Museumsinsel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 hoogtepunten op het Museumsinsel

De architectuur alleen is al genoeg om een bezoek aan het Museumsinsel te brengen, en ook de beste tentoonstellingen in Berlijn vind je op het eiland in de wijk Mitte. Hier een aantal hoogtepunten.

 • De Isjtarpoort

  1. De Isjtarpoort

  In het Pergamon Museum vind je talrijke monumentale schatten uit de oudheid, waaronder de Isjtarpoort en de Marktpoort van Milete. Helaas wordt het Pergamon zelf tot 2019 gerenoveerd; sommige zalen zijn gesloten.

 • De schat van Hildesheim

  2. De schat van Hildesheim

  Pruissische soldaten ontdekten in Hildesheim een gigantische collectie Romeins zilver uit de eerste eeuw na Christus. Bekijk haar in in het Altes Museum.

 • De buste van Nefertiti

  3. De buste van Nefertiti

  In het Neues Museum vind je één van de meest herkenbare artefacten uit het oude Egypte, dat je ultiem inzicht verschaft in de koninklijke en artistieke cultuur van de klassieke beschaving.

 • De veertig martelaren van Sebaste

  4. De veertig martelaren van Sebaste

  In de Byzantijnse afdeling van het Bode Museum zie je dit huiveringwekkende ivoren reliëf van 40 doodgevroren soldaten onder Licinus I.

 • Eisenwalzwerk

  5. Eisenwalzwerk

  Eén van de vele Duitse meesterwerken in de Alte Nationalgalerie is Adolf Menzels overdonderende schilderij van een staalpers.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Alle musea zijn van 9:00 tot 18:00 geopend, en op donderdag tot 20:00. Op maandag zijn alleen het Pergamon en het Neues Museum geopend, de rest is gesloten. Als je niet kunt kiezen tussen de musea, is het een idee om een wandeltour te maken om meer over de gebouwen zelf te leren. En met de Berlin Museum Pass krijg je 3 dagen toegang tot de musea!

 • Hoe kom je er?

  Museumsinsel ligt op loopafstand van stations Friedrichstrasse (S + U Bahn) en Hackescher Markt (S Bahn). Er rijden ook bussen naar Friedrichstrasse (147), Staatsoper (TXL) en Lustgarten (100, 200), en trams naar Hackescher Markt (M4, M5, M6) en Am Kupfergraben (M1, 12).

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:00 tot 18:00, donderdag tot 20:00. Maandag gesloten, behalve Pergamon en Neues Museum.
 • Toegangsprijzen
  Prijzen van tickets verschillen per museum, of koop een combi-ticket / Berlin Museum Pass!
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Makkelijk bereikbaar vanaf stations Friedrichstrasse, Hackescher Markt, en verschillende tram- en bushaltes.
 • Extra tips

  • Het Pergamonaltar is wegens renoveringen tot 2019 gesloten!

Sitemap Museumsinsel

Wil je alle activiteiten in Museumsinsel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Museumsinsel

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.946 beoordelingen

Zeer interessante rondleiding waarin je veel te weten komt over de stad en de historie daarvan. Qua loopafstand viel het reuze mee en we hadden ook een pauze om wat te drinken tussendoor. Gids Greg vertelt op een enthousiaste manier en je kon met alle vragen bij hem terecht. Zeker een aanrader om te doen in Berlijn omdat je gewoon veel meer te weten komt daardoor en je kan ook om leuke tips vragen voor de rest van je verblijf

Vooral de overzichten van activiteiten, musea etcetera met relevante informatie daarbij is positief. Betaling, tickets en informatie over- en tijdens de voortgang is uit de kunst.

Gids Jess was de geschiedenisleraar die iedereen wil. Fascinerende verhalen en heel veel kennis, kritisch en gelaagd. Top wandeltocht!

Wandeling een aanrader om een eerste indruk van de belangrijkste historische feiten, gebouwen, monumenten te krijgen.

Een mooie tocht die goed te doen was, met nog een kleine pauze om iets te drinken en te eten.