Kies data

Muzeum Archidiecezjalne w Krakowie

Muzeum Archidiecezjalne w Krakowie: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Aartsbisdom Museum in Krakau

1. Aartsbisdom Museum in Krakau

Het Aartsbisdom Museum in Krakau behoort tot het gezag van de grootstedelijke bisschop van Krakau - Stanisalaw Dziwisz. Het is gelegen aan de Kanonicza-straat, een van de oudste, mooiste en meest magische straten van de stad. Het Aartsbisdom Museum is trots om tientallen collecties van kunst en sacrale werken te huisvesten, waaronder schilderijen, handwerk en sculpturen. Het doel van het museum is om de permanente tentoonstelling te tonen en bezoekers vertrouwd te maken met de artistieke erfenis van het bisdom Krakau. De hele tentoonstelling is opgesteld in zalen ingericht met barok meubilair. De tentoonstelling omvat in totaal circa 600 kunstwerken, ondergebracht in 16 historische zalen.

Krakau: Wawel-kathedraal met een privégids

2. Krakau: Wawel-kathedraal met een privégids

Verken de koninklijke kathedraal op de Wawel-heuvel met een privégids in de door u gekozen taal. Ontdek de koninklijke crypten en leer de belangrijke geschiedenis van overleden koningen kennen. Volg je gids en bewonder de Sigismund Bell en duik in de culturele geschiedenis in het Diocesane Museum. Ontmoet je gids buiten de kathedraal, voor het John Paul II-monument om je kaartjes voor de koninklijke kathedraal te ontvangen. Geniet van een rondleiding en hoor de verhalen over de achtergrond van de kathedraal, inclusief een bezoek aan de koninklijke crypten, de meeste van de belangrijkste mensen van Polen werden begraven. Leer de geschiedenis kennen terwijl je de Sigismund-klok bewondert, voordat je het Kathedraalmuseum en het Bisschoppelijk Museum betreedt om het zelf te verkennen.

Koninklijke route Krakau: begeleide Segway-tour van 1 uur

3. Koninklijke route Krakau: begeleide Segway-tour van 1 uur

Door de eeuwen heen werd de koninklijke route van Krakau gevolgd door monarchen die terugkeerden na zegevierende veldslagen, bisschoppen die hun ambt aannamen, gezanten uit vreemde landen en de begrafenisstoeten van grote Polen. Nu kun je deze historische route volgen op je eigen begeleide Segway-tour. Tijdens deze epische tour van 1 uur over de historische Koninklijke Route, word je geleid door de gids langs de Floriańska-straat, steek je de Grote Markt over en rijd je vervolgens langs de straten Grodzka en Kanonicza. Langs deze route vind je de grootste schatten van de koninklijke hoofdstad. Je ziet de Barbican en St Florian's Gate, de Lakenhal, St Mary's, St Adalbert's en St Peter en St Paul's, herenhuizen, paleizen en musea (inclusief de Farmaceutische, Jan Matejko en aartsbisschoppelijke musea). Wanneer je Krakau bezoekt, laat deze begeleide Segway-tour je de Koninklijke Route verkennen en de stad en haar geschiedenis ervaren. Deze tour is niet alleen een leuke activiteit, maar het is ook een onvergetelijke ervaring voor iedereen!

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Muzeum Archidiecezjalne w Krakowie

Wil je alle activiteiten in Muzeum Archidiecezjalne w Krakowie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.