Musée d'Orsay
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Musée d'Orsay: tours & tickets

Musée d'Orsay: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 761 tickets en tours

Top 5 kunstwerken in Musée d'Orsay

Het Musée d'Orsay is een van de beste kunsthallen in Parijs - nogal een prestatie. Hier een paar niet te missen collectie kunstwerken en exposities die je kunt bekijken in het voormalig treinstation.

Bal du le Moulin de la Galette (1876)

Bal du le Moulin de la Galette (1876)

Renoirs feestelijke afbeelding van een zondagmiddag in Montmartre is een bejubeld schilderij uit het Impressionisme.

De lunch op het gras (1863)

De lunch op het gras (1863)

Manet was provocatief met zijn meesterlijke afbeelding van een naakte vrouw omringd door geklede mannen, die het sociale onderscheid tussen de seksen aanstipte.

Stilleven met appels en sinaasappels (1899)

Stilleven met appels en sinaasappels (1899)

Hoewel maar liefst 56 werken van Cézanne in Musée d'Orsay te bewonderen zijn, toont dit late stilleven de kunstenaar op de top van zijn kunnen.

Arenleessters (1857)

Arenleessters (1857)

Het klinkt nu absurd, maar bij de eerste vertoning van dit schilderij kreeg Millet de nodige kritiek te verduren, omdat hij de armere klasse met sympathie had afgebeeld!

Whistler's Mother (1871)

Whistler's Mother (1871)

Van Gogh is met James Whistler één van de weinige niet-Franse kunstenaars die in d'Orsay hangen, maar het is toch Whistlers legendarische schilderij dat in de top 5 komt!

Onze insidertips

Hoe lang duurt het?

Het Musée d'Orsay is enorm, en er hangt weinig dat niet de moeite waard is. Als je maar een uur of 3 hebt, richt je dan op de Impressionismevleugel. Het zal lastig zijn om alles in een dag te proppen!

Wanneer gaan?

Het Musée d'Orsay is open van 9:00 tot 18:00, en op donderdag tot 21:45. Maandag is het gesloten, net als op 1 mei en 25 december. Ga zo vroeg mogelijk en overweeg om vooraf tickets te boeken om de rijen over te slaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van Musee d'Orsay zijn van 9:00 tot 18:00 uur en op donderdag tot 21:45 uur. Gesloten op maandag, 1 mei en Kerst.
 • Toegangsprijzen
  Tickets vanaf €11. Groepsprijzen en kortingen beschikbaar.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 12 van de metro naar Solférino, RER C naar Musée d'Orsay of bus 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, 94.
 • Extra tips

  • Gratis garderobe bij de entree van Musee d'Orsay beschikbaar, maar niet aan te raden voor grote of waardevolle items.

  • Alle bezoekers ondergaan een veiligheidscontrole bij binnenkomst.

Wat anderen zeggen over Musée d'Orsay

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 5.922 beoordelingen

Niet echt een skip-the-line dagticket; nog ong. één gewacht.

Musée d'Orsay is een echte aanrader! Het aanbod is in volume misschien niet zo groot als dat van het Louvre, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de kwaliteit van de tentoongestelde werken. Bent U een liefhebber van het impressionisme dan is Muséed'Orsay een must voor U! Monet, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Manet en vele andere zijn er te bewonderen ... om enkele schilders te vernoemen. Ook topkunstenaars van andere disciplines zijn er te zien, beeldhouwers, architecten, interieurdesigners, enz ... Geen moment van verveling. Trek er gerust een halve dag voor uit.

Musée d'Orsay: dagticket met gereserveerde toegang Beoordeeld door

Snelle toegang ook met security geen prbleem

Mooi overzichtelijk museum. Goed beloopbaar over alle afdelingen. Mooi om zijn architectonische uitstraling. Het schilderij van Van Gogh "Stars over de Rhone" was in het van Gogh museum in Amsterdam zodanig geëxposeerd dat ik heel erg onder de indruk was en een onuitwisbare indruk achterliet. Ik ging speciaal naar Musee d'Orsay om het weer te beleven. Maar dat viel tegen. Ik twijfelde of het wel hetzelfde schilderij was. Geen magic....slechts een schilderij achter glas op een groene achtergrond. Maar er zijn daar genoeg mooie werken o.a. van Monet.

Musée d'Orsay: dagticket met gereserveerde toegang Beoordeeld door

Mijn oordeel betreft de controle tentoonstelling was TOP!

Wij kwamen net aan in Parijs met de thallys en hadden onderweg de kaartjes voor het museum gepland. Omdat wij nog niet op onze airbnb waren geweest kwamen we met koffertjes aan bij het museum. Ik had 2 nog ongeopende kleine flesjes wijn in de koffer, die moest ik weggooien!!! Waarom?? de koffer ging keurig in de opslag..vond dit overbodig en had het ook nergens zien staan..grrr

Parijs: voorrangsticket Musée d'Orsay en de l'Orangerie Beoordeeld door

Prachtig gebouw met open inrichting, mooie collectie ook voor kinderen

Een heerlijk licht museum, prachtige ambiance met een mooie en afwisselende collectie. Ook voor kinderen een leuk museum om naar toe te gaan. Ga daarna lekker lunchen in het museum!Het restaurant is prachtig, de lunch is goed en tegen een betaalbare prijs. Je waant je in een andere wereld.

Musée d'Orsay: dagticket met gereserveerde toegang Beoordeeld door

Prachtige locatie en presentatie, echter te weinig horeca

Gezien de lange rij was de gereserveerde toegang een goede keuze, want nu waren we binnen vijf minuten binnen. Enige minpunt is dat je zelfs voor een kopje koffie in de rij moet staan. Waarom niet meer koffiecorners?

Musée d'Orsay: dagticket met gereserveerde toegang Beoordeeld door