Kies data

Museo dell'Opera del Duomo

Museo dell'Opera del Duomo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

1. Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex Santa Maria del Fiore. Uw deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architectonische monument met u delen. De tour wordt afgesloten met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld. Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's. Door de kleine groepsinstelling van 12 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waarmee u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit uw ervaring in een kleine groep.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

2. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

3. Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

Bezoek het religieuze centrum van Florence tijdens deze 3 uur durende rondleiding door het Baptisterium en de Kathedraal van Florence, met onder andere  de Toren van Giotto en het Museu dell'Opera del Duomo. Profiteer van voorrangstoegang tot de Kathedraal van Florence, een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. De bouw begon in 1296 en werd pas in 1436 voltooid met de plaatsing van de magistrale koepel, ontworpen door Filippo Brunelleschi. Beklim de koepel zelf om 12 uur, kort nadat je gids vertrekt. Je bezichtigt het Baptisterium, gebouwd in de Florentijnse romaanse stijl en één van de oudste gebouwen in Florence. Daarna bezoek je het Museo dell'Opera del Duomo, waar originele meesterwerken uit het complex zijn samengebracht. Enkele van de belangrijkste werken die je zult zien zijn de  Piëta Bandini van Michelangelo en de originele Poorten van het Paradijs van Ghiberti. Het museum herbergt ook een van de grootste collecties van Donatello's werk ter wereld. Je kunt ook de klokkentoren, ofwel de Campanile van Giotto beklimmen om een indrukwekkend uitzicht op Florence te krijgen.

Florence: rondleiding door de Duomo en toegang tot de koepel

4. Florence: rondleiding door de Duomo en toegang tot de koepel

Verken de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Duomo van Florence, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste en mooiste gebouwen ter wereld, tijdens deze rondleiding. Begin de tour door de fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal te leren van je gediplomeerde gids. Ga naar binnen en verken de interieurdecoratie, leer hoe de koepel is gemaakt en bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, het Laatste Oordeel. Hierna gaat u naar binnen in het Baptisterium, de heilige plaats, een van de oudste gebouwen in Florence, waar Dante Alighieri, de Medici-familie en andere edelen en beroemde mensen werden gedoopt. > Na de rondleiding wordt u naar de ingang van de Cupola geleid, waar u in uw eigen tempo naar de top kunt klimmen en het laatste oordeel, het beroemde fresco van Giorgio Vasari, kunt bewonderen. Als je eenmaal boven bent, ontdek je het adembenemende 360-graden panorama, van waaruit je heel Florence kunt zien.

Florence: koepel van de dom, met tickets koepelcomplex

5. Florence: koepel van de dom, met tickets koepelcomplex

De buitenkant van de koepel is al prachtig om te zien, maar de enige manier om de binnenkant te zien en te genieten van het schitterende uitzicht over Florence is om de 463 treden te beklimmen. De koepel werd in 1418 door Brunelleschi ontworpen en gebouwd. Ontdek waarom de gangen zo smal zijn en bewonder Giorgio Vasari's fresco's van het Laatste Oordeel (1572-9) terwijl je omhoog loopt. Kijk naar beneden en zie het begin, net boven de trommel, van het balkon waarmee men in 1507 begonnen, maar nooit heeft afgemaakt. Luister naar het fascinerende verhaal van de gids over het balkon en de onvoltooide achtste zijde. Als je de top van de koepel bereikt, zul je versteld staan van het geweldige uitzicht over Florence. Maak je ervaring compleet en kies voor een van de opties met een ijsproeverij na afloop van de rondleiding door de koepel. Luister naar de verhalen over de geschiedenis en kunst van het Duomo-plein, en krijg antwoord op al je vragen over de Duomo.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

6. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

7. Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

Bezoek de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo-plein met vooraf gereserveerde tickets in Florence. Concentreer u op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de aanvullende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo-plein. Leer meer over de kathedraal en de bouw ervan door de eeuwen heen en hoe deze het centrum van het religieuze leven van Florence werd. Profiteer van de kennis van uw gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Bezoek de imposante kathedraal van Florence die de skyline domineert. Zie het als een artistiek wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst. Krijg voorrang bij de toegang tot de achthoekige doopkapel van St. John, vooral bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glimmende bronzen deuren, de zogenaamde Poorten van het Paradijs. Kijk naar het reliëf op de gedetailleerde panelen. Leer hoe dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke East Doors momenteel in het museum te zien zijn. Ga verder naar het Duomo-museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van de doopkapel, de sculpturen van Donatello en de originele houten steigers van de koepel worden tentoongesteld. Je kunt urenlang door de displays dwalen, maar je gids zal zich concentreren op hoogtepunten zoals de Pietà van Michelangelo en andere prachtige kunstwerken. De laatste halte is de klokkentoren van Giotto, die u op uw gemak kunt beklimmen.

Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

8. Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

9. Florence: rondleiding door de kathedraal & tickets voor 4 attracties

Leer de geheimen van de kathedraal van Florence kennen tijdens een rondleiding. Bewonder de fantastische architectuur van de koepel van Brunelleschi. Koop kaartjes om Giotto's Clock Tower, het Baptisterium, Museo dell' opera del Duomo en de St. Reparata-kerk te verkennen. Ontmoet je gids op het Kathedraalplein in het hart van de oude binnenstad van Florence en begin je begeleide wandeling door de kathedraal. Luister naar anekdotes en verhalen achter de bouw van de kathedraal. Bekijk de prachtige meesterwerken die in de kathedraal bewaard zijn gebleven. Krijg toegang tot de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi is gemaakt. Heb de mogelijkheid om de 463 treden te beklimmen en de top van dit architecturale meesterwerk te bereiken. Kijk op de top van de koepel uit op een spectaculair uitzicht op de Florentijnse skyline. Ga op eigen gelegenheid andere attracties van uw gecombineerde ticket bekijken. Geniet van de 14e-eeuwse gotische architectuur in Giotto's Clocktower en de fascinerende achthoekige vorm van het Baptisterium. Ga onder de stad door terwijl je de crypte bezoekt met de voormalige kathedraal van de St. Reparata-kerk. Bewonder het werk van meesters uit de Renaissance in het Museo dell'Opera del Duomo. Bekijk stukken als Michelangelo's 'Florentine Pieta' en Donatello's 'Berouwvolle Magdalena'.

Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

10. Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

Ontdek Florence en Pisa met een retourtransfer vanuit La Spezia. Verken Florence, bekend als de bakermat van de Renaissance, in je eigen tempo of bekijk de stad tijdens een optionele wandeltocht. Ga naar Pisa en bewonder de beroemde monumenten voordat je terugkeert naar La Spezia. Nadat u gemakkelijk op het ontmoetingspunt bent aangekomen volgens de verstrekte instructies, wordt u verwelkomd door een gemakkelijk te identificeren medewerker die u de plattegrond van de stad, de code voor het gebruik van wifi en voorrangstoegang tot de bus zal geven. brengt u naar de wijk Santa Maria Novella in Florence. Zodra je aankomt, begin je met het verkennen van de stad, de bakermat van de Renaissance, die wordt beschouwd als een openluchtmuseum, en zijn talrijke meesterwerken. Bezoek met 3,5 uur vrije tijd de San Lorenzo-markt, Piazza del Duomo, Piazza della Signoria, Piazza della Republica en de oude brug. Kies ervoor om de kleine steegjes tussen middeleeuwse en renaissancepaleizen te verkennen of dwaal door de winkelstraten en proef typische lokale gerechten. Haal het meeste uit uw tijd door de wandeltochtoptie te kiezen. Deze wandeltocht behandelt de belangrijkste monumenten. Ga verder naar de tweede stop in Pisa voor 1,5 uur vrije tijd, waar je de wonderen van de Weide van Wonderen kunt zien. Kies de beste pose om je tijd bij de scheve toren van Pisa te vereeuwigen. Selecteer de optie met de toren om dit iconische monument te betreden voordat je terugkeert naar je ontmoetingspunt in La Spezia.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Transfers
73 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Overzicht activiteiten in Museo dell'Opera del Duomo

Wil je alle activiteiten in Museo dell'Opera del Duomo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museo dell'Opera del Duomo

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.320 beoordelingen

Mooi! Vermoeiende klim maar geweldige ervaring! Veel moeilijker dan het beklimmen van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Je mag pas naar binnen op je toegewezen tijd. De persoon die u uw kaartjes overhandigt, draagt een felgeel hesje en zit aan de achterkant van de kerk, waar u naar binnen gaat om de koepel te beklimmen. Was in het begin een beetje moeilijk om haar te vinden, maar toen we haar eenmaal hadden gevonden, was het gemakkelijk om kaartjes van haar te krijgen. Tickets zijn meerdere dagen geldig en dekken meerdere attracties. Als je besluit om alles in de tickets te doen, zou je er minstens een halve dag over moeten doen.

Het is buitengewoon. Als je bedenkt dat je je vandaag de dag nog steeds afvraagt hoe Filippo Brunelleschi deze koepel heeft kunnen ontwerpen, zo ingewikkeld was de realisatie destijds. Fantastisch. En wat een uitzicht van boven!!! Er is geen woord om al dit Duomo-plein te beschrijven ❤️❤️❤️

Een geweldige culturele en visuele ervaring. Het beklimmen van de koepel is zwaar maar de moeite waard. Fantastisch uitzicht op Florence.

Het is de moeite waard om de trap op te gaan en je voor te stellen hoe ze het hebben gebouwd en de doorgang tussen de twee koepels.

Echt de moeite waard. Die beklimmingen waren niet zo moeilijk. Het uitzicht was het zo waard