Museo Correr

Museo Correr: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

2. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco Civic Musea, zoals het Dogenpaleis, het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum, de Biblioteca Marciana en meer met je museumpas van Venetië. Glimp in het verleden terwijl je de schatten en culturele tradities in verschillende musea en historische kerken verkent. Musea van het San Marcoplein (beschikbaar met de Venice Museum Pass en Venice Museum Pass Plus): • Dogenpaleis • Correr-museum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de selecteert Venetië Museumpas Plus optie krijgt u ook toegang tot de volgende openbare musea: • Ca' Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo-paleis • Ca' Pesaro (galerie voor moderne kunst en galerie voor oosterse kunst) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties omvatten de volgende historische kerken in de Koorpas : • Chiesa di Santa Maria del Giglio • Chiesa di Santo Stefano • Chiesa Santa Maria Formosa • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca' San Polo • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • Santa Maria Del Carmelo - I Carmini • San Giovanni Battista in Bragora

Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis met voorrangstickets

3. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis met voorrangstickets

Geniet van twee uur in Venetië om het belangrijkste hoogtepunt van de stad te bezoeken onder leiding van een wetenschappelijke en lokale gids. Kies een kleine groep van 12 personen of minder, met lokale gidsen die je de verhalen achter deze topattractie vertellen. Ondertussen besparen vooraf gereserveerde, skip-the-line tickets u mogelijk uren wachten in de rij. Ontmoet je deskundige gids op het beroemde San Marcoplein en begin de stad en haar oorsprong te leren kennen. Bekijk de meest gerenommeerde openbare ruimte in de stad en leer meer over het historische, sociale en politieke belang ervan. Leer meer over de klokkentoren en de marmeren leeuwen die allemaal deel uitmaken van de geschiedenis van San Marco. Volg je gids in een ontspannen tempo om het Dogenpaleis te bezoeken met vooraf gereserveerde tickets rechtstreeks naar dit weelderige palazzo. Omzeil de lange rijen om het politieke hart van een rijk te verkennen. Leer meer over het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges in de gotische architectuur van het paleis. Vraag naar de getalenteerde 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis hebben gewerkt en geniet van een prachtig uitzicht over de lagune terwijl je dit wereldberoemde monument verkent. Ga verder naar de oude gevangenis die deel uitmaakte van het Dogenpaleis, leer waarom de nieuwe gevangenissen werden gebouwd en begrijp de betekenis van de Brug der Zuchten, een ander hoogtepunt van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië. Laat uw gids voldoende kennis achter om zelf van de rest van uw verblijf in Venetië te genieten. Je bezoekt ook het Correr Museum op het San Marcoplein, ontworpen als residentie voor Napoleon. Geniet na het einde van de tour op uw gemak van de schoonheid van het Correr Museum.

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met gondelvaart

4. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met gondelvaart

Ontdek twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding met voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en verken de wateren van de drijvende stad tijdens een onvergetelijke gondelvaart. Ontmoet je deskundige gids en profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Ga de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Je gids vertelt je alles over de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder. Sluit je beleving af met een charmante gondeltocht. Laat je door de gondelier door de grachten varen en laat je fascineren door de verborgen hoekjes van Venetië, gezien vanaf het water.

Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

5. Venetië: Private Murders & Mysteries Tour

Ontdek een geheel ander Venetië als je je weg door een labyrint van smalle steegjes, waar schaduwen blijven liggen en voetsporen echo. Stel je voor een donker stille Venetië zonder verlichting, angstaanjagend en spookachtig. Meer informatie over de openbare executies in St. Marks Square, de onmenselijke mentale asiel op de lagune eilanden. Anekdotes van de courtesans, casino's en bordelen en natuurlijk Casanova en 'de laatste zoenvlek'. Er is een verhaal van de mysterieuze voetafdrukken, hoofdloos lichaam en het hoofd gezien in een kanaal, de sluipmoordenaar en de vermoorde vrouwen gekleed in wit. Geheime binnenplaatsen en architectonische edelstenen verborgen in de stille steegjes, zoals de indrukwekkende wenteltrap. Tenslotte, het verhaal van het slecht theater, La Fenice en het mysterie van het laatste vuur.

Dogenpaleis: rondleiding zonder wachtrij

6. Dogenpaleis: rondleiding zonder wachtrij

Profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en verken een van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een tour. Bekijk indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en ontdek de plek die eeuwenlang diende als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen terwijl je de zetel van een 1000-jarige republiek verkent. Bewonder de enorme collectie meesterwerken die de muren van het paleis sieren. Bekijk de rijke details van de gouden trap bij de ingang van het paleis die aan de waterkant ligt. Leer de geschiedenis van de hertogen van Venetië kennen terwijl je in je eigen tempo door de weelderige zalen en gangen dwaalt. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Geniet na je bezoek van een gratis ticket voor het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana op het San Marcoplein.

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

7. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: voorrangstour met stadswandeling

Ontdek het beste van Venetië tijdens een wandeltocht met voorrangstoegang tot de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis. Bekijk indrukwekkende monumenten, bewonder prachtige interieurs en snuif de sfeer op van het San Marcoplein. Ontmoet je deskundige gids en profiiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Loop de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Luister terwijl je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertelt. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren rond het San Marcoplein. Verken de elegante woonwijk Castello en wandel over de beroemde Mercerie, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Loop langs het beroemde Santa Maria Formosa-plein, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Dwaal door kleine steegjes en ontdek pittoreske pleinen waar de Venetianen samenkomen om te socializen. Vind verborgen juweeltjes en leer interessante feiten over de plaatsen die je bezoekt.

Venetië: Dogenpaleis & Basiliek van San Marco Skip-the-Line Tour

8. Venetië: Dogenpaleis & Basiliek van San Marco Skip-the-Line Tour

Geniet van een rondleiding in het Palazzo Ducale en ontdek de prachtige kamers en de honderden meesterwerken. Hier beheersten de hertog en zijn raad het lot van een duizendjarige historische republiek. Beleef het samen met een gids die je de machtshallen laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese middeleeuwen en de onmiddellijk volgende eeuwen. Bezoek het museum op het San Marcoplein en ga naar de basiliek van San Marco, versierd met prachtige puur gouden mozaïeken. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de basiliek. Leer meer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren. Zie het beste van Venetië, dag of nacht, tijdens een zelfgeleide tour door de gebieden San Marco en Rialto. Deze mobiele app bevat een kaart die je door de stad leidt. Luister naar de audiovertelling van de hoogtepunten van de stad. Bekijk 31 bezienswaardigheden op de route, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug met zijn lokale markten en de Accademia-brug.

Venetië: 4-uur durende stadstour met bezoek aan het Dogenpaleis en de basiliek

9. Venetië: 4-uur durende stadstour met bezoek aan het Dogenpaleis en de basiliek

Na het verlaten van uw centraal gelegen ontmoetingspunt, wordt u naar de woonwijk Castello geleid, zodat u dit deel van Venetië in al zijn elegantie kunt ontdekken. U kunt het Santa Maria Formosa-plein verwachten, een van de grootste pleinen in Venetië, compleet met zijn kerk vernoemd naar het bezoek van de Heilige Maagd. Je zult ook de Saints Giovanni en het Paolo-plein ervaren, waar je de beroemde kerk, de rustplaats van verschillende Doges en het ruitermonument van Bartolomeo Colleoni, een Italiaanse huursoldaat, kunt bewonderen. U kunt ook de voormalige residentie van Marco Polo verkennen, waarschijnlijk de beroemdste Venetiaanse koopman. Bij uw terugkeer naar het San Marcoplein, wordt u begeleid in het Dogenpaleis, waar u de zalen zult bezoeken waar de hertog (Doge) en zijn raad het lot van de Serene Republiek bepaalden. Je wordt omringd door honderden artistieke meesterwerken en ontdekt de politieke geschiedenis van Venetië en zijn mensen. U kunt beroemde schilderijen bewonderen van enkele van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance, waaronder 's werelds grootste olieverfschilderij van Tintoretto. Via de beroemde Brug der Zuchten bereikt u de nieuwe gevangenissen. Ten slotte bezoekt u het interieur van de Basiliek van San Marco, ooit de privékapel van de Doge van Venetië en de enige in zijn soort in Italië. U kunt in de kerk gaan zitten en de sfeer opsnuiven, terwijl u luistert naar uw gids die de bijbelse taferelen beschrijft die door het hele gebouw worden weergegeven. Dit is de enige tour met speciale toestemming om plaats te nemen in het middenschip in de basiliek. Je gecombineerde tour van 4 uur eindigt dan buiten de basiliek op het San Marcoplein. Aan het einde van de tour heb je de mogelijkheid om het Correr Museum te bezoeken met hetzelfde ticket.

Venetië: wandeltocht met toegang tot het Dogenpaleis en de basiliek

10. Venetië: wandeltocht met toegang tot het Dogenpaleis en de basiliek

Ontmoet je gids en betreed het adembenemende Dogenpaleis. De gids begeleidt je door de prachtige kamers waar de Doges woonden en besliste over het lot van de glorieuze Venetiaanse Republiek. Bewonder de gouden trap en ongelooflijke kunstwerken van beroemde Italiaanse kunstenaars zoals Tiepolo en Tiziano. Vervolgens brengt de gids je naar de Basiliek van San Marco, ook wel bekend als de Gouden Kathedraal, dankzij de prachtige mozaïeken van puur goud. Hier ontdekt u de lange geschiedenis. De schoonheid van deze basiliek met vijf koepels zal zeker indruk op u maken. Bezoek het terras van de basiliek met een kopie van de beroemde paarden, de quadriga van San Marco en bewonder het mooiste uitzicht op het hart van Venetië: het San Marcoplein. Ontdek het San Marcomuseum en bewonder voorwerpen van verschillende soorten en oorsprong die tot de basiliek behoren, waaronder de originele quadriga die na de laatste restauratie van het terras is verplaatst. Na een lunchpauze kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling vanaf het San Marcoplein. Bewonder de belangrijkste monumenten van de stad, zoals de klokkentoren, Procuratie Vecchie en de klokkentoren. Bezoek vervolgens het beroemde Campo (plein) Santa Maria Formosa, het huis van Marco Polo, de kerk van San Giovanni en Paolo en de Rialtobrug met zijn traditionele markt. Bezoek de andere prachtige locaties rond het San Marcoplein, zoals Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale en de monumentale kamers van de Biblioteca Nazionale Marciana.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
  • Citycards
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Museo Correr

Wil je alle activiteiten in Museo Correr ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museo Correr

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.493 beoordelingen

Deze activiteit was gemakkelijk te boeken. Er is een bijkomende ingang indien je al tickets hebt waar je onmiddellijk toegang krijgt tot het dogenpaleis. Vlot en een prachtige ervaring.

Vlotte service, we hebben makkelijk de rij kunnen overslaan. Uitgebreid bezoek aan Dogepaleis met Brug Der Zuchten

Prachtig mooie om te zien. Heerlijk dat je zonder lang te wachten zo naar binnen kan gaan

Geen lange wachtrij om dit buitengewoon wonderlijke Palazzo te bezoeken.

heel indrukwekkend, mooi paleis, zeer de moeite waard!