Belevingen in
Museum Rotterdam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Museum Rotterdam: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rotterdam: Rotterdam Welkomstkaart

1. Rotterdam: Rotterdam Welkomstkaart

Ervaar de topattracties, rondleidingen en eetgelegenheden van Rotterdam met 25%-50% korting met de Rotterdam Welcome Card. Profiteer van de flexibiliteit van kaarten voor 1, 2 of 3 dagen, geschikt voor dagtochten of een korte stedentrip. Zodra je je voucher hebt ingewisseld, ga je op avontuur in Rotterdam. Kies uit meerdere Rotterdamse rondvaarten, fietstochten, wandeltochten, museum- en attractietickets, evenals vele 'lokale favoriete' bars en eetgelegenheden. Bepaal waar je zin in hebt op de dag, zodat je niet eens van tevoren hoeft te plannen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

...
Rotterdam: tour langs architectuurhighlights, incl. Depot

2. Rotterdam: tour langs architectuurhighlights, incl. Depot

Volg een enthousiaste lokale gids op een wandeltour die de opvallende en experimentele architectuur in Rotterdam laat zien. Ontdek de slimme en gedurfde bouwstijlen van de stad, terwijl je meer te weten komt over de opvallende drang van Rotterdam naar constante innovatie. Start je tour op het dak van het Witte Huis (bij weekendtours) met een prachtig uitzicht over de Markthal, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en De Rotterdam. Daarna loop je dwars door de beroemde Markthal, ontworpen door MVRDV. Ontdek Rotterdams nieuwe stadspark, inclusief een openbaar podium voor muziek en dans op het onlangs gerenoveerde Grotekerkplein. Je komt langs café Dudok, van Dudok, en vervolgens kom je aan bij het Timmerhuis, een prachtig voorbeeld van wederopbouwarchitectuur waarbij het gerenommeerde, in Rotterdam gevestigde architectenbureau OMA heeft een gemeentelijk kantoorgebouw uit de jaren 1950 samengevoegd met een pixelvormige staalconstructie. Bezoek een dakterras (op werkdagen) met een fantastisch uitzicht over de Markthal, de Coolsingel, het stadhuis en het centrum van de stad. Vervolgens zie je historische en naoorlogse monumenten, zoals het postkantoor en De Bijenkorf. Passeer Forum op weg naar het Schouwburgplein en op het Kruiskadeplein zie je het Groothandelsgebouw, Centraal Station en de Delftse Poort, gevolgd door de opmerkelijke Calypso, Pauluskerk en de Unie. Bewonder het Huis Sonneveld en Het Nieuwe Instituut in het Museumpark. Ten laatste zie je het opvallende Depot Boijmans van Beuningen, een verbluffend staaltje architectuur dat de thuisbasis is van 's werelds eerste openbare kunstdepot. Je deskundige gids vertelt je alles over het concept en de bouw van de reflecterende panelen die de dubbel golvende gevel creëren, en komt meer te weten over de luchtvaarttechnieken die moesten worden toegepast om de grote toegangsdeuren te bedienen.

...

Sitemap Museum Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Museum Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 3 beoordelingen

We maken deel uit van een architectuurpraktijk uit Dublin en ons bezoek was bedoeld om de meest recente ontwikkelingen in Rotterdam op te nemen. Ik woonde daar tussen 1979 en 1982 en de ontwikkelingen in korte tijd waren enorm. Van de herontwikkeling van het treinstation als iconisch gebouw in korte tijd tot het Markthalgebouw en het nieuwe hoge kantoorgebouw De Rotterdam zorgde voor een interessante architectuur met de toegevoegde historische voetnoten. Anet was een geweldige gastheer en interessant met haar opmerkingen en observaties met haar toegevoegde boekmateriaal om haar punten met betrekking tot geschiedenis en plaats te illustreren. De tour zelf kan slechts een klein deel van het architectonische verleden van Rotterdam beslaan, maar er staan veel spannende gebouwen in de pijplijn voor een vooruitstrevende stad. De rit met de watertaxi was nieuw voor ons en een interessante onderbreking van het architectonische jargon dat sommige toeristen misschien vreemd is.