Dingen om te doen Myanmar

Myanmar: De beste dingen die je niet wil missen

Yangon Full Day Tour met circulaire treinrit

1. Yangon Full Day Tour met circulaire treinrit

Ontmoet je gids in je hotel en rijd eerst naar treinstation Kyeet Myin Dine. Neem vanaf hier een treinrit van 15 minuten met de Yangon Circular Train. Stop bij station Yangon en rijd naar Bogyoke Aung Sann Market (Scott Market - gesloten op maandag), waar u verschillende ambachten, jade, sieraden, kleding en prachtige longyi uit Myanmar kunt vinden. Maak vervolgens een wandeltocht vanuit Sule Pagoda in het centrum van Yangon. Onderweg ziet u het stadhuis van Yangon, het Onafhankelijkheidsmonument, het Mahabandoola-park en vele voormalige koloniale gebouwen. De volgende stop is de 70 meter lange Chaukhtatgyi Pagoda-reus die Boeddha doet leunen, die gelijk is aan de hoogte van een gebouw van zes verdiepingen. In de late namiddag bezoekt u het Kandawgyi-park met een prachtig uitzicht op een prachtig meer en de Shwedagon-pagode op de achtergrond. Je kunt ook het koninklijke drijvende schip van Karaweik zien, dat in 1974 werd gebouwd. Geniet van de zonsondergang bij de Shwedagon Pagoda, die meer dan 2.600 jaar geleden werd gebouwd. De pagode staat altijd vol met lokale mensen die bidden en offers brengen, en is een fascinerende plek om tijd door te brengen met het kijken naar de wereld die voorbijgaat. Je gids zal je rondleiden in het Pagoda-complex met zijn vele tempels, stoepa's en standbeelden.

Bagan: tempeltour met een hele dag

2. Bagan: tempeltour met een hele dag

Na het ophalen van het hotel om 8:00 uur, rijdt u naar Nyaung Oo en slentert u door de kleurrijke lokale markt. Bezoek de gouden stoepa van de Shwezigon-pagode, het belangrijkste reliekschrijn van Bagan. Pas op voor afbeeldingen van de 37 nats (sterke drank) die in een kleine hal zijn ondergebracht. Ga verder naar Gubyaukgyi, nog een grottempel met mooie fresco's van de Jataka Tales. De volgende stop is Htilominlo, de laatste Bamar-stijltempel gebouwd in Bagan, met oude muurschilderingen en friezen. Ga verder naar de Ananda-tempel, een witgekalkt meesterwerk van de Mon-architectuur met goed bewaard gebleven muurschilderingen. Maak een fotostop bij de hoogste tempel. Geniet van verschillende soorten voedsel uit Myanmar tijdens de lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch, kijk ambachtslieden Bagan handwerk maken in een lakwerkfabriek. Ga verder naar Damayangyi, een tempel die beroemd is om zijn mortelloze metselwerk. Bezoek vervolgens Sulamani, een van de grote tempels met twee verdiepingen in Bamar-stijl in Bagan. Bezoek dan de Gubyaukgyi-tempel en bewonder de mooie decoratieve buitenkant. Stop bij Myazedi stupa om Myanmar's "Rosetta Stone" te zien, waarop inscripties zijn geschreven in vier talen. Ga verder naar de Nanpaya-tempel, met ingewikkelde steengravures. Zie de vier Boeddha-afbeeldingen in de Manuha-pagode. Stap over op de steiger om aan boord van de lokale boot te stappen en geniet van een boottocht op de zonsondergang over de rivier de Ayeyarwaddy. Breng terug naar je hotel.

Van Mandalay: privétransfer naar Bagan

3. Van Mandalay: privétransfer naar Bagan

Zorg voor een stressvrije vakantie van begin tot eind en boek uw transfer van Mandalay naar Bagan van tevoren. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Mandalay in een comfortabel voertuig met airconditioning, leun je achterover en ontspan je tijdens de 4 uur durende rit naar Bagan. Geniet onderweg van het uitzicht op het landschap, inclusief Tada-U en Myothar City. Neem na ongeveer 2,5 uur een pauze in Myingyan voordat je doorgaat naar je eindbestemming. Bij aankomst in Bagan, een door UNESCO beschermde locatie, wordt u direct afgezet bij uw nieuwe hotel.

Van Yangon: excursie naar Golden Rock

4. Van Yangon: excursie naar Golden Rock

Start de overlandrit naar het Kin Pun "basiskamp" van Golden Rock met een hotelovername om 17.30 uur in Yangon. Ga verder naar Kyaiktiyo (de "Gouden Rots"), een enorme kei die volledig bedekt is met bladgouden en zorgvuldig uitgebalanceerd op de rand van een klif. Je arriveert rond het middaguur in Kim Pun basiskamp. Zodra je aankomt bij Kim Pun Base Camp, zul je een open vrachtwagen pakken om de pagode van de bergtop te bereiken. Na aankomst op de top van de berg pagode, kunt u de Golden Rock Pagoda bezoeken en daar foto's maken. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant onderweg. Na de lunch verlaat u Kyaikhto en keert u via Bago terug naar Yangon. Je korte bezoek aan Bago omvat het zien van de grote Shwemawdaw-pagode, die meer dan duizend jaar oud is. Zijn torenspits is zelfs groter dan die van Yangons Shwedagon-pagode. Je ziet ook de 55 meter lange liggende Shwe Thalyaung Buddha-afbeelding, een van de meest gerespecteerde voorwerpen van het land. Je maakt ook een korte stop bij Kyaik Pun Pagoda, beroemd om zijn vier gigantische Boeddha figuren. Als de tijd het toelaat, kunt u de Allied War Cemetery in Htauk Kyant bezoeken. Je komt laat in de avond terug in je hotel.

Yangon City: Full-Day Tour

5. Yangon City: Full-Day Tour

Om 8:00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Begin uw dag vol sightseeing door door de koloniale stijl in het centrum te rijden, evenals Chinatown en de Indiase wijk. Stop om een foto te nemen in het stadhuis en de Sule Pagoda met zijn gouden chedi. Maak een wandeling langs de Yangon-rivier om het drukke havengebied te bekijken en ontdek de hooggelegen steden langs de rivier de Ayeyarwady. Bezoek de Botathaung-pagode, waarvan wordt gezegd dat deze Boeddha-relikwieën bevat. Op verzoek kunt u een kort bezoek brengen aan het 100 jaar oude Strand Hotel. De lunch wordt geserveerd in Lucky 7 Tea House, waar u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan Birmese, Indiase en Chinese gerechten. Bezoek de Bogyoke-markt, voorheen bekend als Scott Market, die je de mogelijkheid biedt om het brede scala aan handwerk van Myanmar te bekijken. Verken het Nationaal Museum en ontdek de 8 meter hoge gouden Leeuwentroon en de Koninklijke Regalia van Mandalay. Ga vervolgens naar de magnifieke liggende Boeddha bij de Chauk Htat Gyi-pagode. Maak een foto in de Karaweik Hall, een gouden zwevende boot op het Kandawgyi-meer. Sluit uw dag af met een bezoek aan een van 's werelds meest spectaculaire monument, de Shwedagon-pagode. De gouden koepel van de Shwedagon-pagode stijgt 98 meter boven de basis en is bedekt met 60 ton puur goud. Na het genieten van de zonsondergang vanaf de pagode, wordt je om 18:00 uur teruggebracht naar je hotel.  

Van Yangon: Private Bago Day Tour met lunch

6. Van Yangon: Private Bago Day Tour met lunch

Je wordt om 8:00 uur opgehaald door je gids vanuit je accommodatie in Yangon. Bezoek op weg naar Bago de geallieerde Taukkyan War Cemetery waar duizenden Britse geallieerde soldaten begraven liggen die hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog. Verken vervolgens de levendige openluchtmarkt van Htauk Kyant en bekijk de lokale waren die worden aangeboden. Kom aan in Bago en begin je begeleide stadstour door je te verbazen over de vier gigantische Boeddha-beelden in de Kyaik Pun-pagode, gebouwd door koning Dhammaceti in 1475 na Christus. Breng dan een bezoek aan het Kyat Khat-wijnklooster en observeer de monniken in opleiding die in de rij staan voor de lunch en het eten aan kleine ronde tafels. Geniet daarna zelf van een lunch in een lokaal restaurant waar u enkele van de populairste gerechten van Myanmar kunt proberen. Ga verder naar de Shwemawdaw-pagode, een van de meest vereerde pagodes in Myanmar. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende 37 meter hoge structuur en leer over de opgraving en restauratie van Kanbawzathadi, het paleis van de beroemde koning Bayint Naung. Wandel door de Bumble Bee Throne Hall (waarschijnlijk gebruikt als de slaapvertrekken van de koning), de Royal Audience Hall, het Teak-post Museum, waar teakpalen te zien zijn die zijn gevonden bij opgravingen in het Kambawzathadi-paleis, en het unieke, achthoekige Hanthawaddy Archeologisch Museum . Zie ten slotte de Shwethalyaung Reclining Pagoda en keer terug naar je hotel in Yangon.

Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

7. Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

Maak uw reis naar Myanmar probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Myanmar en upgrade voor dekking in 8 landen, waaronder Thailand, Singapore en Zuid-Korea. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Selecteer 8 landen voor dekking in Myanmar, Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Zuid-Korea. Alle iPhone-modellen die buiten de iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Myanmar: Telenor De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app

Van Nyaung Shwe: Full-Day Boat Trip op Inle Lake

8. Van Nyaung Shwe: Full-Day Boat Trip op Inle Lake

Begin met een pick-up van 07:30 uur vanaf uw hotel in Nyaung Shwe en loop naar de steiger. Verken een van de vijfdaagse markten (alleen op marktdagen). Door Five Day Markets te bezoeken, krijg je inzicht in de levensstijl van de etnische Pa-O, Danu en Intha-inwoners die naar deze markten kwamen om hun goederen te verkopen. Geniet van een boottocht van een hele dag op het Inlemeer - de droom van een fotograaf dankzij het kalme water bezaaid met drijvende vegetatie en viskano's, waar schilderachtige hoge heuvels de perfecte achtergrond vormen. Zie de unieke beenroeiers van het meer - de Intha-mensen die rechtop staan met één been gewikkeld om een roeispaan. Passeer eindeloze drijvende tuinen, waar groenten en fruit worden verbouwd. Ga verder met de boot om het Nga Phe Kyaung-klooster te bezoeken, een van de oudste kloosters aan het meer. Zie oude Boeddhabeelden die meer dan 200 jaar oud zijn. Bezoek Phaung Daw Oo Pagoda, de heiligste religieuze plaats in de zuidelijke deelstaat Shan. Bezoek dan het dorp Inn Paw Khone om een zijde- en lotusweverij, een smederij en een workshop met een cherootje (Birmese sigaar) te zien. De lunch wordt geserveerd in een van de lokale restaurants in Myanmar. Geniet 's middags van een andere boottocht naar de westelijke oever van Inle Lake, waar je het begin van een trappad vindt dat leidt naar het goed verborgen paginacomplex Indein. De boot voert je door een lang kanaal waar je de boeren ziet die hun producten verbouwen. Deze rit is een van de mooiste boottochten op Lake Inle. Keer per boot terug naar je hotel.

Mandalay: privétour van een hele dag

9. Mandalay: privétour van een hele dag

Begin uw ochtend met een pick-up van uw hotel in Mandalay en ga op pad om bladgoudfabrikanten te zien en meer te weten te komen over de industrie. Bezoek daarna de Mahamuni-pagode en bekijk de 13 meter hoge zittende Boeddha, een nationaal gevierd beeld waarvan wordt aangenomen dat het ongeveer 2000 jaar oud is. Leer van de pagode meer over de verschillende industrieën die Mandalay helpen gedijen, zoals houtsnijwerk en jade. Verken de jademarkt en de krappe, maar levendige wandelpaden. Ontsnap aan de drukte en ga naar het Shwe In Bin-klooster, een plek voor rustige meditatie in Mandalay. Breng meer tijd in sereniteit door in de Eindawya Pagoda, een boeddhistische stoepa. Leer meer over de lange en interessante geschiedenis van de pagode voordat je gaat lunchen om ongeveer 12.00 uur. Bezoek na de lunch en bewonder de Magere Boeddha-structuur. Ga verder naar het Koninklijk Paleis, een complex dat bestaat uit meer dan 40 houten gebouwen. Nadat je tijd hebt doorgebracht in het paleiscomplex, breng je de rest van de middag door met het bezoeken van verschillende kloosters en pagodes, zoals het Shwenandaw-klooster, beroemd om zijn vergulde jataka-scènes, het Atumashi-klooster, de Kuthodaw-pagode, de Sandarmuni-pagode en de Kusinara-pagode. Beëindig uw sightseeingtour door Mandalay op Mandalay Hill voor zijn uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Mandalay: Sagaing, Innwa en Amarapura Sightseeing Tour

10. Mandalay: Sagaing, Innwa en Amarapura Sightseeing Tour

Je dag begint wanneer je om 08:00 uur wordt opgehaald bij je hotel in Mandalay City. Je begint met een ontdekking van het Shwenandaw-klooster, een klooster van fijn teakhout en een tempel die bekend staat om zijn beeldhouwwerk, met name de vergulde scènes in Jakarta. Je gaat dan naar het Atumashi-klooster, dat in 1857 werd gebouwd door koning Mindon en een van de laatste grote religieuze bouwprojecten van de koning was. De volgende Kuthodaw-pagode bestaat uit een vergulde pagode, honderden heiligdommen met marmeren platen en verschillende paviljoens. Je gaat dan verder naar de Sandarmuni-pagode, een standbeeld dat naar verluidt 40.924,8 pond weegt. Een verkenning van Mandalay Hill volgt, een heuvel van 760 voet. Na Mandalay Hill, verken je het Koninklijk Paleis. Het Royal Palace-complex heeft een glinsterende reconstructie uit de jaren negentig en is indrukwekkend vanwege zijn omvang, met meer dan 40 houten gebouwen erin. De Mahamuni-pagode is een 13-voet lange zittende Boeddha, een nationaal gevierde afbeelding die in de volksmond wordt verondersteld ongeveer 2.000 jaar oud te zijn. Na deze verkenningen wordt het tijd voor de lunch, waarna je Sagaing City gaat verkennen. Na Sagaing City ga je verder naar Innwa / Ava City, waar je zowel een boot als een paard en wagen kunt huren om de omgeving het beste te ontdekken. Na het verkennen van de dag is het tijd om de zonsondergang te zien bij U Bein Bridge. Zodra de zon is ondergegaan, vertrek je vanuit Innwa / Ava City om terug te keren naar je hotel in Mandalay.

Sitemap Myanmar

Wil je alle activiteiten in Myanmar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.