Kies data
Dingen om te doen

Mỹ Tho

Mỹ Tho: De beste dingen die je niet wil missen

Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

1. Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

Je vertrekt om 08:00 uur vanuit je hotel in Ho Chi Minhstad met minibus of bus naar de Mekongdelta. Tijdens de rit van 1,5 uur passeer je groene rijstvelden voordat je aankomt in het prachtige landelijke My Tho. Je ochtendreis gaat verder met gemotoriseerde boot op de Tienrivier naar Qui (Schildpad-eiland). Onderweg zie je de vissershaven, werkplaatsen waar boten worden gebouwd en de Draak, Phoenix en Eenhoorn-eilandjes. Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Hier kun je ook deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de lokale bwoners en de sfeer ervaren van het prachtige, natuurlijke platteland. Bezoek het bijenhuis en maak foto's van de pythons. Lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal waardoor je aankomt in de Ben Tre provincie - het land van kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd Tuin - Vijver - Kooi, voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken, bezoekt. Vervolgens vaar je per roeiboot op de kleine gracht, volledig gedekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je terugkeert naar de bus. Je komt tussen 16:30 en 17:00 uur weer terug in Ho Chi Minhstad. Selecteer de "Avondtocht"-optie om je avontuur met een 30 minuten durende boottocht bij zonsondergang voort te zetten, waarbij je van de lichtjes van de stad kunt genieten onder het genot van een gratis cocktail.

2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

2. 2 daagse tocht Mekong Delta & Drijvende markt van Cai Rang

Op de eerste dag wordt je om 08:30 uur opgehaald bij je centraal gelegen hotel in  Ho Chi Minh-stad. Je reist vervolgens met de bus naar de stad My Tho. Tijdens deze 1,5 uur durende busrit leer je over de culturen van de lokale bevolking en geniet je van het mooie landschap van groene rijstvelden. Bezoek de pagode Vinh Trang, de grootste pagode in de Mekong Delta. Ga verder naar My Tho en maak een boottocht over de Mekong rivier. Bekijk tijdens je cruise viskooien en drijvende huizen aan de rivier. De boot brengt je naar een kleine gracht, waar je aan de drukke stad kunt ontsnappen. De cruise door het met kokospalmen omzoomde kanaal brengt je naar een kokosnooteiland in Ben Tre. Stap uit, loop rond in het dorp en bezoek een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en honingwijn en luister naar traditionele Vietnamese muziek, uitgevoerd door de dorpsbewoners. Loop verder over de dorpsweg naar een kokossnoepwinkel om te leren hoe snoep gemaakt wordt en om wat handwerk gemaakt van kokospalmen te zien. Maak een wandeling door het dorp en ontdek veel soorten fruit, bloemen, bomen en lokale huizen. Neem de tijd en maak mooie foto's terwijl je geniet van het  natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar een lokaal restaurant en geniet van een Vietnamese lunch in de schaduw van de bomen. Na de lunch heb je vrije tijd om te wandelen of fietsen rond het dorp, daarna reis je met de veerboot en de bus naar Can Tho, het hart van de Mekong Delta. Je overnacht daar in het hotel. Geniet op de 2e dag van een ontbijt  om 06:30 uur en maak vervolgens een ontspannen boottocht om de schilderachtige zijrivieren van de beneden-Mekong rivier te verkennen. Ga daarna naar de Cai Răng drijvende markt, die de levendigste is van de hele regio. Geniet van het prachtige landschap en de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking langs de Mekong-grachten. Vervolgens dwaal je door het dorp, kijk je naar de fruittuinen en bezoek je een rijstmolen en een winkel waar rijstnoedels worden gemaakt. Ga dan terug naar de rivier voor de lunch voordat je  terugreist naar Ho Chi Minh, waar je rond 17:00 uur aankomt met onvergetelijke herinneringen.

Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

3. Vanuit Ho Chi Minhstad: dagtrip Mekong Delta

Om 07:30 uur ontmoet je je tourgids bij het kantoor van Vietnam Adventure Tours en stap je in de Ford Transit vip-limousine voor een rit van 90 minuten naar Mỹ Tho. Tijdens de rit kijk je uit over weelderig groene rijstvelden en taferelen uit het lokale dagelijks leven. De eerste bestemming in dit dagvullende programma is de Vĩnh Tràng-pagode, de grootste pagode in de Mekongdelta. Daarna ga je op weg naar Mỹ Tho, waar je aan boord van een boot gaat voor een boottocht over rivier de Mekong. De boot neemt je mee naar een klein kanaal, waar je het hectische stadsleven achter je kunt laten. Vaar onderweg naar Kokoseiland in Bến Tre onder de kokospalmen door die langs het kanaal groeien. Stap uit en geniet van een wandeling door het dorp, waarbij je pauzeert om een lokale familie te ontmoeten en tropisch fruit, honingthee en honingwijn te proeven. Geniet van het geluid van de traditionele Vietnamese muziek die de dorpsbewoners spelen. Bezoek de kokossnoepwinkel van het dorp, zie hoe het snoep gemaakt wordt en bekijk ook enkele ambachtelijke voorwerpen die gemaakt zijn van de kokospalm. Wandel verder door fruitboomgaarden terwijl je de bloemen, bomen en de rest van de natuurlijke omgeving bewondert. Ga naar een lokaal restaurant om te lunchen en geniet van speciale Vietnamese gerechten. Na de lunch heb je een halfuur de tijd om te ontspannen in de schaduw van de bomen, nog een wandeling door het dorp te maken of te fietsen. Daarna is het tijd om naar de veerboot terug te keren en terug op weg te gaan naar Ho Chi Minhstad in het comfort van je Ford Transit vip-limousine. Je kunt eenmaal daar aangekomen teruggaan naar je hotel of een traditionele waterpoppenshow bijwonen (indien optie geboekt).

Vanuit Ho Chi Minhstad: luxe 1-daagse groepstour Mekongdelta

4. Vanuit Ho Chi Minhstad: luxe 1-daagse groepstour Mekongdelta

Je wordt eerst tussen 07:30 en 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minhstad. Dan reis je met een minibus of bus naar My Tho, een stad die aan de Mekongdelta ligt. Je kunt deelnemen aan een reeks activiteiten waardoor je Vietnam beter leert kennen. Je gaat mee met een paardenkar en kunt de kokosbomen bewonderen die het landschap domineren. Je roeit het kanaal af in een kleine boot en fietst over provincieweggetjes richting de rijstvelden, ananasplantages, moestuinen en kleine dorpjes. Je gaat met een motorboot de machtige Mekongrivier af en ziet het Drakeneiland, Fenikseiland en Schildpaddeneiland. Je pauzeert bij het beroemde Eenhoorneiland en bezoekt er een imkerij. Proef de natuurlijke honing, honingwijn, rijstwijn en bananenwijn. Wandel door het dorp en bezoek daarna een workshop waar je leert hoe je kokossnoepjes kunt maken. Je gaat weer de motorboot in en komt door weelderig groene kanalen. Je pauzeert bij een plaatselijk restaurant waar je kunt genieten van een Vietnamese lunch. Je gaat naar een ander deel van het eiland en kunt onder het genot van traditionele Zuid-Vietnamese muziek tropisch fruit proeven. Als je de optie "Luxe groepsexcursie" kiest, word je na deze heerlijke snack terug naar My Tho gebracht om de Vinh Trang-pagode te bezoeken. Je wordt afgezet bij je hotel nadat de bus je naar Ho Chi Minhstad heeft teruggebracht.

Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

5. Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

Nadat je om 8:00 uur bent opgehaald bij je hotel door je privéauto en gids, rijd je 2 uur vanuit Saigon naar de haven. Maak een ontspannen cruise op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix. Bezoek een honingbijenboerderij en proef een heerlijke honingthee met citroen die bekend staat om zijn gezondheidseigenschappen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij een lokale pythonboerderij. Ga verder naar een workshop kokossnoepjes om te zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt. Luister vervolgens naar wat Don Ca Tai Tu, een genre van traditionele volksmuziek. Ontspan tijdens een roeibootcruise terwijl je door een mangrovepalmkanaal vaart. Vervolg de reis met een ritje met paard en wagen door het dorp om te ervaren hoe de lokale bevolking in de 19e eeuw reisde. Ga ten slotte naar de Vinh Trang-pagode in My Tho Town. Dit oude gebouw wordt beschouwd als de grootste en oudste pagode in Zuid-Vietnam en werd beïnvloed door Aziatische en westerse architectuur en cultuur. Beëindig de tour rond 17.00 uur, waar je wordt teruggebracht naar Saigon.

Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

6. Vanuit Ho Chi Minh: dagtrip Mekong Delta, My Tho & Ben Tre

Je vertrekt om 08:00 uur met minibus of bus vanaf je hotel in Ho Chi Minhstad naar de Mekong Delta. Geniet van een onvergetelijke, 2 uur durende rit naar de Mekong Delta, over de provinciale wegen in de zuidelijke regio van Vietnam. Passeer rijstvelden, ananasplantages, boomgaarden en kleine gehuchten.  Rond 10:00 uur kom je aan in Mỹ Tho, waar je een tocht maakt op een lokale motorboot, langs Dragon Island, Phoenix Island en Turtle Island. Stop bij het beroemde Unicorn Island, bezoek een natuurlijke bijenteeltboerderij en proef honingwijn, rijstwijn en banaanwijn. Maak vervolgens een wandeling door het dorp en vaar over het kokosnootkanaal om het dagelijks leven in de Mekong Delta te bekijken. Vervolg je tocht per motorboot naar de provincie Ben Tre, waar je een werkplaats voor handgemaakt kokosnootsuikergoed bezoekt. Vervolgens vaar je met een kleine motorboot over weelderige, groene kanalen en stop je bij een lokaal Vietnamees restaurant voor een aantal traditionele gerechten. Later geniet je van verschillende soorten tropische vruchten in de boomgaard en luister je naar traditionele muziek. Aan het einde van de tour neemt een lokale boot je weer mee terug naar Mỹ Tho. Van daaruit brengt een bus je weer terug naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 16:30-17:00 uur aankomt.

Mekong Delta: Mijn Tho & Ben Tre-dagtour in kleine groep

7. Mekong Delta: Mijn Tho & Ben Tre-dagtour in kleine groep

Nadat je om 07:30 uur bij je hotel bent opgehaald, vertrek je uit Ho Chi Minhstad en reis je naar de  pagode Vinh Trang, één van de grootste in de Mekongdelta. Bewonder de sierlijke gevel en het grote Boeddhabeeld. Vervolgens ga je het water op en kun je vanaf de Tienrivier het leven in de Mekongdelta van dichtbij ervaren. Je vaart langs vier eilandjes - Feniks-, Eenhoorn-, Draken- en Schildpadeiland – en weelderige tropisch groen. Bewonder de typische paalwoningen van de vissersdorpjes terwijl je je per roeiboot een weg door de smalle kanalen baant. Dan is het tijd om te lunchen in een boomgaardtuin, waar je ook leert hoe je kokossnoepjes maakt. Je kunt een paar van de zoete lekkernijen proeven en als je wilt je favorieten kopen voor de weg naar huis. Geniet van vers fruit en honingthee terwijl de locals Vietnamese volksmuziek ten gehore brengen. De minibus rijdt je daarna weer terug naar Ho Chi Minhstad, waar je rond 17:00 uur aankomt.

Mekong Delta: 2-daagse trip My Tho, Can Tho en Ben Tre

8. Mekong Delta: 2-daagse trip My Tho, Can Tho en Ben Tre

Nadat je om 08:00 uur door je privéauto en gids bent opgehaald bij je hotel, rijd je 2 uur vanuit Saigon naar My Tho City, bekend om zijn weelderige boomgaardtuinen en traditionele volksmuziek. Maak een ontspannen  boottocht op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: draak, kirin, schildpad en feniks. Bezoek op het eilandje Kirin een honingbijenboerderij en een workshop kokosnootsnoep waar je de lokale specialiteiten kunt proeven en kunt zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt. Loop door de boomgaarden om seizoensgebonden tropische vruchten te proeven en luister naar wat volksmuziek. Ontspan tijdens een roeiboottocht terwijl je door een mangrovekanaal vaart, vervolg dan je reis met een paardenkoets door het dorp om te ervaren hoe de lokale bewoners in de 19e eeuw reisden. Na lunch in een prachtig restaurant aan de rivier, ga je terug naar Can Tho City en geniet je 's avonds van vrije tijd om te verkennen. Je overnacht in je hotel.  Op de tweede dag,  heb je 2 opties om je gids ontmoeten: om 05:00 of 07:00 uur. Als je 05:00 uur kiest, kun je ontbijten nadat je vanaf de drijvende markt bent teruggekeerd naar je hotel. Als je de tijd van 07:00 uur kiest, moet je ontbijten voordat je de gids ontmoet. Hoewel de drijvende markt van Cai Rang de hele dag open is, is de perfecte tijd om de  sfeer op te vangen rond 06:00 uur. Vaar over de Hau-rivier vanaf Ninh Kieu Wharf. Probeer  tropisch fruit of zelfs een hete rijstnoedelsoep voor een licht ontbijt. Bezoek een taaie noedelworkshop om meer te leren over andere soorten Vietnamese noedels.  Op de terugweg naar Saigon bezoek je de provincie Ben Tre, bekend als het kokosnotenrijk, voor een fietstocht van 7-10 km. Ga door tropische fruittuinen en het landschap van de mangrovepalmen. Bezoek een plattelandsmarkt en ontmoet de vriendelijke lokale bewoners. Ga ten slotte naar een kokosnoottuin en probeer zelf het fruit te oogsten. Geniet van een typische lunch voordat je naar Saigon vertrekt. 

Bovenste gedeelte van de Mekong: dagtrip

9. Bovenste gedeelte van de Mekong: dagtrip

Deze excursie van een hele dag begint met een 1,5 uur durende busrit van Ho Chi Minhstad naar My Tho. Je eerste bestemming is de Vinh Trang-pagode, een heilige plaats die ook een van de beste lokale bezienswaardigheden is. Ga verder naar de haven waar je aan boord gaat om de Delta regio te verkennen. Tijdens de rondvaart op de rivier de Tien zie je de eilanden Phoenix, Unicorn, Dragon en Tortoise, vissersdorpen, paalwoningen en fruitplantages langs de rivier. Pauzeer bij een van de eilandjes voor lunch in een boomgaardtuin. Daarna ga je verder met je sightseeingtour van de attracties van Ben Tre. Een sampan-rit neemt je mee langs de natuurlijke kanalen in de schaduw van waterkokosnootbomen. Je krijgt een echt gevoel van de charme en de rust van het gebied. Bezoek een kokosnoot toffees familiebedrijf, proef een aantal van hun producten en koop je favoriete snoepjes in de werkplaats. Geniet van vers fruit terwijl je een honingthee drinkt en naar Zuid-Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de lokale bevolking, luistert. Verzamel bij de bus en keer tussen 17:00 en 17:30 uur terug naar Ho Chi Minhstad.

Ho Chi Minh-stad: 2-daagse, 1-nacht My Tho en Mekong Delta

10. Ho Chi Minh-stad: 2-daagse, 1-nacht My Tho en Mekong Delta

DAG 1: Ho Chi Minhstad – My Tho – Ben Tre – Can Tho 7.30 uur: de auto en gids halen je op bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Onderweg kun je stoppen om een foto te maken en te genieten van het mooie landschap van groene rijstvelden, de vredige Vam Co Dong-rivier. 9.30 uur: Bezoek de Vinh Trang-pagode - de grootste pagode in de Mekong Delta. Het weerspiegelt het beste de ziel van de Mekong River Delta met een unieke structurele stijl. Daarna maken we een ontspannen boottocht langs de rivier om te genieten van frisse lucht en te ontsnappen aan de drukke stad. Bekijk de typische paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oever van de rivier. Ga naar Tortoise islet voor een lunch in de boomgaardtuin met lokale verse specialiteiten. Vervolgens brengt de cruise door de schaduwen van de waterkokospalmen je naar Ben Tre. Bezoek het traditionele huis: geniet van seizoensfruit en honingthee met citroen terwijl je luistert naar de Zuid-Vietnamese volksmuziek (uitgevoerd door de lokale bevolking). Bezoek een familiebedrijf om te leren hoe je kokossnoepjes maakt. Maak een wandeling door de fruitplantages en dorpen om te genieten van de natuur, het landelijke leven te observeren en mooie foto's te maken. Aankomst in Can Tho. Overnachting in het hotel. Vrije tijd om Ninh Kieu Wharf, Can Tho Market te bezoeken of de heerlijke lokale gerechten te proeven. DAG 2: Can Tho – Cai Rang Drijvende Markt – Ho Chi Minh City 7.00 uur: na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel in Can Tho. Je maakt een boottocht naar de pittoreske zijrivieren van de Lower Mekong River en bezoekt de verbazingwekkende drijvende markt van Cai Rang. Je kunt de waterhandel ervaren, van de grote vrachtschepen tot de kleinere sampans. Probeer een aantal van de geweldige, unieke lokale gerechten en bekijk het leven op een boot van dichterbij. Na het verkennen van de drijvende markt, dwaal je door het dorp, zie je de boomgaardtuin en doe je je best om een apenbrug over te steken die is gebouwd door slechts één bamboeboom. Daarnaast heb je de kans om te ervaren hoe ze rijstvermicelli-noedels maken. Stop voor de lunch voor de terugreis naar Ho Chi Minh-stad. 17.00 uur: Aankomst in Ho Chi Minh-stad. Einde van de rondleiding. Zeg vaarwel en tot ziens.

Topactiviteiten

Sitemap Mỹ Tho

Wil je alle activiteiten in Mỹ Tho ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mỹ Tho

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.771 beoordelingen

De tour vertrok perfect op tijd en kwam ons direct ophalen van ons hotel. We hadden een zeer professionele gids die ons veel informatie gaf over het leven van de Vietnamese bevolking. De stop bij de pagode, de oversteek van de Mekong, de rondvaarten in de grachten, het bezoek aan het dorp en aan de kokossnoepfabriek zijn prachtig. De geserveerde lunch is ook goed. Uitstekende tour

Nice tour today with Theo as our guide. Showed us around and explained everything very well with a good sense of humor and pace of moving forward throughout the day we enjoyed it for sure. Would recommend this tour as the price/quality division is really good, worth the money.

Wij hadden de pech dat het de hele tijd regende maar dankzij onze gids Betty hadden wij ondanks de regen een ontzettend leuke dag in de Mekong Delta. Wij raden deze tour van harte aan

Nice trip with a good group and a great guide! I enjoyed it very much.

zeer complete rondleiding en de gids was erg aardig