Musée d'Orsay

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 kunstwerken in Musée d'Orsay

Het Musée d'Orsay is een van de beste kunsthallen in Parijs - nogal een prestatie. Hier een paar niet te missen collectie kunstwerken en exposities die je kunt bekijken in het voormalig treinstation.

 • Bal du le Moulin de la Galette (1876)

  1. Bal du le Moulin de la Galette (1876)

  Renoirs feestelijke afbeelding van een zondagmiddag in Montmartre is een bejubeld schilderij uit het Impressionisme.

 • De lunch op het gras (1863)

  2. De lunch op het gras (1863)

  Manet was provocatief met zijn meesterlijke afbeelding van een naakte vrouw omringd door geklede mannen, die het sociale onderscheid tussen de seksen aanstipte.

 • Stilleven met appels en sinaasappels (1899)

  3. Stilleven met appels en sinaasappels (1899)

  Hoewel maar liefst 56 werken van Cézanne in Musée d'Orsay te bewonderen zijn, toont dit late stilleven de kunstenaar op de top van zijn kunnen.

 • Arenleessters (1857)

  4. Arenleessters (1857)

  Het klinkt nu absurd, maar bij de eerste vertoning van dit schilderij kreeg Millet de nodige kritiek te verduren, omdat hij de armere klasse met sympathie had afgebeeld!

 • Whistler's Mother (1871)

  5. Whistler's Mother (1871)

  Van Gogh is met James Whistler één van de weinige niet-Franse kunstenaars die in d'Orsay hangen, maar het is toch Whistlers legendarische schilderij dat in de top 5 komt!

Plan je bezoek

 • Hoe lang duurt het?

  Het Musée d'Orsay is enorm, en er hangt weinig dat niet de moeite waard is. Als je maar een uur of 3 hebt, richt je dan op de Impressionismevleugel. Het zal lastig zijn om alles in een dag te proppen!

 • Wanneer gaan?

  Het Musée d'Orsay is open van 9:00 tot 18:00, en op donderdag tot 21:45. Maandag is het gesloten, net als op 1 mei en 25 december. Ga zo vroeg mogelijk en overweeg om vooraf tickets te boeken om de rijen over te slaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van Musee d'Orsay zijn van 9:00 tot 18:00 uur en op donderdag tot 21:45 uur. Gesloten op maandag, 1 mei en Kerst.
 • Toegangsprijzen
  Tickets vanaf €11. Groepsprijzen en kortingen beschikbaar.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 12 van de metro naar Solférino, RER C naar Musée d'Orsay of bus 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84, 94.
 • Extra tips

  • Gratis garderobe bij de entree van Musee d'Orsay beschikbaar, maar niet aan te raden voor grote of waardevolle items.

  • Alle bezoekers ondergaan een veiligheidscontrole bij binnenkomst.

Wat anderen zeggen over Musée d'Orsay

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 709 beoordelingen

Een super manier om in een paar uur de highlights van Parijs te zien!

Dit was echt een hele fijne manier om heel dicht bij de highlights van Parijs te komen. Op deze manier weet je je weg een beetje in Parijs en heb je echt een orientatiegevoel. Hierdoor is het veel makkelijker om dan te bepalen wat je allemaal nog wilt zien. De tour guide was echt heel erg goed! Ze was heel positief, sprak perfect Engels, was grappig, had leuke anecdotes te vertellen en met een oog voor iedereen. Top en echt een aanrader.

in de mail stond ander adres dan meetung point. was eerst bij binnenkomst beetje rommelig. maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijk gids pierre. Die goed voor de fiets zorgde om op maat te maken. en ons veel leuke plekken heeft laten zien. Het was een klein groepje dus heeft de planning van bezichtigen helemaal aangepast !

Heel handig en makkelijk voor elke tourist!

Alles over deze pasje is geweldig, einige probleem is dat erbij staat dat er is inbegrepen "skip de line" service, maar het klopt helemaal niet!!!! Nergens! Op geen een plek!!! Boekje heb een update nodig.