Musée Rodin

Musée Rodin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: toegangsticket Rodin Museum

1. Parijs: toegangsticket Rodin Museum

Bezoek het Rodin Museum met een ticket dat toegang geeft tot de permanente collecties die te zien zijn in het Hôtel Biron, evenals de beeldentuin en de huidige tijdelijke tentoonstelling.  De nieuwe inrichting van museum is ontworpen om te focussen op de creatieve reis van Rodins werk. In plaats van een "nieuwe Rodin" te presenteren, wil het museum de evolutie van de techniek en de stijl van de kunstenaar laten zien. Je zult veel stukken zien die nog nooit eerder in een tentoonstelling te zien zijn geweest, evenals zijn bekendere werken voor een volledig overzicht van Rodins stukken.  Het doel van het museum is de bezoeker een meeslepende ervaring te bieden in de wereld van zijn beeldhouwwerk, en van de beeldhouwkunst in het algemeen. De indeling van elke verdieping van het nieuwe museum is ontworpen als een lus, en is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Nadat je de werken binnen hebt gezien, ga je naar de beeldentuin. Het terrein strekt zich uit over drie hectare en is verdeeld in een rozentuin en een grote siertuin. Er is ook een terras en een stille, rustige plek om te mediteren.

Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen

2. Parijs Museumpas: 2, 4, of 6 dagen

Profiteer van snelle toegang tot meer dan 60 musea en monumenten in en rond de stad inclusief het Louvre Museum, het Orsay Museum, en het Centre Pompidou. De pas is beschikbaar voor 2, 4, of 6 dagen met het ophaalpunt slechts op 10 minuten loopafstand van het Louvre. Met deze pas profiteer je van gratis toegang tot vele bezienswaardigheden, attracties, en musea. In Parijs: Arc de Triomphe Musée de l'Armée Tombeau de Napoléon 1er Centre Pompidou Musée national d'Art moderne Musée national des Arts asiatiques Guimet Les Arts décoratifs Musée des Arts et Métiers Musée de l'Assistance Publique, Hôpitaux de Paris Musée du quai Branly Picassomuseum Parijs Chapelle Expiatoire La Cinémathèque française Musée du Cinéma Cité des Sciences et de l'Industrie Conciergerie Musée national Eugène Delacroix Musée des Égouts de Paris Musée du Louvre - Musée national de la Marine Musée de la Monnaie Cité de l’Architecture et du Patrimoine Musée national des Monuments français Musée Gustave Moreau Musée national du Moyen Âge, Thermes et hôtel de Cluny Cité de la Musique, Musée de la Musique Crypte Archeologique de Notre-Dame Tours de Notre-Dame Musée national de l'Orangerie Musée de l'Ordre de la Libération Musée d'Orsay Panthéon Musée des Plans-reliefs Musée de la Poste Musée Rodin Sainte-Chapelle Buiten Parijs: Musée de l'Air et de l'Espace Musée d'Archéologie nationale de Saint-Germain-en-Laye Musée national de Céramique de Sèvres Abbaye Royale de Chaalis Musée et domaine nationaux du Château de Compiègne Musée Condé, Château de Chantilly Musée départemental Maurice Denis Château de Fontainebleau Château de Maisons-Laffitte Musée national des Châteaux de Malmaison et Bois-Préau Château de Pierrefonds Musée national de Port-Royal des Champs Château de Rambouillet Musée national de la Renaissance Château d'Ecouen Maison d’Auguste Rodin à Meudon Basilique cathédrale de Saint-Denis Villa Savoye Musée national des Châteaux de Versailles et de Trianon Château de Vincennes

Paris Passlib: officiële stadspas - musea, cruises en meer

3. Paris Passlib: officiële stadspas - musea, cruises en meer

Boek je officiële stadspas en geniet van de topmusea, attracties, rondleidingen en meer van Parijs in één pas. Gebruik de mobiele app van de pas, kies eenvoudig de attracties of activiteiten die u interesseren en stel uw eigen sightseeingprogramma in Parijs samen. Deze ultieme stadspas opent deuren naar de belangrijkste musea en monumenten in Parijs en Ile-de-France. Bekijk het observatiedek van de Montparnasse-toren of de Eiffeltoren, doe mee aan een kaas- en wijnproeverij of geniet van een rondleiding door straatkunst - de keuze is breed. Nadat u uw pas online heeft geboekt, ontvangt u uw QR-code en downloadt u de aangepaste mobiele pas-app (downloadinstructies op uw bevestigingsvoucher). Vanaf de eerste activiteit die je gebruikt, heb je een jaar om te profiteren van alle inbegrepen activiteiten en attracties. Kies 3 activiteiten uit de volgende: • Riviercruise met Bateaux Parisiens • Riviercruise met ingang les Vedettes de Paris • Munt van Parijs toegang • Toegang tot het Rodin Museum • Quai Branly Museum - toegang Jacques Chirac • De ingang van Centre Pompidou • Panthéon-entry • Toegang tot conciërge • Toegang tot Sainte-Chapelle • Basiliek kathedraal van Saint-Denis • Entree château de Rambouillet entree • Toegang tot Château de Vincennes • Toegang tot het Louvre Museum • Toegang tot het Orsay-museum • Toegang tot het Orangeriemuseum • Grévin Parijs toegang • Toegang Eiffeltoren (2e verdieping) • Toegang tot Parijs Montparnasse • Top of the City Ontdek Parijs bij nacht met Tootbus • Theetijd Marie-Antoinette 1789 • Theetijd Napoleon 1812 • 1 Fly Over Paris-ervaring met FlyView (3 keuzes) • Modeshow-ervaring in de Galeries Lafayette • 1-daagse stadsfietsverhuur • Halve dag e-bike verhuur • Rondleiding door de wijk (keuze uit 6 rondleidingen en 3 audiorondleidingen)

Parijs: het Rodin-museum en riviercruise op de Seine

4. Parijs: het Rodin-museum en riviercruise op de Seine

Ontdek het Rodin Museum, gewijd aan de verkenning van een zeer interessante historische periode die de creatieve explosie van moderne kunst markeerde. Wandel over het terrein van de beeldentuin voordat u de prachtige bezienswaardigheden van Parijs gaat bewonderen tijdens een cruise op de Seine. Ontdek in het museum de minder bekende (maar even indrukwekkende) werken van de Franse beeldhouwer Rodin tot in detail. Je ziet ook een verzameling van meer dan 200 schilderijen die hij tijdens zijn leven heeft verzameld. Nadat je alle kunst binnen hebt bewonderd, ga je naar de beeldentuin. Het terrein strekt zich uit over drie hectare en is verdeeld in een rozentuin en een grote siertuin. Er is ook een terras en een ontspanningsruimte voor een moment van stille contemplatie. Wanneer je geweldige bezoek aan het Rodin Museum voorbij is, laat je dan betoveren door de betovering van de stad Parijs. Vaar over de rivier de Seine, de belangrijkste waterweg van Frankrijk, en passeer de voet van de Eiffeltoren.

Rondleiding door Rodin Museum

5. Rondleiding door Rodin Museum

Verken het Rodin-museum met een deskundige kunsthistorische gids in een kleine groep. De kamers zijn bezaaid met sculpturen en selecties van meer dan 200 schilderijen die Rodin over zijn leven had verzameld. Ontdek zijn verschillende studies van de menselijke vorm, inclusief talrijke handen en de levensgrote The Walking Man. Meer informatie over zijn tijdgenoten, die hij in klei heeft afgebeeld, zoals de Franse schrijver Balzac. Ontdek de details van zijn meesterwerk, The Gates of Hell, inclusief de meest herkenbare van Rodin's werk, The Thinker. Na het verkennen van de binnenkant van het museum, kunt u door de prachtig aangelegde tuinen wandelen, waar meer beelden te zien zijn. Ontdek via deze epische verzameling van zijn werken alles over deze beroemde kunstenaar die, hoewel ongewild, de vader van de moderne beeldhouwkunst werd.

Parijs: bezoek aan het Rodin Museum

6. Parijs: bezoek aan het Rodin Museum

Een bezoek aan het Rodin Museum met als kip-the-line entree staat in het teken van de ontdekking van een zeer interessante historische periode die de creatieve explosie van moderne kunst markeerde. De nadruk ligt op hoe de belangrijkste politieke, artistieke en filosofische stromingen van die periode elkaar kruisen in Rodins werk; hoe zijn unieke uitdrukking en visie gelijk zijn aan dat gegeven moment, waarvan de invloed, uitstraling en belangrijkheid nog steeds voelbaar zijn. De tour presenteert zijn beroemde en minder bekende (maar even indrukwekkende) werken tot in detail. Je zult werken ontdekken zoals de filosoof, de burgers van Calais, Balzac, Victor Hugo, de kus, de kathedraal en de poorten van de hel. De collectie bevat ook een groot aantal meestal verdoezelde, maar ongelooflijk waardevolle sculpturen.

Parijs: rondleiding door Musée Rodin

7. Parijs: rondleiding door Musée Rodin

Ontdek het museum van Rodin met een ervaren, kunsthistorische gids. Kom alles te weten over de vader van de moderne beeldhouwkunst door middel van deze grootse collectie van zijn werken. Bezichtig niet alleen zijn beeldhouwwerken, maar ook selecties van meer dan 200 schilderijen die hij tijdens zijn leven verzamelde. Ontdek de details van zijn meesterwerk, De Hellepoort, inclusief het meest herkenbare werk van Rodin, de Denker. Leer alles over zijn verschillende studies van de menselijke vorm, waaronder talloze handen en zijn levensgrote stuk, 'L’Homme qui marche' (de lopende man). Kom meer te weten over zijn tijdgenoten, die hij uitbeeldde in klei, zoals de Franse schrijver Balzac. Nadat je de binnenkant van het museum hebt verkend, kun je een rondgang maken door de prachtig onderhouden tuinen met nog meer sculpturen van Rodin.

Parijs: privérondleiding door het Musée Rodin

8. Parijs: privérondleiding door het Musée Rodin

Ontdek het museum van Rodin op een privérondleiding met een ervaren, kunsthistorische gids. Duik in de wereld van Auguste Rodin door deze epische collectie van zijn werken. Bezichtig niet alleen zijn beeldhouwwerken, maar ook selecties van meer dan 200 schilderijen die hij tijdens zijn leven verzamelde. Leer alles over zijn verschillende studies van de menselijke vorm, waaronder talloze handen en zijn levensgrote stuk, 'L’Homme qui marche' (de lopende man). Kom meer te weten over zijn tijdgenoten die hij in klei afbeeldde, zoals de Franse schrijver Balzac, en over zijn meesterwerken: 'De Hellepoort' en 'De Denker'. Nadat je de binnenkant van het museum hebt verkend, kun je een wandeling maken door de prachtig onderhouden tuinen met nog meer sculpturen van Rodin.

Sitemap Musée Rodin

Wil je alle activiteiten in Musée Rodin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Musée Rodin

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.588 beoordelingen

Een geweldige pas, ik kocht het 4-daagse pakket en kon de helft van de inbegrepen activiteiten bezoeken. Het is heel gemakkelijk te gebruiken zoals de meeste waren met directe toegang tot de verschillende plaatsen van bezoek, ga gewoon naar de plaats en toon de pas. Sommige activiteiten zoals het Louvre, Arc de Triomphe, Santa Chapelle ..., je moet je eerst registreren en dag en in sommige gevallen tijd boeken maar allemaal heel gemakkelijk. Geweldige koop

Ik raad de Museumpas ten zeerste aan. het heeft ons veel tijd bespaard in wachtrijen (op sommige plaatsen moet je een kortere rij voor de röntgenfoto tegenkomen, maar het is niet te vergelijken met de lange rij om kaartjes te kopen). Het is heel praktisch. Ik heb geen gedetailleerd verslag gemaakt, maar voor het aantal plaatsen waar we zijn geweest, denk ik dat het financieel ook de moeite waard was.

We kochten de 2-daagse Paris Museum Pass, we hebben zeker ons geld gekregen. We hebben de eerste dag het Louvre en een ander museum gedaan. We boekten vroeg een toegangstijd voor het Louvre. Op de tweede dag boekten we een tijd voor de l'Orangerie, daarna deden we de Arc de Triumph, Hotel des Invalids, het Rodin Museum en tenslotte de Consiergerie. Ze waren allemaal uitstekend.

De 2-daagse pas is erg voordelig als je minimaal 4 musea bezoekt. Je slaat ook de lange rijen voor het kopen van kaartjes over, wat erg leuk is omdat de rijen erg lang kunnen zijn. Het enige nadeel is dat je de pas persoonlijk moet ophalen, het zou leuk zijn om deze elektronisch te laten verzenden.

Prchtige tuin, alleen daarom al de moeite waard en dan als bonus die beelden!