Museum van het communisme

Museum van het communisme

Museum van het communisme: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

1. Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

Kom meer te weten over het dagelijks leven in Tsjecho-Slowakije tijdens het communistische tijdperk. Loop door op authentieke wijze nagebootste ruimtes, van klaslokalen tot slaapkamers, zie originele overblijfselen, en neem gedetailleerde inzichten in je op, in de naoorlogse geschiedenis van het land. Met je toegangskaartje krijg je toegang tot een tentoonstelling die bijna 1.500 meter beslaat, met 62 informatieborden, met de focus op het totalitaire regime dat aan de macht was in het land, van de Praagse Coup in 1948 tot de Fluwelen Revolutie in 1989. Kom meer te weten over onderwerpen die zijn verdeeld in thema's als politiek, sport, economie, onderwijs, de kunst van het socialistisch realisme, propaganda, de volksmilities, het leger, de politie, en de StB (geheime politie), censuur, rechtbanken, en andere instituties. Kom meer te weten over showprocessen en politieke werkkampen tijdens het Stalin-tijdperk.   Krijg een authentiek beeld van het tijdperk, betreed interactieve simulaties van een werkplaats, klaslokaal, kinderslaapkamer, en een ondervragingskamer. Terwijl je door de tentoonstelling loopt, krijg je een gedetailleerd overzicht, met behulp van korte video's, posters, en overblijfselen. Blader door een enorme collectie foto's uit het archief van het Tsjechisch Nieuwsbureau, het archief van de veiligheidsdiensten, het archief van de Vereniging van Gedwongen Militair Kamp-Arbeiders, en de persoonlijke verzamelingen van voorname Tsjechische fotografen.   Je kunt op elk moment tijdens je bezoek een pauze nemen en het museumcafé bezoeken. Fris jezelf op en bezoek dan de filmzaal, waar je op gezette tijden een korte documentaire kunt bekijken over het communistisch tijdperk.

Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

2. Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

Doe mee met deze unieke elektrische fietstocht en geniet van gratis toegang tot het Museum van het Communisme. Herbeleef de rijke en gecompliceerde moderne geschiedenis van Praag onder nazi-Duitsland en het Sovjet-communisme. Bezoek meer dan 30 fascinerende locaties, monumenten en andere belangrijke locaties. Krijg een diep inzicht in de cultuur en geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het monument voor de slachtoffers van het communisme, de John Lennon-muur, het Kafka-museum, het hoofdkwartier van de SS, de Joodse oude binnenstad en locaties voor bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de geboorteplaats van de historische Fluwelen Revolutie, een beweging die zou bijdragen aan de omverwerping van het communistische regime. Bezoek de filmlocatie van de epische oorlogsfilm Anthropoid uit 2016 in de Cyril and Methodius Church. De elektrische fietsen garanderen dat je alles dekt zonder je ooit in het zweet te werken, ongeacht je leeftijd.

Communistische wandeltocht door Praag

3. Communistische wandeltocht door Praag

Begin uw rondreis door het communistische Praag met een bezoek aan het Wenceslasplein, de plaats van de belangrijkste gebeurtenissen in de Tsjechische geschiedenis. Bekijk het Kotva 70s-winkelcentrum, de Revoluční-straat, de Embankment en hotels Intercontinental en President. Bekijk de Pařížská-straat en uitzicht op Metronom, de plaats van het beruchte grote Stalin-monument. Luister naar deskundig commentaar terwijl je Jan Palach's Square bekijkt, het originele dodenmasker van Palach aan de Faculteit der Letteren door Olbram Zoubek. Steek vervolgens de Manes-brug over, zie de Klárov en het gedenkteken van de dood van een jonge dame. Bekijk Kampa Island en de muur van Lennon, Monument voor slachtoffers van het communisme door Olbram Zoubek en steek de brug van Legions over. Loop vervolgens langs Narodni Street en het monument van Fluwelen Revolutie 1989. Je tour eindigt in het Museum van het Communisme, waar je een uiterst ontroerende film van 15 minuten zult zien en uit de eerste hand enkele waardevolle tentoonstellingen en artefacten zult zien. Het museum wordt gepresenteerd in 5 talen en de film is Engels ondertiteld. Van daaruit ontvangt u een kortingsbon van 15% die op elk moment geldig is in de unieke pub, club en restaurant "Propaganda" met meer dan 200 originele Tsjechische communistische voorwerpen uit de persoonlijke collectie van de oprichters. Ontspan met een beroemd Tsjechisch bier en stevige Tsjechische gerechten en laat de geschiedenis tot je doordringen terwijl je benen eindelijk ontspannen.

WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

4. WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

Tijdens deze tour met WO II- en communismethema ontdekt u de turbulente gebeurtenissen van de Duitse bezetting van Tsjechoslowakije, de Operatie Anthropoid, de opstand van 1945, de verzilting en de Fluwelen Revolutie. Maak kennis met de gebeurtenissen en persoonlijkheden van de bezetting en bevrijding van Praag. De 2 uur durende wandeling begint met een wandeling door Josefov, een van de best bewaarde Joodse getto's in Europa. Je ziet de Maisel-synagoge en de Spaanse synagoge en hoort over de verschrikkingen van het transport van Tsjechische Joden naar het concentratiekamp Theresienstadt en Hitlers gruwelijke plan om het ‘museum van het uitgestorven ras’ te creëren. Praag speelde een belangrijke rol bij het verslaan van het naziregime. Uw privégids geeft u de details van de Praagse opstand op het Oude Stadsplein. Je ziet de iconische astronomische klok op de gevel van het oude stadhuis, die zware schade opliep tijdens de bloedige veldslagen van 5-9 mei 1945. De betrokkenheid van het Rode Leger bij de liberalisering van de stad werd later gebruikt door de Tsjechoslowaakse Communistische Partij om de steun voor het communisme te vergroten. Vervolgens loop je naar het Petschek-paleis, de voormalige zetel van het Gestapo-hoofdkwartier. Op de hoek van het gebouw vind je een gedenkplaat gewijd aan het Tsjechische verzet en hoor je over hun inspanningen, ondervragingen en martelingen. De tour eindigt op het historische Wenceslasplein, dat door de nazi's werd gebruikt voor massademonstraties en waar de massademonstraties van de Fluwelen Revolutie van 1989 plaatsvonden. Kies de uitgebreide optie van 4 uur om het Museum van het Communisme te bezoeken om inzicht te krijgen in het leven in Tsjechoslowakije uit het communistische tijdperk. Het museum behandelt de gebeurtenissen uit de vier decennia van communistisch bewind in het land, waaronder de Koude Oorlog, de Praagse Lente, de Sovjet-invasie van 1968, de zelfmoord van student Jan Palach en de Fluwelen Revolutie. Je hoort de verhalen over het totalitaire regime, propaganda, censuur, politieke processen en executies. Dit is een must-see om een goed begrip te krijgen van de heroïsche inspanningen van Praag om onafhankelijkheid en democratie te verwerven.

Praag: Communisme Tour & Museumbezoek

5. Praag: Communisme Tour & Museumbezoek

Begin je wandeltour met een ontmoeting met je gids voor het Museum van Communisme in het centrum van de stad (exclusief tickets). Na een korte kennismaking ga je naar binnen om aan je informatieve communistische rondleiding te beginnen. Samen met je informatieve gids wandel je door het museum terwijl hij/zij je voorziet van fascinerende historische details over de communistische geschiedenis en ook van familieverhalen over het leven achter het IJzeren Gordijn. De tentoonstelling in het museum begint met de politieke ontwikkeling in de eerste helft van de 20e eeuw en behandelt verder alle belangrijke politieke gebeurtenissen zoals de communistische staatsgreep in 1948, de Praagse lente van 1968 en de fluwelen revolutie in 1989. Bewonder artefacten die ooit van dagelijks gebruik waren achter het IJzeren Gordijn. Je leert ook over aspecten van het leven zoals het onderwijssysteem, de banden met de Sovjet-Unie, reizen, geheime politie, de waarde van geld, enz. Na je rondleiding heb je ook tijd om nog een keer op eigen gelegenheid door het museum te lopen. Na je bezoek aan het Museum van het Communisme wandel je door het centrum van Praag waar alle belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden, voornamelijk het Wenceslasplein en de Nationale laan. De stadsrondleiding eindigt in het centrum.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Museum van het communisme: topattracties in de buurt

Museum van het communisme: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

Kom meer te weten over het dagelijks leven in Tsjecho-Slowakije tijdens het communistische tijdperk. Loop door op authentieke wijze nagebootste ruimtes, van klaslokalen tot slaapkamers, zie originele overblijfselen, en neem gedetailleerde inzichten in je op, in de naoorlogse geschiedenis van het land. Met je toegangskaartje krijg je toegang tot een tentoonstelling die bijna 1.500 meter beslaat, met 62 informatieborden, met de focus op het totalitaire regime dat aan de macht was in het land, van de Praagse Coup in 1948 tot de Fluwelen Revolutie in 1989. Kom meer te weten over onderwerpen die zijn verdeeld in thema's als politiek, sport, economie, onderwijs, de kunst van het socialistisch realisme, propaganda, de volksmilities, het leger, de politie, en de StB (geheime politie), censuur, rechtbanken, en andere instituties. Kom meer te weten over showprocessen en politieke werkkampen tijdens het Stalin-tijdperk.   Krijg een authentiek beeld van het tijdperk, betreed interactieve simulaties van een werkplaats, klaslokaal, kinderslaapkamer, en een ondervragingskamer. Terwijl je door de tentoonstelling loopt, krijg je een gedetailleerd overzicht, met behulp van korte video's, posters, en overblijfselen. Blader door een enorme collectie foto's uit het archief van het Tsjechisch Nieuwsbureau, het archief van de veiligheidsdiensten, het archief van de Vereniging van Gedwongen Militair Kamp-Arbeiders, en de persoonlijke verzamelingen van voorname Tsjechische fotografen.   Je kunt op elk moment tijdens je bezoek een pauze nemen en het museumcafé bezoeken. Fris jezelf op en bezoek dan de filmzaal, waar je op gezette tijden een korte documentaire kunt bekijken over het communistisch tijdperk.

Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

Doe mee met deze unieke elektrische fietstocht en geniet van gratis toegang tot het Museum van het Communisme. Herbeleef de rijke en gecompliceerde moderne geschiedenis van Praag onder nazi-Duitsland en het Sovjet-communisme. Bezoek meer dan 30 fascinerende locaties, monumenten en andere belangrijke locaties. Krijg een diep inzicht in de cultuur en geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het monument voor de slachtoffers van het communisme, de John Lennon-muur, het Kafka-museum, het hoofdkwartier van de SS, de Joodse oude binnenstad en locaties voor bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de geboorteplaats van de historische Fluwelen Revolutie, een beweging die zou bijdragen aan de omverwerping van het communistische regime. Bezoek de filmlocatie van de epische oorlogsfilm Anthropoid uit 2016 in de Cyril and Methodius Church. De elektrische fietsen garanderen dat je alles dekt zonder je ooit in het zweet te werken, ongeacht je leeftijd.

Communistische wandeltocht door Praag

Communistische wandeltocht door Praag

Begin uw rondreis door het communistische Praag met een bezoek aan het Wenceslasplein, de plaats van de belangrijkste gebeurtenissen in de Tsjechische geschiedenis. Bekijk het Kotva 70s-winkelcentrum, de Revoluční-straat, de Embankment en hotels Intercontinental en President. Bekijk de Pařížská-straat en uitzicht op Metronom, de plaats van het beruchte grote Stalin-monument. Luister naar deskundig commentaar terwijl je Jan Palach's Square bekijkt, het originele dodenmasker van Palach aan de Faculteit der Letteren door Olbram Zoubek. Steek vervolgens de Manes-brug over, zie de Klárov en het gedenkteken van de dood van een jonge dame. Bekijk Kampa Island en de muur van Lennon, Monument voor slachtoffers van het communisme door Olbram Zoubek en steek de brug van Legions over. Loop vervolgens langs Narodni Street en het monument van Fluwelen Revolutie 1989. Je tour eindigt in het Museum van het Communisme, waar je een uiterst ontroerende film van 15 minuten zult zien en uit de eerste hand enkele waardevolle tentoonstellingen en artefacten zult zien. Het museum wordt gepresenteerd in 5 talen en de film is Engels ondertiteld. Van daaruit ontvangt u een kortingsbon van 15% die op elk moment geldig is in de unieke pub, club en restaurant "Propaganda" met meer dan 200 originele Tsjechische communistische voorwerpen uit de persoonlijke collectie van de oprichters. Ontspan met een beroemd Tsjechisch bier en stevige Tsjechische gerechten en laat de geschiedenis tot je doordringen terwijl je benen eindelijk ontspannen.

WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

Tijdens deze tour met WO II- en communismethema ontdekt u de turbulente gebeurtenissen van de Duitse bezetting van Tsjechoslowakije, de Operatie Anthropoid, de opstand van 1945, de verzilting en de Fluwelen Revolutie. Maak kennis met de gebeurtenissen en persoonlijkheden van de bezetting en bevrijding van Praag. De 2 uur durende wandeling begint met een wandeling door Josefov, een van de best bewaarde Joodse getto's in Europa. Je ziet de Maisel-synagoge en de Spaanse synagoge en hoort over de verschrikkingen van het transport van Tsjechische Joden naar het concentratiekamp Theresienstadt en Hitlers gruwelijke plan om het ‘museum van het uitgestorven ras’ te creëren. Praag speelde een belangrijke rol bij het verslaan van het naziregime. Uw privégids geeft u de details van de Praagse opstand op het Oude Stadsplein. Je ziet de iconische astronomische klok op de gevel van het oude stadhuis, die zware schade opliep tijdens de bloedige veldslagen van 5-9 mei 1945. De betrokkenheid van het Rode Leger bij de liberalisering van de stad werd later gebruikt door de Tsjechoslowaakse Communistische Partij om de steun voor het communisme te vergroten. Vervolgens loop je naar het Petschek-paleis, de voormalige zetel van het Gestapo-hoofdkwartier. Op de hoek van het gebouw vind je een gedenkplaat gewijd aan het Tsjechische verzet en hoor je over hun inspanningen, ondervragingen en martelingen. De tour eindigt op het historische Wenceslasplein, dat door de nazi's werd gebruikt voor massademonstraties en waar de massademonstraties van de Fluwelen Revolutie van 1989 plaatsvonden. Kies de uitgebreide optie van 4 uur om het Museum van het Communisme te bezoeken om inzicht te krijgen in het leven in Tsjechoslowakije uit het communistische tijdperk. Het museum behandelt de gebeurtenissen uit de vier decennia van communistisch bewind in het land, waaronder de Koude Oorlog, de Praagse Lente, de Sovjet-invasie van 1968, de zelfmoord van student Jan Palach en de Fluwelen Revolutie. Je hoort de verhalen over het totalitaire regime, propaganda, censuur, politieke processen en executies. Dit is een must-see om een goed begrip te krijgen van de heroïsche inspanningen van Praag om onafhankelijkheid en democratie te verwerven.

Praag: Communisme Tour & Museumbezoek

Praag: Communisme Tour & Museumbezoek

Begin je wandeltour met een ontmoeting met je gids voor het Museum van Communisme in het centrum van de stad (exclusief tickets). Na een korte kennismaking ga je naar binnen om aan je informatieve communistische rondleiding te beginnen. Samen met je informatieve gids wandel je door het museum terwijl hij/zij je voorziet van fascinerende historische details over de communistische geschiedenis en ook van familieverhalen over het leven achter het IJzeren Gordijn. De tentoonstelling in het museum begint met de politieke ontwikkeling in de eerste helft van de 20e eeuw en behandelt verder alle belangrijke politieke gebeurtenissen zoals de communistische staatsgreep in 1948, de Praagse lente van 1968 en de fluwelen revolutie in 1989. Bewonder artefacten die ooit van dagelijks gebruik waren achter het IJzeren Gordijn. Je leert ook over aspecten van het leven zoals het onderwijssysteem, de banden met de Sovjet-Unie, reizen, geheime politie, de waarde van geld, enz. Na je rondleiding heb je ook tijd om nog een keer op eigen gelegenheid door het museum te lopen. Na je bezoek aan het Museum van het Communisme wandel je door het centrum van Praag waar alle belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden, voornamelijk het Wenceslasplein en de Nationale laan. De stadsrondleiding eindigt in het centrum.

De topbezienswaardigheden in Praag

Activiteiten in Museum van het communisme

Steden in Tsjechië

Andere activiteiten in Museum van het communisme

Wil je alle activiteiten in Museum van het communisme bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum van het communisme

Gemiddelde beoordeling

4.2
(76 beoordelingen)

Het museum is werkelijk prachtig en geeft de bezoeker meteen een uitstekende totaalimpact. Zeer gewaardeerd wordt het feit dat er naast de vertelling van het verhaal talloze tentoonstellingen zijn van voorwerpen uit het gewone leven van Tsjechoslowaakse burgers. Het enige minpunt is het gebrek aan Italiaans in bijna elke gids en elk boek dat te koop is.

Zeer interessant museum, dat controversiële periodes in de geschiedenis van het land doorloopt. Het kost tijd om de documenten op de verschillende stations te lezen, maar het is zeker de moeite waard.

Fascinerend museum dat perfect en interessant uitlegt wat het communisme in Tsjechië was. De tieners vonden het ook leuk, maar je moet wel in het Engels kunnen lezen.

super interessant, vooral veel textuele informatie, weinig dingen om echt te zien maar zeker goede prijs kwaliteit verhouding dus zeker waard om te checken.

schitterend museum, oog voor detail waarheidsgetrouw, ooggetuigenissen leerrijk geschiedenis zoals het hoort gebracht te worden