Kies data

Dingen om te doen Mỹ Tho

Mỹ Tho: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong Delta & Vinh Trang-pagode

1. Vanuit Ho Chi Minh-stad: Mekong Delta & Vinh Trang-pagode

Ontdek de groene schoonheid van de Mekongdelta tijdens een dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad. Reis in een minibus of bus met airconditioning en ga aan boord van een motorboot voor een tocht langs de eilanden op de rivier de Tien. Geniet van een lokale lunch in een boomgaard en vaar in een roeiboot onder de kokospalmen door op het Bao Dinh-kanaal. Je vertrekt met een minibus of bus vanaf je hotel in Ho Chi Minh-stad naar de Mekongdelta. Passeer de groene rijstvelden voordat je aankomt bij het prachtige landelijke My Tho. Bezoek onderweg de Vinh Trang-pagode, de grootste pagode van de Mekongdelta.  Vaar vervolgens met een gemotoriseerde boot over de rivier de Tien naar Qui (schildpaddeneiland). Bekijk de vissershaven, de botenbouw-werkplaatsen en de eilanden Long, Lan en Phung (draak, feniks en eenhoorn). Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Doe mee aan de dagelijkse activiteiten van de plaatselijke bevolking en geniet van de sfeer van dit prachtige natuurgebied.  Bezoek het bijenhuis, en maak een foto van de pythons. De lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal en je komt aan in de provincie Ben Tre - het land van de kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd 'Tuin - Vijver - Kooi', voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken bezoekt. Vervolgens vaar je met een roeiboot door de kleine gracht, volledig overdekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je weer terugkeert naar de bus.

Mekongdelta: dagtour My Tho & Ben Tre in kleine groep

2. Mekongdelta: dagtour My Tho & Ben Tre in kleine groep

Nadat je om 07:30 uur vanuit je hotel bent opgehaald, vertrek je uit Ho Chi Minh-stad en reis je naar de pagode Vinh Trang, één van de grootste in de Mekongdelta. Bewonder de sierlijke gevel en het grote Boeddhabeeld. Vervolgens ga je het water op en kun je vanaf de Tienrivier het leven in de Mekongdelta van dichtbij ervaren. Je vaart langs vier eilandjes - Feniks-, Eenhoorn-, Draken- en Schildpadeiland – en weelderige tropisch groen. Bewonder de typische paalwoningen van de vissersdorpjes terwijl je je per roeiboot een weg door de smalle kanalen baant. Dan is het tijd om te lunchen in een boomgaardtuin, waar je ook leert hoe je kokossnoepjes maakt. Je kunt een paar van de zoete lekkernijen proeven en als je wilt je favorieten kopen voor de weg naar huis. Geniet van vers fruit en honingthee terwijl de locals Vietnamese volksmuziek ten gehore brengen. De minibus rijdt je daarna weer terug naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 17:00 uur aankomt.

2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

3. 2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

Op de eerste dag wordt je om 08:30 uur opgehaald bij je centraal gelegen hotel in  Ho Chi Minh-stad. Je reist vervolgens met de bus naar de stad My Tho. Tijdens deze 1,5 uur durende busrit leer je over de culturen van de lokale bevolking en geniet je van het mooie landschap van groene rijstvelden. Bezoek de pagode Vinh Trang, de grootste pagode in de Mekong Delta. Ga verder naar My Tho en maak een boottocht over de Mekong rivier. Bekijk tijdens je cruise viskooien en drijvende huizen aan de rivier. De boot brengt je naar een kleine gracht, waar je aan de drukke stad kunt ontsnappen. De cruise door het met kokospalmen omzoomde kanaal brengt je naar een kokosnooteiland in Ben Tre. Stap uit, loop rond in het dorp en bezoek een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en honingwijn en luister naar traditionele Vietnamese muziek, uitgevoerd door de dorpsbewoners. Loop verder over de dorpsweg naar een kokossnoepwinkel om te leren hoe snoep gemaakt wordt en om wat handwerk gemaakt van kokospalmen te zien. Maak een wandeling door het dorp en ontdek veel soorten fruit, bloemen, bomen en lokale huizen. Neem de tijd en maak mooie foto's terwijl je geniet van het  natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar een lokaal restaurant en geniet van een Vietnamese lunch in de schaduw van de bomen. Na de lunch heb je vrije tijd om te wandelen of fietsen rond het dorp, daarna reis je met de veerboot en de bus naar Can Tho, het hart van de Mekong Delta. Je overnacht daar in het hotel. Geniet op de 2e dag van een ontbijt  om 06:30 uur en maak vervolgens een ontspannen boottocht om de schilderachtige zijrivieren van de beneden-Mekong rivier te verkennen. Ga daarna naar de Cai Răng drijvende markt, die de levendigste is van de hele regio. Geniet van het prachtige landschap en de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking langs de Mekong-grachten. Vervolgens dwaal je door het dorp, kijk je naar de fruittuinen en bezoek je een rijstmolen en een winkel waar rijstnoedels worden gemaakt. Ga dan terug naar de rivier voor de lunch voordat je  terugreist naar Ho Chi Minh, waar je rond 17:00 uur aankomt met onvergetelijke herinneringen.

Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

4. Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

Je vertrekt om 08:00 uur met minibus of bus vanaf je hotel in Ho Chi Minhstad naar de Mekong Delta. Geniet van een onvergetelijke, 2 uur durende rit naar de Mekong Delta, over de provinciale wegen in de zuidelijke regio van Vietnam. Passeer rijstvelden, ananasplantages, boomgaarden en kleine gehuchten.  Rond 10:00 uur kom je aan in Mỹ Tho, waar je een tocht maakt op een lokale motorboot, langs Dragon Island, Phoenix Island en Turtle Island. Stop bij het beroemde Unicorn Island, bezoek een natuurlijke bijenteeltboerderij en proef honingwijn, rijstwijn en banaanwijn. Maak vervolgens een wandeling door het dorp en vaar over het kokosnootkanaal om het dagelijks leven in de Mekong Delta te bekijken. Vervolg je tocht per motorboot naar de provincie Ben Tre, waar je een werkplaats voor handgemaakt kokosnootsuikergoed bezoekt. Vervolgens vaar je met een kleine motorboot over weelderige, groene kanalen en stop je bij een lokaal Vietnamees restaurant voor een aantal traditionele gerechten. Later geniet je van verschillende soorten tropische vruchten in de boomgaard en luister je naar traditionele muziek. Aan het einde van de tour neemt een lokale boot je weer mee terug naar Mỹ Tho. Van daaruit brengt een bus je weer terug naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 16:30-17:00 uur aankomt.

Vanuit Ho Chi Minh-stad: luxe groepstour Mekongdelta (1 dag)

5. Vanuit Ho Chi Minh-stad: luxe groepstour Mekongdelta (1 dag)

Je wordt allereerst tussen 07:30 en 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Dan reis je met een minibus of bus naar My Tho, een stad aan de Mekongdelta. Je kunt deelnemen aan een reeks activiteiten waardoor je Vietnam beter leert kennen. Je gaat mee met een paardenkar en kunt de kokosbomen bewonderen die het landschap domineren. Je roeit het kanaal af in een kleine boot en fietst over provincieweggetjes richting de rijstvelden, ananasplantages, moestuinen en kleine dorpjes. Je gaat met een motorboot de machtige Mekongrivier af en ziet het Drakeneiland, Fenikseiland en Schildpaddeneiland. Je pauzeert bij het beroemde Eenhoorneiland en bezoekt er een imkerij. Proef de natuurlijke honing, honingwijn, rijstwijn en bananenwijn. Wandel door het dorp en bezoek daarna een workshop waar je leert hoe je kokossnoepjes kunt maken. Je gaat weer de motorboot in en komt door weelderig groene kanalen. Je pauzeert bij een plaatselijk restaurant waar je kunt genieten van een Vietnamese lunch. Dan ga je naar een ander gedeelte van het eiland waar je onder het genot van traditionele Zuid-Vietnamese muziek van tropisch fruit kunt proeven. Als je de optie 'Luxe groepstour' kiest, word je na deze heerlijke snack teruggebracht naar My Tho om de Vinh Trang-pagode te bezoeken. Geniet van het gemak van de terugbrengservice naar je hotel zodra de bus is teruggekeerd in Ho Chi Minh-stad.

Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar de Mekongdelta per limousine

6. Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar de Mekongdelta per limousine

Ontdek de schoonheid van de Vinh Trang-pagode tijdens een dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad. Reis in een VIP Ford Transit limousine. Neem een boot naar Coconut Island, proef lokale producten wandel in een klein dorpje door de lokale boomgaarden, en geniet van een heerlijke Vietnamese lunch. Stap aan boord van de limousine voor de 90 minuten durende rit naar Mỹ Tho. Tijdens de rit kijk je uit over weelderig groene rijstvelden en taferelen uit het lokale dagelijks leven. De eerste bestemming van dit dagvullende programma is de Vĩnh Tràng-pagode, de grootste pagode van de Mekongdelta. Daarna ga je op weg naar Mỹ Tho, waar je aan boord van een boot gaat voor een boottocht over de rivier de Mekong. De boot neemt je mee naar een klein kanaal, waar je het hectische stadsleven even achter je kunt laten. Vaar onderweg naar Kokoseiland in Bến Tre onder de kokospalmen door die langs het kanaal groeien. Stap uit en geniet van een wandeling door het dorp, waarbij je pauzeert om een lokale familie te ontmoeten en tropisch fruit, honingthee en honingwijn te proeven. Geniet van het geluid van de traditionele Vietnamese muziek die de dorpsbewoners spelen. Bezoek de kokossnoepwinkel van het dorp, zie hoe het snoep wordt gemaakt en bekijk ook enkele ambachtelijke voorwerpen die van de kokospalm worden gemaakt. Wandel verder door de fruitboomgaarden en bewonder de bloemen, bomen en de rest van de natuurlijke omgeving. Ga naar een lokaal restaurant om te lunchen en geniet van speciale Vietnamese gerechten. Na de lunch heb je een halfuur de tijd om te ontspannen in de schaduw van de bomen, nog een wandeling door het dorp te maken of een stukje te fietsen. Daarna is het tijd om naar de veerboot terug te keren voor de terugtocht naar Ho Chi Minh-stad in het comfort van de Ford Transit vip-limousine. Na afloop van de rondleiding word je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Bovenste gedeelte van de Mekong: dagtrip

7. Bovenste gedeelte van de Mekong: dagtrip

Deze excursie van een hele dag begint met een 1,5 uur durende busrit van Ho Chi Minhstad naar My Tho. Je eerste bestemming is de Vinh Trang-pagode, een heilige plaats die ook een van de beste lokale bezienswaardigheden is. Ga verder naar de haven waar je aan boord gaat om de Delta regio te verkennen. Tijdens de rondvaart op de rivier de Tien zie je de eilanden Phoenix, Unicorn, Dragon en Tortoise, vissersdorpen, paalwoningen en fruitplantages langs de rivier. Pauzeer bij een van de eilandjes voor lunch in een boomgaardtuin. Daarna ga je verder met je sightseeingtour van de attracties van Ben Tre. Een sampan-rit neemt je mee langs de natuurlijke kanalen in de schaduw van waterkokosnootbomen. Je krijgt een echt gevoel van de charme en de rust van het gebied. Bezoek een kokosnoot toffees familiebedrijf, proef een aantal van hun producten en koop je favoriete snoepjes in de werkplaats. Geniet van vers fruit terwijl je een honingthee drinkt en naar Zuid-Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de lokale bevolking, luistert. Verzamel bij de bus en keer tussen 17:00 en 17:30 uur terug naar Ho Chi Minhstad.

Van Ho Chi Minh: Mekong Delta privédagtour

8. Van Ho Chi Minh: Mekong Delta privédagtour

Nadat je om 8:00 uur door je privéauto en gids bent opgehaald bij je hotel, rijd je 2 uur vanuit Saigon naar de haven. Maak een ontspannen cruise op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix. Bezoek een honingbijenboerderij en proef een heerlijke honingthee met citroen die bekend staat om zijn gezondheidseigenschappen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij een lokale pythonboerderij. Ga verder naar een kokossnoepworkshop om te zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt. Luister vervolgens naar wat Don Ca Tai Tu, een genre van traditionele volksmuziek. Ontspan tijdens een roeibootcruise terwijl u door een mangrovepalmkanaal vaart. Vervolg de reis met een koetsrit door het dorp om te ervaren hoe de lokale bevolking in de 19e eeuw reisde. Ga ten slotte naar de Vinh Trang-pagode in My Tho Town. Dit oude gebouw wordt beschouwd als de grootste en oudste pagode in Zuid-Vietnam en werd beïnvloed door Aziatische en westerse architectuur en cultuur. Beëindig de tour rond 17:00 uur, waar je wordt teruggebracht naar Saigon.

Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

9. Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

Eerst wordt je opgehaald bij je hotel en na ongeveer 1,5 uur bereik je de Cu Chi tunnels. Bij aankomst krijg je via een korte video een introductie  over hoe de Cu Chi tunnels zijn gemaakt en hoe het Vietnamese volk tijdens de oorlog de ontberingen heeft doorstaan. Word meegenomen om het resterende gebied en een deel van het tunnelnetwerk te ontdekken dat speciale woongebieden omvat - keukens en slaapkamers naast elkaar, en vechtruimtes - wapenfabrieken, opslag, commandocentra en veldziekenhuizen. Kom bovendien meer te weten over gevaarlijke vallen en verborgen valluiken in de doolhofachtige tunnels voor het beveiligingsdoel van de guerrilla's tijdens de oorlog. Interessant is dat je speciale thee en cassave proeft, die ooit het dagelijkse voedsel was van de voormalige Vietnamese guerrillastrijders. Lunch in een lokaal restaurant en bezoek vervolgens de stad My Tho. Neem een ontspannen boottocht langs de Tien-rivier. Breng daarna een bezoek aan een kokosnootsuikerfabriek, een familiebedrijf, en laat je vervolgens door kleine houten sampans (boten) naar de kleine grachten nemen om de aangename sfeer van de rivierregio op te snuiven. Geniet van seizoensfruit, neem een slokje honingthee en krijg een gevoel van Zuid-Vietnamese volksmuziek via muziek uitgevoerd door de lokale bewoners. Je keert terug naar Ho Chi Minhstad om ongeveer 19:00 uur.

2-daagse authentieke Mekong-delta met drijvende markttour

10. 2-daagse authentieke Mekong-delta met drijvende markttour

DAG 1: Ho Chi Minhstad – My Tho – Ben Tre – Can Tho 7.30 uur: de auto en gids halen je op bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Onderweg kun je stoppen om een foto te maken en te genieten van het mooie landschap van groene rijstvelden, de vredige Vam Co Dong-rivier. 9.30 uur: Bezoek de Vinh Trang-pagode - de grootste pagode in de Mekong Delta. Het weerspiegelt het beste de ziel van de Mekong River Delta met een unieke structurele stijl. Daarna maken we een ontspannen boottocht langs de rivier om te genieten van frisse lucht en te ontsnappen aan de drukke stad. Bekijk de typische paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oever van de rivier. Ga naar Tortoise islet voor een lunch in de boomgaardtuin met lokale verse specialiteiten. Vervolgens brengt de cruise door de schaduwen van de waterkokospalmen je naar Ben Tre. Bezoek het traditionele huis: geniet van seizoensfruit en honingthee met citroen terwijl je luistert naar de Zuid-Vietnamese volksmuziek (uitgevoerd door de lokale bevolking). Bezoek een familiebedrijf om te leren hoe je kokossnoepjes maakt. Maak een wandeling door de fruitplantages en dorpen om te genieten van de natuur, het landelijke leven te observeren en mooie foto's te maken. Aankomst in Can Tho. Overnachting in het hotel. Vrije tijd om Ninh Kieu Wharf, Can Tho Market te bezoeken of de heerlijke lokale gerechten te proeven. DAG 2: Can Tho – Cai Rang Drijvende Markt – Ho Chi Minh City 7.00 uur: na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel in Can Tho. Je maakt een boottocht naar de pittoreske zijrivieren van de Lower Mekong River en bezoekt de verbazingwekkende drijvende markt van Cai Rang. Je kunt de waterhandel ervaren, van de grote vrachtschepen tot de kleinere sampans. Probeer een aantal van de geweldige, unieke lokale gerechten en bekijk het leven op een boot van dichterbij. Na het verkennen van de drijvende markt, dwaal je door het dorp, zie je de boomgaardtuin en doe je je best om een apenbrug over te steken die is gebouwd door slechts één bamboeboom. Daarnaast heb je de kans om te ervaren hoe ze rijstvermicelli-noedels maken. Stop voor de lunch voor de terugreis naar Ho Chi Minh-stad. 17.00 uur: Aankomst in Ho Chi Minh-stad. Einde van de rondleiding. Zeg vaarwel en tot ziens.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevenissen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Mỹ Tho

Wil je alle activiteiten in Mỹ Tho ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mỹ Tho

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.455 beoordelingen

Leuke tour, alles is tot in de puntjes verzorgd. We hadden een hele leuke guide, mr. Eddy! Ook hadden we geluk met de groep, er waren ipv 12 deelnemers maar 4 deelnemers. Er werd ook rekening gehouden met de planning zodat je echt op tijd weer terug bent. De Candy shop is wel erg toeristisch, maarja dat weet je als je de Mekong delta 1 dag gaat bezoeken. Als je tijd hebt zouden wij de tweedaagse tour aanraden.

What a awesome day. We did the Mekong Delta tour today and had a wonderful time. Our guide (Lockie) was so kind, helpful, and funny. He did a great job organizing everything during the day. The activity’s ware very nice and the food was good. I would recommend this tour to everyone!

Our guide Betty was very friendly and shared a lot of information about the Mekong delta. Her English was very good, we could understand everything. It was a very nice tour with a lot of delicious foods, fruits, candy.

Zeer leuke excursie om het Vietnamese platteland te ontdekken, evenals traditionele folklore zoals zingen en het maken van kokosnootsnoepjes. Ik raad alle bezoekers van Ho Chi Minh-stad aan

Zeer goede organisatie. Het is de moeite waard als je extra dagen in Ho Chi Minh hebt.