Museumplein

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Museumplein: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

1. Amsterdam: fietstour door het centrum in een kleine groep

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam tijdens een fietstour van 3 uur. Met een deskundige gids die naast je rijdt, kom je alles te weten over de cultuur van de stad, zie je belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspot evenals onbekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Fiets verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

...
Amsterdam: ticket voor het Rijksmuseum

2. Amsterdam: ticket voor het Rijksmuseum

Verwen jezelf met een dag in Het Rijksmuseum, parel van Amsterdam in het hart van de stad. De internationaal bejubelde collectie van het Rijks bevat werk van legendarische Hollandse meesters als Vermeer, Frans Hals en bovenal: Rembrandt met zijn Nachtwacht. In een prachtig verlichte hal kunnen bezoekers elk klein detail van dit meesterwerk bestuderen.  Maar er is veel meer te zien dan het werk van de Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw. De collectie bevat Delfts blauw, beeldhouwwerk, archeologische artefacten, kleding, Aziatische kunst, printen, overblijfselen uit de geschiedenis van de Nederlandse zeevaart en vele andere objecten die samen 800 jaar Nederlandse geschiedenis in een globale context representeren. Uiteraard staat de collectie niet stil - ook nieuwe items, zoals een door Mondriaan geïnspireerde jurk van Yves Saint Laurent uit 1965, zijn er te zien. Het grootste onderzoeks- en restauratieproject ooit voor 'De Nachtwacht' is begonnen. Dit gebeurt in het museum en je kunt er deel van uitmaken en het project steunen met een donatie.

...
Amsterdam: voorrangsticket Stedelijk Museum

3. Amsterdam: voorrangsticket Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is het belangrijkste museum voor moderne kunst en vormgeving in Nederland. Gevestigd op het Museumplein, waar het in 1895 zijn deuren opende, bevindt het Stedelijk zich naast het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Het Stedelijk Museum is na een grote renovatie uitgebreid met een futuristische nieuwe vleugel, die sinds de opening in 2012 erg populair is bij bezoekers. De toevoeging is een enorme hit onder bezoekers sinds de heropening van het museum in 2012. J e voorrangsticket voor het Stedelijk geeft je voorrangstoegang tot een collectie van 90.000 stukken. Bewonder buitengewone werken van wereldberoemde kunstenaars, inclusief een groot aantal stukken van de hand van grote 20e-eeuwse Nederlandse kunstenaars. Er zijn een aantal belangrijke stromingen uit de kunst- en designwereld vertegenwoordigd, waaronder Bauhaus, Amsterdamse School, de Stijl, CoBrA, abstract expressionisme, Pop Art, minimalisme, en conceptuele kunst. Er zijn werken te zien van onder andere Appel, Cézanne, Chagall, Dumas, Kandinsky, Kienholz, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Pollock, Rietveld, Sottsass, en Warhol.

...
Amsterdam: entreeticket House of Bols

4. Amsterdam: entreeticket House of Bols

In House of Bols kom je meer te weten over de geschiedenis van Lucas Bols, 's werelds oudste merk gedistilleerde sterke drank, dat sinds 1575 likeuren in Amsterdam maakt! Je zult ook Bols Jenever, de herontdekte cocktail van Nederland uit 1820, tegenkomen. Tijdens dit bezoek van 90 minuten aan de House of Bols maak je een spectaculaire reis van smaken, aroma's, beeld, geluid en film. De zelfgeleide tour omvat de Hall of Taste, met alle 38 likeuren van Bols, de Delftsblauwe Kamer, de World of Cocktails Club en de Bols Jenever Kamer. De zelf begeleide tour eindigt in de revolutionaire Spiegelbar, waar bartenders jouw favoriete Bols Jenever en likeur cocktail direct voor je ogen prepareren. Als je de kunst van het bartenden wilt leren, dan kan dat in de betoverende Flair Booth met speciaal ontworpen flessen van Bols. Cocktailliefhebbers kunnen ook eindeloos winkelen in de Bols Shop, of genieten van een tweede Bols-cocktail voor slechts 6 EUR. Als winnaar van de Dutch Design Award for Best Exhibition and Experience, bewijst House of Bols dat historie en erfgoed perfect samengaan met innovatie en hedendaags ontwerp. House of Bols is gevestigd aan het beroemde Museumplein in Amsterdam, tegenover het Van Gogh Museum en naast het Rijksmuseum.

...
Amsterdam: privéfietstour met een local

5. Amsterdam: privéfietstour met een local

De beste manier om Amsterdam te verkennen is zoals de locals dat doen: op de fiets. Je maakt in de fietsenwinkel kennis met je gids en krijgt een comfortabele stadsfiets toegewezen. Tijdens de tour stop je op een aantal interessante plaatsen, waar je persoonlijke gids je vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. Ontdek een aantal van de belangrijkste locaties en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets langs de grachten en over de Dam. Fiets door de verschillende buurten van Amsterdam, zoals de Jordaan, waar je langs het Rijksmuseum rijdt, de thuisbasis van een uitgebreide collectie Nederlandse kunst en geschiedenis. Ontdek andere bijzondere plekken zoals het Museumplein, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw.

...
Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

6. Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

Amsterdam is een wereldstad als het om fietsen gaat en er is geen betere manier om de stad te verkennen dan met deze fietstocht van 2 uur. Je kunt rekenen op jaren aan ervaring en expertise van het bedrijf dat als eerste georganiseerde fietstochten in Amsterdam aanbood, met vriendelijke gidsen die je tijdens een ontspannen tocht door de stad het authentieke Amsterdam laten zien. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Bezoek, al fietsend langs een doolhof van schilderachtige grachten, de oude westelijke haven en rijd verborgen binnenhoven in, met vele gelegenheden om foto's van de schilderachtige stad te maken. Krijg ook de gelegenheid om andere wijken van Amsterdam te bezoeken, zoals de Jordaan, fiets langs het huis van Rembrandt en ga dan door naar het Rijksmuseum, dat aan kunst en geschiedenis is gewijd, om verder nog de beruchte rosse buurt te verkennen, waar je de heimelijke cultuur van Amsterdam zelf kunt ervaren.

...
Rijksmuseum: tour

7. Rijksmuseum: tour

Maak kennis met je gids, die je je entreeticket geeft. Eenmaal binnen in het museum begin je aan je reis langs de hoogtepunten van de Nederlandse 17e eeuw (soms de Gouden Eeuw genoemd). Ontdek de kunst en objecten die de nieuwe Republiek der Nederlanden definieerden. Laat je verrassen door het illusionisme van de stillevens en laat je inspireren door de omvang van Rembrandts De Nachtwacht. Kom meer te weten over de meest bekende werken van het museum, zoals Rembrandts portretten, Ferdinand Bols zelfportret, Jan Steens gezinsbeelden en Vermeers Melkmeisje. Je ziet ook een verzameling 17e-eeuwse poppenhuizen. Je professionele gids legt onderweg de sociale en historische context uit die aanleiding gaf tot een van de grootste kunstmarkten voor de middenklasse die de wereld ooit had gezien. Na de rondleiding ben je van harte welkom om de rest van de werken te verkennen, maar je kunt ook even ontspannen in het café of de museumwinkel. Je ticket is de hele dag geldig.

...
Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

8. Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

Begin je tour door Amsterdam door net als de locals op een fiets te springen. Op deze eigenzinnige fietstour verken je de meest geliefde vorm van vervoer van de stad en luister je onderweg naar sprookjes en verhalen uit het verleden en heden. Je voelt je in een mum van tijd een echte Amsterdammer. Ontdek de geschiedenis van Amsterdam door te beginnen in het centrum. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets over bruggen, de idyllische grachten en verborgen binnenhofjes in. Je krijgt tal van mogelijkheden om even te stoppen en de pittoreske stad te fotograferen. Bij elke locaties vertelt je gids je meer over de geschiedenis van de plek en de Amsterdamse cultuur.

...
Amsterdam: privéfietstocht langs highlights van de stad

9. Amsterdam: privéfietstocht langs highlights van de stad

Zie Amsterdam als een local tijdens een privéfietstocht. Fiets over de mooie grachtengordel en over ophaalbruggen om daarna verborgen binnenplaatsen en geheime kerken te ontdekken. Ga dan naar het Vondelpark, het grootste en mooiste park van de stad. Na een lange rit door het lommerrijke park ga je naar het Museumplein om te belangrijkste musea van Amsterdam te ontdekken. Bekijk de belangrijkste highlights van de stad, zoals de Dam, het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Aangezien het een privétour is, kan de route altijd worden aangepast aan je interesses, zodat je de dingen ziet die je wilt zien en kunt genieten van een tour die bij je past.

...
Voetstappen van Van Gogh Tour en Van Gogh Museum

10. Voetstappen van Van Gogh Tour en Van Gogh Museum

Na 90-120 minuten rijden vanaf Amsterdam is uw eerste bestemming Nuenen. Nuenen: Van Gogh Village Duik in het leven en werk van Vincent van Gogh en bezoek een aantal locaties in Nuenen die de kunstenaar inspireerden, inclusief de gereformeerde kerk uit zijn schilderij. Deze excursie geeft je inzicht in Vincent's leven in Nuenen, waar hij leefde van december 1883 tot november 1885. Vincent was zeer productief in dit dorp en voltooide meer dan 500 schilderijen en tekeningen binnen een periode van slechts twee jaar. Een van deze was The Potato Eaters, nu een van de beroemdste werken van Vincent. Tijdens je verblijf in Nuenen kun je het Vincentre Museum bezoeken, enkele van de 23 'Van Gogh-locaties' per fiets of te voet verkennen en genieten van de beroemde Brabantse gastvrijheid in de vele winkels en cafés. Na het verkennen van Vincent's vaderland, keert u terug naar Amsterdam om 's werelds grootste verzameling werken van Vincent van Gogh te verkennen. Amsterdam: Van Gogh Museum Gerenommeerde meesterwerken, citaten uit letters en geluidsfragmenten verenigen zich om je brandende vragen over de kunstenaar te beantwoorden. Leer over zijn talrijke zelfportretten, de tijd die hij doorbracht in Zuid-Frankrijk, waar hij zonnebloemen schilderde en waarom hij Amandelbloesem schilderde.

...

Sitemap Museumplein

Wil je alle activiteiten in Museumplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museumplein

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.713 beoordelingen

Mooie fietstocht en erg leuke gids. Helaas is op de website van getyourgide niet duidelijk dat het een Engelstalige tour is. Gelukkig waren we met genoeg Nederlanders zodat de fietsverhuur een Nederlandstalige gids mee stuurde

Prachtig gebouw met een prachtige collectie. Een 'must see'. Hollandse en Vlaamse meesters. Je loopt zo de historie in.

Zeer kort maar vrij interactief museum, het barpersoneel aan het einde is erg aardig en vriendelijk!

Super mooie fietstocht met enthousiaste gids. Een echte aanrader!

Het werkt zeer eenvoudig en je staat hierdoor niet in de rij.