Datums kiezen

Museum van het communisme

Museum van het communisme: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

1. Praag: toegangskaartje voor het Museum van het communisme

Kom meer te weten over het dagelijks leven in Tsjecho-Slowakije tijdens het communistische tijdperk. Loop door op authentieke wijze nagebootste ruimtes, van klaslokalen tot slaapkamers, zie originele overblijfselen, en neem gedetailleerde inzichten in je op, in de naoorlogse geschiedenis van het land. Met je toegangskaartje krijg je toegang tot een tentoonstelling die bijna 1.500 meter beslaat, met 62 informatieborden, met de focus op het totalitaire regime dat aan de macht was in het land, van de Praagse Coup in 1948 tot de Fluwelen Revolutie in 1989. Kom meer te weten over onderwerpen die zijn verdeeld in thema's als politiek, sport, economie, onderwijs, de kunst van het socialistisch realisme, propaganda, de volksmilities, het leger, de politie, en de StB (geheime politie), censuur, rechtbanken, en andere instituties. Kom meer te weten over showprocessen en politieke werkkampen tijdens het Stalin-tijdperk.   Krijg een authentiek beeld van het tijdperk, betreed interactieve simulaties van een werkplaats, klaslokaal, kinderslaapkamer, en een ondervragingskamer. Terwijl je door de tentoonstelling loopt, krijg je een gedetailleerd overzicht, met behulp van korte video's, posters, en overblijfselen. Blader door een enorme collectie foto's uit het archief van het Tsjechisch Nieuwsbureau, het archief van de veiligheidsdiensten, het archief van de Vereniging van Gedwongen Militair Kamp-Arbeiders, en de persoonlijke verzamelingen van voorname Tsjechische fotografen.   Je kunt op elk moment tijdens je bezoek een pauze nemen en het museumcafé bezoeken. Fris jezelf op en bezoek dan de filmzaal, waar je op gezette tijden een korte documentaire kunt bekijken over het communistisch tijdperk.

Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

2. Praag: e-biketour van 3 uur over het communisme en de Tweede Wereldoorlog

Doe mee met deze unieke elektrische fietstocht en geniet van gratis toegang tot het Museum van het Communisme. Herbeleef de rijke en gecompliceerde moderne geschiedenis van Praag onder nazi-Duitsland en het Sovjet-communisme. Bezoek meer dan 30 fascinerende locaties, monumenten en andere belangrijke locaties. Krijg een diep inzicht in de cultuur en geschiedenis van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het monument voor de slachtoffers van het communisme, de John Lennon-muur, het Kafka-museum, het hoofdkwartier van de SS, de Joodse oude binnenstad en locaties voor bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de geboorteplaats van de historische Fluwelen Revolutie, een beweging die zou bijdragen aan de omverwerping van het communistische regime. Bezoek de filmlocatie van de epische oorlogsfilm Anthropoid uit 2016 in de Cyril and Methodius Church. De elektrische fietsen garanderen dat je alles dekt zonder je ooit in het zweet te werken, ongeacht je leeftijd.

Communistische wandeltocht door Praag

3. Communistische wandeltocht door Praag

Begin uw rondreis door het communistische Praag met een bezoek aan het Wenceslasplein, de plaats van de belangrijkste gebeurtenissen in de Tsjechische geschiedenis. Bekijk het Kotva 70s-winkelcentrum, de Revoluční-straat, de Embankment en hotels Intercontinental en President. Bekijk de Pařížská-straat en uitzicht op Metronom, de plaats van het beruchte grote Stalin-monument. Luister naar deskundig commentaar terwijl je Jan Palach's Square bekijkt, het originele dodenmasker van Palach aan de Faculteit der Letteren door Olbram Zoubek. Steek vervolgens de Manes-brug over, zie de Klárov en het gedenkteken van de dood van een jonge dame. Bekijk Kampa Island en de muur van Lennon, Monument voor slachtoffers van het communisme door Olbram Zoubek en steek de brug van Legions over. Loop vervolgens langs Narodni Street en het monument van Fluwelen Revolutie 1989. Je tour eindigt in het Museum van het Communisme, waar je een uiterst ontroerende film van 15 minuten zult zien en uit de eerste hand enkele waardevolle tentoonstellingen en artefacten zult zien. Het museum wordt gepresenteerd in 5 talen en de film is Engels ondertiteld. Van daaruit ontvangt u een kortingsbon van 15% die op elk moment geldig is in de unieke pub, club en restaurant "Propaganda" met meer dan 200 originele Tsjechische communistische voorwerpen uit de persoonlijke collectie van de oprichters. Ontspan met een beroemd Tsjechisch bier en stevige Tsjechische gerechten en laat de geschiedenis tot je doordringen terwijl je benen eindelijk ontspannen.

Praag: rondleiding communisme en museumbezoek

4. Praag: rondleiding communisme en museumbezoek

Begin uw wandeling door uw gids te ontmoeten voor het Museum van het Communisme in het stadscentrum. Na een korte meet & greet ga je naar binnen om je informatieve communistische rondleiding te beginnen. Samen met je informatieve gids wandel je door het museum terwijl hij/zij je voorziet van fascinerende historische details over de communistische geschiedenis en ook familieverhalen over het leven achter het IJzeren Gordijn. De tentoonstelling in het museum begint met de politieke ontwikkeling van de eerste helft van de 20e eeuw en behandelt verder alle grote politieke gebeurtenissen zoals de communistische staatsgreep in 1948, de Praagse lente van 1968 en de Fluwelen revolutie in 1989. Bewonder de artefacten die ooit van alledaags gebruik waren achter het IJzeren Gordijn. Ook leer je over aspecten van het leven zoals het onderwijssysteem, banden met de Sovjet-Unie, reizen, geheime politie, waarde van geld etc. Na je rondleiding heb je ook tijd om nog een keer op eigen houtje door het museum te lopen . Na een bezoek aan het Museum van het Communisme loop je door het centrum van Praag waar alle grote evenementen plaatsvonden, voornamelijk het Wenceslasplein en de Nationale laan. De tour eindigt in het stadscentrum.

Andere activiteiten in Museum van het communisme

Wil je alle activiteiten in Museum van het communisme bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museum van het communisme

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 76 beoordelingen

Het is heel interessant om te zien hoe Tsjechië deze periode beleefde. Het museum is echt gebaseerd op de Tsjechische geschiedenis. Wees voorzichtig als u geen Tsjechisch of Engels verstaat, want alles wordt alleen in deze 2 talen uitgelegd. Ik weet niet of het mogelijk is om informatie in het Frans te hebben, dit zal bij de receptie moeten worden bekeken.

Zeer interessante weergave die de geschiedenis van Tsjecho-Slowakije in kaart brengt en de rol die het communisme daarin speelde?