Museum en Crypte van de Kapucijnen


Wat anderen zeggen over Museum en Crypte van de Kapucijnen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.600 beoordelingen

de catacombes waren erg speciaal aangezien je hier alleen met gid mag komen. de verhalen over de saint clements basiliek waren fantastisch en het idee dat je op straatniveau zit 1500 jaar geleden en dat dat nu 20 meter onder de grond ligt. erg indrukwekkend om te zien! en ook al heb je al wat foto's gezien van de kapucijner crypte. als je er in levende lijve bij staat geeft dat zo impect. en met de verhalen die erbij vertelt worden wordt het alleen maar interresanter. de busrit was ook erg informatief door 1 van onze gidsen Rebecca. veel verhalen en informatie, ook over de monumenten waar we langs reden. let op!: als je de tour gaat doen, bedek je schouders en knieën en je kan helaas geen foto's nemen uit respect

De botten waren erg indrukwekkend. Had eigenlijk echte catacombes verwacht. Maar het waren 5 ruimtes waar de botten uitgestald waren. ook was de ruimte te klein voor de grote van de groep. Wij stonden vooraan. Maar kan me niet voorstellen dat de achterste alles verstaan hebben. Ook sprak diegene die ons rondleiden niet helemaal goed Engels. het was wel te begrijpen, maar ze moest af en toe naar woorden zoeken. Het concert was niet waar wij voor kwamen, maar was wel mooi. (duurde ongeveer 20 min) voor ons was het toen ook wel mooi geweest.

Hele bijzondere ervaring om tijdens de hete dagen in Rome de warmte te ontvluchten en daar te komen waar mensen zonder gids zullen verdwalen. Wij hadden een hele fijne gids Camila, die zelf kunstgeschiedenis studeert en daardoor alles kan vertellen over de details van de catacombes, de verhalen van de saints en de zienswijze van de Kapucijners. Absolute aanrader om een minder toeristisch stukje van Rome te bewonderen.

Enige minpunt was de relatief grote groep (ca 20 personen). Er waren in de catacomben en in het museum een aantal kleine kamers. De volledige groep past niet in alle ruimten, waardoor het vaak op elkaar geperst werd en de achterste personen niets tot weinig konden zien. Het museum en de catacomben zijn echter zeer indrukwekkend, daarbij wisten de tourgidsen zeker waar ze het over hadden!

superleerrijke ervaring, prachtige bezienswaardigheden. je passeert ook tal van andere monumenten van het historische Rome tijdens de tour. meer dan genoeg tijd, heel sterke informatie en heeft leuke weetjes over de monumenten alsook Rome zelf. Ricardo is een topgids! heb ervan genoten.