Kies data

Dingen om te doen Namibië

Namibië: De beste dingen die je niet wil missen

Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

1. Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de beroemde vuurtoren en zie de 60.000 pelsrobben die daar wonen. Tijdens het hoogseizoen  (van juli tot en met november),  kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

2. Walvisbaai: Sandwich Harbor Sunset Photography Tour

Geniet van een avondtrip om de prachtige zonsondergang van Sandwich Harbor vast te leggen. Rijd langs het strand, ervaar de unieke wetland-sfeer en smul van hapjes en drankjes nadat je je foto's hebt gemaakt. Vertrek om 16:00 uur vanaf Walvis Waterfront. Leun achterover en geniet van de reis terwijl je naar de Kuiseb River Delta wordt gereden, een droge rivierbedding waar je de vreemde springbok, oryx of jakhals kunt zien. Als het weer en het getij het toelaten, kunt u vervolgens een rit maken naar de Sandwich Harbor Lagoon langs het strand. Dit is een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuid-Afrika en een van de vijf internationaal erkende Ramsar-locaties in Namibië Geniet van voldoende tijd voor fotografie in het prachtige late middaglicht. Verken je fotografische creativiteit terwijl de zon langzaam ondergaat, begraaf je voeten in het zand en kijk naar de zonsondergang boven de oceaan. Als de zon is ondergegaan en het licht is afgenomen, kunt u smullen van een selectie verse Namibische oesters en snacks met mousserende wijn, Namibische bieren en koele drankjes. Geniet van het uitzicht vanaf de duinen of het strand, voordat je om 20.00 uur terugkeert.

Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

3. Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

4. Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Nadat je de gids hebt ontmoet bij Walvis Bay Waterfront, is het tijd om de massa's flamingo's in de Walvis Bay-lagune te gaan ontdekken.  De 4x4-tocht gaat naar een getijdenlagune die bestaat uit aangrenzende getijdengebieden, slikken en zandbanken waar duizenden moerasvogels leven. Naast de vele flamingo's, vind je er ook 11 soorten bedreigde vogelsoorten die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-locatie. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier ga je ook op zoek naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mistkever, de dansende spin (witte dame van de Namib), de gouden mol, de schepsnuithagedis en de palmato-gekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je vervolgens langs het strand tot aan de Sandwich Harbour-lagune, een van de rijkste wetlands van zuidelijk Afrika en de tweede RAMSAR-plek van de dag.  Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels.  Geniet ten slotte van een lichte lunch met een selectie van oesters en hapjes, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoog duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Walvisbaai: schilderachtige excursie van een halve dag in een 4x4 naar Sandwich Harbor

5. Walvisbaai: schilderachtige excursie van een halve dag in een 4x4 naar Sandwich Harbor

Nadat je je gids hebt ontmoet en voordat je naar Sandwich Harbour gaat voor je ervaring van een halve dag in de duinen, wordt er een stop gemaakt bij de Walvis Bay Lagoon om de flamingo's en af en toe een grote witte pelikaan voorbij te zien komen. Laat de flamingo's achter je en ga naar de zoutziederij waar je verder gaat naar de Sandwich Harbour, ingeklemd tussen de zee en de duinen als de getijden het toelaten; als de getijden het verbieden, surf dan door de duinen naar de vele handige uitkijkpunten. Verken vervolgens de Sandwich Harbor Lagoon, een van de rijkste en meest unieke wetlands van Zuid-Afrika. Loop rond in Sandwich Harbour en beklim enkele duinen, en vergeet onderweg niet wat actiefoto's te maken. Geniet ten slotte van een lichte picknicklunch met wat koude drankjes tegen een natuurlijke woestijnachtergrond, en ga daarna de duinen in voor wat meer opwinding voordat je je avontuur afsluit naar de Kuiseb River Delta, een droge rivierbedding waar je af en toe springbokken, oryxen of zelfs struisvogels kunt zien .

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

6. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Verken de prachtige landschappen en gevarieerde flora en fauna van Etosha National Park. Etosha is de thuisbasis van leeuwen, wilde honden, luipaarden, cheeta's, neushoorns, een enorme populatie olifanten en nog veel meer. Ervaar hechte ontmoetingen met dieren in het wild en verlaat de gebaande paden in een 4x4. Kies ervoor om een rondleiding van een hele of halve dag te nemen door de relevante optie te selecteren bij het uitchecken. Begin de tour met ophalen bij je hotel. Begin uw reis door de Anderson Gate in de buurt van Okaukuejo te wagen. Bij aankomst in een van de parklodges ga je op gamedrive met een ervaren gids. Reis dicht bij verschillende watergaten in een poging om de dieren tijdens hun voedertijd te vangen. Geniet vervolgens 's middags van een uitgebreide lunch in een van de lodges (let op: de lunch is niet inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch, terwijl de middagwarmte begint af te koelen, ga je op je tweede gamedrive. Bewonder hoe de dieren zich opnieuw verzamelen bij de watergaten om af te koelen en te voeden. Terwijl de zon begint onder te gaan, ervaar je enkele van de beste game-bezichtigingen. Aan het einde van je tweede gamedrive ga je terug naar je hotel waar je memorabele avontuur eindigt.

Windhoek: tour door de stad & township

7. Windhoek: tour door de stad & township

Laat je ophalen bij je accommodatie in Windhoek en begin aan je stadstour. Kijk uit naar opmerkelijke locaties zoals het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale assemblee, het park Parliament Gardens, het oude treinstation, het Namibia Craft Centre, de Christuskerk (Christuskirche) en het Oude Fort (Alte Feste). Breng een bezoek aan de oude begraafplaats in het Hochland Park, een hoogtepunt voor geschiedenisliefhebbers. Ga vanuit het stadscentrum verder naar de Katutura-township, waar je inzicht kunt krijgen in het dagelijkse leven in de grootste buitenwijk van Windhoek. Hier wonen mensen van verschillende culturele groepen, wat Katutura de perfecte plek maakt voor iedereen die de levendige en diverse culturen van Namibië wil leren kennen. Bezoek de zogenaamde 'Single Quarters' in Katutura, een lokale markt waar je de Namibische specialiteit Kapana kunt proeven: Namibisch rundvlees, heerlijk bereid door de lokale handelaars. Ook inbegrepen is een stop bij een plaatselijk empowerment-project. Aan het einde van de tour word je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Etosha National Park: volledige of halve dag gamedrive

8. Etosha National Park: volledige of halve dag gamedrive

Maak een volledige of halve dagtour door Etosha National Park in een open voertuig en kijk uit voor de 'Big 4' van Namibië: leeuwen, neushoorns, luipaarden en olifanten. Je dag begint met ophalen van je accommodatie in Okaukuejo of Ombika, en vanaf daar word je door 4 x 4 meegenomen om het park te verkennen en de beste gebieden te ontdekken om dieren in het wild te spotten. Uw deskundige chauffeur brengt u dicht bij drinkplaatsen en andere ideale plaatsen om de dieren van dichtbij te ontmoeten. Stop bij een van de lodges voor een heerlijke lunch en een welverdiende pauze (let op: lunch is niet bij de prijs inbegrepen). Na de lunch heb je de kans om de dieren dicht bij de drinkplaatsen te zien terwijl ze afkoelen van de middaghitte. Zodra de zonsondergang aanbreekt, neemt uw gids u mee om enkele van de beste game-bezichtigingen te ervaren voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Van Swakopmund: Living Dunes Experience

9. Van Swakopmund: Living Dunes Experience

Ontdek hoe de oude Namib meer endemische soorten herbergt dan enige andere woestijn ter wereld. Deze levende woestijntour is een buitengewone verkenning van de kustduingordel net buiten Swakopmund. Voor het ongetrainde oog zijn de duinen slechts een hoop zand, maar uw bekwame en ervaren gidsen zullen u kennis laten maken met een rijkdom aan leven. Volg Palmato-gekko's, zandduikende hagedissen, de beroemde tok-tokkie-kever in mist, zijwindslangen, spinnen, schorpioenen en kameleons. Deze verkenning van 3 uur wordt afgerond met een korte duinrit. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Swakopmund en reis vervolgens naar de kustduingordel die net buiten de stadsgrenzen ligt. Ontdek enkele van de natuurlijke hoogtepunten van het woestijnlandschap terwijl je de duinen inrijdt, maar veel van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de woestijn vereisen een geoefend oog en een blik uit de eerste hand. Leer meer over de fascinerende dieren die gedijen in het dorre landschap van Namibië; zoek naar wezens die kruipen, glijden en springen over het zand; en ontdek hoe u de subtiele sporen die ze achterlaten kunt identificeren. Na het wildlife-gedeelte van deze Swakopmund-duinentour, haal je wat snelheid op tijdens een duinenrit en eindig je met retourtransfer naar je hotel.

Swakopmund: Scenic Desert Bike Tour

10. Swakopmund: Scenic Desert Bike Tour

Dit is een unieke must-do Swakopmund-ervaring. Geniet op een volledig ecologische manier van het adembenemende landschap van de oudste woestijn ter wereld zonder lawaai of luchtvervuiling en rijd zelfs langs de beroemde duinen van Namibië waarvandaan je een keer in je leven kunt genieten van uitzicht op de woestijn, de zee en Swakopmund. . Deze tour is voor zowel de scenares als adrenaline-zoekende avonturier. Bij aankomst op kantoor wordt u uitgerust met een fiets naar uw maat, een helm en een fles water die op de waterhouder van uw fiets past. Ontvang een korte veiligheids- en instructiebriefing voor een beschrijving van de tour en ga op weg om te genieten van je avontuur. De schilderachtige woestijntocht is ongeveer 12-14 km lang en omvat fietsen vanuit het centrum van Swakopmund, langs het droge Swakop-rivierbed en prachtige duinen op en neer.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
45 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Namibië

Wil je alle activiteiten in Namibië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Namibië

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 427 beoordelingen

Na een eerste uitleg over het gebruik van de quad vertrokken we volgens onze gids voor een prachtige ervaring in de duinen. Het was onze eerste rit met een quad en met het advies van de gids was het allemaal heel gemakkelijk.

Mooie excursie met quad in de woestijnduinen, een stap verwijderd van Swakopmund, naast de excursie brengen ze je naar zeer mooie panoramische punten. Speciale dank aan onze gids Timo. Transfer van en naar het hotel.

Ook al hebben we geen walvissen gezien, het was een geweldige reis. De gids was geweldig en dus was het eten. We zouden de tour op elk moment opnieuw boeken.

Mooie toch. Vriendelijk personeel. Deelde dekens uit vanwege de koude wind. Seals, dolfijnen en walvissen gezien. Heerlijke lunch. Zeker aan te raden.

Aanbevolen, ontspannen tour met een Duitstalige gids. Tour was het eens met de verstrekte informatie. Graag weer.