Museumsinsel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 hoogtepunten op het Museumsinsel

De architectuur alleen is al genoeg om een bezoek aan het Museumsinsel te brengen, en ook de beste tentoonstellingen in Berlijn vind je op het eiland in de wijk Mitte. Hier een aantal hoogtepunten.

 • De Isjtarpoort

  1. De Isjtarpoort

  In het Pergamon Museum vind je talrijke monumentale schatten uit de oudheid, waaronder de Isjtarpoort en de Marktpoort van Milete. Helaas wordt het Pergamon zelf tot 2019 gerenoveerd; sommige zalen zijn gesloten.

 • De schat van Hildesheim

  2. De schat van Hildesheim

  Pruissische soldaten ontdekten in Hildesheim een gigantische collectie Romeins zilver uit de eerste eeuw na Christus. Bekijk haar in in het Altes Museum.

 • De buste van Nefertiti

  3. De buste van Nefertiti

  In het Neues Museum vind je één van de meest herkenbare artefacten uit het oude Egypte, dat je ultiem inzicht verschaft in de koninklijke en artistieke cultuur van de klassieke beschaving.

 • De veertig martelaren van Sebaste

  4. De veertig martelaren van Sebaste

  In de Byzantijnse afdeling van het Bode Museum zie je dit huiveringwekkende ivoren reliëf van 40 doodgevroren soldaten onder Licinus I.

 • Eisenwalzwerk

  5. Eisenwalzwerk

  Eén van de vele Duitse meesterwerken in de Alte Nationalgalerie is Adolf Menzels overdonderende schilderij van een staalpers.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Alle musea zijn van 9:00 tot 18:00 geopend, en op donderdag tot 20:00. Op maandag zijn alleen het Pergamon en het Neues Museum geopend, de rest is gesloten. Als je niet kunt kiezen tussen de musea, is het een idee om een wandeltour te maken om meer over de gebouwen zelf te leren. En met de Berlin Museum Pass krijg je 3 dagen toegang tot de musea!

 • Hoe kom je er?

  Museumsinsel ligt op loopafstand van stations Friedrichstrasse (S + U Bahn) en Hackescher Markt (S Bahn). Er rijden ook bussen naar Friedrichstrasse (147), Staatsoper (TXL) en Lustgarten (100, 200), en trams naar Hackescher Markt (M4, M5, M6) en Am Kupfergraben (M1, 12).

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:00 tot 18:00, donderdag tot 20:00. Maandag gesloten, behalve Pergamon en Neues Museum.
 • Toegangsprijzen
  Prijzen van tickets verschillen per museum, of koop een combi-ticket / Berlin Museum Pass!
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Makkelijk bereikbaar vanaf stations Friedrichstrasse, Hackescher Markt, en verschillende tram- en bushaltes.
 • Extra tips

  • Het Pergamonaltar is wegens renoveringen tot 2019 gesloten!

Wat anderen zeggen over Museumsinsel

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.855 beoordelingen

The Tour with the bus was good. The audio was also good but no dutch language. In the bus on Friday we had the dutch language. But on Saturday we understood that we were on the wrong bus on Friday. The guys who are standing with the red busses Saïd that we could use this bus but the next day they said that we could’t use the bus..... On Saturday we had to wait for almost 35 minutes to get the last bus at the dome square. Overall rating was good.

Zeer interessante rondleiding waarin je veel te weten komt over de stad en de historie daarvan. Qua loopafstand viel het reuze mee en we hadden ook een pauze om wat te drinken tussendoor. Gids Greg vertelt op een enthousiaste manier en je kon met alle vragen bij hem terecht. Zeker een aanrader om te doen in Berlijn omdat je gewoon veel meer te weten komt daardoor en je kan ook om leuke tips vragen voor de rest van je verblijf

Was leuk, allleen jammer dat zich s morgens nog mensen aansloten die niet gereserveerd hadden en waardoor de groep met 30pers was en dus te groot was. Dat was jammer. Gelukkig was de stadswandeling teressant en leuk. Je moest wel in de buurt van de gids blijven om alles goed te volgen. Dit kwam door dat de groep te groot was. Leuke gids en kon veel vertellen

Het was een prima bustour. Alleen jammer dat je niet halverwege de rode lijn kon overstappen op een andere "rode" bus, om de lus te verkleinen. De hele ronde duurt twee uur en als je met de hop on/off nog naar een andere bestemming wilde gaan kostte dat wel erg veel tijd. En het kan, als je naar de kaart kijkt best.

Vooral de overzichten van activiteiten, musea etcetera met relevante informatie daarbij is positief. Betaling, tickets en informatie over- en tijdens de voortgang is uit de kunst.