Kies data
Nairobi

Wandelen

Nairobi Wandelen: Onze meest aanbevolen

Van Nairobi: Lake Naivasha en Hell's Gate Park-dagtour

1. Van Nairobi: Lake Naivasha en Hell's Gate Park-dagtour

Begin het avontuur om 07.00 uur wanneer je wordt opgehaald en naar het uitkijkpunt Great Rift Valley wordt gereden, een van de meest spectaculaire plekken van Kenia. Neem kort het panoramische uitzicht op alle belangrijke bezienswaardigheden in Nairobi op voordat je verder gaat naar Hell's Gate National Park. Trek je uitrusting aan en start de fietssafari van 2 uur rond het park. Verwacht dat je langs een reeks wilde dieren fietst, van grote antilopen tot zwervende zebra's en alles daartussenin. Dit wordt gevolgd door een wandeling van een uur om de kloven in het park te verkennen met een privégids. Kloven zijn kleine, dunne depressies van land waar je onderdoor kunt lopen. Reis per motorvoertuig naar Naivasha Fishermans of Marina camp voor lunch om 13.00 uur. Geniet om 14.00 uur van een boottocht over Lake Naivasha, het hoogste meer van de Rift Valley. Omgeven door groene oevers, olijfbomen en cactussen herbergt dit meer exotische vogels en gigantische nijlpaarden. Om 16.00 uur vertrekt u naar Nairobi waar u wordt afgezet bij uw hotel, verblijfsgebied of de luchthaven.

Mount Longonot Climbing Tour vanuit Nairobi

2. Mount Longonot Climbing Tour vanuit Nairobi

Je tour begint in Nairobi wanneer je chauffeur je ophaalt bij je hotel. Je reist dan ongeveer 1,5 uur in een privévoertuig naar de voet van de berg Longonot. Onderweg stop je om een prachtig panoramisch uitzicht op de Great Rift Valley te nemen. Wanneer je aankomt op Mount Longonot, wachten gidsen je op om je te helpen tijdens je trektocht. Je wandelt rond de rand van de krater en geniet van een prachtig uitzicht op het dichte bos in de bodem van de krater. Tijdens je wandeling zal je gids je op wildlife wijzen en je neemt twee of drie stops om jezelf af te koelen en het landschap in je op te nemen. Zodra je aan de top van de krater bent aangekomen, kun je adembenemende uitzichten maken. Nadat je vanaf de top het uitzicht hebt bekeken, daal je langzaam terug de krater af. Wanneer je terug aankomt bij de basis, staat je chauffeur op je te wachten om je terug te brengen naar je hotel in Nairobi.

Van Nairobi: Full-Day Hiking op Mount Longonot

3. Van Nairobi: Full-Day Hiking op Mount Longonot

Vertrek vroeg in de ochtend uit Nairobi en stop bij het uitkijkpunt Rift Valley om te zien waarom dit gebied de Great Rift Valley wordt genoemd. Bekijk de Loita-vlaktes en ga dan naar Mount Longonot voor een wandeling van 5 uur. Je wandelt rond de krater en naar de poort. De hoogtewinst tijdens de wandeling is snel en dit zorgt voor een stijve klim. Als alternatief kunt u ook besluiten om rond de kraterrand te navigeren. Het wandelpad heeft enkele rustpunten, maar het bevat ook enkele smalle punten - vooral op de kraterrand. De totale lengte van de wandeling omhoog, rond de kraterrand en terug, is 10,3 km. De wandeling van de poort naar de kraterrand is 3,1 km lang.

Nairobi: dagtrip naar theeboerderij met lunch en watervalwandeling

4. Nairobi: dagtrip naar theeboerderij met lunch en watervalwandeling

De ervaring begint om 9.30 uur, met thee en verse scones terwijl de gastheer een informele geschiedenis over de boerderij vertelt, gevolgd door een inleidende theeproeverij voordat we naar de paarse theeboerderij gaan. Op de boerderij leren de gasten hoe ze thee moeten plukken, waarna ze wat paarse thee plukken. Deze thee wordt vervolgens teruggebracht naar de boerderij waar de gasten wordt geleerd hoe ze hun eigen speciale orthodoxe thee kunnen maken (dit omvat het leren roosteren, met de hand rollen, drogen en vervolgens inpakken voor zichzelf om mee naar huis te nemen). Nadat de gasten hun eigen met de hand geplukte en gerolde paarse thee hebben gemaakt, gaan ze op weg naar de watervaltocht door een prachtig bamboebos en eindigen ze met een verfrissende duik in de waterval bij de boerderij. Gasten keren dan op tijd terug naar de boerderij voor een boerderijverse driegangenmaaltijd, en bekronen de dag met een vreugdevuur in de tuinen terwijl de gasten naar believen vertrekken. Gasten die onze speciale cottage Factory willen bezoeken, kunnen dat op dit punt doen. Voor wie wil overnachten, bieden wij accommodatie op de boerderij aan voor een authentieke overnachting op de paarse theeboerderij.

Van Nairobi: Mount Kenya National Park Full-Day Hike

5. Van Nairobi: Mount Kenya National Park Full-Day Hike

Mount Kenya is de grootste berg van het land en het duurt vaak 3 tot 5 dagen om naar de top en terug te klimmen. Deze tour biedt je echter de mogelijkheid om de schoonheid van de berg te zien en deel te nemen aan een krachtige 6-uur durende wandeling, maar ook om thuis te zijn in Nairobi voor het diner. Je dag begint met een vroege pick-up van je hotel in Nairobi voordat je vertrekt naar Mount Kenya National Park, een aangewezen UNESCO-werelderfgoedlocatie, deels vanwege het belang ervan als een gebied van prachtige natuurschoon. Je komt aan bij de Naro Moru-poort om je wandeling om 9:00 uur te beginnen en op pad te gaan. Wandel door regenwouden de berg op met je deskundige gids die je zal vertellen over de flora en fauna om je heen. Dit park wordt bewoond door, onder andere, olifanten, zwart-witte colobus, apen en Kaapse buffels. Je zult ook enkele prachtige vogels zien. Rond het middaguur bereik je het Meteorologisch Station en ga je terug de berg af door het bamboebos. Rond 14.00 uur kom je terug bij de Naro Moru-poort en geniet je van een welverdiende lunchpakket. Ten slotte neem je de 3 uur durende rit terug naar Nairobi. Deze wandeling, hoewel zwaar, zal zeker de moeite waard zijn; Mount Kenya is een favoriet voor wandelaars vanwege de besneeuwde toppen, het adembenemende landschap en de uitdaging die het biedt.

Mount Kenya: 5-daagse wandeling via Chogoria-route

6. Mount Kenya: 5-daagse wandeling via Chogoria-route

Dit 5-daagse avontuur omvat het ophalen en inleveren van hotels in Nairobi. Reis zorgeloos met de hulp van een professionele gids, dragers en een ervaren kok, evenals tentverhuur, inbegrepen in de prijs. De reis begint met een rit van 4 uur naar Chogoria Park Gate en accommodatie op de camping Kenya Wildlife Services. Reis buiten de gebaande paden op dag 2 met lunch bij de Nithi-rivier en voldoende tijd om de omliggende heuvels te verkennen. Wandel op dag 4 naar Mintos Hut terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op Lake Ellis, de Gorges Valley en de Vivienne-watervallen. Dag 4 begint met een ontbijt vóór de dageraad voordat we de Simba en Harris Tarns passeren om bij zonsopgang in Point Lenana aan te komen. Het uitzicht vanaf de top is de steile en grindachtige klim zeker waard. Nadat je het uitzicht hebt genoten, daal je af naar de Meru Mount Kenya Lodge. Daal op de 5e en laatste dag door dichte regen- en bamboebossen af naar Chogoria Town, waar het busje wacht op de terugkeer naar Nairobi na de lunch.

Van Nairobi: Karura Forest Nature Hike

7. Van Nairobi: Karura Forest Nature Hike

Begin de tour met het ophalen van de ochtend vanuit je hotel in Nairobi. Betreed het bos en begin met wandelen of fietsen. Je gids zal de verschillende soorten bomen en vogels uitleggen, evenals de bezienswaardigheden en geluiden van het park. De wandelpaden bieden allemaal een prachtig landschap en zijn duidelijk gemarkeerd en kleurgecodeerd op lengte, ofwel acht, zes of drie mijl. De fietspaden lopen ongeveer 12 km. Wandel door groene bosgebieden, langs watervallen, grotten en wetlands. Er zijn tal van picknickbanken in het park, waar u kunt gaan zitten om af te koelen. Ook binnen het reservaat zijn veel aandachtsgebieden, zowel historisch als ecologisch. De Centrale Bank was bijvoorbeeld ooit de thuisbasis van een verbrandingsoven die buiten gebruik gestelde valuta in de jaren negentig vernietigde, en je kunt de oude schoorsteen nog steeds zien. De Mau-Mau vrijheidsstrijders gebruikten de heilige grotten op het reservaat als schuilplaatsen, en Lily Lake is de locatie van een verlaten steengroeve.

Mount Kenya: 5-daagse klimervaring vanuit Nairobi

8. Mount Kenya: 5-daagse klimervaring vanuit Nairobi

• Dag 1: Nairobi, Sirimon, Judmaier Camp (Old Moses Camp), 3-4 uur, 9,6 mijl, 2.820 voet stijgen Je wordt om 07:30 uur opgehaald bij je accommodatie in Nairobi. Rijd ongeveer 4 uur naar Nanyuki voor de lunch. Ga 1 uur en 800 voet naar Sirimon Gate. Volg vanaf de poort het pad terwijl het bergopwaarts slingert door het bos dat na ongeveer 3 uur onbebouwd land wordt. Na 3,5 uur buigt de route recht naar Judmaier Camp, waar u dineert en overnacht op 10.826 voet. Lunch en diner zijn inbegrepen. • Dag 2: Judmier Camp, Shipton Camp, 6-7 uur, 10 mijl, 2.950 voet stijgen Volg na het ontbijt het pad omhoog en ga linksaf bij de kruising. Na 1 uur van Old Moses Camp kruist het pad de rivier de Ontulili. Ga rechtsaf richting het Moorland en steek Liki North over. Ga bergopwaarts naar Mackinders Valley, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de vallei naar de belangrijkste toppen. Diner en overnachting in Shipton Camp op 13.779 voet. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. • Dag 3: Shipton Camp Breng de dag door met acclimatiseren. Loop naar Kami Hut naar de Hauseberg-meren, Hauseberg Tarn en Nanyuki Tarn. Trek terug naar Shipton voor diner en overnachting. • Dag 4: Shiptons, Point Lenana, Mount Meru Bandas (Chogoria Gate), 11-12 uur, 20 mijl, 2.575 voet stijgen Vertrek om 3:00 uur een steile, steenachtige groeve op die door een open plek in een klif snijdt. Ga richting Lower Hall Tarns en kom om 6.30 uur aan op Mount Kenya Point Lenana, 6 km van Shipton Camp. Na de zonsopgang daalt u 3,7 km af en ongeveer 2 uur naar Mintos Hut voor het ontbijt. Ga 4-5 uur verder naar Mount Meru Bandas op 9.678 voet, voor diner en overnachting op Mount Kenya. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. • Dag 5: Chogoria Bandas, Chogoria, Nairobi Daal 2 uur en 9 mijl af naar de bosopruiming en vang een 4x4 transfervoertuig naar Chogoria Village waar je chauffeur staat te wachten om je terug te brengen naar Nairobi. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dagtocht naar Mount Longonot Park vanuit Nairobi

9. Dagtocht naar Mount Longonot Park vanuit Nairobi

Vertrek vanuit Nairobi naar Mt Longonot National Park, door de weelderige groene hooglanden van Kikuyu. Je maakt een geplande stop bij het uitkijkpunt Great Rift Valley. Het Rift Valley-systeem werd 5 miljoen jaar geleden gevormd en loopt van de Rode Zee door Ethiopië, Kenia en Tanzania. De Rift Valley is een actief vulkanisch gebied - vanuit dit gezichtspunt kunt u de vulkanische Mt Suswa en Mt Longonot echt zien. Kom dan aan in het Mt Longonot National Park voor je wandeling naar de krater. De wandeling vereist een gemiddelde lichamelijke conditie en je klimt door de kloven die langs de zijkanten van deze berg lopen. Je kunt op de aangewezen plaatsen op de trektocht wat rustplaatsen maken. Je komt bij de rand van de krater en kijkt in de geweldige krater hieronder. Als je er de kracht voor hebt, kun je rond de rand van de krater gaan. Daal af van Mt Longonot naar de basis in het hoofdkwartier van het Park. Ontspan een tijdje en lunch in Marina Camp aan het meer. Maak een boottocht van een uur waarin je veel vogels ziet, waaronder de duikende Afrikaanse zeearend. Je gaat ook naar het nijlpaardzwembad en ziet de nijlpaarden terwijl ze in het water zwemmen terwijl ze hun mond opendoen tot meer dan 180 graden. Nadien word je afgezet bij je hotel in Nairobi.

Nairobi: Full-Day Mount Longonot-wandeling met boottocht

10. Nairobi: Full-Day Mount Longonot-wandeling met boottocht

Je avontuur begint met het ophalen van je hotel/verblijf in Nairobi om 06:00 uur. Na ongeveer 1 uur rijden, begint de beklimming op 6000 voet. Zoals alle goede bergwandelingen zal het je een gevoel van valse veiligheid geven met een langzame, zachte stijging naar de eerste top. Dit geeft je de kans om je longen en ledematen vrij te maken voor het tweede deel, dat het beste deel is. Aan het einde van elke sectie is er een rustpunt waar u zich kunt voorbereiden op het volgende deel van uw reis. Je bent vroeg begonnen om de hitte van de zon te vermijden, maar tegen de tijd dat je het einde van het tweede gedeelte bereikt, heb je veel van je eigen warmte gegenereerd. Deze wandeling is geen gemakkelijke wandeling, maar kan worden bereikt door mensen met een gemiddelde conditie. Je gids zal je helemaal naar de top begeleiden. De hele tour is slechts ongeveer 8-9 kilometer lang maar erg steil, zodat de heen- en terugreis van de parkpoort naar Longonot Peak ongeveer 5 uur duurt. Aan het einde van je tour bezoek je Lake Naivasha voor een boottocht bij zonsondergang om nijlpaarden te zien, voordat je terugkeert naar Nairobi.

  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Dagtochten
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 18

Sitemap Nairobi

Wil je alle activiteiten in Nairobi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.