Na příkopě

Meer dan 50 keer geboekt vorige week

Na příkopě

Na příkopě: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Vermijd het gedoe van georganiseerde groepsrondleidingen en verken Praag in je eigen tempo met een gecombineerd 1 uur, 24 uur of 48 uur ticket voor de hop-on-hop-off-bustour. Eenmaal aan boord van de bus krijg je een koptelefoon en audiogids (beschikbaar in 24 talen), en het personeel aan boord is altijd beschikbaar om je te helpen. Luister naar de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden. Verken de rode en groene routes van de stad. Haltes van de Groene lijn zijn onder andere: - Na Františku (bij het Ministerie van Industrie en Handel), - Oude Stadsplein, - Malostranské náměstí (naast de Heilige Drievuldigheidskolom)- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - Václavské náměstí (op de hoek van de Jindřišská straat bij de Duplex club)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation). Haltes van de rode lijn zijn onder andere: - Kasteel van Praag - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - I.P. Pavlova (op de hoek van de Sokolská straat)- Karlov (B. Němcové straat)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation).

Praag: Entreebewijs kasteel met gids en riviercruise

Praag: Entreebewijs kasteel met gids en riviercruise

Ga op reis en verken de wonderen van de Praagse Burcht, waar geschiedenis en fascinatie in elkaar overlopen. Ontdek de betoverende hoogtepunten van het kasteelcomplex, van de majestueuze Sint-Vituskathedraal tot het historische Oude Koninklijke Paleis, de serene Sint-Jorisbasiliek en het schilderachtige Gouden Straatje. Duik in de rijke geschiedenis en kunst van het kasteel, onder leiding van een deskundige lokale gids, die de fascinerende geheimen en verhalen zal ontrafelen die verborgen liggen op het kasteelterrein. Stap in bij het startpunt van de tour - de Premiant kiosk in de Na Příkopě straat - en stap in een comfortabele bus met airconditioning die je naar het kasteel brengt. Met je bijgeleverde ticket word je direct naar het kasteel gebracht en kun je genieten van een soepele en handige voorrangstoegang. Laat je betoveren door de gotische pracht van de St. Vitus kathedraal, van de groteske ingewikkelde waterspuwers tot de Art-Nouveau gebrandschilderde ramen, een meesterwerk dat schoonheid uitstraalt. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel en breng hulde aan de heilige Kapel van St. Wenceslas. Waag je in het Oude Koninklijke Paleis, ooit de zetel van de Tsjechische koningen en koninginnen, om de echo's van de geschiedenis te voelen als je de kamer binnengaat waar de Verdelging van Praag plaatsvond, een spannend en cruciaal moment dat de vlammen van de Dertigjarige Oorlog deed oplaaien. Verken de Sint-Jorisbasiliek, een prachtig contrast met de grootsheid van het kasteel met zijn eeuwenoude stenen muren. Ontdek de eeuwenoude schoonheid van 12e-eeuwse fresco's, die door de tijd heen bewaard zijn gebleven, en volg de kronkelende dubbele trap naar de serene rustplaats van St. Wandel door het charmante Gouden Straatje en bewonder de kleine kleurrijke huisjes die in de oude kasteelmuren zijn gebouwd, waar ooit scherpschutters en goudsmeden woonden. Bezoek de mysterieuze Daliborka Toren, ooit gebruikt als gevangenis voor edelen zoals de legendarische alchemist Edward Kelley. Na een rondleiding door het kasteel eindigt de rondleiding in het Gouden Straatje. Je kunt op eigen gelegenheid verder naar de boot, de gids wijst je graag de weg (ongeveer 15 minuten). Je kunt op de boot op een van de volgende tijden: dagelijks vanaf 12:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur. Geniet als bonus van een riviercruise over de Moldau voor een panoramisch uitzicht op de iconische torenspitsen en bruggen van Praag vanaf het water.

Praag: spookwandeling

Praag: spookwandeling

Zet je schrap om te gruwelen op deze 3 uur lange spookwandeling van Praag! Je gids leidt je door zowel de bekende als minder bekende straten en steegjes van deze oude stad in het donker. Je hoort over de legende van de afgesneden arm in de kerk van St. Jacob en het verhaal van de mooie Laura die haar hoofd verloor. Je gids vertelt je de favoriete spookverhalen over de jonge Turk uit Ungelt en de religieuze legende over het Kindje Jezus van Praag. Je hoort verhalen over schatten in Praag maar ook vele aangrijpende anekdotes. Op de tocht loop je vanaf Narodni-straat naar Na Příkopě-straat langs de kerk van St. Jacob. Vervolgens ga je naar de Ungelt en de Týn-kerk en naar het oude stadsplein waar je het oude stadhuis en de bekende astronomische klok ziet. Je gids neemt je mee over de Karelsbrug voor een wandeling over het Velkopřevorské-plein richting Karmelitská-straat. Daar vind je de kerk van Onze Lieve Vrouw Victorious, Malá Strana en St. Nicolaaskerk. De tour brengt je ook door de Joodse wijk, waar je de oude joodse begraafplaats bezoekt voordat je terugkeert naar het oude stadsplein.

Praag: Geheimen van de doorgangen, zelfontdekkingsspel met gids

Praag: Geheimen van de doorgangen, zelfontdekkingsspel met gids

Ga op een spannende, zelfstandige ontdekkingsreis terwijl je door de betoverende gangen van het charmante Praag dwaalt. Alle informatie die je nodig hebt voor je avontuur staat in de e-mail die Secret City Trails je stuurt. Start gewoon de playlink en begin je avontuur. Wat kun je verwachten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste attracties en leer over merkwaardige feiten die je elders niet zult lezen. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad slingeren en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet zou hebben opgemerkt. Als je bij de juiste halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Verken: Ontdek lokale bars, mooie pleinen, vele bouwstijlen, adembenemende uitzichten, weelderige parken, indrukwekkende kerken en geniet van historische bezienswaardigheden. Vind merkwaardige standbeelden, 19 doorgangen, pittoreske architectuur, romantische straatjes en vele gezellige cafés verborgen in smalle straatjes. Ontdek de betoverende verhalen van Praag en 9 eeuwen geschiedenis. Gemaakt door de plaatselijke bevolking: Onze gepassioneerde lokale maker heeft een interactieve wandeling door de stad ontworpen. Deze wandeling brengt je van de ene locatie naar de andere. Terwijl je elk raadsel oplost, krijg je leuke weetjes en fascinerende informatie over de geschiedenis van de stad. Tot slot deelt onze maker zijn beste lokale aanbevelingen met je. Gemaakt voor jou: Of je nu al bekend bent met Praag of net begint met het verkennen van de wonderen ervan, bereid je voor op nieuwe verrukkingen die je nieuwsgierigheid zullen prikkelen, waar je avonturen je ook naartoe leiden. Secret City Trails biedt een ideaal avontuur voor iedereen, van nieuwsgierige geesten tot puzzelliefhebbers, geschiedenisfanaten en architectuurliefhebbers. Deze meeslepende ervaring is perfect voor vrienden, gezinnen, stellen, soloreizigers, inwoners, bezoekers, scholen en bedrijven en onthult de verborgen schatten van de stad op een leuke en leerzame manier. Klaar om te beginnen? Bereid je voor op een dag vol ontdekkingen met deze interactieve stadservaring en geef je stedentrip wat extra plezier. Dus, zet je denkpet op, houd je ogen wijd open en laat je fantasie de vrije loop terwijl je deze Secret City Trail doorkruist.

Praag: Privétour Praag Art Nouveau en Kubisme

Praag: Privétour Praag Art Nouveau en Kubisme

Begin bij het onlangs gereconstrueerde Centraal Station uit 1909 en maak een reis door de Nieuwe Stad van Praag om de vele architectonische juwelen van de Belle Epoque te bekijken. Tijdens de rondleiding laat je ervaren en deskundige gids je zien hoe Art Nouveau zich ontwikkelde uit de stijlen van de 19e eeuw, waarom het zo revolutionair was en hoe de stijl in veel opzichten de geboorte is van de moderne esthetiek en architectuur. Verder kom je te weten hoe het kubisme begon als opstand tegen de populaire Art Nouveau, maar hoe ze beiden de vele veranderingen als gevolg van de Eerste Wereldoorlog niet overleefden. Niet alleen zie je prachtige plekken in Praag die je anders nooit bezocht zou hebben en zie je details waar je aan voorbij zou lopen zonder ze op te merken, maar het verhaal van de wandeltour laat je kennismaken met een specifiek tijdperk dat nog recent genoeg is om begrijpelijk te zijn, maar oud genoeg om al exotisch te zijn. Je komt te weten hoe moderne architecten en hun werken de erfenis van de oude architectuur van Praag verstevigden en hielpen behouden. Dit is de perfecte rondleiding als je al eerder in Praag bent geweest en iets anders wilt ontdekken, of als je een week in de stad bent en naast de hoogtepunten ook de verborgen dingen wilt ontdekken. Na een aanzienlijke tijd in het centrum van Praag te hebben doorgebracht, maakt de tour een korte rit met het openbaar vervoer naar een meer afgelegen gebied onder het Vyšehrad fort, waar de meest gedurfde kubistische architectuur zich op een unieke plek schuilhoudt. Aan het einde van de tour is er een tramhalte in de buurt waar je een ritje terug naar het centrum kunt maken (de tickets heen en terug zijn bij de prijs van de tour inbegrepen).

Art Nouveau-tour door Praag

Art Nouveau-tour door Praag

Als je Parijs hebt bezocht, herken je de wervelende, plantachtige poorten, met hun kenmerkende letters, die dienen als toegangspoorten tot de metro. Daarna verspreidde de stijl zich in vele landen en in Praag werkte hij samen met de architecten die in de art nouveau werkten. Deze tour richt zich op het werk van architecten Antonín Balšánek, Osvald Polívka en anderen. De tour is gericht op bezoekers die geïnteresseerd zijn in de algemene geschiedenis van Praag en in het bijzonder de art nouveau-structuren. Over het algemeen wordt de tour zeer goed gewaardeerd door klanten uit Frankrijk. De gids zal je ophalen bij de receptie van je hotel. De reis kan te voet, met de tram of de metro zijn. Vervolgens begint het bezoek op het Republiky-plein en gaat het verder via de Na Příkopě-straat naar een knooppunt van Praag: het Wenceslasplein.

10 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Praag

802 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Na příkopě: topattracties in de buurt

Na příkopě: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Praag: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour en Vltava-riviercruise

Vermijd het gedoe van georganiseerde groepsrondleidingen en verken Praag in je eigen tempo met een gecombineerd 1 uur, 24 uur of 48 uur ticket voor de hop-on-hop-off-bustour. Eenmaal aan boord van de bus krijg je een koptelefoon en audiogids (beschikbaar in 24 talen), en het personeel aan boord is altijd beschikbaar om je te helpen. Luister naar de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden. Verken de rode en groene routes van de stad. Haltes van de Groene lijn zijn onder andere: - Na Františku (bij het Ministerie van Industrie en Handel), - Oude Stadsplein, - Malostranské náměstí (naast de Heilige Drievuldigheidskolom)- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - Václavské náměstí (op de hoek van de Jindřišská straat bij de Duplex club)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation). Haltes van de rode lijn zijn onder andere: - Kasteel van Praag - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - I.P. Pavlova (op de hoek van de Sokolská straat)- Karlov (B. Němcové straat)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation).

Praag: Entreebewijs kasteel met gids en riviercruise

Praag: Entreebewijs kasteel met gids en riviercruise

Ga op reis en verken de wonderen van de Praagse Burcht, waar geschiedenis en fascinatie in elkaar overlopen. Ontdek de betoverende hoogtepunten van het kasteelcomplex, van de majestueuze Sint-Vituskathedraal tot het historische Oude Koninklijke Paleis, de serene Sint-Jorisbasiliek en het schilderachtige Gouden Straatje. Duik in de rijke geschiedenis en kunst van het kasteel, onder leiding van een deskundige lokale gids, die de fascinerende geheimen en verhalen zal ontrafelen die verborgen liggen op het kasteelterrein. Stap in bij het startpunt van de tour - de Premiant kiosk in de Na Příkopě straat - en stap in een comfortabele bus met airconditioning die je naar het kasteel brengt. Met je bijgeleverde ticket word je direct naar het kasteel gebracht en kun je genieten van een soepele en handige voorrangstoegang. Laat je betoveren door de gotische pracht van de St. Vitus kathedraal, van de groteske ingewikkelde waterspuwers tot de Art-Nouveau gebrandschilderde ramen, een meesterwerk dat schoonheid uitstraalt. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel en breng hulde aan de heilige Kapel van St. Wenceslas. Waag je in het Oude Koninklijke Paleis, ooit de zetel van de Tsjechische koningen en koninginnen, om de echo's van de geschiedenis te voelen als je de kamer binnengaat waar de Verdelging van Praag plaatsvond, een spannend en cruciaal moment dat de vlammen van de Dertigjarige Oorlog deed oplaaien. Verken de Sint-Jorisbasiliek, een prachtig contrast met de grootsheid van het kasteel met zijn eeuwenoude stenen muren. Ontdek de eeuwenoude schoonheid van 12e-eeuwse fresco's, die door de tijd heen bewaard zijn gebleven, en volg de kronkelende dubbele trap naar de serene rustplaats van St. Wandel door het charmante Gouden Straatje en bewonder de kleine kleurrijke huisjes die in de oude kasteelmuren zijn gebouwd, waar ooit scherpschutters en goudsmeden woonden. Bezoek de mysterieuze Daliborka Toren, ooit gebruikt als gevangenis voor edelen zoals de legendarische alchemist Edward Kelley. Na een rondleiding door het kasteel eindigt de rondleiding in het Gouden Straatje. Je kunt op eigen gelegenheid verder naar de boot, de gids wijst je graag de weg (ongeveer 15 minuten). Je kunt op de boot op een van de volgende tijden: dagelijks vanaf 12:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur. Geniet als bonus van een riviercruise over de Moldau voor een panoramisch uitzicht op de iconische torenspitsen en bruggen van Praag vanaf het water.

Praag: spookwandeling

Praag: spookwandeling

Zet je schrap om te gruwelen op deze 3 uur lange spookwandeling van Praag! Je gids leidt je door zowel de bekende als minder bekende straten en steegjes van deze oude stad in het donker. Je hoort over de legende van de afgesneden arm in de kerk van St. Jacob en het verhaal van de mooie Laura die haar hoofd verloor. Je gids vertelt je de favoriete spookverhalen over de jonge Turk uit Ungelt en de religieuze legende over het Kindje Jezus van Praag. Je hoort verhalen over schatten in Praag maar ook vele aangrijpende anekdotes. Op de tocht loop je vanaf Narodni-straat naar Na Příkopě-straat langs de kerk van St. Jacob. Vervolgens ga je naar de Ungelt en de Týn-kerk en naar het oude stadsplein waar je het oude stadhuis en de bekende astronomische klok ziet. Je gids neemt je mee over de Karelsbrug voor een wandeling over het Velkopřevorské-plein richting Karmelitská-straat. Daar vind je de kerk van Onze Lieve Vrouw Victorious, Malá Strana en St. Nicolaaskerk. De tour brengt je ook door de Joodse wijk, waar je de oude joodse begraafplaats bezoekt voordat je terugkeert naar het oude stadsplein.

Praag: Geheimen van de doorgangen, zelfontdekkingsspel met gids

Praag: Geheimen van de doorgangen, zelfontdekkingsspel met gids

Ga op een spannende, zelfstandige ontdekkingsreis terwijl je door de betoverende gangen van het charmante Praag dwaalt. Alle informatie die je nodig hebt voor je avontuur staat in de e-mail die Secret City Trails je stuurt. Start gewoon de playlink en begin je avontuur. Wat kun je verwachten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste attracties en leer over merkwaardige feiten die je elders niet zult lezen. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad slingeren en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet zou hebben opgemerkt. Als je bij de juiste halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Verken: Ontdek lokale bars, mooie pleinen, vele bouwstijlen, adembenemende uitzichten, weelderige parken, indrukwekkende kerken en geniet van historische bezienswaardigheden. Vind merkwaardige standbeelden, 19 doorgangen, pittoreske architectuur, romantische straatjes en vele gezellige cafés verborgen in smalle straatjes. Ontdek de betoverende verhalen van Praag en 9 eeuwen geschiedenis. Gemaakt door de plaatselijke bevolking: Onze gepassioneerde lokale maker heeft een interactieve wandeling door de stad ontworpen. Deze wandeling brengt je van de ene locatie naar de andere. Terwijl je elk raadsel oplost, krijg je leuke weetjes en fascinerende informatie over de geschiedenis van de stad. Tot slot deelt onze maker zijn beste lokale aanbevelingen met je. Gemaakt voor jou: Of je nu al bekend bent met Praag of net begint met het verkennen van de wonderen ervan, bereid je voor op nieuwe verrukkingen die je nieuwsgierigheid zullen prikkelen, waar je avonturen je ook naartoe leiden. Secret City Trails biedt een ideaal avontuur voor iedereen, van nieuwsgierige geesten tot puzzelliefhebbers, geschiedenisfanaten en architectuurliefhebbers. Deze meeslepende ervaring is perfect voor vrienden, gezinnen, stellen, soloreizigers, inwoners, bezoekers, scholen en bedrijven en onthult de verborgen schatten van de stad op een leuke en leerzame manier. Klaar om te beginnen? Bereid je voor op een dag vol ontdekkingen met deze interactieve stadservaring en geef je stedentrip wat extra plezier. Dus, zet je denkpet op, houd je ogen wijd open en laat je fantasie de vrije loop terwijl je deze Secret City Trail doorkruist.

Praag: Privétour Praag Art Nouveau en Kubisme

Praag: Privétour Praag Art Nouveau en Kubisme

Begin bij het onlangs gereconstrueerde Centraal Station uit 1909 en maak een reis door de Nieuwe Stad van Praag om de vele architectonische juwelen van de Belle Epoque te bekijken. Tijdens de rondleiding laat je ervaren en deskundige gids je zien hoe Art Nouveau zich ontwikkelde uit de stijlen van de 19e eeuw, waarom het zo revolutionair was en hoe de stijl in veel opzichten de geboorte is van de moderne esthetiek en architectuur. Verder kom je te weten hoe het kubisme begon als opstand tegen de populaire Art Nouveau, maar hoe ze beiden de vele veranderingen als gevolg van de Eerste Wereldoorlog niet overleefden. Niet alleen zie je prachtige plekken in Praag die je anders nooit bezocht zou hebben en zie je details waar je aan voorbij zou lopen zonder ze op te merken, maar het verhaal van de wandeltour laat je kennismaken met een specifiek tijdperk dat nog recent genoeg is om begrijpelijk te zijn, maar oud genoeg om al exotisch te zijn. Je komt te weten hoe moderne architecten en hun werken de erfenis van de oude architectuur van Praag verstevigden en hielpen behouden. Dit is de perfecte rondleiding als je al eerder in Praag bent geweest en iets anders wilt ontdekken, of als je een week in de stad bent en naast de hoogtepunten ook de verborgen dingen wilt ontdekken. Na een aanzienlijke tijd in het centrum van Praag te hebben doorgebracht, maakt de tour een korte rit met het openbaar vervoer naar een meer afgelegen gebied onder het Vyšehrad fort, waar de meest gedurfde kubistische architectuur zich op een unieke plek schuilhoudt. Aan het einde van de tour is er een tramhalte in de buurt waar je een ritje terug naar het centrum kunt maken (de tickets heen en terug zijn bij de prijs van de tour inbegrepen).

Art Nouveau-tour door Praag

Art Nouveau-tour door Praag

Als je Parijs hebt bezocht, herken je de wervelende, plantachtige poorten, met hun kenmerkende letters, die dienen als toegangspoorten tot de metro. Daarna verspreidde de stijl zich in vele landen en in Praag werkte hij samen met de architecten die in de art nouveau werkten. Deze tour richt zich op het werk van architecten Antonín Balšánek, Osvald Polívka en anderen. De tour is gericht op bezoekers die geïnteresseerd zijn in de algemene geschiedenis van Praag en in het bijzonder de art nouveau-structuren. Over het algemeen wordt de tour zeer goed gewaardeerd door klanten uit Frankrijk. De gids zal je ophalen bij de receptie van je hotel. De reis kan te voet, met de tram of de metro zijn. Vervolgens begint het bezoek op het Republiky-plein en gaat het verder via de Na Příkopě-straat naar een knooppunt van Praag: het Wenceslasplein.

De topbezienswaardigheden in Praag

Activiteiten in Na příkopě

Rondleidingen in Tsjechië

Wat te doen in Tsjechië

Andere activiteiten in Na příkopě

Wil je alle activiteiten in Na příkopě bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Na příkopě

Gemiddelde beoordeling

3.8
(919 beoordelingen)

We hadden het 48-uursticket inclusief boottocht. Interessante beschrijvingen via koptelefoon. Vanaf de boot was er nog een ander perspectief. We konden tegelijkertijd het kaartje gebruiken in plaats van de tram. Het wisselen tussen de twee aangeboden lijnen was geen probleem. Jammer dat de groene lijn 's middags geen halte (nummer 7?) meer bedient, wat de routeplanning wat lastiger maakte. Ons vrouwtje Gids, die we meerdere keren ontmoetten, was bijvoorbeeld soms wat geïrriteerd. B. verstond de eerste keer haar Engelse woorden niet (we spreken allemaal met een typisch accent, dus dat gebeurt wel eens... 😉) Anders een echte aanrader!

In de top. Goed verbonden. Zeer praktisch en niet moeilijk te vinden. Klein minpuntje: jammer dat de QR-code van de boot voor de riviercruise niet werkte. Ik begreep er dus niets van ^^' maar ik genoot van de zeer aangename rit onder de stralende zon.

Sommige gidsen zeiden geen hallo en gingen met hun mobiele telefoon zitten in plaats van te zeggen bij welke halte we waren. Maar de meeste waren aardig en behulpzaam

Renee, onze gids, was geweldig, had een grote kennis van Praag en de geschiedenis ervan maakte onze ervaring echt onvergetelijk

Altijd handig om de geschiedenis en enkele anekdotes te kennen. Zonder dat begrijpen we het land niet