Museo Civico, Siena: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

Treed het Palazzo Pubblico van Siena binnen en bezoek het Stedelijk Museum met dit toegangsbewijs. Het Civic Museum, gelegen in het Palazzo Pubblico, is een 13e-eeuws gebouw met indrukwekkende fresco's van muur tot muur. Verken het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Siena en kostbare artefacten te bekijken. Wissel je voucher in voor een toegangsbewijs bij de kassa en begin je bezoek in de Sala del Risorgimento. In deze kamer hangen fresco's die het leven van Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italië, uitbeelden. Loop door de Sala di Balia en bekijk muurschilderingen uit de 15e eeuw van Spinello Aretino en Martino di Bartolomeo. Zie ook de Sala dei Cardinali waar kostbaar gebeeldhouwde schatkisten reliekschrijnen bewaren. Ga verder naar de Sala del Concistoro, beroemd om zijn Beccafumi-gewelf, en bekijk de 15e-eeuwse Cappella van Taddeo di Bartolo. Ga verder naar de Sala del Mappamondo, de breedste zaal van het Palazzo Pubblico en gebruikt als ontmoetingsplaats van de Algemene Raad. Bekijk de beroemde Maestà, een gotisch meesterwerk geschilderd door Simone Martini. Bij het toegangsticket voor het museum is ook een bezoek aan de 14e-eeuwse galerij, Loggia dei Nove, inbegrepen, die een prachtig uitzicht biedt op het landschap achter Palazzo Pubblico.

Vanuit Florence: dagtrip naar Toscane met een privéchauffeur

Vanuit Florence: dagtrip naar Toscane met een privéchauffeur

Breng een dag door met het verkennen van het Toscaanse platteland tijdens een tour met chauffeur. Dompel jezelf onder in de Toscaanse cultuur terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van Siena bezoekt, een oude stad op een heuveltop verkent en een van de meest geliefde wijnregio's van Italië ontdekt. Uw dag begint met het ophalen van uw hotel om u naar de eerste stop van uw sightseeing-excursie, Siena, te brengen. Deze historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om zijn Palio, de paardenrace zonder zadel die over het centrale plein voert. Bezoek de drie must-see attracties in Siena, het Piazza del Campo, het Palazzo Pubblico en de iconische kathedraal, een van de weinige voorbeelden van Italiaanse gotische architectuur. Ga terug naar je auto en vervolg je rondreis door Toscane met een rit naar het ommuurde stadje San Gimignano op een heuveltop. San, ook wel de stad van de mooie torens genoemd, staat bekend om het behoud van meer dan een dozijn middeleeuwse torens. Dwaal door deze oude stad, verken de steegjes en bekijk de Piazza del Duomo en de zeven torens die dit stadsplein omringen. Sluit uw dagje sightseeing af met een bezoek aan de wijnstreek Chianti. Bewonder de onvergetelijke landschappen met zijn glooiende heuvels, wijngaarden en olijfboomgaarden.

Siena: Stadsmuseum Privé Tour

Siena: Stadsmuseum Privé Tour

Met deze rondleiding van 2 uur door het Civic Museum ontdekt u een van de belangrijkste musea van Italië. In Palazzo Pubblico zal een deskundige gids u de fresco's uitleggen, gemaakt door enkele van de belangrijkste 14e-eeuwse kunstenaars, zoals Simone Martini, Duccio di Buoninsegna en Ambrogio Lorenzetti. Binnen de tentoonstellingen zie je artistieke werken van de 14e tot de 19e eeuw, die je een compleet overzicht geven van de evolutie van de Sienese kunst. Je gids zal je leiden om het hart van de Sienese kunst te ontdekken: het Civic Museum in het Sienese stadhuis. Eenmaal binnen in het Civic Museum maak je kennis met de prachtige 19e-eeuwse fresco's in de eerste zaal van het museum, gewijd aan de Italiaanse Risorgimento (eenwording), en ontdek je de middeleeuwse World Map Room, met de meesterwerken van Simone Martini, la Maestà en il Guidoriccio da Fogliano. Rond uw bezoek af in de Peace Room, waar u de beroemde afbeelding van Siena vindt, en de Allegorie van goede en slechte regering, door Ambrogio Lorenzetti, een van de eerste voorbeelden van civiele kunst. Het onderwerp van het schilderij is niet religieus, maar vertegenwoordigt Utopia in Siena en verklaart het verschil tussen de goede en de slechte regering.

De topbezienswaardigheden in Siena

Activiteiten in Museo Civico, Siena

Steden in Italië

Andere activiteiten in Museo Civico, Siena

Wil je alle activiteiten in Museo Civico, Siena bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museo Civico, Siena

Gemiddelde beoordeling

4.1
(167 beoordelingen)