Muren van Belfast
Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Muren van Belfast Tours: Onze meest aanbevolen

 • Belfast: politieke taxirit

  1. Belfast: politieke taxirit

  Na je ontmoeting met je gids, die ook een echte taxichauffeur is, leer je hoe deze persoonlijk betrokken was bij "The Troubles". Je ervaart vervolgens hoe deze tegenwoordig toegewijd is om op onbevooroordeelde manier over deze duistere periode te vertellen. Tijdens deze tour bezoek je onder andere Falls Road en Shankill Road, twee gemeenschappen die nog steeds gescheiden zijn door de "vredesmuren". Je ziet vele, veelzeggende politieke muurschilderingen en hoort verhalen over mensen die dit conflict beleefden. Je wordt op een door jouw gekozen datum en tijdstip opgehaald bij de Jurys Inn. Het maximum aantal deelnemers is 5, maar groepen kunnen ook uit 1-3 personen bestaan. Bekende mensen die deze tour in het verleden hebben ervaren zijn onder andere Anthony Bourdain, Vince Vaughn, George Negus en meer. Deze tour levert je een diep inzicht in het verleden en het heden. Je gids beantwoord...

 • Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

  2. Belfast: 3-uur durende wandeling "The Troubles"

  Je zoekt verder dan de boeken en verkent Belfast via het politieke conflict dat bekend staat als "The Troubles". Je wandelt door de straten aan beide zijden van de Peace Line met mannen en vrouwen die om op te komen voor hun overtuigingen tijd hebben doorgebracht in de gevangenissen van Noord-Ierland. Je luistert naar de verhalen van Republikeinse en loyalistische gemeenschappen over de gevolgen van het conflict, en je krijgt uitleg over de politieke muurschilderingen die de geschiedenis en cultuur van het gebied vanuit een uniek perspectief laten zien. Allereerst ontmoet je een Republikeinse ex-politieke gevangene voor een begeleide wandeling langs de beruchte Falls Road. Je ziet de zichtbare signalen van de gemeenschap die deel uit wil maken van een Ierse republiek. Vervolgens ga je door de elektronisch gestuurde poort naar het overwegend protestantse gedeelte van Shankill Road, waar ...

  Goed georganiseerde rondleiding. In de beschrijving stond dat de gidsen gekozen zijn op basis van hun mening, en dit kan ik beamen. Ontzettend goed !

 • Politieke muurschilderingen en Peacewall

  3. Politieke muurschilderingen en Peacewall

  Met dit tourpakket krijgt u een persoonlijke rondleiding van uw gids over hoe het leven was als een tiener die in Belfast leefde in zijn moeilijke verleden. Hoor hoe de stad een hoek is omgedraaid en nu op zoek is naar een betere toekomst. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om foto's te maken en een kans om je naam te ondertekenen op de wereldberoemde peacewall, die de gemeenschappen van de stad al meer dan 45 jaar verdeelt. Bekijk de rauwe kant van de stad Belfast op deze tour. Je gids neemt je mee naar alle belangrijke gebieden in Belfast.

 • Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

  4. Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

  Verlaat de drukte van Dublin tijdens een dagtrip met spectaculaire uitzichten van begin tot eind. Bezoek zowel Titanic Belfast als de Giant's Causeway en geniet van het kustlandschap van Noord-Ierland.

  Ga vanuit Dublin eerst naar 's werelds grootste ultramoderne Titanic-ervaring in de Titanic Quarter in Belfast, gelegen in de voormalige scheepswerven van Harland and Wolf. Je herleeft de tragische reis van de boot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via exposities die haar constructie, lancering en geschiedenis toelichten in 9 verschillende galerijen. Ook de Giant's Causeway zal indruk maken. Vergaap je aan dit juweeltje van de kust van Antrim, hoor de legenden over reuzen en zie de unieke geologische structuur bestaande uit duizenden zeshoekige stenen en symmetrische kolommen.

  Geniet van voldoende tijd op dit UNESCO-werelderfgoed om l...

 • Belfast: 1,5 uur durende privérondleiding door de stad

  5. Belfast: 1,5 uur durende privérondleiding door de stad

  Volg een rondleiding door de grootste open kunstgalerie van Europa en zie hoe het verhaal van Belfast zich langs de muren ontvouwt. Verken belangrijke historische locaties tijdens deze 1,5 uur durende Black Taxi Cab-tour en begrijp "The Troubles" met een lokale gids die ze heeft meegemaakt. Baan je een weg langs de Loyalist Shankill Road, de Republican Falls Road en ten slotte naar de vredesmuren die hen scheiden. Stop onderweg om foto's te maken van deze ongelooflijke muurschilderingen terwijl je gids uitleg geeft over de geschiedenis en het conflict dat ze vertegenwoordigen. Rond uw privétour af in een souvenirwinkel en stel uw gids gerust vragen over de gemeenschappen en geschiedenis in het gebied.

 • Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

  6. Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

  Reis door de Boyne Valley tijdens een dagexcursie door heel Dublin en ontdek het huis van de 5000-jaar oude heuvel van Tara, de oude hoofdstad van de Hoge Koningen van Ierland. Een gids vertelt je meer over de Slag van Boyne tussen de katholieke koning James en de protestantse Nederlandse koning Willem van Oranje, een hoofdstuk in de geschiedenis van Ierland dat nog steeds resoneert en nauw verbonden is met het verhaal van Belfast. Bij aankomst in Belfast heb je de mogelijkheid om een politieke sightseeingrondleiding te maken met de iconische zwarte taxi OF bezoek de Titanicervaring en Quarter om de scheepswerven te verkennen waar de geweldige oceaanstomer werd gebouwd. Met de zwarte taxi zie je sites die een sleutelrol hebben gespeeld in de politieke geschiedenis van de stad, zoals de wijken Falls en Shankill. Je komt meer te weten over de industriële wortels van Belf...

  Kim and James took us to very interesting places. No worries at all about eating, sanitary stops or what so ever. With a very good programme. Information during motorwayjourney, music after activities, a film in the end with nice music as well. Black taxi was marvelous. Local driver told us stories we never heard before. Eyeopening. And such a nice man. We took a glimpse of the Titanicsite. Enough time! James is really a good driver. The small roads, he took them with such certainty that we never doubt about our safety. Kim is a tremendous storyteller. We liked it very much. Giant Causeway and the bridge, it looked like 3 days without sleeping. Thank you Kim and James for the best bustour ever. We still enjoy!

 • Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en vredespoort

  7. Belfast: politieke muurschilderingen, straatkunst en vredespoort

  Tijdens deze 2 uur durende wandeling ontdekt u enkele van de moderne straatkunst, door internationale straatartiesten, waarvoor Belfast nu bekend wordt. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het westen van de stad om enkele van de meer controversiële politieke muurschilderingen te bekijken. Luister hoe Noord-Ierland samenwerkt met de lokale bevolking om vrede te creëren. Je ziet ook een project genaamd re-imaging, dat erop gericht is straatkunst of muurschilderingen op te zetten die de lokale gemeenschappen willen delen met alles wat voorbijgaat.

 • Belfast: beroemde privétour met muurschilderingen

  8. Belfast: beroemde privétour met muurschilderingen

  Leer alles over het meest recente conflict in de Ierse geschiedenis tijdens deze unieke tour. Ontmoet je privégids en krijg een goed begrip van The Troubles of Northern Ireland. Start de tour in West-Belfast en bezoek de bekende gebieden Falls Road en Shankill Road. Stop bij veel van de beroemde muurschilderingen die dit deel van de stad sieren. Luister naar de verhalen achter elke muurschildering terwijl je geweldige foto's maakt. Ontdek beide kanten van de politieke en religieuze kloof. Ontvang een eerlijk en uit de eerste hand verslag van het conflict, de onrust, de gemeenschapszin, de protesten, de gevangenisuitbraken, het vredesproces en de verzoening.

 • Vanuit Dublin: dagtrip Belfast en ervaring Titanic

  9. Vanuit Dublin: dagtrip Belfast en ervaring Titanic

  Dublin heeft veel te bieden, maar als je het gevoel hebt dat je alles al hebt gezien, stap dan aan boord en maak een reis naar het historische Belfast, dat op slechts 2 uur rijden ligt. Zie één van de 7 wonderen van Ierland - de Belfast Peace Wall. Daarnaast zie je het geweldige landschap dat Noord-Ierland te bieden heeft en pauzeer je op verschillende locaties van historisch belang tijdens deze geweldige Belfast-trip vanuit Dublin. Na een korte koffiepauze onderweg, is je eerste halte Belfast City. Volg een politiek/historische rondleiding door de stad, bezoek een aantal van de politieke hotspots evenals het Republikeinse Museum,  met een grote collectie artefacten en gevangenisambachten, die verschillende fasen van de strijd voor Irish Freedom vertegenwoordigen.   Daarna heb je wat vrije tijd om de stad te verkennen en te lunchen, en misschien wat geld in Pound Stirling te verandere...

  Gids was op tijd en ter zake kundig. Maar we hebben de HMS Caroline niet gezien en de tour duurde maar 10,5 uur ipv 12 uur. We waren 18.30 uur weer terug en dat was jammer. We hadden graag wat langer in Belfast rondgelopen en we hebben geen idee waarom dat was.

 • Belfast: privérondleiding door de stad van 4 uur

  10. Belfast: privérondleiding door de stad van 4 uur

  Ontdek Belfast tijdens een privé sightseeingtour met een lokale gids en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Profiteer van de onverdeelde aandacht van je gids en zie hoe Belfast beroemd wordt als openluchtgalerij, met honderden muurschilderingen die op straten en muren door de hele stad zijn geschilderd. Laat je gids je meenemen door deze ooit door oorlog verscheurde straten waar nu de muurschilderingen de geschiedenis vertellen. Deze privétour bezoekt attracties zoals Belfast Peace Wall, Falls Road Murals, Titanic Belfast, Stormont Parliament Buildings, St George's Market, Belfast City Hall, Crumlin Road Gaol en nog veel meer. Je bezoekt ook de Peace Wall die nog steeds de arbeidersgemeenschappen van de katholieke Falls en protestantse Shankill verdeelt.

Sitemap Muren van Belfast

Wil je alle activiteiten in Muren van Belfast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Muren van Belfast

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 597 beoordelingen

zeer goed georganiseerde geleide wandeling met zeer bevlogen gidsen

deze wandeling is zeker de moeite waard maar je hebt toch wel een beetje voorkennis nodig van de jaren 70-80-90 hoe het er in Belfast aan toeging. de zeer bevlogen gidsen, zowel de Ierse nationalist als de Engelse royalist vertellen over hun eigen ervaringen tijdens the troubles. Tip: probeer tijdens deze 3 uren durende wandeling een rustpauze en plaspauze in te lassen

Zeer informatie wandeling door beide delen van Belfast met interessante kijk op hoe er anno 2019 (nog) tegen het conflict wordt gekeken.

Indrukwekkend tour die je niet mag missen als je naar Belfast gaat.

Goede rondleiding om de situatie nu en vroeger beter te begrijpen.

Het was heel interessant om het verhaal van beide kanten te horen