Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Museu de les Ciències Príncipe Felipe: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Valencia: ticket Oceanogràfic

1. Valencia: ticket Oceanogràfic

In de indrukwekkende Stad van de Kunsten en de Wetenschap ontdek je het grensverleggende aquarium van Valencia, L'Oceanogràfic – ontworpen door Felix Candela in de vorm van een waterlelie. Verken 2 verdiepingen, waarbij je op de bovenste verdieping, omringd door een prachtig meer en bewoond door aalscholvers, pelikanen en flamingo's, onder meer openluchttentoonstellingen vindt. De onderste verdieping herbergt de grootste aquaria van Europa, vol vertegenwoordigers van de vele maritieme ecosystemen van de wereld. Ga op reis door de Middellandse Zee, wereldwijde moerassen, de Noordpool, Antarctica, gematigde en tropische zeeën, wereldoceanen en zelfs de Rode Zee. Alleen het dolfinarium al bevat 24 miljoen liter water en is 10,5 meter diep. Hier bekijk je met eigen ogen het gedrag van meer dan 45.000 zeedieren, behorend tot 500 soorten, waaronder witte dolfijnen, walrussen, kwallen, zeeleeuwen en haaien. En mocht je zin hebben in een korte pauze, bezoek dan het onderwaterrestaurant (niet inbegrepen)!

Valencia: ticket voor het Principe Felipe Wetenschapsmuseum

2. Valencia: ticket voor het Principe Felipe Wetenschapsmuseum

Kom op een interactieve, informatieve en onderhoudende manier meer te weten over wetenschap en het heelal met een dagticket voor het Principe Felipe Wetenschapsmuseum in Valencia's baanbrekende Stad van Kunsten en Wetenschappen. Het gebouw is ontworpen door Santiago Calatrava in de vorm van een walvisskelet en is gemaakt om wetenschap en technologie op een onderhoudende manier dichter bij het publiek te brengen. Het motto is 'Verboden niet aan te raken, niet te voelen en niet te denken.' Een van de tentoonstellingen waar je wordt uitgenodigd om aan te raken, te voelen en te denken is het Elektriciteitstheater. Voor een auditorium dat plaats biedt aan maximaal 50 personen zal je haar letterlijk overeind staan wanneer een gekke uitvinder de principes van elektriciteit uitlegt. Ontdek de meer dan 40.000 m2 die het Principe Felipe Wetenschapsmuseum beslaat en leer meer over fenomenen zoals klimaatverandering, surveillance-technologie en biometrie, alles in eenvoudig te begrijpen taal.

Valencia, Kunst en Wetenschap: 3D Film in Hemisfèric

3. Valencia, Kunst en Wetenschap: 3D Film in Hemisfèric

Opgericht in 1998, het Hemisfèric 3D theater was het eerste gebouw in Valencia, stad van kunst en wetenschap, dat werd opengesteld voor het publiek. Het theater biedt een spectaculaire constructie ontworpen door de bekende Valenciaanse Santiago Calatrava, met een ovaal dak dat meer dan 100 meter lang is en de volledige projectieruimte dekt. Dit unieke gebouw is de grootste theaterzaal in Spanje en huist twee  projectieschermen met een totale oppervlakte  van 900 vierkante meter. Ervaar een waanzinnige 3D film in Hemisfèric's IMAX dome, waar adembenemende digitale projecties, fascinerende animaties, en top entertainment te beleven is. De IMAX films duren tussen 45 en 50 minuten, afhankelijk van de show, en nemen je mee naar het hart van een nieuwe wereld. Beleef animaties alsof ze direct voor je neus gebeuren, bewegende voorwerpen die je kunt aanraken! Verwen jezelf met deze waanzinnige ervaring voor al je zintuigen, een must voor elke bezoek aan Valencia - stad van kunst en wetenschap. 

Valencia: fietstocht

4. Valencia: fietstocht

Ontdek op een leuke manier de straten, pleinen, monumenten en belangrijkste historische locaties van Valencia. Fiets door oud en nieuw Valencia en haar tuinen, en voel de warme zeebries op je gezicht. Begin je tocht door Valencia door bergafwaarts te fietsen, naar de unieke Turia-tuinen. Valencia's tuinenpark is aangelegd in een voormalige rivierbedding, beslaat 13 vierkante kilometer, en kronkelt door de stad. In de tuinen worden het hele jaar door verschillende culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd. Fiets langs de Torres de Serranos, een klein kasteel dat vroeger de hoofdentree van de middeleeuwse ommuurde stad was. Je zult ook een aantal van de belangrijkste historische gebouwen in deze Spaanse stad tegenkomen, zoals de  Mercado de Colón, Jardines  del Hospital, Plaza del Pilar en de Torres de Quart. Je passeert ook de oude universiteit, de Patriarcakerk en de Glorieta-tuinen. De tocht gaat verder; volg de voormalige rivierbedding, langs het Palau de la Música, en bereik de Ciutat de les Arts i les Ciències, de nieuwe bezienswaardigheid van Valencia, bekend om de futuristische witte architectuur, ontworpen door wereldberoemd architect Santiago Calatrava. Vanuit hier keer je terug naar het beginpunt, langs de rivierbedding. Je steekt vele historische en moderne bruggen over, en fietst langs het Museu de Belles Arts.

Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn & tapas op het dak

5. Ciutat de les Arts i les Ciències, wijn & tapas op het dak

Leer tijdens je bezoek aan Valencia een van de populairste bezienswaardigheden van de stad kennen en dompel jezelf dan onder in een uitstekende en originele gastronomische ervaring. Deze 4 uur durende excursie begint met een rondleiding door Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit is een gebouwencomplex bestaande uit een operahuis, een museum, een bioscoop, een planetarium en nog veel meer. De rondleiding is een uitgebreide architectonische en culturele ervaring en de groep bestaat uit maximaal 12 mensen, voor een zo'n persoonlijk mogelijke ervaring. Na de rondleiding begeef je je naar het dak waar je een panoramisch uitzicht op de stad Valencia ziet. Hier kun je genieten van een selectie bekroonde wijnen en tapas gemaakt van producten uit de buurt, en dat allemaal in combinatie met een spectaculair uitzicht van 270º op de skyline van Valencia en de Stad van de Kunst en Wetenschap zelf. Na afloop van de ervaring brengt je chauffeur je naar de volgende plek in de stad die je wilt verkennen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen, dan helpen je gidsen je graag.

Valencia: Segwaytour naar Ciutat de les Arts i les Ciències

6. Valencia: Segwaytour naar Ciutat de les Arts i les Ciències

Verken de indrukwekkende Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van Kunsten en Wetenschap) op een Segway en ontdek een van Europa's belangrijkste culturele en architecturale bezienswaardigheden vanuit een nieuw perspectief. Maak gebruik van een korte trainingssessie voor een veilig gevoel bij de start. Ontdek de futuristische gebouwen van dit nieuwe deel van de stad. Leer meer over de hedendaagse bouwwerken ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Leer hoe de rivierbedding van de Río Turia is getransformeerd in betoverende tuinen waar kunst en natuur prachtig worden gecombineerd. Bekijk uitzonderlijke gebouwen zoals El Hemisférico en de aangelegde tuinen in L'Umbracle. Bewonder de vorm van het Museo de las Ciencias Principe Felipe, die doet denken aan het skelet van een walvis, en meer.

Verken Valencia 's avonds: fietstocht van 2 uur

7. Verken Valencia 's avonds: fietstocht van 2 uur

Valencia komt in de avond tot leven en de hele stad gloeit goud verlicht door het avondlicht. Je verkent de stad in het donker op deze leuke fietstocht van 2 uur. Begin in het hart van Ruzafa en ga naar de oude binnenstad van Valencia. Je rijdt langs de ongewone kathedraal en steekt het Plaza Reina over, het tweede plein van de drie die het centrum van de stad vormen. Pauzeer even om wat foto's van het landschap te maken en ga vervolgens naar het weelderige Turiapark voor een verfrissende rit van 20 minuten door de natuur. Na 20 minuten fietsen door het prachtige park kom je aan bij de Stad van Kunsten en Wetenschappen van Valencia. Kom even tot rust en geniet van de spectaculaire atmosfeer van Turia in de schemering.

Vanuit Valencia: fietstocht naar Albufera

8. Vanuit Valencia: fietstocht naar Albufera

Op ruim 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt de natuurlijke lagune Albufera. Het is een absolute must voor natuurliefhebbers! De excursie begint bij de Serranos torens. Hier ontmoet je je gids die je naar het Albufera Nationaal Park zal leiden, dat is omringt door moerasgebied en thuis is van ongeveer 250 verschillende soorten vogels. Verlaat het oude stadscentrum van Valencia en ga naar de tuinen van Turia, waar vroeger de rivier richting de Stad van Kunst en Wetenschap stroomde. Je maakt een fietstocht door het park, steekt de brug over en blijft fietsen tot je aankomt in het stadje El Palmar. Hier maak je een ontspannen boottocht om de lagune te ontdekken. Sluit de tocht af met paella, een specialiteit uit Valencia.

Valencia: Stad van Kunsten en Wetenschappen Privé begeleide fietstocht

9. Valencia: Stad van Kunsten en Wetenschappen Privé begeleide fietstocht

Allereerst beginnen we onze fietstocht vanaf de Serranos-poorten - oude gotische poorten die vroeger deel uitmaakten van de stadsmuur om Valencia te beschermen tegen de indringers, waar je gids je de geschiedenis van dit geweldige monument van Valencia zal uitleggen . Daarna wandel je naar "de longen" van de stad - het Turia-park. Het is gelegen in wat vroeger de beroemde rivier de Turia was, die door de hele stad liep. Tegenwoordig is het Turia-park een van de grootste stadsparken in Spanje vanwege de vele groene ruimtes die de hele rijkdom van de mediterrane flora vertegenwoordigen. Met meer dan negen kilometer met speelplekken, sportvelden en romantische hoekjes waar je kunt ontspannen en je kunt verstoppen voor de hitte. Het is een ideale route om het op de fiets te doen. Voordat we ons hoofddoel bereiken - de Stad van Kunsten en Wetenschappen Valencia, zullen we stoppen bij het beroemde Muziekpaleis van Valencia. Dit paleis is een van de meest emblematische constructies van de Turia Parkcapital en een van de belangrijkste muzikale centra in Europa. Als je van klassieke muziek houdt, raden we je aan om vooraf een concertkaartje te reserveren. De volgende stop in je avontuur is bij het Gulliver Park, een gigantische en indrukwekkende speeltuin voor kinderen en ook voor volwassenen die graag naar beneden glijden op Gulliver de reus en doen alsof ze deel uitmaken van de Lilliputters, zodat ze de karakters van Swift's verhaal! Eindelijk bereikt u uw bestemming, een van de "must see" dingen in Valencia. Via de Turia-tuin kom je bij het glorieuze futuristische architectuurproject van Santiago Calatrava. Het is een charmant complex gewijd aan wetenschappelijke en culturele prestaties, bestaande uit zes gebouwen. Elk is echt uniek en daarom werd het hele complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen een symbool van de stad. We hebben hier L'Oceanogràfic - het grootste aquarium van Europa en een unieke ruimte in de stad van kunst en wetenschappen Valencia. Het volgende object is het Hemisfèric-theater waar verbluffende digitale projecties plaatsvinden. Het Príncipe Felipe Wetenschapsmuseum is als de stad van de wetenschap in Valencia. Er zijn tal van interactieve tentoonstellingen waarin de bezoekers experimenten kunnen uitvoeren en actief kunnen deelnemen, vragen kunnen stellen en veel kunnen leren over wetenschap.. Het Paleis van de Kunsten Reina Sofia, het helmvormige gebouw, is gewijd aan de belangrijkste operavoorstellingen in de stad. We kunnen er ook het grote botanische tuinlandschapspaviljoen "Umbracle" zien; en tot slot hebben we theÁgora (waar tenniswedstrijden en verschillende concerten worden georganiseerd). Dit complex is niet alleen zeer indrukwekkend vanwege de enorme afmetingen, maar ook vanwege de welsprekende vormen en kanalen van kristalhelder water die het omringen. Pelican Bike is graag uw gids in dit avontuur in Valencia, vraag ons meer over deze tour. Als je langer op één plek wilt blijven, vertel het dan aan je gids en we kunnen de tour aanpassen aan je behoeften.

Andalusië en Barcelona 7-daagse pakketreis vanuit Madrid

10. Andalusië en Barcelona 7-daagse pakketreis vanuit Madrid

Ervaar de diverse culturen van Spanje tijdens een 7-daagse tour door verschillende gebieden en leer over de invloed van de Moren in Sevilla, Granada en Cordoba. Ontdek de levendige kustplaatsen Valencia en Barcelona, onderweg door de bergen en langs de prachtige Middellandse Zeekust. Dag 1: Madrid - Cordoba - Sevilla Vertrek vanuit Madrid en rijd met een comfortabele bus met airconditioning door het prachtige landschap van La Mancha naar Cordoba. Breng wat tijd door met het verkennen van de beroemde moskee van de stad en de Joodse wijk, voordat u verder gaat voor het diner en een overnachting in het viersterrenhotel Hesperia Sevilla in de mooie Andalusische stad Sevilla. Dag 2: Sevilla Deze ochtend leidt een lokale gids je op een rondleiding door de meest levendige stad van Andalusië om de geluiden en bezienswaardigheden van het stralende park van Maria Luisa, de mozaïekmuren van de Plaza de Espana en 's werelds grootste gotische kathedraal in de kathedraal van Sevilla te ervaren. Geniet van een typische Santa Cruz-barrio en geniet vervolgens van de vrije middag. Dag 3: Sevilla - Granada Na het ontbijt vertrek je naar Granada en bezoek je bij aankomst het ongelooflijke Alhambra. Dwaal tussen de prachtige Nazari-paleizen en monumenten van de Generalife en ontdek de beste uitdrukking van islamitische kunst in Spanje. Het voormalige paleis en de harem van de Moorse heersers bevat delen die dateren uit de 9e eeuw. Een optioneel bezoek aan de grotten van Sacromonte is beschikbaar, evenals de kans om een typische flamencoshow bij te wonen. Check in bij het 4-sterren Meliá Granada Hotel voor uw overnachting. Dag 4: Granada - Valencia Vertrek na het ontbijt uit Granada en reis door de noordelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Bewonder het uitzicht op de prachtige steden Guadix, Baza en Puerto Lumbreras op weg naar de mediterrane badplaats Valencia. Bij aankomst checkt u in bij het 4-sterrenhotel Silken Puerta Valencia of het Tryp Oceanic Hotel. Dag 5: Valencia - Barcelona Verken een van de levendigste steden van Spanje, met vrije tijd om de mix van oud en nieuw van Valencia te ontdekken. Ga naar de futuristische Stad van Kunsten en Wetenschappen om de dramatische gebouwen van Santiago Calatrava te zien, of wandel door de historische straten van de oude stad. Vertrek halverwege de ochtend naar Barcelona en rijd langs de kust van de Balearen. Check bij aankomst in bij het 4-sterren NH Constanza Hotel. Dag 6: Barcelona Na het ontbijt kunt u 's ochtends genieten van een sightseeingtour door de historische wijken van Barcelona. Ga naar Montjuic Park om het Olympisch stadion te bezoeken en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad beneden. Bewonder het monument voor Christoffel Columbus in de oude haven en slenter door de smalle straatjes van de Gotische wijk. De middag is vrij ter vrije besteding. Bezoek enkele van de Gaudi-gebouwen van L'Eixample, zoals de onvoltooide Sagrada Familia, of de sierlijke appartementen van Passeig de Gracia. Een optionele nachttour neemt je mee langs enkele van de brede lanen van de stad om fonteinen en monumenten te zien die 's avonds verlicht zijn. Dag 7: Barcelona - Zaragoza - Madrid Verlaat Barcelona en rijd door het gevarieerde landschap van Aragon op weg naar Zaragoza. Geniet van wat vrije tijd om bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het Aljaferia-paleis in je eigen tempo te verkennen en ontdek een buitengewone mix van islamitische, romaanse en gotische architectuur. Ga verder naar Madrid voor het einde van je tourdiensten.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Wil je alle activiteiten in Museu de les Ciències Príncipe Felipe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.928 beoordelingen

De tour was boven verwachting! We waren in een kleine groep, kregen een perfecte rondleiding van de geweldige tourguide Dani! Hij vertelde vol passie vanuit zijn eigen beleving met veel humor. Na de tour mochten we op een van de hoogste gebouwen van Valencia genieten van overheerlijke tapas met verschillende wijnen. Het uitzicht was adembenemend. Echt een aanrader! Prijs kwaliteit verhouding was perfect. Ik raad iedereen aan deze tour te doen, en vraag dan naar Dani, hij bezorgt je de avond van je leven!

Very informative walk around Ciutat de les Arts i les Ciences, wonderful diner at a beautiful spot!

Een heel mooie attractie,je kan er gemakkelijk enkele uren slijten

Prachtig park om te bezoeken tijdens je trip naar Valencia!

Dit is echt een hele goede manier om de stad te verkennen.