Kies data

Museum van Civiele Techniek

Museum van Civiele Techniek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

1. Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

Kazimierz  is een historische wijk in  Krakau  en  Krakau's Oude Stad,  Polen. Van de 14e eeuw, toen het werd opgericht, tot de vroege 19e eeuw, was Kazimierz een onafhankelijke stad, een  koninklijke stad  van de Kroon van het Poolse Koninkrijk, gelegen ten zuiden van het Krakau's Oude Stad, gescheiden door een tak van de rivier de  Vistula . Eeuwenlang was Kazimierz een plek waar ethnische Poolse en Joodse culturen samenleefden en zich met elkaar mengden. Het noordoostelijk deel van de wijk was historisch Joods. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen te verhuizen naar het getto va  Krakau,  net over de rivier in  Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz 1 van de grootste toeristische attracties van Krakau, en een belangrijk centrum van het culturele leven van de stad. Samen duik je in de unieke sfeer van het meest bohémien deel van Krakau, met haar talloze cafés, fantastische eten en bruisende nachtleven. Je rijdt met een Segway over de boulevards van de Vistula, rechtstreeks het hart van Kazimierz in.

Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

2. Krakau: Schindlerfabriek, getto en Joodse erfgoedtour

Kom meer te weten over de duistere geschiedenis van Polen tijdens deze rondleiding. Begin je tour met ophalen door je instructeur, die je het sightseeingplan voor de dag zal uitleggen voordat je aan je audiogeleide tour door Kazimierz en de wijk Podgórze begint.   Gedurende vele eeuwen was Kazimierz een plaats van co-existentie en vervlechting van etnische Poolse en Joodse culturen. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen overgeplaatst naar het getto van Krakau, net over de rivier in Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz een belangrijk centrum van het culturele leven in de stad. Ontdek Plac Bohaterów Getta, het Ghetto Heldenplein, 6 synagogen, Szeroka-straat en nog veel meer. De laatste halte tijdens je tour is een bezoek van 2 uur aan de fabriek van Oskar Schindler. Dit museum vertelt het verhaal van Oskar Schindler en het lot van de Joden in oorlogstijd in Krakau. Met behulp van uitgebreide archiefdocumenten, foto's, radio- en filmopnamen, historische artefacten en dynamische media-installaties, duik je nog dieper in de duistere kanten van de geschiedenis van Krakau.

  • Rondleidingen
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Museum van Civiele Techniek

Wil je alle activiteiten in Museum van Civiele Techniek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum van Civiele Techniek

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

Echt een geweldige tour

We hadden het geluk om een privétour te hebben. Na een korte briefing moeten we gaan rijden. We kregen een beetje inzicht in de oude stad en gingen toen naar de Joodse wijk. De gids sprak heel goed Duits en gaf ons alle tijd van de wereld zodat we kerken konden bekijken of een lokale snack konden halen. De tour duurde iets langer dan gepland en we hadden echt veel plezier. Ik kan het alleen maar aanraden!

Super leuk! Onze gids gaf veel informatie over de stad, de geschiedenis en had echt toegevoegde waarde. Echt een aanrader!

Geen ervaring.Gids is niet komen opdagen Heb meer dan 1 uur gewacht.

De gids was erg aardig en de uitleg van de tour was ook uitstekend!

Tour zeer interessant ook met dank aan de fijne gids