Kies data

Museum van Civiele Techniek

Museum van Civiele Techniek: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

1. Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

Kazimierz  is een historische wijk in  Krakau  en  Krakau's Oude Stad,  Polen. Van de 14e eeuw, toen het werd opgericht, tot de vroege 19e eeuw, was Kazimierz een onafhankelijke stad, een  koninklijke stad  van de Kroon van het Poolse Koninkrijk, gelegen ten zuiden van het Krakau's Oude Stad, gescheiden door een tak van de rivier de  Vistula . Eeuwenlang was Kazimierz een plek waar ethnische Poolse en Joodse culturen samenleefden en zich met elkaar mengden. Het noordoostelijk deel van de wijk was historisch Joods. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen te verhuizen naar het getto va  Krakau,  net over de rivier in  Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz 1 van de grootste toeristische attracties van Krakau, en een belangrijk centrum van het culturele leven van de stad. Samen duik je in de unieke sfeer van het meest bohémien deel van Krakau, met haar talloze cafés, fantastische eten en bruisende nachtleven. Je rijdt met een Segway over de boulevards van de Vistula, rechtstreeks het hart van Kazimierz in.

Krakau: ticket voor het museum voor techniek en technologie

2. Krakau: ticket voor het museum voor techniek en technologie

De tentoonstelling 'Trams at Wawrzyńca Street' wordt gepresenteerd in het historische, meer dan 100 jaar oude, eerste depot van de normaalspoortram van Krakau. Het is daarom de moeite waard om de presentatielocatie zelf te benadrukken, die een prachtige natuurlijke setting biedt voor deze tentoonstelling*. In het ruime, historische interieur van Hal F zijn vanaf 10 november de vintage trams uit de collecties van het Museum of Engineering and Technology en het Stadsvervoerbedrijf open voor het publiek. Vooral de gemotoriseerde tram van het type C - de eerste Poolse tram - is interessant onder hen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Museum van Civiele Techniek

Wil je alle activiteiten in Museum van Civiele Techniek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum van Civiele Techniek

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 127 beoordelingen

Echt een geweldige tour

We hadden het geluk om een privétour te hebben. Na een korte briefing moeten we gaan rijden. We kregen een beetje inzicht in de oude stad en gingen toen naar de Joodse wijk. De gids sprak heel goed Duits en gaf ons alle tijd van de wereld zodat we kerken konden bekijken of een lokale snack konden halen. De tour duurde iets langer dan gepland en we hadden echt veel plezier. Ik kan het alleen maar aanraden!

Onze gids nam onze groep vriendelijk mee op Independence Day. Hoewel het erg druk was in de oude stad, was de Joodse wijk rustiger en kregen we de Segways vrij snel onder de knie. Dit was een pressie voor de 50e van onze vriend en we hebben er allemaal van genoten! ! Arto was zeer goed geïnformeerd en geduldig. Zou deze Segway-tour aanbevelen en het is gemakkelijker dan het lijkt!!!!!

Super leuk! Onze gids gaf veel informatie over de stad, de geschiedenis en had echt toegevoegde waarde. Echt een aanrader!

Leuke tocht, maar niet heel bijzonder

Gids was aardig en wist veel maar vertelde voor onze tienerzonen af en toe wat te veel. Uitleg had iets korter gemogen.

Waanzinnige beleving

Onze gids Arto heeft ons meer dan goed voorzien van alle benodigde informatie!