaswandeling met Romeins theater

10. Cartagena: begeleide tapaswandeling met Romeins theater

Proef heerlijke lokale gerechten en heerlijke verschillende drankjes tijdens een tapaswandeling door de havenstad Cartagena. Hoor alles over de lokale geschiedenis terwijl je door de straten slentert en sluit je ervaring af met een bezoek aan het imposante Romeinse theater van de stad. Ontmoet je gids voor een wandeltocht door de stad. Leer meer over de lokale cultuur, gebruiken en eten terwijl je een verscheidenheid aan tapas proeft uit de traditionele bars en restaurants van de stad. Dompel jezelf onder in een ervaring waarbij elke tapas vergezeld gaat van een ander drankje. Eet en drink als een local met tapas met lokale producten en de locaties die vaak buiten de toeristische paden liggen. Luister naar uitleg van je gids terwijl je eet en drinkt je een weg door deze suggestieve stad. Maak uw ervaring compleet met een bezoek aan het Romeinse theater in Carthago Nova. Bewonder een locatie die dateert uit de 1e eeuw voor Christus en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Romeinse theaters op het Iberisch schiereiland.

Veelgestelde vragen over Murcia (regio)

Welke topattracties zijn een must-see in Murcia (regio)?

De topattracties in Murcia (regio) zijn:

Murcia (regio): wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Murcia (regio): wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Sitemap Murcia (regio)

Wil je alle activiteiten in Murcia (regio) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Murcia (regio)

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 370 beoordelingen

Het was heel eenvoudig om de vouchers in te wisselen voor tickets voor de vier locaties. We begonnen bij het museum van het Romeinse theater. We hebben genoten van de liftrit naar de top van de kasteelheuvel. Het was een erg leuke maar erg warme dag, dus we zijn niet naar het forum gelopen. Ik raad dit viertal aan voor een kort zelfstandig bezoek aan Cartagena, Spanje.

De musea en bezoeken zijn erg mooi. De Romeinse ruïnes, spectaculair. En met het pakket krijg je korting voor andere niet-gecontracteerde bezoeken. Erg blij met het peloton en de stad als geheel.

Makkelijk te gebruiken bon. Sites waren interessant, op loopafstand - kreeg alles op een dag gedaan, inclusief een drankje. Was de prijs waard en een geweldige dag voor een cruise-excursie.

Het multiticket bespaart veel tijd en is voordelig en je hoeft niet alles op één dag te doen. Cartagena is prachtig en zeker de moeite waard om rond te wandelen.

Culturele monumenten die je op een zeer leuke wandeling kan doen. Te doen op voormiddag of namiddag.