Belevingen in
Mýrdalsjökull

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Mýrdalsjökull: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Vík: ijsgrot bij de vulkaan Katla per super Jeep

1. Vanuit Vík: ijsgrot bij de vulkaan Katla per super Jeep

Rijd vanuit Vík met een Jeep naar de natuurlijke ijsgrot bij de gletsjer Mýrdalsjökull onderaan de vulkaan Katla. Uitgerust met stijgijzers en een helm ben je klaar om dit natuurlijke verschijnsel te verkennen. Wandel door de grot en bewonder een spectaculaire mengeling van de kleuren blauw, grijs en zwart, terwijl je gids je meer vertelt over de gletsjer en het ontstaan van de ijsgrot.

...
Vik: Mýrdalsjökull Sneeuwscooteravontuur

2. Vik: Mýrdalsjökull Sneeuwscooteravontuur

Ga op een gletsjer-sneeuwscooterrit op de majestueuze Mýrdalsjökull- gletsjer, een ijskap ten noorden van Vik, terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de zuidkust. Begin je tour in het Mýrdalsjökull-basiskamp. Ontmoet je gids en kleed je aan in een geïsoleerde overall. Stap dan aan boord van de gletsjervrachtwagen, speciaal aangepast om de steile bergweg te beklimmen die naar de rand van de gletsjer leidt. Zodra u de sneeuwscooters bereikt, krijgt u een briefing van de gids over hoe u de uitrusting veilig kunt bedienen voordat u aan de rit begint. Laat je veilig leiden door het gespleten ijsveld van Mýrdalsjökull. Als je de top van de ijskap hebt bereikt, stap je van de sneeuwscooters om het geweldige uitzicht op de zuidkust van IJsland te bewonderen. Onder je voeten ligt de gigantische Katla-vulkaan, verborgen onder de ijskap. Ga na een rit van een uur terug naar het basiskamp. Zorg ervoor dat u uw camera niet vergeet om te genieten van de enorme omvang van de gletsjer.

...
South Coast: ATV Quad Bike 2 uur Safari

3. South Coast: ATV Quad Bike 2 uur Safari

Het avontuur begint met een korte veiligheidsbriefing over het bedienen van de ATV's. Als iedereen klaar is, is het tijd om op te stijgen, wanneer je naar de majestueuze zwarte zandvlaktes van Sólheimasandur gaat. Steek dit woestijnachtige landschap over en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. De gids leidt de groep verder over het zand naar de spectaculaire kustlijn om getuige te zijn van het uitzicht op de omgeving. Zie vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als u landinwaarts kijkt, ziet u in de verte de prachtige Mýrdalsjökull-gletsjer. Als u teruggaat over het zand en de Jökulsá-rivier volgt, eindigt uw avontuur als u een rivier oversteekt om een prachtig bergdal binnen te gaan.

...
Vanuit Reykjavik: dagtrip naar de zuidkust

4. Vanuit Reykjavik: dagtrip naar de zuidkust

Bewonder de spectaculaire zuidelijke kustlijn van IJsland tijdens een 10 uur durende excursie in een kleine groep vanuit Reykjavik. Deze excursie naar de prachtige zuidkust van IJsland is ideaal voor natuurliefhebbers. De rit voert je tot aan Vík door een van de mooiste regio's van het land. Geniet van een rit langs de kustlijn, waar de zwarte stranden zijn gevormd uit zwart basalt. Bekijk ook de indrukwekkende rotsformaties van Reynisdrangar. Je verkent de indrukwekkende Seljalandsfosswaterval en maakt een wandeling achter het vallende water langs. Je bezoekt ook de imposante Skógafosswaterval. Daarna is het tijd om een kijkje te nemen bij de Mýrdalsjökullgletsjer. Hier dampt de actieve Katlavulkaan nog steeds onder de ijskap.

...
Private South Coast & Eyjafjallajökull Tour

5. Private South Coast & Eyjafjallajökull Tour

Maak een reis met een privégids en voertuig naar de zuidkust van IJsland met zijn vele natuurlijke wonderen om van te genieten. Je rijdt door lavavelden en langs bergen en gletsjers naar het meest zuidelijke deel van IJsland. Bezoek de Seljalandsfoss-waterval en de Skogafoss-waterval, de Solheimajokull-gletsjer en het zwarte zandstrand van Reynisfjara met zijn rijke vogels, prachtige basaltkolommen en prachtige zeestapels. Geniet onderweg van een mooi uitzicht op de Hekla-vulkaan, de meest actieve vulkaan van IJsland, en de beroemde Eyjafjallajökull-gletsjer die in 2010 uitbarstte. Krijg een prachtig uitzicht op Mýrdallsjökull, bekend als een van de grootste gletsjers van IJsland.

...

Sitemap Mýrdalsjökull

Wil je alle activiteiten in Mýrdalsjökull ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mýrdalsjökull

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 380 beoordelingen

soepel proces - interessante rondleiding!

Het verloop van de ijsgrot-tour was onberispelijk. Je wordt opgehaald op het hoofdkantoor van de Vik - Lava Show. Vanaf daar rijdt u ongeveer 30 minuten met een 4x4-vrachtwagen naar de parkeerplaats net voor de gletsjer. Onderweg krijg je interessante informatie van de gids over de gletsjer en de vulkaan (Let op: erg hobbelige rit!) Voor de veiligheid kregen we helmen met koplampen en spikes voor de schoenen. De hele tour door de ijsgrot duurde ongeveer 45-50 minuten. Toen werden we afgezet bij de ophaallocatie. Al met al kun je de Ice Cave-tour zeker aanbevelen!

We waren een groep van zes deelnemers. We boekten een paar dagen eerder, vlekkeloos en snel via de website op onze smartphone. De tour was erg indrukwekkend, we hebben veel gezien, ervaren en ervaren! Erg leuk - omdat veel foto's - en zeer informatieve tour met een zeer goede gids (Engels). Het was geen seconde saai en als we weer naar deze hoek komen, zullen we blij zijn om er weer te zijn. Heel erg bedankt! PS: Een deelnemer moest annuleren vanwege ziekte en de kosten werden zonder problemen vergoed. Hartelijk dank voor deze ongecompliceerde verwerking!

Geweldige reis!

We hadden een geweldige ervaring in de vulkaan Katla! Onze gids was erg grappig en leidde ons naar de ijsgrot en vervolgens de vulkaankrater die zeer interessante feiten over ijs, geologie en IJsland deelde.

Gids was zeer informatief over de omgeving, en maakte zeker de sfeer zeer positief en plezierig. Geweldige tour! Zou er zeker weer heen gaan.

Gids was erg goed. Wist waar hij het over had en was erg leuk!