Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

1. Milaan: Da Vinci-museum voor wetenschap en technologie

Bezoek een van de aantrekkelijkste historische plaatsen in Milaan en maak een reis door het verleden, het heden en de toekomst. Ontdek een van de belangrijkste musea voor wetenschap en technologie in Europa, gevestigd in de gangen van een renaissanceklooster. Niet te missen zijn de Nieuwe Galerijen, de grootste permanente tentoonstelling ter wereld gewijd aan Leonardo da Vinci. Een spectaculaire verzameling van 170 historische modellen, kunstwerken, oude volumes en meeslepende installaties toont het complete leven en werk van Da Vinci, de ingenieur en humanist. Ontdek buitengewone voorwerpen zoals stoomtreinen, de catamaran Luna Rossa AC72, de schoener Ebe, de transatlantische Conte Biancamano en de onderzeeër Enrico Toti. In het gebied dat aan de ruimte is gewijd, bekijk je het enige stukje maan dat in Italië te zien is en de lanceerder Vega. Check ook of er tijdelijke shows en tentoonstellingen zijn over energie, materialen, communicatie, transport en deeltjesfysica.

Milaan: 1,5 uur durende Leonardo da Vinci-galerietour

2. Milaan: 1,5 uur durende Leonardo da Vinci-galerietour

Tijdens je 1,5 uur durende tour ontdek je het belang van Leonardo als wetenschapper, onderzoeker, ingenieur, naturalist, kunstenaar en filosoof. Van de vele tekeningen die Leonardo heeft gemaakt, zijn er tientallen fantastische schaalmodellen gebouwd die in dit museum te zien zijn. Deze modellen bevatten een gepantserde oorlogswagen, een drukpers, een fascinerend vliegend schip en vele andere. Reconstructies van stadsomgevingen in de Renaissance, vergezeld van vocale opmerkingen en muziek, zullen u informeren over enkele gebeurtenissen uit het privéleven van Leonardo, evenals interessante aspecten over het sociale leven van zijn tijd. Andere secties zijn gewijd aan onderwerpen variërend van de droom van een vlucht, studies over het kanaalsysteem in Milaan en oorlogsmachines en architectuur. Tegen het einde van uw ervaring, bewondert u een galerij met 16e-eeuwse schilderijen gemaakt door Italiaanse kunstenaars en beïnvloed door de innovaties geïntroduceerd door de "meester". Tussen deze schilderijen bevindt zich een verrassende 17e-eeuwse kopie van het Laatste Avondmaal.

Milaan: stadsintroductie in-app gids en audio

3. Milaan: stadsintroductie in-app gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je avontuur bij Castello Sforzesco. Bezoek de wonderbaarlijke Santa Maria delle Grazie. Fotografeer het historische Castello Cova en bewonder de sprookjesachtige Basilica di Sant'Ambrogio. Laat u betoveren door de Tempel van de Overwinning en de architectuur van de kerk van Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore. Stap terug in de tijd naar de middeleeuwen op Piazza Mercanti. Ga naar de torenhoge Duomo di Milano voor uitstekende fotomomenten. Bezoek de Galleria Vittorio Emanuele II, het beroemdste winkelcentrum ter wereld. Leer meer over het hart van de stad op Piazza della Scala.

Virtuele rondleiding door Leonardo da Vinci-galerijen

4. Virtuele rondleiding door Leonardo da Vinci-galerijen

Betreed de perfecte virtuele ervaring vanuit het comfort van je huis, beginnend in het 15e-eeuwse Florence toen Da Vinci zijn opleiding begon en de wereld van de Toscaanse techniek. Reis door de kunst van oorlog, werk en productie, vliegen, waterwegen en architectuur die eindigt met een perspectief op Da Vinci's invloed op de Lombardische Renaissance-schilderkunst en een meeslepende Da Vinci-installatie. Bekijk virtueel meer dan 1.300 vierkante meter en 170 historische modellen, kunstwerken, antieke volumes en installaties. Kom meer te weten over Da Vinci in zijn historische context door zijn werk als ingenieur en humanist te relateren aan de geschiedenis van wetenschap, kunst, techniek en het denken van de Renaissance. Leer hoe Da Vinci's verlangen om te leren, zijn vermogen om te observeren en transversaal denken vandaag de dag nog steeds uiterst relevant zijn.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevingen

Sitemap Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Wil je alle activiteiten in Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 461 beoordelingen

Perfect museum te Milaan. Is zowel technisch museum als spoorwegmuseum, maritiem en airborne. Schitterend. Aan een ochtend heb je niet genoeg. Trek er maar een dag voor uit. Wij met ons vijven werden helemaal onderhouden door de technologische ontwikkeling in Italië. Van toepassing van schoeprad in de energieopwekking tot hedendaagse kennis.

Zoveel te zien, echt interessant, en enkele interactieve tentoonstellingen die leuk waren. Gemakkelijk 3 uur daar doorgebracht (een groep van 4 volwassenen). Ik heb de buitenruimte niet lang verkend omdat het zo heet was. Zou aanraden om halverwege een kleine picknick / drankje te eten?

Dit is een museum dat je niet mag missen als je in Milaan bent. Het is ongelooflijk interessant en veelzijdig. Van Da Vinci's Laatste Avondmaal tot de onderzeeër, alles is aanwezig en goed gepresenteerd.

ALS je in milaan bent dan dit museum zeker bezoeken. Als je alles wil lezen en doen trek dan maar n dag uit. Dat hebben wij niet gedaan. Maar we hebben wel onze ogen uit gekeken.

Leuke en gemakkelijke manier om de stad te ervaren. Een begeleide speurtocht, waar je de stad leert kennen en gebieden ontdekt die je anders niet zou zien. Zeer aan te bevelen.