Museum of Modern Art (MoMA)


Tips en advies voor je bezoek aan het MoMA

MoMA is een van de indrukwekkendste musea van New York, de architectuur en het design van het museum zelf is net zo treffend als de collectie kunstwerken binnen. Hier wat tips en advies om het meeste van je bezoek te maken.

 • Wanneer gaan?

  1. Wanneer gaan?

  MoMA is dagelijks open van 10:30 tot 17:30, behalve op Kerstdag en Thanksgiving. Op UNIQLO Free Fridays, die meestal druk zijn, is MoMA tot 20:00 open.

 • Plattegronden en tours

  2. Plattegronden en tours

  Er zijn 6 etages in het museum, dus het is een goed idee om online een plattegrond te bekijken voordat je gaat. Je kunt tours volgen en er zijn dagelijks lezingen tussen 11:30 en 13:30.

 • Van boven naar beneden

  3. Van boven naar beneden

  De schilder- en beeldhouwkunst is op de 4de en 5de verdieping - een goed punt om van start te gaan als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

 • Audiotours

  4. Audiotours

  Audiotours zijn bij de ticketprijs inbegrepen en bieden een groter inzicht in de tentoonstellingen. Let wel: om een tour te nemen, moet je een ID achterlaten!

 • Eten en drinken

  5. Eten en drinken

  Er zijn meedere bars en restaurants in het MoMA, dus naast prachtige kunst kun je ook nog van heerlijke cuisines genieten.

Plan je bezoek

 • De rijen vermijden

  MoMA toont iconisch werk van kunstenaars als Henri Matisse en is als gebouw al even belangrijk - geen wonder dat toeristen er in kuddes op af komen. Goede kans dat je in een wachtrij moet staan om binnen te komen, maar geen zorgen: zelfs op UNIQLO Free Fridays (van 16:00 tot 20:00) beweegt de rij zich meestal in rap tempo. Als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je vooraf online een Skip-the-Line ticket kopen.

 • Je kunt je spullen achterlaten

  De garderobe is bij de prijs inbegrepen, en zonder gezeul is het toch fijner rondstruinen. Bedenk wel dat het fris kan zijn in de zalen, dus neem een trui mee!

 • MoMA Shop

  Museumshops zijn meestal niet bijster boeiend (of budget-vriendelijk), maar de MoMA shop is een ander verhaal - neem op weg naar buiten zeker een kijkje in deze bijzondere winkel.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van het MoMA zijn van 10:30 tot 17:30 uur, en op UNIQLO Fridays tot 20:00.
 • Toegangsprijzen
  Toegangskaartjes voor volwassenen kosten $25.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij de entreeprijs is een audiogids van uitzonderlijke kwaliteit inbegrepen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro E of M naar 53rd Street and Fifth Avenue, of neem de B, D, of F naar 47-50 Street Rockefeller Center.
 • Extra tips

  • Niet alle tentoonstellingen zijn het hele jaar geopend, dus plan je bezoek!

  • De rij is 's ochtends het langst, na 11:30 is de drukte minder.

  • Fotograferen voor persoonlijk gebruik is toegestaan, maar het gebruik van flitser, statieven en sticks is niet toegestaan.

Wat anderen zeggen over Museum of Modern Art (MoMA)

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.715 beoordelingen

Zijn in Top of Rock geweest, s, ochtends kaartjes gehaald en konden meteen naar binnen. Bijna niet in de rij gestaan. 2e act hebben we de circus line best off NY tour gedaan, helemaal rond om het Manhattan eiland. Op de regen na was het een top tour. Moesten alleen $10,- pp bijbetalen op de al betaalde tickets.

Fantastische pas om bij super veel activiteiten toegang te verkrijgen. Nadeel vinden wij dat je bij veel musea/ activiteiten alsnog in de rij moet staan om met je New York Pass een toegangsbewijs te krijgen. Wat betreft kosten is de pas het dus zeker waard, wat betreft tijd besparing minder.

Uitgerekend wat de losse kaartjes zouden kosten, en wij hadden onze pas er na 6 acttracties binnen 2 dagen uit. En dan zijn de overige 2 dagen heerlijk genieten.... net als de eerste 2 dagen overigens. Een echte aanrader.

De pass is zeer praktisch in gebruik en voordelig. We moesten nergens lang aanschuiven en de gekozen attracties waren geweldig. 9/11 museum is zeker niet te missen tussen de aangeboden attracties en toegang was zeer vlot.

De pas is financieel leuk, maar het geeft je geen voorrang bij de attracties. Gewoon in de rij staan dus. En goed lezen en voorbereiden, sommige attracties moet je van te voren reserveren!