Museum of Modern Art (MoMA)

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tips en advies voor je bezoek aan het MoMA

MoMA is een van de indrukwekkendste musea van New York, de architectuur en het design van het museum zelf is net zo treffend als de collectie kunstwerken binnen. Hier wat tips en advies om het meeste van je bezoek te maken.

 • Wanneer gaan?

  1. Wanneer gaan?

  MoMA is dagelijks open van 10:30 tot 17:30, behalve op Kerstdag en Thanksgiving. Op UNIQLO Free Fridays, die meestal druk zijn, is MoMA tot 20:00 open.

 • Plattegronden en tours

  2. Plattegronden en tours

  Er zijn 6 etages in het museum, dus het is een goed idee om online een plattegrond te bekijken voordat je gaat. Je kunt tours volgen en er zijn dagelijks lezingen tussen 11:30 en 13:30.

 • Van boven naar beneden

  3. Van boven naar beneden

  De schilder- en beeldhouwkunst is op de 4de en 5de verdieping - een goed punt om van start te gaan als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

 • Audiotours

  4. Audiotours

  Audiotours zijn bij de ticketprijs inbegrepen en bieden een groter inzicht in de tentoonstellingen. Let wel: om een tour te nemen, moet je een ID achterlaten!

 • Eten en drinken

  5. Eten en drinken

  Er zijn meedere bars en restaurants in het MoMA, dus naast prachtige kunst kun je ook nog van heerlijke cuisines genieten.

Plan je bezoek

 • De rijen vermijden

  MoMA toont iconisch werk van kunstenaars als Henri Matisse en is als gebouw al even belangrijk - geen wonder dat toeristen er in kuddes op af komen. Goede kans dat je in een wachtrij moet staan om binnen te komen, maar geen zorgen: zelfs op UNIQLO Free Fridays (van 16:00 tot 20:00) beweegt de rij zich meestal in rap tempo. Als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je vooraf online een Skip-the-Line ticket kopen.

 • Je kunt je spullen achterlaten

  De garderobe is bij de prijs inbegrepen, en zonder gezeul is het toch fijner rondstruinen. Bedenk wel dat het fris kan zijn in de zalen, dus neem een trui mee!

 • MoMA Shop

  Museumshops zijn meestal niet bijster boeiend (of budget-vriendelijk), maar de MoMA shop is een ander verhaal - neem op weg naar buiten zeker een kijkje in deze bijzondere winkel.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van het MoMA zijn van 10:30 tot 17:30 uur, en op UNIQLO Fridays tot 20:00.
 • Toegangsprijzen
  Toegangskaartjes voor volwassenen kosten $25.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij de entreeprijs is een audiogids van uitzonderlijke kwaliteit inbegrepen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro E of M naar 53rd Street and Fifth Avenue, of neem de B, D, of F naar 47-50 Street Rockefeller Center.
 • Extra tips

  • Niet alle tentoonstellingen zijn het hele jaar geopend, dus plan je bezoek!

  • De rij is 's ochtends het langst, na 11:30 is de drukte minder.

  • Fotograferen voor persoonlijk gebruik is toegestaan, maar het gebruik van flitser, statieven en sticks is niet toegestaan.

Sitemap Museum of Modern Art (MoMA)

Wil je alle activiteiten in Museum of Modern Art (MoMA) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum of Modern Art (MoMA)

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.882 beoordelingen

Ik heb 2 attracties geboekt en gebruikt voor de hop-on-hop-off-bus en Top of the Rock. Ik vond het erg leuk dat de busreizen werden uitgevoerd door BIG BUS mE, de meest gerenommeerde aanbieder. Door het gebruik van deze twee attracties zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, heb ik aanzienlijk bespaard in vergelijking met de reguliere tickets.

Excelente opción para realizar actividades, el precio vale la pena ya que si lo compras individual es más caro. Yo lo compre por 3 días pero ejemplo el hop on and off solo lo incluía un día y para un día extra pague $20 Dlls. Pero me encantó que incluía todos los lugares que quería visitar.

Gewoon een aanrader. Heeft overal probleemloos gewerkt en scheelt veel geld in vergelijking met de stukprijs. De pas was gekocht voor vier dagen en dit keer was precies het juiste moment om veel bezienswaardigheden te bezoeken.

Ik had geen problemen met de pas. Het was show/reserve-and-go-ervaring, en het stelde ons in staat om de meeste attracties te doen, inclusief andere die we hadden gepland. Ik heb er een goede reis mee gemaakt.

Boek nooit meer via deze app! Dat was niet mijn eerste boeking, maar het was zeker de laatste op deze app! alleen problemen,