Kies data

Muren van Belfast

Muren van Belfast: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Belfast: politieke taxirit

1. Belfast: politieke taxirit

Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoordt maar al te graag alle vragen die je over deze plek hebt. Je kunt vragen stellen over het bewogen verleden, veranderingen in de stad, of vragen waar je goed kunt eten of iets leuks kunt doen. Je gids is een echte taxichauffeur, die met grote betrokkenheid over de veranderende stad vertelt.

Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

2. Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

City Sightseeing Belfast — de bustour met open dak, beschikt nu over 23 haltes in de stad waar je in en uit kunt stappen en zo de stad op je eigen gemak kunt verkennen. De tour voert je door de Titanic Quarter, de wijk waar de RMS Titanic werd gebouwd en waar nu veel spannende nieuwe ontwikkelingen gaande zijn. Hierna bezoek je het indrukwekkende Assemblee voor Noord-Ierland. Onderweg terug bezoek je de politieke gedeelten van Shankhill Road en bekijk je de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Fall Road. Daarna keer je via de Queens University terug naar het centrum van de stad. Route Halte 1 - Castle Place Halte 2 - Customs House Halte 3 - Odyssey Arena Halte 4 - Titanic Belfast Halte 5 - HMS Caroline Halte 6 - Parliament Buildings Halte 7 - Belmont Road Halte 8 - Hollywood Road Halte 9 - Lower Newtownards Road Halte 10 - St. George’s Market Halte 11 - May Street Halte 12 - Great Victoria Street Halte 13 - Dublin Road Halte 14 - Shaftsbury Square Halte 15 - Queen’s University Halte 16 - Eglantine Avenue Halte 17 - Cultúrlann McAdam Ó Fiaich (Café en VVV) Halte 18 - Falls Memorial Garden Halte 19 - International Wall Murals Halte 20 - Spectrum Tourist Information Centre Halte 21 - Shankill Memorial Garden Halte 22 - Crumlin Road Halte 23 - Donegal Street-Cathedral Quarter en St. Anne’s Cathedral

Belfast: Taxitour muurschilderingen

3. Belfast: Taxitour muurschilderingen

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Troubles in Belfast tijdens deze taxitour en bekijk enkele van de meest iconische muurschilderingen van de stad. De muurschilderingen tonen de belangrijkste gebeurtenissen en figuren in de politieke geschiedenis van Belfast. Laat je ophalen bij je hotel en ga naar je eerste stop, Divis Tower. Lees meer over het belang ervan tijdens de Troubles en maak wat foto's. Ga verder naar de International Wall en leer meer over de huidige muurschilderingen van de muur. Bij je volgende stop, de Peace Wall, hoor je de geschiedenis ervan en schrijf je een bericht op de muur. Ga verder naar West-Belfast om verschillende politieke muurschilderingen te zien en hun verhalen te horen. Stop bij Bombay Street om te zien waar de problemen begonnen en bezoek de herdenkingstuin. Leer meer over politieke segregatie in Crumlin Road Gaol voordat je doorgaat naar Lower Shankill, de belangrijkste protestantse wijk van Belfast. Bekijk hier de belangrijkste muurschilderingen van de Shankill en leer meer over hun geschiedenis voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

4. Politieke Muurschilderingen en Vredesmuur

Met dit rondreispakket krijg je een persoonlijke rondleiding van je gids over hoe het leven was als tiener in Belfast tijdens zijn roerige verleden. Hoor hoe de stad een hoek is omgeslagen en nu uitkijkt naar een betere toekomst. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om foto's te maken en een kans om je naam te ondertekenen op de wereldberoemde vredesmuur, die de gemeenschappen van de stad al meer dan 45 jaar verdeelt. Bekijk de rauwe kant van de stad Belfast tijdens deze tour. Je gids neemt je mee naar alle belangrijke gebieden in Belfast.

Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

5. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar je een loyalist ex-politieke gevangene ontmoet om de vastberadenheid van de lokale bevolking die deel wil blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken. Al meer dan 30 jaar hebben "The Troubles" een krachtige impact op de stad en haar inwoners. Slechts heel weinig mensen zijn niet beïnvloed door het geweld en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je onderzoekt de echte verhalen die niet in de geschiedenisboeken staan met degenen die er nauw bij betrokken zijn. Je verkent 's werelds grootste openlucht kunstgalerij terwijl je de vele muurschilderingen bekijkt en de gelegenheid krijgt om de vredesmuur te ondertekenen en je gedachten naast die van Bill Clinton en de Dalai Lama te laten.

Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

6. Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

Leun achterover en ontspan in het comfort van een zwarte taxi en leer meer over de geschiedenis en het hedendaagse karakter van de stad Belfast. Sluit je aan bij een deskundige gids die je meeneemt door West-Belfast, waar je de verhalen achter de beroemde muurschilderingen van Belfast leert kennen. Krijg een volledig beeld van de tumultueuze geschiedenis van de stad en ontdek het verhaal achter de beroemde Vredesmuur die verschillende gemeenschappen en tradities van elkaar scheidt. Na de rondleiding wordt u begeleid naar de Crumlin Road Prison. Ontdek de geschiedenis van deze beroemde gevangenis tijdens een zelfgeleide tour.

Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

7. Belfast: Private Black Taxi Cab Murals Tour

Dompel jezelf onder in de onrustige politieke geschiedenis van Belfast via de muurschilderingen tijdens een begeleide zwarte taxi-tour. Luister naar uitdagende verhalen en persoonlijke herinneringen van je geaccrediteerde gids terwijl je door de belangrijkste locaties in het verleden van de stad reist, waaronder de Falls en Shankill Roads. Bezoek de Internationale Muur die de toegang tot het Republikeinse West-Belfast markeert. Op dit punt zullen we praten over de muurschilderingen ter ondersteuning van verschillende onderdrukte gemeenschappen en deze muurschilderingen tonen hun solidariteit. Terwijl je door dit gebied rijdt, luister je naar opmerkelijke verhalen van je gids. Je volgende stop is de Hunger Strike-muurschildering met Bobby Sands. Vervolg je tour door Loyalist Belfast binnen te gaan, te beginnen met het ondertekenen van je naam op de Peace Wall voordat je langs de Shankill Road rijdt. Bekijk hier veel herdenkingsmuurschilderingen van UVF- en UFF-vrijwilligers en leer meer over de Slag om de Boyne zoals uitgelegd door de Willem van Oranje-muurschildering. Sluit je tour af met een bezoek aan enkele van de minder bekende muurschilderingen van de stad voordat je weer wordt afgezet bij je hotel. De tijd die in elk gebied wordt doorgebracht, weerspiegelt de vragen die tijdens de Tour worden gesteld. De tour is dynamisch en klantgestuurd. Als er een aspect is waar je meer van zou willen zien, vraag dan je gids. Dat kan een bepaalde muurschildering of herdenkingstuin zijn, bijvoorbeeld Clonard of Bayardo.

Dublin: Giant's Causeway & Belfast (Black Taxi of Titanic)

8. Dublin: Giant's Causeway & Belfast (Black Taxi of Titanic)

Reis door de Boyne Valley tijdens een dagexcursie vanuit Dublin en ontdek het huis van de 5.000 jaar oude heuvel van Tara, de oude hoofdstad van de Hoge Koningen van Ierland. Bij aankomst in Belfast kun je kiezen voor een politieke sightseeingtour in een iconische black cab (taxi) of een bezoek aan de Titanic Experience (het museum is van 2 januari - 28 februari 2023 gesloten) Met de zwarte taxi kom je langs locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in de politieke geschiedenis van de stad, zoals de wijken Falls en Shankill. Je komt meer te weten over de industriële wortels van Belfast en de vier decennia van burgerlijke onrust in de late 20e eeuw. Onderteken de vredeslijn, de torenhoge muur die de gemeenschappen verdeelt en lees de politieke muurschilderingen. Een gids vertelt je over de ervaringen van zijn eigen familie en geeft de rondleiding een persoonlijker tintje. Of ga naar 's werelds grootste state-of-the-art Titanic-ervaring in het nieuwe Titanic Quarter in Belfast, gevestigd in de voormalige scheepswerven van Harland and Wolf. Deze optie is niet beschikbaar in januari en februari 2023 Herbeleef de tragische reis van de veerboot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via tentoonstellingen waarin de constructie van het schip, de lancering en geschiedenis in 9 verschillende galerijen worden toegelicht. Normaal gesproken doet de tour ook de Carrick A Rede Rope Bridge aan. Deze is momenteel echter gesloten en het is nog niet duidelijk wanneer de brug weer open gaat. Als alternatieve attractie bezoek je het zeer populaire kasteel Dun Luce. Geniet van dit historische kasteel dat meer dan 500 jaar oud is en dramatisch is gelegen op de rand van een klif boven de Atlantische Oceaan. Verken het kasteel dat onder andere is gebruikt om Game of Thrones te filmen. Bezoek en bekijk het kasteel en het terrein ongeveer 45 minuten. Daarna ga je door naar de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en meer dan 60 miljoen jaar geleden werd gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bewonder de kenmerkende rotsformaties die zich uitstrekken over bijna 29 kilometer kustlijn. Wandel naar de formaties die bekendstaan als 'The Wishing Chair', 'Giant's Boot' en 'Giant's Organ'. Kom meer te weten over de legende van de Ierse reus Finn McCool, waarvan wordt gezegd dat hij de maker van de Causeway is. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen op een aantal locaties aan de Causeway. Met 2 uur heb je voldoende tijd om te lunchen en dit prachtige kustlandschap te bewandelen. Vervolg de weg langs de kust van Antrim en rijd langs spectaculaire landschappen met steenachtige kusten, beboste valleien en beschutte havens. Bekijk de overblijfselen van Dunseverick Castle en bewonder het uitzicht op de Mull of Kintyre. Op heldere dagen zie je Schotland in de verte. De route terug naar Dublin is anders dan de route naar de Causeway eerder op de dag, waardoor je van een ander landschap kunt genieten. Je komt om 20:30 uur weer terug in het stadscentrum van Dublin waar je van de rest van je avond kunt genieten. De gids staat klaar om je te helpen met aanwijzingen of informatie.

Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en Peace Gate

9. Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en Peace Gate

Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ontdek je een deel van de moderne straatkunst, gemaakt door internationale straatartiesten, waar Belfast nu bekend om staat. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het westen van de stad om enkele van de meer controversiële politieke muurschilderingen te bekijken. Hoor hoe Noord-Ierland samenwerkt met de lokale bevolking om vrede te creëren. Je ziet ook een project genaamd re-imaging murals, dat tot doel heeft straatkunst of muurschilderingen op te hangen die de lokale gemeenschappen willen delen met alle voorbijgangers. Je komt dan door het loyalistische Shankhill-gebied. En de vredespoorten. En bekijk de Vredesmuur. Geniet van de internationale muur en politieke muurschilderingen op het gebied van de nationalistische / republikeinse watervallen. Alvorens weer af te dalen naar het stadscentrum en niet ver van het stadhuis te eindigen.

Noord-Ierland 3-daagse tour vanuit Dublin

10. Noord-Ierland 3-daagse tour vanuit Dublin

Reis voorbij de krantenkoppen van de beruchte "Troubles" van Noord-Ierland en ontdek een land van spectaculaire natuurlijke wonderen terwijl je de wilde Atlantische kust verkent, de prachtige trappen van de Giant's Causeway bekijkt, naar de slagvelden van de Battle of the Boyne gaat en nog veel meer . Kies uit de budgetoptie van een backpacker, verblijf in hostelaccommodatie in gedeelde slaapzaal, of kies een kamer met eigen badkamer in een budgethotel of bed & breakfast-accommodatie als je wat meer privacy wilt. Kom meer te weten over het Goede Vrijdag-akkoord van 1998 dat een einde maakte aan het vredesproces, en bekijk het bewijs van het 30-jarige conflict bij de Bloody Sunday Murals in Derry. Maak een rondreis door Belfast, dat nu door Lonely Planet is geclassificeerd als een van de 10 beste steden ter wereld, en ontmoet onderweg grappige lokale personages uit zowel de Ulster-Ierse als de Ulster-Britse gemeenschappen. Dag 1: Dublin - stad Belfast (overnachting Belfast) Kies uit een van de twee centrale ophaallocaties in Dublin en je bent op weg. Je eerste stop vanmorgen is bij Monasterboice, een kloosternederzetting die dateert uit 501 na Christus. Dit oude klooster is de thuisbasis van de best bewaarde en meest ingewikkeld gesneden Keltische kruisen in Ierland. Een volledig intacte stenen ronde toren houdt ook de wacht over de horizon voor plunderende Vikingen. Tegen het einde van de ochtend arriveert u in Belfast. Ontdek waarom Lonely Planet de hoofdstad van Noord-Ierland beschouwt als een van de top 10 'must-visit'-steden op aarde. Je chauffeur laat je hoogtepunten zien, waaronder het stadhuis, de Queen's University, de Albert's Clock, de botanische tuinen en nog veel meer. Met voldoende vrije tijd om de stad te verkennen, wordt de politieke "Black Taxi"-tour (optioneel) sterk aanbevolen om de Vredesmuur en beruchte politieke muurschilderingen te bekijken. De chauffeurs zijn locals en kunnen uitleggen hoe het leven in Belfast was tijdens het conflict van 1969-1998. Deze avond verblijf je in het centrum, in een zeer levendige buurt met geweldige pubs en restaurants voor alle smaken en budgetten. Er zijn veel locaties voor livemuziek en Belfast staat bekend om zijn geweldige nachtleven. Dag 2: Belfast - Giants Causeway - Letterkenny Een glorieuze toerdag langs de prachtige noordkust. Je bezoekt in eerste instantie de Dark Hedges, beroemd door Game of Thrones. Dan is het het jackpotbezoek van de dag - je volgt de voetsporen van Celtic Giants en loopt over de Giant's Causeway. Een UNESCO-werelderfgoed en de trotse locatie van naar schatting 60.000 zeshoekige zuilen van basaltrots gevormd door catastrofale gewelddadige vulkaanuitbarstingen lang geleden. Je gids zal lyrisch worden over hoe de gigantische krijger-held (Fionn McCool). Je gaat verder naar de nabijgelegen stad Derry waar je de middag zult doorbrengen. Er is voldoende vrije tijd na een uitstekende, diepgaande wandeling door de muren van Derry met een lokale gids. Ontdek waarom de stad officieel bekend staat als Londonderry en het verhaal van de lange bloedige belegering hier in 1689. Je gids neemt je mee naar de bekende wijk Bogside, het toneel van het Bloody Sunday-bloedbad in 1972, en de inspiratie voor U2's klassiek volkslied 'Sunday, Bloody Sunday'. Net over de grens liggen de heuvels van Donegal. Je overnacht in de stad Letterkenny om het platteland van Ierland te proeven. Dag 3: Letterkenny- Sligo - Galway - Dublin Na het ontbijt vanmorgen vaar je langs een deel van de Wild Atlantic Way aan de westkust in de Republiek Ierland. Je reis voert je door het poëtische hart van Co. Sligo, het land van WB Yeats. Bezoek de laatste rustplaats van de Nobelprijswinnaar in Drumcliff Abbey en bewonder de prachtige Benbulben-berg waarnaar in veel van zijn gedichten wordt verwezen. Verderop langs de weg ligt de belangrijkste surflocatie en het strand van Ierland bij Strandhill, Co. Sligo, en u zult hier wat vrije tijd hebben voor een drankje. Je laatste stop voordat je terugkeert naar Dublin is Galway, waar je vrije tijd hebt om te verkennen. Misschien vind je het leuk om een aantal heerlijke lokale visrestaurants te bezoeken, of een pint te proberen in een van de fantastische pubs. Vervolgens maakt u een mooie rit terug naar Dublin, waar u om ca. 19:00.

16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Muren van Belfast

Wil je alle activiteiten in Muren van Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Muren van Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.457 beoordelingen

the tour to belfast and along the coast was beautiful and recommended the black cab tour was impressive and should not be missed when visiting belfast special thanks to bus entertainer patrick and side kick and bus driver darren for the wonderful stories and the beautiful stops Kind Regards The Dutch friends

Bijzonder geslaagd! Heel interessante rondleiding door twee mensen die alles hebben meegemaakt. Wel confronterend de getuigenissen. Je wordt geraakt door wat je ziet en hoort. Extremely interesting tour with two guides who have exprienced the troubles personnally. Touching!

Having both a republican as a loyalist as your guides, makes for an interesting afternoon in West Belfast. It makes you actually start to question how much you actually knew before joining the tour and the involvement of the British government in all of this.

Geweldige tour met een heel vriendelijke en goed geïnformeerde chauffeur/gids. Heel erg bijzonder om te zien en met name ook te horen van de gids. Michael (de chauffeur) is een absolute aanrader!

Een bijzondere wandeltocht, waar je van beide kanten hun verhaal hoort, hun pijn, hun haat en hun leven. Dat dit nog in een westers land kan.