Kies data

Museum für Naturkunde

Museum für Naturkunde: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsticket voor het Museum für Naturkunde

1. Berlijn: toegangsticket voor het Museum für Naturkunde

Kom en doe mee aan een ontdekkingsreis die begint in de voetsporen van Alexander von Humboldt en Charles Darwin die je meeneemt naar de moderne ontdekkingsreizigers van het leven op aarde. Elke dag zoeken de ongeveer 200 wetenschappers die werkzaam zijn bij het Museum für Naturkunde naar antwoorden op de grote problemen en uitdagingen voor de toekomst, op basis van hun wetenschappelijke collecties, die meer dan 30 miljoen items bevatten. Hun inzichten bepalen de diverse vaste en speciale tentoonstellingen en vele speciale evenementen. Enkele van de bekendste tentoonstellingsstukken zijn te vinden in de Dinosauruszaal, die het leven laten zien zoals het zou kunnen zijn in het Boven-Jura, 150 miljoen jaar geleden. Giraffatitan brancai, het hoogste opgezette dinosaurusskelet ter wereld, verwelkomt alle bezoekers op indrukwekkende wijze in het midden van de tentoonstellingshal. De kostbare Archaeopteryx lithographica, de Mona Lisa van de natuurlijke historie, wordt elegant tentoongesteld in een veiligheidsvitrine achterin de zaal.  Alle fossiele objecten - en met name de dinosaurussen - leveren nog steeds nieuwe  geheimen op aan wetenschappers en onderzoekers  van over de hele wereld. Het museum biedt veel meer dan uitgestorven fossielen - in de oostvleugel kunnen bezoekers een echte wetenschappelijke onderzoekscollectie zien die vele  onderscheidingen heeft ontvangen. Deze verzameling bevat ongeveer een miljoen  dieren die zijn opgeslagen in 80 ton alcohol. De biodiversiteitsmuur fascineert bezoekers en toont 3.000 soorten in één oogopslag. Deze tot nadenken stemmende installatie opent een discussie over biodiversiteit  en het verlies ervan - een thema dat de kern blijft  van de onderzoeksinspanningen van het museum. Met wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een divers onderwijsprogramma inclusief rondleidingen, lezingen en workshops is het Museum für Naturkunde altijd een bezoek waard.

Berlijn: Spy Mission in Mitte & Moabit City Game

2. Berlijn: Spy Mission in Mitte & Moabit City Game

Het stadsspel begint in Moabit Historical Prison Park. Het duurt 2,5 tot 3 uur om te voltooien en je kunt ook in je eigen tempo verkennen: pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij het Monument Berlijnse Muur. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en exacte aanwijzingen op je telefoon leiden je naar de volgende locatie. Spelen op! Na je boeking ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden en spelen van de game op je telefoon. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. We raden aan dat elke gebruiker een ticket koopt voor een optimale ervaring, hoewel meerdere mensen een telefoon kunnen delen. Onderweg kom je langs de volgende locaties: • Moabit Historisch Gevangenispark • Hamburger Bahnhof • Zandkruikbrug • Ministerie van Economie en Technologie • Invalidenpark • Natuurhistorisch Museum van Berlijn • Lauchhammer-waterpompen • Slachtoffermuur van herinnering • Begraafplaats Friedhof • Kapel van Verzoening • Grenshuis BernauerStraße • Muurschildering - Monument Berlijnse Muur

  • Toegangstickets
  • Andere belevingen
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Museum für Naturkunde

Wil je alle activiteiten in Museum für Naturkunde ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum für Naturkunde

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 929 beoordelingen

Es war ein sehr angenehmer Museumsbesuch, mit vielen Informationen. Sehr anschaulich und auf alle Fälle lohnenswert. Da das Museum, obwohl Samstag, nicht überfüllt oorlog, hatte man Zeit und Muse die Ausstellung zu geniessen. Die kleinen Hinweisschilder zur Raumführung waren zunächst etwas verwirrend, aber nach dem dritten Schild, wußten wir, in welchen Raum der nächste Pfeil verweist. :-)

Museum top maar dat de kaartjes alleen verkocht kunnen worden op het centraal station of met een website die niet 100% werkt en dat deze niet op de website staat werkt helemaal niet. Ik ga geen 20 minuten lopen naar het centraal station met 2 kleine kinderen om kaartjes te kopen! En ouderen, jongeren hebben misschien geen mobiele telefoon of PayPal-betaalsysteem (visumkaart)

Het dinosaurusgedeelte verdient aandacht. Er zijn maar weinig echt leuke interactieve apparaten om je klaar te stomen in het dino-tijdperk. T-rex is ook opgesteld in een doom light dat opvalt met de grootte van de dinosaurus. Over het algemeen hou ik van het museum

een ouderwets museum met vele verzamelingen uit he verleden; is een verademing in deze tijd

Heel bijzonder om te zien wat voor dieren er eerder leefde en vandaag de dag nog!