Kies data

Museo Correr

Museo Correr: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

2. Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

Ga op tour langs de topattracties van Venetië met een lokale gids. Profiteer van voorrangstoegang tot vooraf gereserveerde tickets die u mogelijk uren wachten in de rij kunnen besparen. Kies tussen een kleine groep of privétour en dompel jezelf onder in de verhalen en geschiedenis achter de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Ontmoet je gids op het iconische San Marcoplein, waar je het historische, sociale en politieke belang van deze beroemde openbare ruimte zult ontdekken. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van St. Mark. Loop in een rustig tempo naar het weelderige Dogenpaleis, met vooraf gereserveerde tickets die direct toegang geven tot het politieke hart van het voormalige rijk, zonder lange wachtrijen. Bewonder de gotische architectuur van het paleis en leer over het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges, inclusief de bekwame 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten. Bezoek de Oude Gevangenis, onderdeel van het Dogenpaleis, en leer over de betekenis van de Brug der Zuchten, een aangrijpende mijlpaal in de geschiedenis van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië en doe genoeg kennis op om de rest van de stad op eigen houtje te verkennen. Kies ervoor om zo lang als je wilt in het paleis te blijven nadat je tour is afgelopen. Bovendien bevat de tour kaartjes voor het Correr Museum op het San Marcoplein, een prachtige residentie ontworpen voor Napoleon. Nadat de tour is afgelopen, kunt u het museum op uw gemak verkennen. Uw tickets zijn de hele dag geldig.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

3. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco Civic Museums, zoals het Dogenpaleis, Correr Museum, Nationaal Archeologisch Museum, Biblioteca Marciana en meer met je Venetië museumpas. Glimp in het verleden terwijl je de schatten en culturele tradities in verschillende musea en historische kerken verkent. Musea van het San Marcoplein (verkrijgbaar met de Venetië Museumpas en Venetië Museumpas Plus): • Dogenpaleis • Corrermuseum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venice Museum Pass Plus selecteert, krijgt u ook toegang tot de volgende openbare musea: • Ca' Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo-paleis • Ca' Pesaro (galerie voor moderne kunst en galerie voor oosterse kunst) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties bevatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass: • Kerk van Santa Maria del Giglio • Kerk van Santo Stefano • Kerk Santa Maria Formosa • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca' San Polo • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • Santa Maria Del Carmelo - Ik Carmini • San Giovanni Battista in Bragora

Venetië: City Pass met Dogepaleis en San Marcomusea

4. Venetië: City Pass met Dogepaleis en San Marcomusea

Bewonder de Byzantijnse monumenten op het Piazza San Marco en betreed het voormalige paleis van de hertogen, het Dogepaleis. Bespaar tijd en geld tijdens je trip en maak herinneringen voor het leven. Bezoek alle beroemde musea van het San Marco-plein: het Dogepaleis, Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana. Je krijgt ook toegang tot de Stichting Querini Stampalia en 3 historische kerken van de Chorus-associatie: Chiesa di Santa Maria del Giglio, Chiesa di Santo Stefano, Santa Maria dei Miracoli, San Giovanni Elemosinario, Ca’ San Polo, Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, San Giacomo dell'Orio, San Stae, Sant'Alvise, San Pietro di Castello, San Redentore, Santa Maria di Rosario, San Sebastiano, San Giobbe, San Giuseppe di Castello, San Vidal, San Giacomo di Rialto.

Rondleiding door het Dogenpaleis en gondelrit

5. Rondleiding door het Dogenpaleis en gondelrit

Dit is een onvergetelijke ervaring door het belangrijkste paleis van de Venetiaanse Republiek, waar je leert hoe Venetië door de eeuwen heen werd geregeerd. Vind jezelf omringd door honderden artistieke meesterwerken in de prachtige kamers, schilderijen en sculpturen van de beste Venetiaanse kunstenaars. Na de Doge Palace-tour stapt u in de gondel voor een romantische en onvergetelijke rit door de charmante en pittoreske waterwegen naar het indrukwekkende Canal Grande met zijn historische paleizen die toebehoorden aan de rijke Venetiaanse families uit het verleden. Bekijk onderweg het huis van Mozart en Desdemona, het theater La Fenice, Rio de le Ostreghe en op het Canal Grande, het Peggy Guggenheim-collectiepaleis, de kerk La Salute, Punta della Dogana en een adembenemend overzicht van het bekken van San Marco. Met dit speciale ticket kun je zelf de prachtige paleizen op het San Marcoplein bezoeken: Koninklijk Paleis nu Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale (Nationaal Areologisch Museum) en Monumentale Zalen van de Biblioteca Nazionale Marciana. Ontdek hoe de Venetianen in het verleden leefden en ontdek de vele schilderijen, sculpturen, oude munten en kunstwerken van de beroemde Venetiaanse kunstenaars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Napoleonvleugels waarin de kamers van Sissi, de keizerin van Oostenrijk, zijn ondergebracht.

Venetië: stadspas inclusief Dogenpaleis en openbaar vervoer

6. Venetië: stadspas inclusief Dogenpaleis en openbaar vervoer

Maak uw reis naar Venetië gemakkelijk met de Venice City Pass. Krijg toegang tot alle grootste kerken, musea, monumenten en meer van de stad. Kies uit meerdaagse passen en kies ook voor een extra OV-kaartje. Stap in en uit in de stad en ga naar binnen waar je maar wilt. Bezoek de Byzantijnse monumenten van het San Marcoplein en waag je in het voormalige paleis van de hertogen, het Dogenpaleis. Baan je een weg naar het Museo Correr, Ca'Rezzonico, Ca'Pesaro, het glasmuseum, het natuurhistorisch museum, het Mocenigo-paleis en vele andere. Ga de uitdaging aan om alle 16 kerken van de Chorus Curicuit te zien, zoals Chiesa di Sata Maria del Giglio, Chiesa di Santo Stefano en Santa Maria dei Miracoli. Bespaar wat tijd aan het eind van je dag en beproef je geluk in het Venice Casino.

Venetië: Basiliek en Dogenpaleis Tour met gondelrit

7. Venetië: Basiliek en Dogenpaleis Tour met gondelrit

Haal het meeste uit uw tijd in Venetië met deze multi-attractietour die 3 van de belangrijkste locaties van Venetië combineert. Bezoek de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en geniet van een gondeltocht langs de grachten. Ontmoet je professionele gids voor de klokkentoren (niet de klokkentoren) op het San Marcoplein. Begin je combinatietour door de gebouwen op het plein te ontdekken. Betreed het Dogenpaleis "Palazzo Ducale", een prachtige combinatie van Byzantijnse, gotische en renaissancistische architectuur, het centrum van het Venetiaanse rijk en de zetel van de Venetiaanse regering. Luister naar je gids terwijl je door de weelderige kamers loopt, waar meesterwerken van Tintoretto, Titiaan en Veronese te zien zijn. Hoor over de verschillende rollen die de doge en zijn raadgevers speelden, leer over de geschiedenis van de Venetiaanse legendes terwijl je door de gangen naar de gevangeniscellen loopt terwijl je leert over de gevangenen en Casanova, de meest intrigerende ontsnapping van Venetië. Ga dan verder naar de Basiliek van San Marco, die op majestueuze wijze de lagune symboliseert en de geschiedenis van de stad en de relikwieën van de heiligen vereeuwigt. Met zijn ontzagwekkende gouden mozaïeken leidt je getalenteerde gids je door de kerk. Beëindig om 13:00 uur het eerste deel van de tour en geniet van 2 uur vrije tijd om rond het San Marcoplein te slenteren. U kunt lunchen (niet inbegrepen) of op eigen gelegenheid het Correr-museum bezoeken (al inbegrepen bij het Doge's Palace-ticket). Begin het tweede deel van je gecombineerde tour met een klassieke gondeltocht om 15:00 uur of 17:15 uur. De afspraak is 15 minuten voor de vertrektijd achter het Correr-museum op het San Marcoplein (voor het postkantoor). Tijdens deze unieke verkenning van de Venetiaanse romantische grachten, kom tot rust en ontspan in de zachte ritmes en bewegingen van het Canal Grande, en waardeer de vaardigheid die nodig is om de gondel door de ingewikkelde waterwegen van de stad te sturen. Terwijl je achterover leunt en van het uitzicht geniet, raak je onvermijdelijk betrokken bij het vriendelijke geklets van de gondeliers, die net zo goed deel uitmaken van de Venetiaanse cultuur als de gondel zelf. ROUTEBESCHRIJVING Dogenpaleis en basiliek vertrek om 10:45 uur Van 13.00-15.00 uur 2 uur vrije tijd Vertrek gondeltocht om 15:00 uur (het hele jaar door) of 17:15 uur (alleen april - oktober)

Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

8. Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

Ontdek een heel ander Venetië terwijl je je een weg baant door een labyrint van smalle steegjes, waar schaduwen blijven hangen en voetstappen echoën. Stel je een donker, stil Venetië voor zonder verlichting, griezelig en spookachtig. Kom meer te weten over de openbare executies op het San Marcoplein, de onmenselijke psychiatrische inrichtingen op de lagune-eilanden. Anekdotes van de courtisanes, casino's en bordelen en natuurlijk Casanova en 'the last kissing spot'. Er is een verhaal over de mysterieuze voetafdrukken, het onthoofde lichaam en het hoofd dat in een kanaal drijft, de moordenaarssteeg en de in het wit geklede vermoorde vrouwen. Geheime hofjes en architectonische pareltjes verstopt in de stille steegjes, zoals de indrukwekkende wenteltrap. Tot slot het verhaal van het noodlottige Theater, La Fenice en het mysterie van de laatste brand.

Venetië: stadstour van 4 uur met bezoek aan Dogenpaleis en basiliek

9. Venetië: stadstour van 4 uur met bezoek aan Dogenpaleis en basiliek

Nadat u uw centraal gelegen ontmoetingspunt heeft verlaten, wordt u naar de woonwijk Castello geleid, zodat u dit deel van Venetië in al zijn elegantie kunt ontdekken. U kunt het Santa Maria Formosa-plein verwachten, een van de grootste pleinen in Venetië, compleet met de kerk die is vernoemd naar het bezoek van de Heilige Maagd. Je zult ook het Saints Giovanni en Paolo-plein ervaren, waar je de beroemde kerk, de rustplaats van verschillende doges en het ruitermonument van Bartolomeo Colleoni, een Italiaanse huurlingkapitein, kunt bewonderen. U kunt ook de voormalige residentie van Marco Polo verkennen, waarschijnlijk de beroemdste Venetiaanse koopman. Bij uw terugkeer op het San Marcoplein wordt u begeleid in het Dogenpaleis, waar u de zalen bezoekt waar de hertog (Doge) en zijn raad het lot van de Serene Republiek beheersten. Je wordt omringd door honderden artistieke meesterwerken en ontdekt de politieke geschiedenis van Venetië en zijn mensen. Je zult beroemde schilderijen kunnen bewonderen van enkele van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance, waaronder 's werelds grootste olieverfschilderij van Tintoretto. Als u door de beroemde Brug der Zuchten gaat, bereikt u de nieuwe gevangenissen. Ten slotte bezoekt u het interieur van de Basiliek van San Marco, ooit de privékapel van de Doge van Venetië, en de enige in zijn soort in Italië. Je kunt in de kerk gaan zitten en de sfeer opsnuiven, terwijl je luistert naar je gids die de bijbelse taferelen beschrijft die door het hele gebouw worden weergegeven. Dit is de enige rondleiding met speciale toestemming om plaats te nemen in het middenschip in de basiliek. Je gecombineerde tour van 4 uur eindigt dan buiten de basiliek op het San Marcoplein. Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid om met hetzelfde ticket het Correr Museum te bezoeken.

Venetië: Dogepaleis & Basiliek van San Marco Skip-the-Line Tour

10. Venetië: Dogepaleis & Basiliek van San Marco Skip-the-Line Tour

Geniet van een rondleiding in het Palazzo Ducale en ontdek de prachtige kamers en de honderden meesterwerken. Hier beheersten de hertog en zijn raad het lot van een duizendjarige historische republiek. Beleef het samen met een gids die je de machtshallen laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de onmiddellijk volgende eeuwen. Bezoek het museum op het San Marcoplein en ga naar de basiliek van San Marco, versierd met prachtige puur gouden mozaïeken. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de basiliek. Leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk sieren. Zie het beste van Venetië, dag en nacht, tijdens een zelfgeleide tour door de wijken San Marco en Rialto. Deze mobiele app bevat een kaart die je door de stad leidt. Luister naar de audiovertelling van de hoogtepunten van de stad. Bekijk 31 bezienswaardigheden op de route, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug met zijn lokale markten en de Accademia-brug.

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Museo Correr

Wil je alle activiteiten in Museo Correr ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museo Correr

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.395 beoordelingen

Deze activiteit was gemakkelijk te boeken. Er is een bijkomende ingang indien je al tickets hebt waar je onmiddellijk toegang krijgt tot het dogenpaleis. Vlot en een prachtige ervaring.

the line for reserved tickets is different from the other lines, so keep your eyes peeled! great experience, palazzo Ducale is beautiful.

Prachtig mooie om te zien. Heerlijk dat je zonder lang te wachten zo naar binnen kan gaan

Geen lange wachtrij om dit buitengewoon wonderlijke Palazzo te bezoeken.

heel indrukwekkend, mooi paleis, zeer de moeite waard!