De populairste activiteiten van Myanmar

Yangon City: dagtour

1. Yangon City: dagtour

Om 8:00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Begin uw volledige dag sightseeing door door het centrum in koloniale stijl te rijden, evenals door Chinatown en de Indiase wijk. Stop om een foto te maken bij het stadhuis en de Sule-pagode met zijn gouden chedi. Maak vervolgens een wandeling langs de Yangon-rivier om het drukke havengebied te zien en ontdek de stadjes in het binnenland langs de Ayeyarwady-rivier. Bezoek de Botathaung-pagode, die naar verluidt Boeddha-relikwieën bevat. Op verzoek kunt u een kort bezoek brengen aan het 100 jaar oude Strand Hotel. De lunch wordt geserveerd in Lucky 7 Tea House, waar u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan Birmese, Indiase en Chinese gerechten. Bezoek de Bogyoke-markt, formeel bekend als Scott-markt, die je de kans geeft om het brede scala aan handwerk van Myanmar te zien. Verken het Nationaal Museum en ontdek de 8 meter hoge gouden leeuwentroon en de koninklijke regalia van Mandalay. Ga dan verder naar de magnifieke liggende Boeddha in de Chauk Htat Gyi-pagode. Maak een foto bij de Karaweik Hall, een gouden drijvend schip op het Kandawgyi-meer. Sluit uw dag af met een bezoek aan een van 's werelds meest spectaculaire monumenten, de Shwedagon-pagode. De gouden koepel van de Shwedagon-pagode steekt 98 meter boven de basis uit en is bedekt met 60 ton puur goud. Nadat je vanaf de pagode van de zonsondergang hebt genoten, word je om 18:00 uur teruggebracht naar je hotel.  

Van Yangon: privé Bago-dagtour met lunch

2. Van Yangon: privé Bago-dagtour met lunch

Laat je gids om 8:00 uur ophalen bij je accommodatie in Yangon. Op weg naar Bago bezoekt u de geallieerde Taukkyan War Cemetery waar duizenden Britse geallieerde soldaten die vochten in de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Verken vervolgens de levendige openluchtmarkt van Htauk Kyant en bekijk de lokale waren die worden aangeboden. Kom aan in Bago en begin je rondleiding door de stad door je te verwonderen over de vier gigantische Boeddhabeelden in de Kyaik Pun-pagode, gebouwd door koning Dhammaceti in 1475 na Christus. Breng dan een bezoek aan het Kyat Khat-wijnklooster en observeer de monniken in training die zich opstellen voor de lunch en eten aan kleine ronde tafels. Geniet daarna zelf van een lunch in een lokaal restaurant waar je enkele van de populairste gerechten van Myanmar kunt proberen. Ga verder naar de Shwemawdaw-pagode, een van de meest vereerde pagodes in Myanmar. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende 375 meter hoge structuur en leer over de opgraving en restauratie van Kanbawzathadi, het paleis van de beroemde koning Bayint Naung. Slenter door de Bumble Bee Throne Hall (waarschijnlijk gebruikt als slaapvertrekken van de koning), de Royal Audience Hall, het Teak-post Museum, waar teakpalen te zien zijn die zijn gevonden bij opgravingen van het Kambawzathadi-paleis, en de unieke , achthoekig archeologisch museum Hanthawaddy. Zie tot slot de Shwethalyaung Reclining Pagoda en keer terug naar je hotel in Yangon.

Bagan: privétour oude tempels

3. Bagan: privétour oude tempels

Profiteer van het ophalen van uw hotel in de ochtend met een voertuig met airconditioning en maak vervolgens een wandeling over de kleurrijke lokale markt. Ga verder naar de belangrijkste tempels en pagodes, zoals de 11e-eeuwse Shwezigon-pagode, gebouwd door koning Anawratha. Bewonder de oudste originele schilderijen in Bagan bij de Gubyaukgyi-tempel en bekijk de vier Boeddhabeelden van de Ananda-tempel. Pauzeer voor de lunch in een lokaal restaurant of uw hotel en bezoek vervolgens het traditionele lakwerkdorp Myinkaba. Bezoek de Manuha-tempel in Mon-stijl en staar vol bewondering naar de unieke zandstenen Nanpaya-tempel. Eindig met een panoramisch uitzicht op de zonsondergang bij de Bupaya-pagode aan de oevers van de Irrawaddy-rivier voordat je wordt afgezet bij je hotel.

Mandalay: privétour van een hele dag

4. Mandalay: privétour van een hele dag

Begin uw ochtend met een pick-up van uw hotel in Mandalay en ga op pad om bladgoudfabrikanten te zien en meer te weten te komen over de industrie. Bezoek daarna de Mahamuni-pagode en bekijk de 13 meter hoge zittende Boeddha, een nationaal gevierd beeld waarvan wordt aangenomen dat het ongeveer 2000 jaar oud is. Leer van de pagode meer over de verschillende industrieën die Mandalay helpen gedijen, zoals houtsnijwerk en jade. Verken de jademarkt en de krappe, maar levendige wandelpaden. Ontsnap aan de drukte en ga naar het Shwe In Bin-klooster, een plek voor rustige meditatie in Mandalay. Breng meer tijd in sereniteit door in de Eindawya Pagoda, een boeddhistische stoepa. Leer meer over de lange en interessante geschiedenis van de pagode voordat je gaat lunchen om ongeveer 12.00 uur. Bezoek na de lunch en bewonder de Magere Boeddha-structuur. Ga verder naar het Koninklijk Paleis, een complex dat bestaat uit meer dan 40 houten gebouwen. Nadat je tijd hebt doorgebracht in het paleiscomplex, breng je de rest van de middag door met het bezoeken van verschillende kloosters en pagodes, zoals het Shwenandaw-klooster, beroemd om zijn vergulde jataka-scènes, het Atumashi-klooster, de Kuthodaw-pagode, de Sandarmuni-pagode en de Kusinara-pagode. Beëindig uw sightseeingtour door Mandalay op Mandalay Hill voor zijn uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Yangon-dagtour met circulaire treinrit

5. Yangon-dagtour met circulaire treinrit

Ontmoet je gids in je hotel en rijd eerst naar het treinstation Kyeet Myin Dine. Neem vanaf hier een treinrit van 15 minuten met de Yangon Circular Train. Stop bij het treinstation van Yangon en rijd naar de Bogyoke Aung Sann-markt (Scott-markt - gesloten op maandag), waar u verschillende Myanmar-ambachten, jade, sieraden, kleding en prachtige longyi kunt vinden. Maak vervolgens een wandeltocht vanaf de Sule-pagode in het centrum van Yangon. Onderweg ziet u het stadhuis van Yangon, het Onafhankelijkheidsmonument, het Mahabandoola-park en vele voormalige koloniale gebouwen. De volgende stop is de 70 meter lange Chaukhtatgyi Pagoda, een gigantische liggende Boeddha, die gelijk is aan de hoogte van een zes verdiepingen tellend gebouw. In de late namiddag bezoekt u het Kandawgyi-park met een prachtig uitzicht op een prachtig meer en de Shwedagon-pagode op de achtergrond. Je kunt ook het koninklijke drijvende schip Karaweik zien, gebouwd in 1974. Geniet van de zonsondergang bij de Shwedagon-pagode, die meer dan 2600 jaar geleden werd gebouwd. De pagode is altijd vol met lokale mensen die bidden en offers brengen, en het is een fascinerende plek om tijd door te brengen met het kijken naar de wereld die voorbijgaat. Je gids leidt je rond in het Pagoda-complex met zijn vele tempels, stoepa's en standbeelden.

Bagan: tempeltour van een hele dag

6. Bagan: tempeltour van een hele dag

Na het ophalen van het hotel om 08:00 uur, rijd je naar Nyaung Oo en wandel je door de kleurrijke lokale markt. Bezoek de gouden stoepa van de Shwezigon-pagode, het belangrijkste reliekschrijn van Bagan. Let op afbeeldingen van de 37 nats (geesten) die in een kleine zaal zijn gehuisvest. Ga verder naar Gubyaukgyi, een andere grottempel met mooie fresco's van de Jataka Tales. De volgende stop is Htilominlo, de laatste tempel in Bamar-stijl gebouwd in Bagan, met oude muurschilderingen en friezen. Ga verder naar de Ananda-tempel, een witgekalkt meesterwerk van Mon-architectuur met goed bewaard gebleven muurschilderingen. Maak een fotostop bij de hoogste tempel. Geniet tijdens de lunch van verschillende soorten gerechten uit Myanmar in een lokaal restaurant. Kijk na de lunch hoe ambachtslieden Bagan-handwerk maken in een lakwerkfabriek. Ga verder naar Damayangyi, een tempel die beroemd is om zijn metselwerk zonder mortel. Bezoek vervolgens Sulamani, een van de grote tempels in Bamar-stijl met twee verdiepingen in Bagan. Bezoek vervolgens de Gubyaukgyi-tempel en bewonder de mooie decoratieve buitenkant. Stop bij Myazedi stupa om Myanmar's "Rosetta Stone" te zien, met inscripties geschreven in vier talen. Ga verder naar de Nanpaya-tempel, met ingewikkelde stenen beelden. Bekijk de vier Boeddhabeelden in Manuha Pagoda. Stap over op de steiger om aan boord van de lokale boot te gaan en geniet van een boottocht bij zonsondergang op de Ayeyarwaddy-rivier. Transfer terug naar uw hotel.

Bagan: Golden Eagle Ballooning

7. Bagan: Golden Eagle Ballooning

Deze activiteit is meer dan gewoon een ritje met een heteluchtballon: het is een speciale ervaring die je niet snel vergeet! Ervaar de magie van Bagan en duizend jaar geschiedenis vanuit een heteluchtballon. Je krijgt een bijzonder uitzicht op enkele van de vele pagodes van Bagan. Eerst word je rond 05:00 - 05:30 uur opgehaald bij je hotel en naar de opstijglocatie gebracht. Bij aankomst krijg je een licht ontbijt. Ondertussen kun je kijken hoe de heteluchtballon wordt opgeblazen en klaargemaakt voor de vlucht. Eenmaal in de lucht heb je een adembenemend uitzicht over het prachtige Bagan. Je vliegt van boomtophoogte naar enkele honderden meters hoogte en gaat met de wind mee. De piloot vertelt je tijdens de vlucht over de geschiedenis van heteluchtballons en wijst je op de belangrijkste pagodes. Proost met een sprankelende bubbel op je veilige landing en ontvang een vluchtcertificaat van de piloot. Dan word je met een bus weer teruggebracht naar je hotel.

Bago-privétour van een hele dag vanuit Yangon

8. Bago-privétour van een hele dag vanuit Yangon

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel in Yangon, geniet je van een rit naar Bago, voorheen bekend als Hanthawaddy van het Mon-koninkrijk in de 15e eeuw. Onderweg stop je bij het Htaukkyant War-klooster. Tijdens deze dagexcursie laat je gids je enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden en attracties zien, zoals het Kyakhat-wijnklooster en de grootste liggende Boeddha van Shwe Tha Lyaung, gelegen in het westen van Bago. Je ziet ook de Hinthagon-pagode, gebouwd op een heuvel door de grote kluizenaar U Khanti, in 1924, en de vier gigantische Boeddhabeelden van de Kyaikpun-pagode, gebouwd door koning Dhammaceti in 1475. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant voordat je verder gaat naar de Shwemawdaw-pagode, een van de meest vereerde pagodes in Myanmar. Bekijk de opgravingslocatie en restauratiewerkzaamheden van Kanbawzathadi, het paleis van koning Bayint Naung. De site omvat de Bumble Bee Throne Hall en de Royal Audience Hall, gelegen in het midden van de stadsmuur. Je bezoekt ook het Teak-Post Museum met teakhouten palen die zijn gevonden bij de opgraving van het Kanbawzathadi Palace, en ook het Hanthawaddy Archaeological Museum. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Yangon: privéhoteltransfers van of naar YIA Airport

9. Yangon: privéhoteltransfers van of naar YIA Airport

Begin of eindig uw reis naar Yangon met minimale stress en boek vooraf een gegarandeerde Yangon hoteltransfer van of naar Yangon International Airport. Profiteer van de diensten van een aanbieder van grondtransport met een groot wagenpark om aan uw behoeften te voldoen. Ontvang een meet & greet bij aankomst op de luchthaven en 90 minuten respijttijd in het geval van vertragingen. Ontspan in de wetenschap dat alle inkomende vluchten worden gevolgd om de vergadertijden indien nodig aan te passen en onverwachte extra kosten te voorkomen. Leun achterover en ontspan terwijl een bestuurder met volledige vergunning over de onbekende wegen navigeert. Voertuigen zijn uitgerust met GPS om een vlotte en comfortabele reis te garanderen. Houd er rekening mee dat hotels buiten Yangon niet kunnen worden opgehaald of afgezet. Alle auto's zijn ingericht met handdesinfecterend middel. Vanwege het COVID-19 virus worden er extra hygiëne maatregelen genomen. Alle voertuigen, uitrusting en passagiersstoelen worden na elke rit grondig gedesinfecteerd. Geef de aankomst- en vertrekvlucht door, inclusief de details van het hotel, om vergissingen tijdens het regelen van de transfer te voorkomen.

Privérondleiding door de hele dag door Yangon

10. Privérondleiding door de hele dag door Yangon

De eerste stop op deze dagtour is de oude Sule-pagode, met uitzicht op het stadhuis, het Hooggerechtshof en het Onafhankelijkheidsmonument. Vervolgens bezoekt u de liggende Boeddha in Chauk Htat Gyi. Na een stop bij de Karaweik Hall, een replica van een traditionele Birmese koninklijke boot, ga je verder naar Bogyoke Market – een geweldige plek om koopjes te ontdekken en te onderhandelen met lokale handelaars. De lunch is inbegrepen en daarna gaat de tour verder naar andere belangrijke religieuze gebouwen, zoals de Kaba Aye Pagode, de oudste Chinese tempel van de stad en de Botataung Pagode aan de rivier. Rond de tour af met een uitgebreid bezoek aan de magische Shwedagon Pagode. Het torent hoog boven het groene stadsbeeld van Yangon uit en is een van de wonderen van de religieuze wereld.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Myanmar

Alle activiteiten

28 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Plaatsen in Myanmar

Andere activiteiten in Myanmar

Wil je alle activiteiten in Myanmar bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.