Datums kiezen

Ontdek het beste van
Namibië

Onze aanbevelingen voor Namibië

Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

1. Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de markante vuurtoren en bekijk de 60.000 pelsrobben die er leven. Tijdens het hoogseizoen (van juli tot en met november), kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Swakopmund: quadrijden in de oudste woestijn ter wereld

2. Swakopmund: quadrijden in de oudste woestijn ter wereld

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Windhoek: tour door de stad & township

3. Windhoek: tour door de stad & township

Laat je ophalen bij je accommodatie in Windhoek en begin aan je stadstour. Kijk uit naar opmerkelijke locaties zoals het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale assemblee, het park Parliament Gardens, het oude treinstation, het Namibia Craft Centre, de Christuskerk (Christuskirche) en het Oude Fort (Alte Feste). Breng een bezoek aan de oude begraafplaats in het Hochland Park, een hoogtepunt voor geschiedenisliefhebbers. Ga vanuit het stadscentrum verder naar de Katutura-township, waar je inzicht kunt krijgen in het dagelijkse leven in de grootste buitenwijk van Windhoek. Hier wonen mensen van verschillende culturele groepen, wat Katutura de perfecte plek maakt voor iedereen die de levendige en diverse culturen van Namibië wil leren kennen. Bezoek de zogenaamde 'Single Quarters' in Katutura, een lokale markt waar je de Namibische specialiteit Kapana kunt proeven: Namibisch rundvlees, heerlijk bereid door de lokale handelaars. Ook inbegrepen is een stop bij een plaatselijk empowerment-project. Aan het einde van de tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

4. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Verken de prachtige landschappen en diverse dieren in het Etosha National Park. Etosha is de thuisbasis van leeuwen, wilde honden, luipaarden, cheeta's, neushoorns, een enorme populatie olifanten en nog veel meer. Ervaar nauwe ontmoetingen met dieren in het wild en verlaat de gebaande paden in een 4x4. Kies ervoor om een tour van een hele of halve dag te maken door de relevante optie te selecteren bij het uitchecken. Begin de tour met ophalen bij je hotel. Begin je reis door je door de Anderson Gate in de buurt van Okaukuejo te wagen. Bij aankomst in een van de parklodges gaat u op gamedrive met een ervaren gids. Reis dicht bij verschillende waterpoelen in een poging de dieren te vangen tijdens hun voedertijd. Geniet vervolgens 's middags van een uitgebreide lunch in een van de lodges (houd er rekening mee dat de lunch niet is inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch, als de middaghitte begint af te koelen, gaat u op pad voor uw tweede gamedrive. Bewonder hoe de dieren zich weer verzamelen bij de waterpoelen om af te koelen en te eten. Beleef dan, terwijl de zon ondergaat, enkele van de beste gameviews. Aan het einde van je tweede gamedrive ga je terug naar je hotel waar je onvergetelijke avontuur zal eindigen.

Walvis Baai: Sandwich Harbour halve dag 4x4 excursie

5. Walvis Baai: Sandwich Harbour halve dag 4x4 excursie

Nadat je je gids hebt ontmoet en voordat je naar Sandwich Harbour gaat voor je ervaring van een halve dag in de duinen, wordt er een stop gemaakt bij de Walvis Bay Lagoon om de flamingo's en af en toe een grote witte pelikaan voorbij te zien komen. Laat de flamingo's achter je en ga naar de zoutziederij waar je verder gaat naar de Sandwich Harbour, ingeklemd tussen de zee en de duinen als de getijden het toelaten; als de getijden het verbieden, surf dan door de duinen naar de vele handige uitkijkpunten. Verken vervolgens de Sandwich Harbor Lagoon, een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuidelijk Afrika. Loop rond Sandwich Harbour en beklim enkele duinen, en vergeet onderweg niet wat actiefoto's te maken. Geniet ten slotte van een lichte picknicklunch met wat koude drankjes tegen een natuurlijke woestijnachtergrond, en ga daarna de duinen in voor wat meer opwinding voordat je je avontuur afsluit naar de Kuiseb River Delta, een droge rivierbedding waar je af en toe springbokken, oryxen of zelfs struisvogels kunt zien .

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

6. Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Nadat je de gids hebt ontmoet bij Walvis Bay Waterfront, is het tijd om de massa's flamingo's in de Walvis Bay-lagune te gaan ontdekken.  De 4x4-tocht gaat naar een getijdenlagune die bestaat uit aangrenzende getijdengebieden, slikken en zandbanken waar duizenden moerasvogels leven. Naast de vele flamingo's, vind je er ook 11 soorten bedreigde vogelsoorten die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-locatie. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier ga je ook op zoek naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mistkever, de dansende spin (witte dame van de Namib), de gouden mol, de schepsnuithagedis en de palmato-gekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je vervolgens langs het strand tot aan de Sandwich Harbour-lagune, een van de rijkste wetlands van zuidelijk Afrika en de tweede RAMSAR-plek van de dag.  Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels.  Geniet ten slotte van een lichte lunch met een selectie van oesters en hapjes, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoog duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Vanuit Walvis Bay: Sandwich Harbour Werelderfgoed

7. Vanuit Walvis Bay: Sandwich Harbour Werelderfgoed

Begin je avontuur bij het Walvis bay lagoon flamingo villas hotel of bij de havenpoort als je met het cruiseschip reist. Ontmoet je gids bij de Walvis Bay Waterfront en bewonder de massa flamingo's in de lagune. Reis per 4x4 naar een getijdenlagune die bestaat uit aangrenzende getijdengebieden, wadden en zandplaten waar duizenden moerasvogels leven. Naast de vele flamingo's zijn er 11 soorten bedreigde vogels die regelmatig in dit RAMSAR gebied worden waargenomen. Ga op zoek naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mistkever, dansende spin (witte dame van de Namib), gouden mol, schepsnuithagedis en palmgekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je langs het strand naar de Sandwich Harbour Lagoon, een van de rijkste wetlands van zuidelijk Afrika en de tweede RAMSAR site van de dag. Deze Unesco-werelderfgoedlocatie, ingeklemd tussen de zee en de Namib Duinen, is een van de belangrijkste wetlands aan de kust van Namibië en herbergt acht bedreigde soorten onder de grote aantallen waadvogels. Geniet van een lichte lunch en een drankje bovenop een hoge duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand. Als je terugrijdt, heb je misschien geluk en vind je springbok Oryx, zadeljakhals en struisvogel. Eindig je dag met een drop-off terug bij je oorspronkelijke trefpunt.

Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

8. Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

Ontdek hoe de oude Namib de thuisbasis is van meer endemische soorten dan enige andere woestijn ter wereld. Deze levende woestijntour is een buitengewone verkenning van de kustduinengordel net buiten Swakopmund. Voor het ongetrainde oog zijn de duinen slechts een hoop zand, maar uw bekwame en ervaren gidsen zullen u kennis laten maken met een rijkdom aan leven. Volg Palmato-gekko's, zandduikende hagedissen, de beroemde mist-koesterende tok-tokkie-kever, sidewinder-slangen, spinnen, schorpioenen en kameleons. Deze verkenning van 3 uur wordt afgerond met een korte rit door de duinen. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Swakopmund en reis vervolgens naar de kustduinengordel die net buiten de stadsgrenzen ligt. Ontdek enkele van de natuurlijke hoogtepunten van het woestijnlandschap terwijl je de duinen inrijdt, maar veel van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de woestijn vereisen een geoefend oog en een blik uit de eerste hand. Leer meer over de fascinerende dieren die gedijen in het dorre landschap van Namibië; zoek naar wezens die kruipen, glijden en over het zand springen; en ontdek hoe je de subtiele sporen die ze achterlaten kunt identificeren. Volg het wildlife-gedeelte van deze Swakopmund-duinentour, versnel wat snelheid op een rit door de duinen en eindig met een retourtransfer naar uw hotel.

Swakopmund: ontdekkingstocht per quad

9. Swakopmund: ontdekkingstocht per quad

Bekijk de wezens van de woestijn tijdens een quadtour. Onder leiding van een deskundige gids en trekker gaat u de Namib-woestijn in om de "Little Five" te spotten. Vind de Namaqua Chameleon, Shovel Snouted Lizard, Web Footed Gecko, Sidewinder Puff Adder en de Wheel Spider. Nadat de motoren zijn gestart en klaar zijn om te rollen, leidt een ervaren gids u door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinengordel. Voel de vrijheid van het rijden door een van de grote wildernissen van de natuur. Je gids leert je over alle levende wezens in de woestijn en hoe ze erin slagen om zulke barre omstandigheden te overleven. Sta versteld van hoe deze wezens zich aanpassen aan de omstandigheden en de trucs die ze gebruiken om zichzelf gevoed en gedrenkt te houden.

Walvis Baai: Pelican Point kajaktocht

10. Walvis Baai: Pelican Point kajaktocht

De Pelican Point-kajaktocht begint elke ochtend met een mooie rit per 4x4-voertuig langs de Walvis Bay-lagune en de zoutmijnen naar Pelican Point. Stop onderweg om foto's te maken van talloze flamingo's, pelikanen, grote zwermen aalscholvers en een grote verscheidenheid aan andere vogels en dieren in het wild. Na ongeveer een uur bereik je Pelican Point en spring je in je kajak. Pelican Point herbergt het hele jaar door tot wel 50.000 Kaapse pelsrobben. Ze zijn erg vriendelijk en speels en niet bang voor de kajaks. De zeehonden zijn nieuwsgierig en komen vaak binnen handbereik van de kajaks. Je verblijft aan de beschermde kant van het schiereiland en brengt ongeveer 2 uur door op de oceaan, afhankelijk van de algemene weersomstandigheden. Je gids gebruikt een waterdichte camera om enkele foto's te maken. Na het kajakken kunt u bij het ontbijt weer nieuwe energie opdoen met wat verse broodjes en koffie en thee voordat u terugkeert naar Walvis Bay.

Alle activiteiten

78 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Namibië

Andere activiteiten in Namibië

Wil je alle activiteiten in Namibië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Namibië

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 427 beoordelingen

Wij kunnen deze tour alleen maar aanraden, het was top van AZ! De start was al een hoogtepunt met de zeeleeuwen en pelikanen aan dek. Naast de dolfijnenwaarneming en de reis naar de zeehondenkolonie was er veel spannende informatie over de dieren. Met een uitgebreid snackbuffet inclusief mousserende wijn werd de excursie afgesloten: het was gewoon geweldig, hartelijk dank!

De catamaranreis was zeer goed georganiseerd en interessant. De pelikanen en zeeleeuwen die ons op de boot vergezelden, waren een hoogtepunt. We hebben zelfs dolfijnen gespot. Tenslotte was er een aperitief op volle zee met de lekkerste hapjes en Prosecco. Ik kan deze excursie alleen maar aanbevelen.

Fantastische dag gehad. Prachtige omgeving en onze gids Luke was ook geweldig. Heel geïnteresseerd, gezellig en nam de tijd voor ons als we vragen hadden of voor leuke foto’s bij de prachtige uitzichtpunten. Puur genieten! Echt een aanrader om dit te gaan doen als je in Swakupmund bent!

Geweldige ervaring... geweldige bemanning, ze hebben hun best gedaan om ons het meeste te laten zien van wat de tour te bieden heeft, we hebben de meeste dieren in het wild gezien, afgezien van de walvissen en zonnevissen, maar toch een heerlijke ervaring.

Schitterende ochtend in 4x4 in de duinen! Ik raad deze excursie ten zeerste aan om adembenemende landschappen te zien!